Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kaj mi prijavi tašča…!!!!

Kaj mi prijavi tašča…!!!!

Končno se nama je po dolgem času matranja uspelo, da sem zanosila. Midva sva čist iz sebe od sreče, pa ker je to najin prvi otrok, pač to srečo deliva z ostalimi.
Pa opažam, da tega ne smeš naokoli kazat, če se česa veseliš, sploh pa ne pred taščo.

se je v nedeljo kar sama na obisk povabila in ker je to edini dan, ko sva ves dan skupaj doma, povem čist po pravici, da mi ni bilo prav, da pride.

Pa pride in čez 15 minut prijavi: “Joj, sem bila v Lecrercu, pa sem takega lepega medveda videla, pa deset jurjev stane, ampak to je za mojega vnuka pa res preveč.”
Meni je pritisk že kar rastel, moj pa raje zaradi neravno najboljših družinskih odnosov tiho. Sem jih samo odgovorila, da ji ni nihče rekel, da mu mora kdaj kaj kupit.

Po kosilu pa spet začne, “ja sem vama pozabila povedat, da je to da pošiljata sliko od ultrazvoka naokoli po meilu skrajno neokusno, kaj si pa ljudje mislijo, pa koga sploh briga ta vajin otrok.”

Naj povem, da sva to sliko poslala mogoče petim ljudem, med drugim tudi njenemu nečaku, ki pa ji je to slikico z veseljem pokazal, ko je bila tam na obisku. (ona je pač ni dobila, ker je računalniško nepismena).

Pa še enih par cvetk je bilo izrečenih, pa je moj ji ene parkrat lepo povedal, da ni tako in da naj bo raje tiho, če ne ve kaj govori.

Najhujša je bil pa tista, ko smo se začeli pogovarjati o tem, da so otroci bolani, pa da delodajalci ne vidijo radi, da smo na bolniški, pa začne: “ja saj vidim, da bosta tega otroka na moja ramena obesila, ko bo bolan, ampak jaz vama povem, da ne mislim nobenemu planic menjat……………………..in še enih par močnih čez mojo nerojeno štručko. pa njej ne bi dala otroka, pa če je zadnja ženska na svetu, sploh pa ne bolanega.

Večina se verjetno ne bo strinjala z mano, ampak vstala sem izza mize in ji z čisto mirnim tonom povedala, da je obisk zaključen, da najino življenje je najino življenje, in če se tiste dvakrat na leto, ko pride na obisk ne zna zadržat z svojimi bolanimi pripombami, pri naju nima kaj iskat.
Moj pa me je samo čez ramena objel, ji pomagal poiskat njene stvari.

Naj povem, da je ona svojega edinega sina dala pri 3 mesecih v rejo, pri 14 letih pa ga je iz reje vzela, in da je po poklicu medicinska sestra.

Tako, da punce, ki imate zlate tašče, cenite jih!!!

Alo!
Edino prav si naredila.
Ne sekiraj se in misli na svojo štručko.
Verjetno boš zdaj imela mir pred njo.

LP in uživaj v nosečnosti!

Šokirana, tvoja reakcija pa pravilna (pa kaj si ona misli?)

Je pa res strupena, tale tvoja tasca.
Nima se smila ukvarjat z njo – delaj se, kot, da je ni…
Lp, Mateja

Ojojoj kakšna babnica!!!

Ti se nič ne sekiraj za njo. Prav si reagirala. Zdaj pa lepo uživaj nosečnost!

lp,
Vesna

Bravo Nataša!!!

Po porodu bo pa verjetno prilezla takoj pogledat vnuka. Jaz ji ga na tvojem mestu sploh ne bi pokazala do vsaj 3 mes. Pras… nesramna, kaj vse si upa! Še dobro da imaš normalnega moža ki ne drži z neumno mamo.

<img border="0" alt=""

Moja tašča je sicer čist o.k. ampoka včasih jo malo zanese. Pa mislim, da to ni iz zlobe ampak pač tako so bile navajene, da se družinske zadeve ne nosijo okrog, se jih nolj doma in v sebi tišči.
Ko sem bila prvič noseča, seveda oba presrečna in ponosna, sva ji prvo ultrazvočno slikico pokazala ( cca 7 tednov) in ji s tem poskušala povedat, da bo babica. Njen komentar : ” ah, to ni še nič!” Ko sem lani nesrečno v drugo noseča v 9 tednu splavila je bil njen komentar: “sama je kriva, kaj pa preveč skače okrog pa nič je ni doma!” Zdaj , ko sem ponovno noseča, sploh še ne ve, ko bo čas bo itak zvedela. LAžje spim jaz in verjetno tudi ona.
Prvo te take izjave močno zabolijo, ko pa veš s kom imaš opravka in kako ga moraš upoštevat, ti je pa lažje, verjetno tu pripomore tudi podpora partnerja.
Ne se preveč jezit in črno gledat, smo taki in drugačni. Res pa je, da je to naše življenje in ne njihovo in živimo ga tako, kot nam najbolje ustreza.

Uživajte dan, ki je pred vami!

LP Maja

Lep pozdrav !

Bravo! Pravilno si naredila!
To mi je všeč; da se nekaj naredi, ne pa, da se samo jamra… BRAVO!
Želim ti lepo nosečnost in čudovitega, zdravega otročka!

Pazi nase in na svojo pikico, pa odmisli da je tam nekje neka babi, ki si ne zasluži tega naziva (ne zdaj in ne kasneje), ker če zdaj tako govori o vnučku potem res ni vredna njegovega nasmeha.

čestitam, res!

Draga Nataša, iz vsega srca ti čestitam, da ti je uspelo!
Vesela sem zate, ker imaš tako zlatega moža, ki ti stoji ob strani in te ščiti pred res neumnimi izjavami svoje matere, tvoje tašče. Svetujem ti, da teh izjav sploh ne jemlješ resno, ker niso niti komentarja vredne. Pusti jo na miru, z njo bodi pa v takih odnosih, da tebi oz. vama ne bo hudo. Ne sovraži jo, jemlji jo pač tako kot je.
Želim ti lepo pričakovanje rojstva, zdravega otročička in vse dobro!

Vso srečo tebi in pikici,ki raste v tebi.Srečanj,s taščo,ki očitno dvigujejo pritisk pa se izogibaj-v svoje dobro.Se izgovori,saj ženske smo specialistke za to.Z opazkami se ne obremenjuj in to razčisti že DANES sama s seboj.Lahko rečem,da se bodo taščine “prijave”samo še stopnjevale npr. ko bo detece jokalo,bo itaq razvajeno,pa vzgoja ji ne bo po volji,….Zato,ne pusti da te ničvredne besede prizadanejo že danes,kajti jutri te bodo še bolj in samo stopnjevalo se bo….Umiri se,bodi srečna in uživaj v svojem trenutnem božanskem stanju….SREČNO

Nataša čestitam k nosečosti, prav tako ti pa čestitam za pogum, da si zmaja odsloverala čez vrata.
Ne sekiraj se in uživaj.

me veseli, da me razumete.
saj dejansko sploh ni vredna besed, ampak tako zamalo, tako zamalo se mi zdi.
moje dete še rojeno ni, ona pa ga že v nič daje, to me boli.

Res te razumem, ja.
Saj moja ni taka, a tudi vcasih prijavlja cudne bedarije – pa zadnje cajte bolj malo….
Tale tvoja je pa poseben kaliber….
Lepo nosecnost!
Lp, Mateja

Patience, my dear, patience!

Iz tvojega pisanja lahko razberem, da je tvoja tašča pač oseba, ki ji majhni otroci, predvsem dojenčki, pač niso pri srcu in jih verjetno že od svoje mladosti ne prenaša. To je lahko tudi kak pokazatelj travme ali slabe izkušnje iz njenega otroštva. Brez skrbi, kmalu, ko bo zagledala štručko, jo bo želela popestovati, pa naj govori sedaj, kar je je volja. To je starostarševski nagon – ko vidijo svoje vnuke, se obrnejo 100 na uro! Govorim iz lastne izkušnje!

Glede pošiljanja UZV slikice naokrog po elektronski pošti pa tole: vsak ima svoj okus in postavljene meje. Po pravici povedano, tudi meni se to zdi malo preveč poamerikanizirano, snobish – seveda, če gre bolj za množično obliko. Sploh pa, ker sta se tako trudila, da bi ga spočela in bog ne daj, da se vama kaj zakomplicira. Jaz sem vedno počakala do takrat, da je bil buši že dobro viden in so ljudje sami opazili, pa še presenečenje je bilo.
Sama sem 3x rodila in sem zelo sodobnih nazorov, a teh slikic tudi sama nisem in jih nebii pošiljala naokrog, pa sem “computer freak”….Ne vem, no…

Pa še nasvet: nobena juh’ca se ne poje tako vroča, kot se skuha. Morda boš kasneje, ko bo otroček prišel na svet in se ti bo življenje obrnilo na glavo 100 na uro tudi sama malce spremenila razmišljanje in odnos do svoje tašče. Všasih pride prav dodatna pomoč, pa čeprav je to nergajoča tašča, verjemi! In ne dajaj je toliko v nič – verjetno je zaradi tega tako nastrojena proti tebi – to se vse občuti! Ni nujno, da ji to pokažeš in poveš.

Lepo nosečnost brez stresov in dodatnih obremenitev ti želim! In nabiraj ter hrani energijo za potem, ko bo otroček prišel na svet, saj jo boš še kako potrebovala!

Srečno,

Vinka

Prav si naredila.

Čim bolj mirno nosečnost ter vse najlepše.

Nataša, čestitke k vajinemu ravnanju!
Ne pusti se ji sprovocirati, sploh pa sedaj v nosečnosti ne.

Tudi sama nimam ne vem kako super tašče, zato se obe drživa pravila majn se vidiva rajši se imava.

Srečno!

Suzana

Ubogi tvoj moz, da je imel tako mamo. Je kar tezko verjeti. Le kako se godi pacientom na njenem oddelku? A se kaj skriva za takim cudnim obnasanjem? Ponavadi nezadovljni in nesrecni ljudje dajejo take izjave.

Cestitke bodocima starsema, uzivajta v nosecnosti, tasca pa naj se v rit ugrizne. Si ravnala super, mozek pa je zelo dober.

Imejta se lepo.

Čestitam vama za otročička in prav tako za pogum, da sta “čarovnico” postavila pred vrata! Uživajta v družinski sreči, ki vama je nihče nima pravice vzeti. LP

Samo ena pripomba: takšne so najhujše, ki same nimajo življenja porihtanega! Naj pred svojim pragom pomete in se briga zase in bo imela celo življenje kaj delat!

Uf, kar zmrazi me!

Hudo. Dober tvoj mož, da gleda mamo, ki ga je dala v rejo!

Veselita se!

je fino da ji že zdaj poveš kje je njeno mesto … da nebo kasneje še hujših problemov 🙂
moje izkušnje so itak take … da določeni ljudje v določenih situacijah, ko jim zmanjka teme za pogovor strelajo čiste neumnosti … kaj veš zakaj …

čestitke za nosečnost!

B.

Nataša bravo zate, da si tako pametna, da jo odsloviš na tak način. No, preden nadaljujem ti moram čestitat za nosečnost. To je res eno lepo obdobje življenja, sploh če je otroček zaželjen. Zato uživajta po svoje, če vama paše pokažiza slikice in povejta celemu svetu. Da bosta le vidva uživala.
Kar se tašče tiče pa ti verjamem, da malega ne boš nikoli tam pustila in prav je tako. Res, hvalevredno, da ji tako modro poveš svoje mnenje in jo odsloviš. Marsikdo si ne bi upal.
Naj kar ostane doma še tiste dvakrat na leto!
Ti pa uživaj v nosečnosti 100/uro, po porodu pa 200!!!

BRAVO NATAŠA!!!

Najprej čestitke k novemu življenju, potem pa tudi ktvojemu/vajinemu ravnanju. Imam visok prag in ogromno spoštovanja do tašč in staršev, ampak kar je preveč, je pa preveč. Ostanita na nivoju, ne padajta na njene finte, začrtajta pa ostre in visoke meje! Vse dobro!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

New Report

Close