Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus kako ste imeli potek bolezni tisti, ki ste imeli blago obliko

kako ste imeli potek bolezni tisti, ki ste imeli blago obliko

Včeraj so mi potrdili kovid. Pred 2 dnevi sem imela visoko vročino in blag glavobol, drugega nič, niti prehlada, včeraj in danes je vse okej, počutim se super. A zdaj moram pa biti doma 14 dni, ali kako, povsem zdrava? Jaz bi šla v službo.

Kako ste prebolevali tisti, ki ste imeli blag potek, ali pa če poznate koga z blagim potekom, kako je šlo?

V ciklih. Najprej vročina, nato vse ok, 8 dan nato huda utrujenost in kašelj, ki se je potem razvil v pljučnico.

A pa po tisti prvi vročini je bilo dejansko vse okej nekaj dni, si se počutila popolnoma zdravo al si bila prehlajena?

Ja, popolnoma ok. In sem se čudila, zakaj zganjajo tak cirkus okoli tega.
Potem me je pa fajn položilo. Seveda pa ni rečeno, pri vsakemu poteka drugače.
Svetujem ti, da kljub temu, da se počutiš v redu, dovolj počivaš. In povečaj odmerek vitamina D3.

Mož pa hčerka sta imela blažjo obliko nobene vreočine samo rahel prehlad in pekoč občutek v grlu..jaz sem dobila pa malo bolj..seveda moraš biti 14 dni doma ravno tako lahko druge okužiš ..ki lahko dobijo hujšo obliko..mi smo vsi bili 10 dni doma nobene trgovine in nič so nam prinesli sorodniki dvakrat ter zunaj pustili na pragu.
Nam po 8ih dnevih ni bilo nič kot eni pravijo da se jim poslabša.

Dva dni vročina, zelo slabo počutje, peti dan boljše, sedmi dan brez vonja in okusa ( še danes slab vonj in okus – grozno), deseti dan ponovno vročina, 14. dan pljučnica. Še danes po 3. mesecih ko cunja. Ni se za hecat! Ima ta covid 1000 obrazov.

Si jemala vitamine?
Ste vi vsi, ki se vam je poslabsali, jemali vitamine?

Mi smo imeli super blago obliko, ce ne bi bilo toliko govora o kovudu, ne bi niti opazili, da smo prehlajeni.
Jemali smo pa C in D vitamin ze prej, ob prvih znakih, tisto, ko cutis, da si na meji, da zbolis ali ne, pa smo jemali se cink in multivitamine.
Edino, kar je bilo, je bila utrujenost enih 14 dni, taka cudna utrujenost.

Ojoj, torej verjetno ni konec?? Kaj pa tisti asimptomatski, ki naj bi jih bilo precej? A tisti pa čisto nič nimajo? Jaz sem se pa že zmenila, da bi prišla v pisarno popoldan, ko ni nikogar tam, da uredim ene zadeve za jutri, ker nihče drug tega ne zna in je nujno. Avto, pisarna, domov.

Poznam nekaj primerov kjer je bilo tako kot pri tebi na začetku in potem ok. No čez kak teden 10 dni pa močan kašelj in pljučnica. Vsi so morali v bolnico. Kako bo pri tebi ne vem ampak mislim da je bolje če si doma.

Potek ni bolezni nekaj srednjega, : me pa se pol leta kasneje bolijo misice , nimam skoraj nic vonja in okusa , zmanjsana pljucna kapaciteta. Tako, da vsem priporocam cepljenje.

Blag potek smo imeli tisti, ki smo preboleli praktično neopazno, npr. samo z nekajdnevno izgubo voha in okusa, brez drugih simptomov

Ti pa, če veš, da moraš iti nekaj urediti, pač moraš iti. Se držiš zaščitnih ukrepov, narediš kar moraš s čim manj stikov z drugimi in se potem vrneš domov.
Je pač treba pretehtati, kaj je pomembnejše – strogo biti doma, ob tem pa nastane večja poslovna škoda, ali na varen način urediti nujne obveznosti in potem bolj pomirjeno počivati doma.

Bodite srečni tisti, ki imate blag potek in ste samo 10 dni doma.. mi, ki smo bili lani prvi bolani, smo bili po en mesec zaprti, vse do negativnega testa. še dobro, da se nam ni obrnilo v glavi

Če si okužena, ne smeš hoditi naokoli.

Sodelavka je imela cca 6 mesecev nazaj. Imela je nihanje, kakšen dan hitra utrujenost, oteženo dihanje, aritmija, kakšen dan boljše počutje. Zdaj še vedno ne zaznava okusa in vonja. Opaža, da ima tudi težave s spominom. Druga sodelavka je potrebovala cca en mesec bolniške, da je prišla v dokaj normalno stanje, še danes ni vse ok.
Večina, ki jih poznam je imela blago obliko, povišana temperatura in glavobol. Na dolgi rok pa se bo pokazalo ali so tudi kakšne posledice.
Vsak organizem je svoj svet, ne moreš vedeti kako bo reagiral imunski sistem in kako bo potekalo vse skupaj.

Nekaj dni sem imela blag prehlad, malo zamašen nos, nekajkrat kihnila. Tudi pomislila nisem na kovid. Čez vikend so me bolele mišice, kosti, malo slabo počutje, a nič dramatičnega. Sem pripisala utrujenosti. Po dveh dneh sem bila zdrava in normalno še naprej delala za službo od doma. Čez par dni sem ob čisto dobrem počutju izgubila vonj in okus. Takoj sem šla na test, ki je bil pozitiven. Kakšnih 10 dni sem imela vročino do 37,8 in slabo počutje, a ni bilo hudega. Ko je že vse minilo, pa se je pokazala šibkost, utrujenost, visok srčni utrip v mirovanju, anksioznost. Vse to je trajalo še dva do tri mesece.

Ne sme hoditi okrog no, če je pozitivna. Če je res kaj nujnega za službo, naj ti nekdo prinese stvari domov, položi na prag in to je to. Ali pa naj ti skenirajo in pošljejo. Prineseš ti vse nazaj, ko boš lahko šla delat.

Teden dni kot blaga gripa brez vročine, potem še teden dni prehlada s smrkanjem, kašljanjem in izgubo vonja. Mesec je minil in nimam posledic, kondicija kot prej.

Doma morate biti 10 dni od pozitivnega testa, saj so vam dali navodila – zdravnik in NIJZ. Tudi, če se počutite dobro, lahko trosite virus. Obstajajo tudi primeri, ko se je stanje izboljšalo, nato pa nenadoma spet poslabšalo.

Jaz sem bila 10 dni kar precej bolna – vročina, glavoboli, vnetje dlesni, izguba okusa in vonja, grozne bolečine v grlu. Vonja in okusa po treh tednih še vedno nimam v celoti, ostal je tudi kašelj, utrujenost. Še vedno preventivno jemljem aspirin, ker je kar nekaj ljudi, ki jih poznam, dobilo po kovidu še strdke.

Začelo se je z nahodom, ki je trajal 14 dni – nič vročine, nič kašlja, počutje normalno ves čas, vmes sem izgubila voh in okus. Voh še danes, po 5 mesecih ni čisto optimalen. Drugih težav nisem imela in jih nimam niti zdaj.

nisem bila testirana, ker takrat niso testirali, sem pa prepričana da sem to imela – čez noč en dan bolečine v mišicah vročine ne, samo bolečine v mišicah, kot taka utrujenost… naslednji dan še bolj bolečine v mišicah se uležem potem se je zvečer v petek začelo praskanje v grlu suho grlo, sobota ležim bolje, nedelja vstanem pa glavobol res enormen, da niti glave nisem mogla premakniti niti malo brez da ne bi čutila bolečine v sencah, zvečer suho grlo, zamašen nos, potem pa tri dni ležanja in spanja, ko se je nos odprl – sem spravila skatlo 100 robčkov v slabih dveh dneh. Izpadli so mi tudi lasje na sprednjem delu glave – najprej sem mislila da se mi zdi,da imam luknjo, ampak zdaj po dobrem letu so povsod tam vidni lasji mladiči…vročine nisem imela nikoli… tako,da sem prepričana da je bil covid, čeprav ga uradno nisem imela potrjenega, ker so dohtarji takrat še verjeli,da ga pri nas ni in da ga imajo samo tisti, ki so bili na Kitajskem.

Ali ste prepričani vsi tisti, ki ste preboleli covid, da ni to samo ‘fašistično/zarotniška’ propaganda?

Gre izključno za to, da ne stopaš v stik z ljudmi. Se strinjava? Torej če ne stopiš v stik z nikomer (pa če postavimo ob stran, da do 15 min dolg kontakt, če imata oba masko ni kritičen po besedah strokovnjakov), nisi ogrozil nikogar. Zakaj torej komplicirat in težit nekomu, da ti vse fotokopira, vozi do tebe itd.? Samo zato, ker je ablast to rekla? A ne govorite ves čas, da je treba misliti s svojo glavo in ne kar slepo ubogat vse, kar se ti servira?

Pa pazi, seveda sem proti temu, da bi oboleli s kovidom špancirali okoli po trgovinah, šli normalno v službe in šole itd. Ampak po drugi strani, kdo od staršev pa sploh testira otroka, ki mu malo teče z nosa. V šolo ga pošlje, pa je. In zdaj naj bi pa ena taka ne smela iti niti v prazno pisarno? Zakaj že?

jaz rahlo vročino in nič drugega, dva dni slabo počutje, to je bilo to. Nobenih posledic, nobenih zapletov, 6 mesecev od takrat. Cepit? Se ne mislim.

Najprej glavobol, potem bolecine v nogah, utrujenost. Isto kot pri gripi. Veliko sem spala, tudi cez dan. Lepo prebolela, sem se pa pazila, nisem sla ven na mraz itd …

Dva dni vročina malo čez 37,zamašen nos,glava bolela 14 dni za znoret,od tega 4.tedne,zaenkrat sem ok.

New Report

Close