kako to
Benaflek, včeraj, 10.05.2007, ob 15.12, si zapisal: === “Pojdi si pogledat vrstni red postov.” ===
Sem si šla ogledat poste še enkrat in to zato, ker sem tudi sama pisala.
Nikjer nisem videla, da bi kdo omenjal “cERKEV”. Pisali smo o nadgradnji in privajanju na nov sistem.
Cerkev, si omenil prvi ti, takoj v prvem postu, ki si ga napisal tukaj. To so ti povedali že drugi sodelujči v tej temi. Zato ti še jaz.
Nazivaš nas, da smo otroci “socializma” itd. Jaz sem rojena še v “STARI JUGI”, za ostale ne vem. Od kje pa izhajaš ti? Si prišel v Slovenijo, od tam čez, preko “LUŽE”??? Da nas boš malo poučeval.:-))) Nihče ne potrebuje tvojega poučevanja, vsaj jaz ga ne, ker mislim še vedno s svojo glavo.
Omenjal si Cerkev, pa tudi Papeža, ampak ne v tejle temi, nekje v sosednji temi. Take teme tebi ležijo.
Včeraj sem čitala in poslušala poročila, pa malo pokomentiraj spodnji link, ki opisuje Papežev obisk, pa odstotke upadanja primerjaj.
Ja v tej temi. Ampak nisem pisal o Cerkvi, samo rekel sem da niste sposobni pisati drugega kot izmišljotine o Cerkvi. Da je zato forum zamrl, ker niste sposobni nič pametnega povedati o resnih političnih problemih. To pa zato, ker so ponavadi botri teh problemov politiki iz ultra levice.
V vseh ostalih temah je nisem nikoli PRVI omenil niti nisem začele teme o Cerkvi. Pojdite si pogledat vrsti red postov. Samo branil sem jo. Ponavadi je boom tisti, ki v vse vplete RKC. Tudi ti in jon sta podobna, čeprav malo manj.
Benaflek, včeraj, 10.05.2007, ob 15.12, si zapisal: === “Pojdi si pogledat vrstni red postov.” ===
Sem si šla ogledat poste še enkrat in to zato, ker sem tudi sama pisala.
Nikjer nisem videla, da bi kdo omenjal “cERKEV”. Pisali smo o nadgradnji in privajanju na nov sistem.
Cerkev, si omenil prvi ti, takoj v prvem postu, ki si ga napisal tukaj. To so ti povedali že drugi sodelujči v tej temi. Zato ti še jaz.
Nazivaš nas, da smo otroci “socializma” itd. Jaz sem rojena še v “STARI JUGI”, za ostale ne vem. Od kje pa izhajaš ti? Si prišel v Slovenijo, od tam čez, preko “LUŽE”??? Da nas boš malo poučeval.:-))) Nihče ne potrebuje tvojega poučevanja, vsaj jaz ga ne, ker mislim še vedno s svojo glavo.
Omenjal si Cerkev, pa tudi Papeža, ampak ne v tejle temi, nekje v sosednji temi. Take teme tebi ležijo.
Včeraj sem čitala in poslušala poročila, pa malo pokomentiraj spodnji link, ki opisuje Papežev obisk, pa odstotke upadanja primerjaj.
http://www.dnevnik.si/novice/svet/244883/%5B/quote%5D
Benaflek, nisi odgovoril od kje izhajaš, v katerem uglednem sistemu si se rodil, učil, odrastel in se izobrazil. Nas pa zmerjaš z otroci socializma.
No, saj ni važno, prebrala sem skoraj vse kar si napisal, pred in po Blejskem otoku in ugotovila, da se zelo neprimerno izražaš, kar je za verno osebo, tako kot si ti, zelo grdo.
Tudi Papežev obisk nisi komentiral.
Praviš, da zagovarjaš Cerkev, NE, ti zagovarajaš nekatere posamenike, ko bi morali poučevati VERO, vtikali so se pa v politiko in delali ostalim sramoto.
Povedala sem, da izhajam še iz STARE JUGE. Med II. svetovno vojno bila preganjana, živela v treh farah, videla, slišala in preživela marsikaj. Moji starši niso bili nič krivi, kljub temu pa preganajani in internirani. Župnika, naše težave niso nič brigale, tudi prošnje za izpustitev iz italijanske izternacije ni podpisal. Vrnil se je šele po kapitulacije Italije v sobico, ki jo je mama ZELO težko dobila, hišo so pa Italijani podrli. Oba sta bila kmalu od DOMOBRANCEV aretirana in izročena Nemcem, prav tako tudi starejša sestra, vse tri so poslali v nemško taborišče.
Naj jim bom jaz za to izdajalsko svinjarijo hvaležna, NE MOREM! TO SE NE MORE POZABITI.
Ti, jih pa kar zagovarjaj.
Benaflek, ali ti sploh veš kje je potekala meja med Jugoslavijo in Italijo leta 1941???
Pišeš, da so zapravili Trst in Istro,itd. …….. BEDARIJE PIŠEŠ, to so ti napisali že tudi drugi, ti pač goniš svoje in vidiš samo kaj se je dogajalo po letu 1945.
Nekje sem prečitala, nekdo je napisal: **** ” Čisto nič ne opravičuje metanje ljudi v brezna” ****
Tudi za metanje ljudi v PLINSKE PEČI, NI OPRAVIČILA, pa še marsikaj se je dogajalo. In to se je dogajalo, pred metanjem ljudi v brezna.
ZLO, RODI ZLO. Vojna je grda, tisti, ko smo jo preživeli, jo ne bomo pozabili. IZDAJSTVO, PA JE ZLOČIN.
Pa ne misli, da to odobravam. Ne za eno, ne za drugo, ni opravičila.
Zapisal si tudi: **** “Cerkev bo preživela do konca sveta. Nasprotnik, pa ostane vedno “poneumljen” ****
Kaj pa, če jaz rečem tebi, da si “poneumljen”, boš sprejel????
Pišeš tudi koliko so patrizani pobili ljudi.
Benaflek, poišči podatek koliko je ostalo ljudi v italijanskih in nemških taboriščih, vse te žrtve so izdali domači izdajalci-domobranci in duhovniki in vsi, ki so ostali v taboriščih so žrtve domobrancev, kljub temu, da so jih pokončali Italijani in Nemci, saj so jih njim izročili domobranci.
POglej si pa tudi SOBOTNE NOVICE, z dne 26. MAJA 2007, STRAN 19, kjer opisuje:
KRUTA USODA KOLABORANTOV, DOMOBRANCI PREKLINJAJO ANGLEŽE. POVOJNI OBRAČUNI PO EVROPI, Francija, Norveška itd. Zanimivo branje, posebno še zate, da se o tem malo razsvetljiš. Opisana so tudi znana imena, tudi ime in priimek gospoda, ki je izjavil, da odhaja iz bojišča v general štab.
Pa še tale link,
http://www.dnevnik.si/novice/svet/248806/
Kako so nacisti tudi s pomočjo Cerkve po vojni bežali v Argentino, s ponarejenimi dokumenti, današnji “Dnevnik 31.05.2007, stran 18, tudi po TV so poročali.
Počasi se umiri, zrel si za globoko meditacijo z zvokom Gongo sončnega sistema, da bo v tebi nastal mir, ki ga zelo potrebuješ. Mojster Gonga, Don Conreaux, bo prišel tudi v Ljubljano in Postojno.
Odgovoril ti bom samo tisto s plinskimi pečmi, ker me za ostalo obtožuješ že od začetka. Brez veze.
Plinske peči in koncentracijska taborišča so si izmislili komunisti v Rusiji pod Stalinom. Najbrž so jih izvozili v Nemčijo s paktom med Hitlerjem in Stalinom. Nato so jih v veliko manjši meri prevzeli tudi Italijani. In braniti komuniste se mi zdi res milo rečeno proti zdravi pameti, še posebno kar so počeli pri nas po vojni, ko so zapirali in likvidirali nekomuniste samo zaradi prepričanja. O kolaboraciji bi še verjel, če bi samo pobili domobrance takoj po vojni, vendar so s tem in zapiranjem drugačemislečih nadaljevali do samostojnosti. Nobenega NOB ni bilo.
In vlačiti Cerkev v te naci-fašistične komunistične svinjarije je velika bedarija, ker so to počeli ljudje, ki so sovražili Cerkev in Jezusa. Nič niso imeli s Cerkvijo, ker so bili ateisti. Tudi veliko duhovnikov, katoličanov je pustilo življenje v koncentracijskih taboriščih in zaporih vseh treh totalitarizmov. Zato je govoriti o kakšnem zavezništvu s katoličani je skregano z zdravo pametjo. Prihod vseh treh totalitarizmov je bil volja njihovih vodij, ne pa papeža ali Cerkve.
Tudi če bi papež obsodil tudi nacizem in fašizem, ne bi dosti spremenilo, ker so bili pijani od arogance in se za ta opozorila ne bi zmenili. Zagotovo jih je opozarjal na kakšen drugačen način. Mussolini in Hitler sta delala s Cerkvijo v rokovicah in je trajalo preden sta pokazala pravi obraz. Cerkev je v Rusiji imela opraviti s pogubnimi dejanji komunizma precej prej, zato je tudi papež obsodil komunizem z okrožnico, ker je vedel kaj komunizem je. In prav je imel.
Nič se ne čudim, da jih tako neumno braniš, saj so najbrž bili tvoji somišljeniki. Sram je tebe in druge po tvoje misleče, ker so to počeli tvoji in vaši somišljeniki in si na vse kriplje želite obesiti Cerkvi. Ne bo vam uspelo, ker se ni zgodilo po vaše.
Osamosvojitvena vojna je pokazala kdo je okupator in kdo je kolaboriral s tem okupatorjem.
Benaflek,
vedela sem, da mi ne boš na vse odgovoril, ni se to zgodilo prvič, ker ti ne odgovarjaš na temo, ki ti ne ustreza.
Joj joj, Rusi so izvozili v Nemčijo plinske peči,:-))) izgovor je dober, ti ga je prinesel mogoče PES na repu???
Ja, tudi veliko duhovnikov in katoličanov je pustilo življenje v taboriščih. Pa veš zakaj??? Zato, ker se z vsem niso strinjali, kar je počela cerkvena oblast. Jezusa in Boga ne mešaj v vojne dogodke, ker nista nič kriva.
Pišeš: **”Mussolini in Hitler sta delala s Cerkvijo v rokavicah in je trajalo, preden sta pokazala pravi obraz.”**
Kar dobro sta “nategnila” cerkveno oblast, z Rožmanov na čelu.
Rožman je izjavil: **”Da sta mu vse obljubila, dosegel pa ni nič, nobenega rešil. nobenega požiga vasi preprečil in še je našteval. Dosegel nisem nič, je dejal.”**
Pišeš: ***”Nič se ne čudim, da jih tako neumno braniš, saj so bili najbrž tvoji somišljeniki. Sram je tebe in druge tvoje misleče, itd. …. si na vse kriplje želite obesiti Cerkvi. Ne bo vam uspelo, itd.”****
Benaflek, mene ni in me ne more biti sram, ker nisem napravila nič hudega nikomur, živela sem v tistem času in bila žrtev tistih, ki jih zagovarjaš ti. Oropali so me za starševsko ljubezen, v času, ko sem jo kot otrok najbolj potrebovala, enako so oropali moje brate.
Zaradi medvojnega trpljenja, pa naša družina ni imela nobenih privilegij, vse kar smo ustvarili, smo si pošteno z delom. Nihče od mojih ni bil na kakšnem dobrem položaju, velikokrat sem se nasmejala, kar so mi nekateri pripisovali. Žal, mojih dragih, ni več. Ostala sem sama, mogoče prav zato, da sem ti tole napisala. Bog ve, zakaj?
Vem, da te jezim, ampak ti moram napisati še to.
Link DNEVNIKA, ki sem ti ga posredovala, pa le preberi, pa komentarje tudi, do konca, je zanimivo brati, kmalu pa bo izginil v ARHIV.
Tudi članek iz NOVIC z dne 26. maja 2007 si priskrbi. Pa knjigo, ki sta jo napisala Angleža, John Carsellis in Markus Ferrar “Slovenija 1945” si preberi. Meni je ni treba, ker sem vojno doživljala, ti je nisi, se vidi iz tvojega pisanja. V njej je opis iz Vetrinj, kaj se je takrat dogajalo.
Zapisano je tudi: “”Leta 1944 so domobranci celo javno prisegli velikemu vodji tretjega rajha. Kljub pozivom OF so z Nemci paktirali. Vse do konca vojne, mnogi zapeljani, za kar sta bila najbolj odgovorna škof Gregorij Rožman in general Leon Rupnik.””
Prisege domobrancev, na Hitlerjev rojstni dan 20. aprila 1944, ne bom pozabila, saj sem imela takrat “hišni zapor” po nalogu šefa domobrancev.
Ob nedeljah, pa so korakali v stroju k MAŠI, potem pa delali grdobije.
V članku NOVIC, piše tudi: “”Med prvimi je pobegnil Leon Rupnik, 5. maja 1945 je popoldne sedel v avtomobilček, ki ga je iz nemškega voznega parka dal na razpoolago dr. Doujak. “Mala kolona je počasi zavila po Bleiweissovi cesti. Po ulicah so drseli nemški vojaški avtomobili. Ljubljančani so šli po opravkih. Nihče ni vedel, da v majhnem zelenem avtomobilu odhaja general Leon Rupnik. Itd.””
Benaflek,
to niso izmišljotine, ne moje ne od tistih, ki mislijo podobno kot jaz.
Cerkveni voditelji so si to skuhali sami. Zakaj je Rožman rešil samo sebe in še nekatere druge, zakaj ne vseh, ki so se znašli v Vetrinjjah???
Zakaj jih je prepustil Angležem??
14.maja 1945, je general sir Brian Robertson, glavni upravni častnik v vrhovnem zavezniškem poveljstvu za Mediteran, poslal 8. armadi sporočilo, da je treba vse predano osebje jugoslovanske nacionalnosti, ki je služilo v nemških silah, razorožiti in izročiti lokalnim jugoslovanskim silam. To je vključevalo tudi Slovence. Že 17. maja je načelnik 5. korpusa brigadir Toby Low izdal drugo povelje: “Vsi Jugoslovani, ki so trenutno na območju korpusa, bodo čimprej predani Titovim silam. Te sile je treba takoj razorožiti in jim ne povedati cilja preselitve. Itd.””
Še veliko je napisanega, naj bo dovolj. Ostalo si preberi v Novicah.
Iz zgoraj napisanega je razvidno, da so bili 17. maja 1945 še vedno oboroženi, da niso odložili orožja. Nemci so orožje odložili takoj po podpisu v Topolšici.
Tisti, ki so domobrance z vprežno živino peljali v maju leta 1945 proti Vetrinjam, so tudi povedali, da zlepa niso odložili orožja.
Vir: Slovenske NOVICE, z dne sobota, 26. maja 2007, stran 19.
Prababi, malo mešaš stvari. Da si tisto doživela (najbrž), za tisto ne moreš kriviti duhovnike, pač pa okupatorje. Italijane najbrž. So pa še hujše doživele družine, katerih možje in sinovi niso hoteli med komuniste. Te so vse pobili in to še pred nastankom vaških straž ali celo domobrancev. Tako so vaši doživeli pravi sprehod v primerjavi s temi ljudmi. Tega dejstva kar ne moreš sprejeti in drugi ki tako udrihate po Cerkvi ne. Vse to je zakrivil najhujši okupator, komunisti. Ideloški boj so zakuhali komunisti. In hvala Bogu, da so se jim uprli. To je postalo temelj samostojne slovenske države.
Škof Rožman je iz zapora rešil revolucionarja Toneta Tomšiča, vendar tega sodišče ni priznalo, kljub prizadevanjem žene Vide. Huda komunistična inkvizicija.
Tudi Tito in jugo oficirji so vozili vozila nemških okupatorjev. Naključje? Mislim, da ne.
Britanski parlament je pred tem, da prizna napako, ko so izročili domobrance komunistični sodrgi. In opravičilo Sloveniji, saj gotovo niso pričakovali, da bodo tako končali. To pomeni, da niso poznali razmer med wwii. Komunisti ne znajo delati, voditi, gospodariti, so pa mojstri prikrivanja resnice in laži, kar se je po vojni pokazalo. Ne dvomim, da so Angleže med wwii zavedli.
Osamosvojitvena vojna je pokazala kdo je bil okupator in kdo je bil kolaborator. Žal so kolaboratorji po osamosvojitvi v ustavo z zvijačo vgradili člen, ki naj bi dovoljeval splav. Izgleda, da bo Slovenija izgubila zadnjo bitko, če se kaj drastično ne spremeni.
ne vem kaj se tako vsajaš glede splava. Če je krščanska vzgoja pravična potem dekleta ne bodo šla na splav.Tista ki niso vzgojena v krščanski veri se bodo pač odločila tako kot se bodo.In če se bodo za splav pa bi ti ja moral biti vesel saj bo tako na svetu manj nevernikov.
Če je nekaj dovoljeno še ne pomeni da moraš to tudi storiti ampak ti je samo ponujena možnost, da lahko izbiraš.In prav ta možnost izbire je za mene prava svoboda in demokracija.Tvoja izbira je samo zamenjava enega enomuja z drugim.Hvala lepa za to, kar sam ga imej .
Splav gotovo ni znamenje svobode. Za splav se ženske odločijo iz svoje NE-svobode. Zagotovo ni nobene demokracije za splavljenega otroka. To bolj spominja na nacizem, fašizem in komunizem. Vsi trije so ateistični sistemi, ki so strašno uspešno redčili človeške vrste, prva dva na osnovi rasne pripadnosti, tretji na osnovi verske in pri nerojenih otrocih, ko eni dobijo etiketo, da so zaželjeni, drugi pa niso. Večina žensk ima po splavu psihične težave, ko je že prepozno. Ampak tega propaganda proti rodnosti ne krije več. Ženske so opeharjene in še bolj nesvobodne.
Dokler imaš možnost izbire in se lahko odločaš, si svoboden. Katere dejavnike vpletaš v proces odločitve, je stvar načel, prioritet, osebnostnih lastnosti, družbene sprejemljivosti, geografske in časovne umeščenosti, tradicije,…ne pa svobode ali nesvobode.
Psihična nesvoboda? Hmm. Prej bi temu rekla infantilnost oziroma nesposobnost sprejemanja odgovornosti za svoje odločitve. Ali nesposobnost biti svoboden.
Ne verjamem v filozofskem pomenu besede v svobodo človeka. Vsakdo deluje ne le pod nasiljem od zunaj, temveč tudi iz notranjih nujnosti. S tem, da slednjega ne dojemam kot omejevanje svobode na tak način kot prvo omejevanje svobode. Če se s slednjim lahko sprijaznim in v skladu s tem sprejemam odločitve, prvo čutim kot izrazito omejevanje in kratenje mojega jaza.
Če ti nekdo nekaj hoče in ti tega nočeš, nisi svoboden.
Tisto sem dal samo primer, ki ga lahko preneseš v tvoje življenske odločitve, ko sem moraš odločiti med dvemi slabimi variantami. Nisem mislil strogo na nasilje.
Se pravi, da si svoboden ko lahko izbiraš in vedno lahko izbereš sebi v prid oz. tisto kar hočeš. Torej, nek narkoman je svoboden, če se lahko odloči, da se bo zadel z kokainom ali pa z LSD. Ali pa alkoholih, da se bo opijanil z rebulo ali žganjem. V obeh primerih to hočeta.
Pa misliš, da se one ženske odločijo za splav, ker tako hočejo?
se pravi da smo bili v komunizmu bolj svobodni kot sedaj? saj smo se lahko zadevali po mili volji, sedaj pa te na vsakem koraku preganjajo, ne smeš piti, še manj pa kaditi , pa zdravo je treba živeti, še malo pa bomo dobili versko moralno policijo- kot v iranu
aja, pa še glede splava se ni kompliciralo, sedaj pa že hočejo nekateri zdravniki uveljavljati ugovor vesti- a jih zato plačujemo ?
Busted flat in Baton Rouge, waitin’ for a train
And I’s feelin’ near as faded as my jeans
Bobby thumbed a diesel down just before it rained
It rode us all the way into New Orleans
I pulled my harpoon out of my dirty red bandana
I’s playin’ soft while Bobby sang the blues, yeah
Windshield wipers slappin’ time, I’s holdin’ Bobby’s hand in mine
We sang every song that driver knew, yeah
Freedom’s just another word for nothin’ left to lose
Nothin’ don’t mean nothin’ hon’ if it ain’t free, no no
And feelin’ good was easy, Lord, when he sang the blues
You know, feelin’ good was good enough for me
Good enough for me and my Bobby McGee
From the Kentucky coal mine to the California sun
There Bobby shared the secrets of my soul
Through all kinds of weather, through everything we done
Yeah, Bobby baby kept me from the cold
One day up near Salinas, Lord, I let him slip away
He’s lookin’ for that home and I hope he finds it
But I’d trade all o’ my tomorrows for one single yesterday
To be holdin’ Bobby’s body next to mine
Freedom’s just another word for nothin’ left to lose
Nothin’, that’s all that Bobby left me, yeah
But if feelin’ good was easy, Lord, when he sang the blues
Hey, feelin’ good was good enough for me, mm-hmm
Good enough for me and my Bobby McGee
La-da-da La-da-da-da La-da-da da-da da-da
La-da-da da-la-da la-da, Bobby McGee, yeah
La-da-la-da-la-da La-da-la-da-da
La-da-la-da-la-la, Bobby McGee, yeah
La-da-da La-da-da La da-da La da-da
La-da-da La da-da La da-da
Hey, my Bobby, Lord, my Bobby McGee, yeah
Lo-da-lo da-la-lo-da-la
Lo-da-la-lo da-la-lo la-la-lo la-la-lo la-la
Hey, my Bobby, Lord, my Bobby McGee, yeah
Lord, I call him my lover, call him my man
I said I call him my lover, did the best I can, c’mon
Hey now Bobby now, hey now Bobby McGee, yeah
La-da la-da la-da la-da la-da la-da la-da la-la
Hey, hey, hey, Bobby McGee, Lord!
perfect freedom is reserved for the man who lives by his own work and in that work does what he wants to do.(Robin Georg Collingwood)
no man is free who is not master of himself. ( epiktet)
nobeden človek ni popolnoma svoboden. Bodisi je suženj obilju, bogatstvu ali se mora pokoriti zakonom ali pa ga omejujejo drugi ljudje da ne more delovati isključno po svoji volji.( Evripid)
Pravica do osebne svobode je na drugem mestu, v primerjavi z dolžnostjo do ohranjanja Rase.( Adolf Hitler)
I disapprove of what you say, but I wil defend to the death your right to say it. ( po Voltairu)
Benaflek, … stvari mešaš ti, ne jaz. Krivim župnika, ker ni podpisal mamine prošnje, da bi se oče vrnil iz italijanske internacije, krivim župnikka in domobrance, ker so mi odpeljali starše in sestro v nemško internacijov, krivim jih, ker so nam Italijani podrli 10 let staro hišo, še ti bi lahko naštevala. Otroci smo ostali sami brez staršev od 8 do 12 let starosti. Vedno pod budnim očesom domobrancev, kaj vse so mi storili, ne bom opisovala, župnika to ni nič brigalo. TI PA PRAVIŠ, DA JE BIL TO SPREHOD. Še ena tvoja velika bedarija.
Kakšen sprehod je bil v taboriščih, ti bi lahko povedali tisti, ki so v taboriščih bili.
Imaš pa priliko, da se v soboto 9. junija 2007 dopoldan udeležiš srečanja – proslave, ki bo v Podljubelju. Tam je bilo med drugo svetovno vojno veliko taboriščnikov, ki so gradili predor. Proslave se udeležujejo predstvaniki vseh držav, katerih taboriščniki so bili tam. Kakšne strahote so doživljali, je bilo že velikokrat povedano. To taborišče, je bilo podružnica Mathausna, tudi krematorij za sežiganje do zadnjega diha izčrpanih taboriščnikov so imeli tam.
Pred letom dni je bil Slavnostni govornik župan Tržiča, Pavel Rupar, bivši poslanec SDS in poraženec na županjskih volitvah. Ja,ja, poslansko plačo pa še prejema, sem pred kratkim zasledila podatek. Lansko leto je pred veliko množico ljudi obljubil, da bo poskrbel, da bo v učnem gradivu zapisano trpljenje taboriščnikov, saj današnja mladina o teh dogodkih ne ve NIČ!!!! Požel je velih aplavz, to pa je bilo verjetno tudi vse, Koliko je poskrbel za dano obljubo, je pa veliki vprašaj????
Britanci, so vedeli kaj čaka domobrance, saj je bilo že med vojno povedano, da jih čaka neprijetnost. Tudi v domobranski prisegi piše, preberi si jo!!! Tudi Rožman je vedel kaj jih čaka. Pišeš komunistična sodrga, kaj pa so bili domobranci, izdajalci Slovencev? angelčki, ali kaj?? BEDARIJO pišeš!!!
Pišeš, da je Rožman rešil Tomšiča. Sam Rožman je izjavil, da mu ni uspelo rešiti NIČ!!!
Oja, rešil je nekatere domobrance z družinami, od katerih otroci so po osvoboditvi prišli v Slovenijo in so trenutno v VLADI. Za zgago!
Zgleda, da te skrbi, da Slovenija ne bi izgubila zadnjo Bitko. Tako pišeš. Partizani so rešili Slovenijo, saj je Rožman paktiral z Mussolinijem in Hitlerjem, se jim klanjal itd. Če ne bi bilo partizanov in Zaveznikov, SLOVENIJE NE BI BILO!!! Mnogo let so se trudili naši predniki za samostojnost. Partizanom pa je uspelo ustvariti podlago, za osamosvojitev. Malo preberi zgodovino, pa sliko si oglej, kjer je Rožman naslikan skupaj z visokimi domobranskimi oficirji, na Hitlerjev rojstni dan, 20. aprila 1944.leta, SO MU PRISEGLI. Poleg Rožmana sedi, zloglasni domobranski klavec, Franc Frakel, ki si je nadel ime: “PETER SKALAR”. Sem ti morala še 1 x napisat, ker si pozabljiv, pa površno bereš.
Veš, tukaj je veliko mladih, ki o zgodovini II. svetovne vojne bore malo vedo, saj v učbenikih sedaj ni nič napisanega. Prav zato sem to napisala. Naj pogledajo v knjigo, VOJNA NA SLOVENSKEM 1941 – 1945, tam je veliko napisano in prikazano v slikah. Tudi tebi ne bi škodilo, da si ogledaš še kakšne druge podatke.
Seveda, ti boš še vedno lajnal svoje, kot do sedaj, ker misliš, da imaš samo ti prav.
Glede splava, ki ga venomer omenjaš, ti bi lahko veliko napisala.
Nisem pa še nikjer zasledila, da bi napisal koliko otrok imaš ti, verjetno nič, čeprav se toliko zavzemaš za nataliteto Slovencev. Če bi imel družino, ne bi imel časa za forumu. Dopuščam, da se motim.:-)))
boljše je debatirati o ženski “ritki”,
kakor o politiki.
sicer pa res “hvalabogu da sem štajerc”
saj me tisto še današnje krajnsko zapletanje dogodkov v letih 41-45, ki je prenešeno še na današnjo miselnost vodstvenih politikov moti.
res, sam si pomagam-z odmikom in novo mislijo bodočega “odklonilnega volilca”.
Janši se smejim, Krambergerju pa sem se vsaj nasmejal in pričel delati z dobro voljo.
to spodaj je res
Ma ti krivi župnika kolikor hočeš, čeprav nima nič pri tem, ker so tisto naredili Italijani. To svojo zgodbo že skozi lajnaš in roko na srce, vzgojo si dobila po svojih starših in če je soditi po tebi, so tudi tvoji rovarili proti Cerkvi. In zato je bolje, da je župnik raje rešil kakšnega dobrega katoličana.
Kar ne registriraš, da so komunisti prvi pobijali cele naše družine pred nastankom prve vaške straže in da so zato potem nastale težave kot jih opisuješ. KomunISTI, nacISTI in fašISTI so tako vsi ISTI. Pač bojevali so se proti komunistom, ki so jih itak hoteli pobiti, preberi si ustanovni akt protiimperialistične fronte, v katerem nikjer ne piše ob boju proti okupatorju, temveč o likvidiranju nasprotnikov komunizma in domnevnih veleposestnikov.
Upor proti komunizmu je osnova za našo samostojnost. Ker če bi bili slovenski partizani zmagovalci v 2.svetovni vojni, potem bi kot ZMAGOVALCI zadržali Trst, Gorico, Istro in celo bi lahko zahtevali nazaj Koroško in Benečijo. Tudi po vojni smo imeli hlapčevsko “vlado”, ki je samo izpolnjevala ukaze iz centra, ki je bil itak vedno pod komadno Srbov. O nobeni podlagi za samostojno Slovenijo ni govoriti (ali NOB), ampak o kvizlinštvu SLO komunistov. Zapiranja in likvidacije so se dogajale do osamosvojitve. Tudi GOli otok ni bil sprehod. Koliko Slovencev je bilo tam in v drugih taboriščih ponižanih in jim je bila odvzeto dostojanstvo. Katoliška Cerkev je to vedela in katoličani so se komunistom uprli. To so naši junaki.
S Hitlerjem so prvi paktirali Mussolini, Japonci in Stalin (podrčtano) in z njim posredno naši rdečkarji. Ti so vedno bili stalinistični podrepniki.
Oja, škof Rožman je rešil Tomšiča in še kake druge manj znane revolucionarje gotove smrti.
Mojih osebnih podatkov ne boš vedela, ker je to anonimni forum. Vsak pravi človek je poklican k opozarjanju na škodljivost in posledice splava, ne glede ali ima otroke ali ne.
In še misel. Hitler je pravi šolarček proti našim (in po vsem svetu) ginekologom, ki izvajajo splave, ker izvajajo genocid na osnovi neželenosti otrok (Hitler je na osnovi rase). Vsak ginekolog, ki opravlja splave, lastnoročno pobije več tisoč otrok. Hitler dvomim, da je na lastno roko pobil toliko ljudi.
In to delo naših ginekologov služi cilju Srbov po uničenju našega naroda in veliki Srbiji.
mater si zamorjen (benaflek),
pomagaj si, saj je vendar minilo več kakor 60 let.
I. s.vojna par let naprej, ko so metali ljudi v ogenj z lopatami je bila in je več ali manj pozabljena, naj nam bosta obe, kakor pomnik in opomin minulim dogodkom.
kaj sploh hočeš,vedi, da nas je dosti, ki smo posledično dosti gorja doživeli in to poskušamo in smo rešili v sebi s pogledom na sedanjost in prihodnost.
l.p.
hvala bogu da sem štajerc
benaflek nekaj vedi:
človek ne bo nikoli svoboden. zakaj? zato ker misli in posledično zaradi misli-uma dela.
misli-um oz. svoboda sta v tebi in ne samo tebi, tudi meni,v vsakemu omejene, so v neki kletki omejenosti, segajo ti (mi) “omejeno daleč vstran”.
dokaži se in probaj brez dela živeti, brez misli, torej tudi brez dela….nisi v stanju, ne ti, ne jaz in nikoli nisi in ne boš svoboden.
Malo se sprehodi po temah in preglej poste kdo prvi piše o teh preteklih stvareh. Če jo najdeš, da sem jaz prvi pisal o tem, mi povej kje to je in ti bom plačal pir.
Tema “Kako to” je izvzeta, ker tam nisem pisal o Cerkvi, temveč sem samo rekel, da tipi kot so boom, boss, jon, … niso sposobni o drugem žvečiti kot o tem.
Razumem pa, da je za levake preteklost težko prebavljiva tema, ker so spisali zgodovino, ki jo samo oni priznajo.
Tudi ti si malce zamorjen, drugače tu ne bi sodeloval.