Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kdaj so vaši otroci shodili?

Kdaj so vaši otroci shodili?

Priznam,malo me že daje panika!Do zdaj nisem primerjala naše miške z ostalimi otroci,ampak tole me pa res že pošteno daje!
Stara je 13 mesecev in pol.Hodi samo,če se nečesa drži,npr. mize ali vozička,ki ga poriva pred seboj.Pa še to le kakih 10 m,potem pa se vrže na kolena in odpuza dalje.Če jo držimo samo za eno rokico,pa je…štorasta.Hodi,kot bi imela polno plenico,oziroma še boljša primerjava-kot kavbojc!
Močno upam,da se mi bo oglasila vsaj ena,ki je imela,ali ima podobno težavo ( če je to sploh težava-verjetno je bolj moja čudna miselnost,kaj vse bi otrok že “moral” početi pri tej starosti ).

Že v naprej hvala za kakršenkoli odgovor!

LP!

Jera

Do 18. meseca ni panike. Sicer pa tako pravijo na razvojni ambulanti, da je bolje če se otrok postopno vertikalizira, torej dobro plazi, preden shodi. Takoso tudi bolj stabilni in “pravilno padajo”, torje na roke oz. ritko, ne pa na brado ali nos.
Ne skrbi.

Lp Andreja

Jera, ni panike. Naš je sicer prve samostojne korake naredil ravno na prvo leto, ampak ima zdaj že dve leti, pa npr. govori zelo zelo malo. Eni pač prej, drugi kasnej. Bo pa kaj drugega prej poštudirala.

:)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

A ni nič na mamico;-)))) hi hi. Sej k bo enkrat začel, ga pa verjetno ustavt ne boš mogla. Se boš mogla razpočit da boš prišla do besede.

HEC! Da ne boš mislila da resno zaj……avam

lp Andreja

Prvi trije sicer pri enem letu, zadnji pri 16-ih mesecih, pa mu prav nič ne manjka.
Vse ob svojem času.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

No, ampak bistvo si pa zadela.

:)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Živjo!

Ni panike!
naš je shodil v 13 mesecu…
Vse ob svojem času, samo ne je siliti…

lp
Pati

Naša je shodila pred tremi tedni, stara 15 mesecev in 3 tedne. Pri enih 13 mesecih se je sele zacela plaziti. No, takoj ko je shodila, je že hodila, kot da bi hodila ze vsaj dva meseca, prej pa ni naredila niti koraka sama. Čisto je stabilna. Je pač ziheraš (to je po mamici :-)).

Jaz se glede hoje nisem sekirala, saj je še vsak zdrav shodil in zdrava (glede motoričnih stvari) naša punčara je.

Helena

Hčera pri 12 mes-sine pri 11 mes.

Moja fanta sta oba shodila pri skoraj 15 mesecih. Bila sta izredno hitra in spletna “plazilca”, tako da po mojem nista niti čutila potrebe po hoji. Ko sem ju opazovala pri uvajanju v vrtec, sta bila med redkimi, ki nista hodila, sta se pa plazila hitreje kot marsikateri malček, ki je ravno dobro shodil. Vsekakor pri tej starosti ni še nič nenavadnega, če otrok ne hodi.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Jaz sem shodila pri 10ih mesecih, moj mož pri 18ih.
Najina hčerka se je odločila, da bo vzela povprečje (10+18 = 28 / 2) in je shodila pri 14ih mesecih.

Nataša

Skoraj pri 14,5 mesecih.

Hoy!

Niti ne tako dolgo nazaj sem bila tudi sama že kar malo paranoična!
Če se ti da, pokukaj malo sem in mogoče boš vsaj malo potolažena!

Danes pri 14,5 mesecih šiba kot navita in je včasih ni za ustavit! ;))
Daj ji čas! Hitro bo prišlo tudi to!
Nočko!
Vallery!

Mogoče bo zdaj šlo? Nimam pojma kaj bi bilo narobe??

Nočko!
Vallery!

Prva je shodila pri 11 mesecih,
drugo dete pa zdaj šele staro šele 7 mesecev in zaenkrat stoji ob opori zna se tudi iz ležečega položaja lepu usesti, jaz se med tem časom psihično pripravljam na dirke, nekaj mesecev imam še počitka 🙂

Moja je stara 14 m in hodi tako kot tvoja, samo, če se česa drži. zadnje dneve naredi par korakov sama; potem pa kar na ritko…
Bo že, do 18. m imajo še čas! Moja je sicer nedonošenček, roj. v 34 tednu, ampak vseeno. Srečno!

To je zelo razlicno. Nasa je cisto samostojno shodila pri 16m, od prijateljice pa sele pri letu in pol.

Moj mišek, pri 12m ni niti samostojno sedel!!!!, ker je bil malenkost hipoton. Ko smo prišli iz morja je bil star 12,5m in je še isti dan začel samostojno sedeti, čez en teden se je plazil in pri 13,5 m je že hodil. To je šlo tako ekspresno napej, da midva z možem nisva niti dohajala. Tudi sama sem bila zelo v skrbeh, pa se potem vse uredilo. Če pa te nebo nehalo glodati, papojdi na posvet k pediatru – nič ne škodi.

LP,
T.

Moja pikica je tudi pri trinajstih naredila prve korake, vendar se je ševedno rajši plazila, pa ko sem jo držala zaroko je takooooooo smešno hodila. Pri 16 pa kot odrezano, sama shodila, hitro, bog ne daj da bi se držala mamine roke, teka ….
skratka vse ob svojem času, jaz sem tudi mislila da moja ne bo nikoli samostojno hodila. Bo – brez skrbi.

Prvi sin nas je vse močno presenetil, ko je naredil prve korake že dober teden preden je dopolnil 10 mesecev. To je bil pravi šok, saj se ni niti plazil, pa tudi stal ni ravno “stabilno”. Potem pa je kar na lepem shodil.

Pri drugem sinu pa me je že kar malo skrbelo, ko pri 14-ih mesecih še ni hodil. No, recimo, da je res shodil pri 14 mesecih in pol.

Mi je bilo pa všeč, ko je enkrat ena mama na tem forumu napisala, da je njen sin res shodil pozno, a da se do danes še ni ustavil… :-))))

Tvoji pikici gre super. V kratkem bo shodila. Ce se je pred tem dobro plazila pac rabi dalj casa, da samostojno shodi 🙂 Kot opisujes pa prehaja normalne faze pred osamosvojitvijo 🙂 Sem se kar spomnila, kako je nas soncek pri 13-ih mesecih letos julija tako korakal. Potem pa je naenkrat v 14 dneh shodil. Kar tako… naenkrat :))) Se vsi otroci, ki so normalno razviti (kar tvoja pikica definitivno je), so shodili. Eni prej, drugi sele zelo pozno (18 mesecev).
Lep dan in obilo uzitkov ob opazovanju vase soncice:)
Tejca

Moj pri slabih 13-ih, od sodelavke pri dobrih 16-ih mesecih. S tem da je moj tiho kot miška, njen pa govori kot strgan dohtar. Eni prej obvladajo eno stvar, drugi pa kaj drugega.

Maja

Naš je shodil pri dobrih 16ih mesecih.

pri desetih mesecih

Mi smo stari 12 mesecev in pol in tudi še ne hodimo.Če se oprijema nečesa,potem brez problemov hodi.Na dve rokici mu gre tudi zelo dobro,na eno pa tako kot si ti opisala.Ampak jaz pravim,bo že, ko bo pripravljen na to.Važno je,da z dneva v dan vsaj malo napreduje in pri njemu opažam,da vsak dan bolj stabilen,korajžen.Pač bomo med bolj poznimi.

New Report

Close