Kdo bo volil Peterleta?
janJA
Meni je danes povedala sodelavka da je v nedeljo v njihovi fari župnik bral škofovo pismo kako moramo na volišča kako je to krščanska in državljanska dolžnost in blablabla.
In v naši fari tudi župni že kar par let trobezdla koga je treba voliti preverjeno grem k maši.
Tako da ne pametuj da ne govorijo ker sem jih že slišala na lastna ušesa. Že pred drugimi volitvami so tako delali in tudi sedaj bodo.
Tako da ne teži.
Ja.
Hodim k maši ne vsako nedeljo to sigurno ne ker so mi župniki mimo. Ne vsi naš pa definitivno, ker vse naredi kar mu par bab reče in zato jaz ne grem preveč pogosto v cerkev. SE MI JE PA ŽUPNIK ZAMERU IN NE CERKEV ALI PA BOG. IN VELIKO ŽUPNIKOV JE TAKO BOLJ ČUDNIH DA NE NAPIŠEM ŠE KAJ DRUGEGA KOT JE NAŠ. NISO PA VSI TAKI.
Jaz bom volil Lojzeta Peterleta, čeprav bi bil moj idealni kandidat bil malce drugačen. Oni drugi, ki je šel v drugi krog, je pač še slabša možnost.
Internet pa uporabljam že od leta 1995, ko sem gulil šolske klopi, svoj denar služim od 14. leta in pol (ko sem pričel prijemati štipendijo). Sem tudi moškega spola, a moj IQ je pod 90, kar smatram kot razlog za moj glas Lojzetu (upoštevajoč kriterije, ki jih je navedel(a) avtor(ica) te teme).
Dr. Veljko Rus, sociolog, v zadnji številki Mladine:
Presenetilo me je pravzprav že to, da je Peterle sploh kandidiral za predsednika! Spraševal sem se, kako je sploh mogoče, da je po vseh vlogah, ki jih je odigral, postal resen kandidat za predsednika. Peterle je kot bivši ključni človek Demosa bolj kot kdorkoli drug kriv za to, da so tujci in cerkev odvzeli slovenskemu narodu dobršen kos slovenske zemlje.
Tele volitve bodo prav zanimive. Zelo žalostno, da je cerkev dobila takšno oblast. Pa ta njen pohlep, je pa vse drugo kakor krščanski. Kristusov nauk ničesar slabega ne uči. Zato se pridružujem vsem ostalim, ki menite, da g. Peterle sploh ne bi smel kandidirat. Pri nas bi naj biila cerkev ločena od države. Nič nimam proti veri, me pa moti vse to.Pa še to bi dodala, da se ni znal okoli nobene stvari prav opredelit. Pa bi se kot predsednik moral.
“Grozote druge svetovne vojne in povojnih pobojev so del naše zgodovine, a ne smemo več dovoliti, da jih izkoriščajo za netenje sovraštva in delitev, ki zastrupljajo nas, in kar je najhuje, tudi naše otroke“, je odločno poudaril Lojze Peterle.
Do srede, ko bo ob 20.00 na vrsti nov dokumentarec!!!
Kdo jih izkorišča, Slakov Lojze???
In kdo v letu 2005 in 2007 spreminja zakone in sodbe samo zato, da se rehabilitirajo okupatorjevi sodelavci, katerim krivda je bila na sodišču dokazana ?
A ni Peterle član stranke, ki ima v vladi celo pravosodnega ministra? Prav ON in njegova stranka je najbolj zaslužena za netenje sovraštva, in delitve ter odpiranje starih, že zdavnaj zaceljenih ran.
Upam da bodo volilci to upoštevali.
Zanimivo je, kako Lojzek nenehno in očitno laže, ko vprašanje nanese na NOB in Rožmana. Takrat vehementno odvrne, da je to preteklost in da ne bo dovolil, da bi vprašanja iz preteklosti razdvajala narod. Ko pa je treba privatizirati osamosvojitveno vojno in poudarjati lastne zasluge, pa ni problema, takrat pa mu zgodovina naenkrat ni več preteklost in nekaj kar bi razdvajalo narod.