Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kje so kotički, kjer se nalaga krama

kje so kotički, kjer se nalaga krama

Men je dolgčas.
Imate tudi pri vas kakšne kotičke v stanovanju, kjer se nalaga krama oz. stvari, ki tja absolutno ne sodijo?

Pri nas recimo na krušni peči najdeš: en meter v višino časopisov, staro luč, ki ne bo nikoli več delala, ampak, za vsak slučaj (pravi moj), ob robu stopnic en kos tepiha, za vsak slučaj, kaj, madona, boš tepih štukal? Okenska polica: časopisi, nekaj igrač, barvice…ob njegovi strani postelje nogavice, seveda ne sveže, na polički na hodniku, vse, samo župnika ne, pod stopnicami, zunaj, stare kulirke (plošče), za vsak slučaj, če bo vojna al kaj?, v omarah pa itak “nesnage”, beri, cujn, ki se nosile že leta, za vsak slučaj, in nekaj (enih šest parov) starih ponošenih čevljev, za delat (!), za kosit, madona, kosimo pa 10 x na leto.

Še kaj bi se našlo. Za vsak slučaj. Če bo vojna.

Aja, če bo vojna, imamo pa v kuhinjski omari enih 10 pločevink belega fižola (res, ne hecam se). Vsakič, ko pride iz trgovine, prinese vsaj eno pločevinko belega fižola, za prebranac. Ja, municija, za vsak slučaj, če bo vojna.

P.S. Vojne ne bo!

Prakticno – povsod:((((
T

:-)))) Zakaj pa nimate župnika na hodniku?

Pri nas je takih gnezdec kar nekaj – ene par majhnih in ena cela računalniška miza (tam je gnezd za celo jato). Vsake toliko se sprehodim mimo in kaj odnesem, pomečem v smeti ali vsaj lepo zložim. Traja pa red petnajst minut, če je mož doma in četrt ure, če ga ni. :-))

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

midva imava en kao kabinet, in tam imava vse sorte: en star računalnik, en kup starih zvezkov (še iz osnovne šole), zapiske iz faksa, smrekco za novo leto….
o tem da moški nečejo nič stran metat, so pa vsi isti. moj je šparal čevlje od valete, ker so ble to kao najboljše čevlje kar jih je kdaj kupil. aja by the way: čevlji so imeli prelomljen podplat.

lp

Hm, pri nas smo pa zgleda čudni :-)). Nimamo odlagališč. Kar je za stran gre stran, na srečo sva oba alergična na kramo.

Ja, zvezke iz šole imamo tudi pri nas. Pa ene stare zavese še od stare mame, bodo kdaj prav prišle, pa ja…

Če ti je dolgčas, pa malo pospravi.
Jaz sem po mami podedovala lastnost, da sproti mečem stran stvari (največkrat peljem na Karitas), ki jih ne rabim več. Četudi mi je mogoče kdaj, za kakšnega pusta žal, da sem kaj stran vrgla. Ampak na svetu je toliko takšnih, kot si ti, tako da ni problema.
Aja, če bi jaz svojega moža poslušala, bi bilo v stanovanju vse nakramano. In, ker stanovanje večinoma pospravljam jaz, sem tudi komando glede tega vzela v svoje roke.

Ja, imamo, in to kar nekaj takih kotičkov….groza!

Ja, vidiš, @fna, pri nas se o stvareh kljub vsemu malo pogovarjamo, nihče ne meče stran stvari od drugega, pa če bi jih še tako rad. Ne rečem, kaj svojega že zmečem, njegovega pa tako, no ja, na šverc…in potem čakam, kdaj se bo na stvar na spomnil, ampak, saj se ne. Morda imaš celo prav, čeprav…

No ja, saj maturantske obleke mu že ne bi vrgla stran, ampak kos tepiha ali pa preluknjane čevlje, pa časopisni papir,…

Ljubica, ne razumeš, trehip mora bit, za vsak slučaj. Ja, za vsak slučaj, pa stara svetilka tud, pa ene štriri ploščice tud, pa pošvedrani čevlji tud, pa jakne iz sredne oz. osnovne šole, za vsak slučaj…morda jih bo še sine kdaj nosil:-))

Sicer pa, koga briga…

Pa na polički pri telefonu cel kup tel.številk,ki si jih naš zapiše mimogrede,če kdo kakšno prikolico prodaja,pa neonske luči za v garažo,pa od inštruktorja za harmoniko…Potem pa se teh listkov ne dotakne 100 hrvaških let in nekega dne jaz to pospravim….v smeti,potem pa je joj

P.S Na listkih so pa navadno le gole številke,brez imen ali drugih informacij
Mogoče bom nekoč kar zavrtela eno od napisanih in vprašala:ali vi podarjate..papigo?

Prinas šparamo pol pa prostora zmanka in gre vse v kontejner,imam pa še svojo planičko,ko sem bila dojenček in od mami brisače ,ki jih je delala za doto.To vse za spomin ,mogoče bomo pa gdaj nucal se nič ne ve.

:))))))))
Tudi jaz njemu mečem stran stvari, na šverc valda…Zadnjič sem mu vrgla en prastar ruzak iz O.Š., ki ga je full šparal, ne vem točno za kaj, itak dobi na leto v službi ene 5 reklamnih ruzakov vseh velikosti in oblik in imava eno omaro polno samo z ruzaki…pa se mi je full fajn zdelo, ko sem ga z veseljem v smeti vrgla…
Krama se pa itak nalaga povsod. Ko sva se preselila v novo stanovanje, sva rekla, da nočeva nobene omare, da bo stanovanje bolj prostorno in zračno, ja vidim kako je zračno, zdaj pa omare kupujeva…Krama je povsod: na okenskih poličkah (namesto zaves), na tel. polički, v spalnici vsepovsod-eno samo skladišče, da o računalniški mizici ne govorimo-moj je računalničar in vsak dan privleče domov kakšno novo komponento, kabelj, knjigo, da o dvd-jih in cd-jih ne govorim: jih peče pa gor napiše s flumastrom pol pa tam stojijo in se kao sušijo cel teden…

Ej, talpa, ta je pa svetovna :))

Ko smo se mi selili, je bil pogoj za selitev, da ima stanovanje dve kleti in še kakšno rupo kje. A zakaj?! Ker je tudi moj mož RAČUNALNIČAR 🙂 in mi je vse jasno. Ko smo se selili, smo celo stanovanje naložili v pol peguetovega kombija (spalnica, pralni stroj, posoda, brez kuhinjske oprave, ampak z vso šaro od mulca), ampak mož je svojo šaro odpeljal z druge pol kombija+2 x do vrh strehe naložen berlingo, še šofer je samo na pol riti sedel noter. Še zdaj pravi, da ga je bilo najbolj sram, ko je enkrat končno zložil svoje “za vsak slučaj” računalnike skup (reci in piši 21 komadov!!!) in se po (OGROMNI!) dnevni sobi ni dalo niti prestopit več 🙂 Drugače pa pri nas ni bilo prej nič posebnega, če si kak kos orodja našel med zobnimi krtačkami, med hlačami kako ohišje, žice so pa tudi med vezalke zašle. V novem stanovanju je v prvi fazi osvojil eno klet in pol podtrešja, pa zeloooooo prostorno vežo, kjer smem občasno tudi jaz sedet za PC-jem (hvalllaaaa mooooož!)

Ampak, ker iz vse šare občasno profitiram kako prosto urico, ko oba moška vneto “šraufata”, jima mirno privoščim njun (ja, po novem!) hlevček, vse dokler šraufi in bormašine ne zaidejo do kuhinje.

Lucy, moj oče je prejšni teden končno razžagal “za vsak slučaj” plohe od “fršolunge” (nimam pojme, kako se lepo slov. reče :o), stare enih 23 let, tepihe pa še vedno vztrajno špara, čeprav je že 3. generacija položena po hiši in originalov že zdavnaj ni več. Ampak za vsak slučaj, sej veš. Vojska pa to….

Nam trem pa trenutno dokaj dobro kaže. Razen enih 3 kubikov starih cajtengov, ful strokovnih, in ene kleti materiala, od žeblja do pol avta, imamo sicer kramo v povsem obladljivi količini :)))

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

zal povsod:-( jaz bi ful pometala v smeti,pa ne smem:-(

No, evo, Skrbna pol ni samo moj tak (tepihi)…

Ej, Lucy, tole je bilo pa fino prebrat :o)))
Pa dober tek ob fižolu….

… če bo vojna :o)

Pri nas krama?
Ja, če mene vprašaš, jo je za dve omari, kjer ima moj mož take in drugačne kable in razno drugo računalniško navlako (še en računalničar)…
Če vprašaš moža, imamo čisto preveč posode, pekačev ipd. navlake, ki je seveda moj mož ne uporablja in o tem nima pojma :o)
Igrače, take in drugačne, tudi polomljene pa so poglavje zase…

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Uf še en računalničar. Naš tud non stop peče ene cd-je in pol so razsrani po celem stanovanju. da ne omenjam unih revij, ki pridejo zraven cd-ji. Niti enga še ni pogledal in pol visijo vsepovsod. Bog ne daj da kaj pospravim, ker se potem kao nič ne znajde. najboljše od vsega je pa da non stop probava neke programe in potem jaz zjutraj prižgem računalnik in nimam pojma, kaj je to pred mano… V kabinetu pa je itak vse od šraufov, do kablov, starih monitorjev, ….
Ah kaj čmo, so naši možje pač mali znanstveniki;o)

Pri nas oz. zdaj pri meni je to vedno bila in je še spalnica. Tam so kovčki, sobno kolo, ki služi samo za obešalnik. Star gramofon in nekaj plošč. Mama špara neke stare zavese, ata pa tak ne bi nič vrgel proč :)).
Jaz pa različno, včasih me zgrabi in zmečem stran stvari, ki mi jih je bilo še dva dni prej škoda vreči stran.
Iz otroštva pa imam še vedno enega plišasrega medvedka, ki je le malo mlajši od mene :)).

LP, Maja

Jaz mam tudi računalničarja, ampak on nima navlake!! Je iz bloka prišel in vse kar se ne uporablja gre stran!!! Včasih še preveč pospravi, so zadnjič delavci ene rimlne iskali, ker so si jih spravili, da jih bodo še rabili, pa jih ni bilo več, jih je moj pospravu čez vikend. Kam? Ja stran! Smo šli potem po nove!

Takole se pa res že dolgo nisem nasmejala – do solz. Bravo!!!!!

En velik smeh, ne samo nasmešek tudi od mene. Se mi mudi, drugače bi lahko marsikaj napisla: tudi moj je računalničar…

Mi smo se do sedaj 3x selilil. Za vsak smo zmetali vstran krame menda za ene 4 – 5 smetišnih kant. Hvala bogu da smo se vsake toliko časa selili da smo zmetali strani. No sedaj smo se nekako ustalili pa bo treba kakšno drugo pot ubrati….

Ej, pa tile računalničarji so zgleda vsi isti. Morda imajo v šoli kakšen predmet kjer jih učijo nabiranja rezervnih delov in orodja, ki ga nujno rabijo in za vsak slučaj, pa seveda “primernega” skladiščenja le-teh??

Nina

New Report

Close