Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Knjižnica Šiška- vaše mnenje

Knjižnica Šiška- vaše mnenje

S sinom sva danes popoldan obiskala otroški oddelek knjižnice. Že mrk odgovor na moj pozdrav knjižničarke na otroškem oddelku mi je dal vedeti, da ni ravno razpoložena. S sinom sva izbrala knjigo in potem se je sin usedel za mizo in začel prebirat pesmice. Naj poudarim, da sva bila na otroškem oddelku, nihče ni študiral ali potreboval tišine za nemoten študij. Ni tekal po oddelku ali kako drugače razgrajal, le bral ja glasno. Sin je star pet let in zelo rad bere. Če je gospa ocenila, da moti knjižnični red bi lahko opozorila mene, naj otrok bere tiše. Nedopustno se mi zdi, da je nagovorila kar mojega otroka, če sem bila jaz prisotna.

Poznam knjižnični red in se zavedam, da je namenjen branju in tudi študiju. Prepričana pa sem, da s tovrstnim ravnanjem otrok ne bomo vzpodbudili, da bi hodili v knjižnico in brali.

Sina je njen komentar zelo prizadel in vsekakor se v to knjižnico ne bova več vrnila!

5rica

A mu je rekla, da ne sme brati ali kaj? Jaz bi se pritozila vodji knjiznice.

Rekla mu je naj se tiše pogovarja. Sploh ni hotela slišat, da bere. Naj povem, da bere zelo lepo in tekoče s poudarki…. očitno branje v knjižnici ni zaželjeno:(

5rica

Če poznaš knjižnični red in veš, da je knjižnica namenjena (tihemu) branju in študiju, potem ga upoštevaj. To, da tvoj sin lepo bere, pa res nikogar ne zanima – kaj si oz. je hotel tam demonstrirati, da pri tako rosni mladosti že zna sam zelo lepo brat?
Če si bila tam, bi bilo pa res bolj umestno, da opozori tebe.

Sam sem imel podobne izkušnje, izredno neprijazni in arogantni so. Skoraj vsi, brez izjeme.
Zato sem nehal hoditi v Šiško, čeprav jo imam takorekoč pred nosom in se prepisal v knj. Bežigrad, kjer so pa izjemno prijazni in ustrežljivi.

Z vodjo knj. Šiška sem imel kar nekaj razgovorov na to temo, pa žal nisva nič razčistila. Sedanja vodja je pač ena “izmed njih ” , bivša sodelavka in je ne upoštevajo kar dosti, čeravno je gospa sama prijazna in poskuša pomagati.

ma kaj ste občutljivi na vse, se mi zdi, da se mora ze nimi delat v rokavicah, ker jih vsaka malenkost tako prizadene

jaz hodim v knjižnico šiška že skoraj 20 let, od otroštva dalje, in nikoli nisem imela nobene slabe izkušnje, prav nasprotno, do mene so vsi prijazni, le zakaj?

p.s. v knjižnici se ne bere naglas in pika…..pa četudi misliš, da je tvoj sin najboljši bralec na svetu
in tudi ne vem, kaj je narobe s tem, da je ogovorila tvojega otroka, je on kaj posebnega, da se mu ne sme nič reči?

V knjižnici se ne bere na glas. Škoda, da te je treba opozarjat in še večja škoda, da se nad tem pritožuješ. Škoda pa za tvojega sina, ker bo mislil, da je branje v knjižnici ok.

Nisem hotela poudarjati sinovega branja! On pač bere in kaj potem? Ni se mi zdel primeren način kako je sina na to opozorila.
Zmojim postom sem se izpostavila in sem pripravljena požreti tudi vse očitke z vaše strani, čeprav se z vsemi ne strinjam.

5rica

ja ok, ni bil primeren način, ampak zakaj tega nisi njej rekla? mogoče pa ona misli, da je njen način komunikacije popolnoma ok, ker ji še noben ni zabrusil nazaj…od tega, da zdaj jamraš po forumu in bojkotiraš celo knjižnico zaradi ene knjižničarke ne boš imela nič

V knj. Šiška so res težki, arogantni,…jaz sem zelo zelo razočarana nad njimi. Višek pa boš doživela če boš šla v njihovo enoto v Šentvidu, tam je en “gospod” z brado in očali, ki se obnaša DOBESEDNO da bi se mu morala vsakič ko pridem prikloniti,….
Obnaša se kot da imamo srečo da on sploh tam sedi! Ampak res!!!

Meni je pa knjižnica Šiška krasna! Vedno so prijazni in vljudni in resnično nimam nobene slabe izkušnje z njimi.

Jaz hodim tudi v knjižnico Šiška in zakaj bi na otroškem oddelku koga motilo, če kakšen otrok bere na glas. Popolnoma ločen je od ostalih. Jaz pa občasno lovim svojo dveletnico tam okrog in je šunder gotovo večji. In majhni otroci pač vsi na začetku na glas berejo. Đizus, to besno upoštevanje pravil brez malo zdrave pameti mi je vedno bolj mimo. Me prav zanima, če je gospa knjižničarka po pravilih do vsakogar prijazna in se maksimalno potrudi, če jo kdo prosi za pomoč? Ali toliko samoiniciative pokaže tudi pri svetovanju knjig? Najlaže od vsega se je zadirati na druge in jim soliti pamet in 5-letnim otrokom jemati veselje do branja in knjižnic. Jaz sem na tvoji strani!

Se strinjam, da bi lahko bila bolja prijazna. Še posebi ker je oddelek za odrasle na čisto drugi strani in ne bi nikogar motili.

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

Moram priznati, da sem bila nad njeno izjavo resnično šokirana. Pred sinom nisem hotela debatirat na temo vljudnosti in načina njene komunikacije. Mali bi si vse lahko precej drugače predstavljal. Saj veste kako bujno domišlijo imajo naši otroci.
Imam pa jutri namen gospo v knjižnici obiskati in ji razložiti, da njeno ravnanje zame ni sprejemljivo.
Res je, sem morala poiskati malo tolažbe na forumu:) že v naslovu posta sem napisala, da želim vaša mnenja. Vem pa tudi, da se mnenja rada krešejo in da nekatere ne varčujete s komentarji- nimam nič proti. Sem prpravljena nastavit tudi hrbet…auč… 🙁

5rica

Takih primerkov je očitno dovolj. Pri nas bog ne daj, da vprašaš, kaj iščeš, začne glasno razlagati in modrovati, kriliti z rokami, da cela knjižnica sliši, kako si “nesposoben” (pa se izkaže, da je knjiga nekje drugje založena), če iščeš kdaj kakšno ekstra knjigo, ki je v skladišču, lahko doživiš zbadanje, da kaj ti pa bo to. Ali pa še slabše, potrebuješ knjigo s pionirskega oddelka in je cel škandal, mene so še leto in pol po tem spraševali, če mislim še kaj jemati in vse kaj študiram in zakaj to rabim, v to se je pa vtaknila še popolnoma druga knjižničarka iz popolnoma tretjega oddelka. Da ne omenjam splošne neprijaznosti in naveličanosti in občasno tudi opravljanja članov! Pa prosim, kje pa smo no. Res imajo pa težko službo, da se lahko tako obnašajo, groza. Kar pojdi in ji povej svoje.

Ostali so še kar, ampak ta tip, ki ga omenjaš je pa težek kaliber. Prej je delal v Vodnikovi domačiji in teroriziral obiskovalce.

Ko človek pogleda njihove frise, bi bil ziher, da opravljajo eno najtežjih, najbolj izčrpavajočih , utrudljivih in zahtevnih opravil. In da bi jim morali biti hvaležni, da tako potrpežljivo posedajo za pultom in se kisajo!!!!

Ja, omenjeni tip pa je popolna perla, vreden skrite kamere, čeprav so imeli vmes enega naduvanega plejboja, kao lepotana s sončnimi očali, mater, on je šele bil mučenik…

Ene punce so pa čist prijazne, tako, da ne bi pljuvali vsepovprek.

Poden od kadra !! Jih poznam, lenuhi, ki se jim ne ljubi poiskati knjige tudi če jih lepo prosiš.

Sem pozabla povedat še tole cvetko. Pridem enkrat v šiško , stojim pred pultom, tip bere Jano ( revijo) in se počasi , ampak res počasi vzdigne( noge je imel dvignjene in na pultu) in me vpraša kaj želim!!?? Sem mu že hotela reči , naj se ne pusti motiti…..

Ej, super vas je brati, ko takole sekate po mojih kolegih. Komentarja se bom tokrat vzdržala, ampak včasih bi morali biti na naši strani pulta, pa bi videli. Tudi naš poklic ni več to, kar je bil.

Dobro, to je bil izostanek argumenta, ne komentarja. Kaj pa je drugače? Sta izposoja cd-jev in ponudba interneta ali pa vpisovanje del v Cobiss preveč zamajala ritem? Jaz te osornosti in slabe volje res ne razumem.

O ja, vem, o kom govoriš. Me dobesedno odnese ven, kadar ga vidim.
Kar se tiče knjižnice Šiška so daleč najbolj prijazni v enoti Medvode. Tja gre človek res z veseljem. V Šentvidu si vsem, z izjemo ene gospodične vidno odveč. Žal je tako. O obnašanju šišenskih bi pa lahko napisala roman. Škoda, da nekaj posameznikov meče slabo luč na celo knjižnico.

Knjižničarka,

žal mi je za vse, ki se trudite, ampak tudi jaz delam z ljudmi, pa si tako ignorantskega odnosa niti v sanjah ne bi privoščila!!!! Pa v knjižnico menda ne prihaja poden od podna, ampak vsaj približno kultivirani ljudje.

APRIORI imet kislo faco, ker ti je nekdo prej prosil za nekaj, kar ti v tistem hipu ni pasalo, pa je NEPROFESIONALNO. Tak človek naj dela v skladišču, če mu gredo ljudje na živce.

In v Šiški se je našla nevarna koncentracija takih osebkov na kupu! Ne vem, zakaj so delovne razmere tam toliko blazno težje kot kje drugje, kjer pa znajo in zmorejo biti prijazni?!

Mene pa ob vsej tej debati zanima to: zakaj imajo knjižnjice otroške oddelke, če ne dovolijo da so otroci tam otroci? In kje se naj potem otroci naučijo (to ni prirojeno) knjižnjičnega bontona?
Jaz te razumem, da si razočarana in prizadeta, jaz bi bila tudi…
Z mojim triletnikom grem včasih (zdaj ko bo zima, bom šla pogosteje) v knjižnjico na Viču in nisva še imela slabe izkušnje, je pa živahen in glasen, kot pač so mali otroci!
Uživajta v svetu črk in knjig…

No…. pa se je oglasila ena lena neprijazna knjižničarka tudi tukaj na forumu :)))
Namesto, da bi pomagala, strankam kakšno knjigo najti, pa visi na internetu in se sama sebi smili :)))
Seveda tudi dolgčas na delovnem mestu je lahko naporen, sploh pa če svojega poklica z veseljem ne opravljaš.

New Report

Close