Mačja hiša – fuj in fej!
22 strani debate in mnogo, mnogo preveč grenkih zgodb in slabih izkušenj z Mačjo hišo, da bi bilo vse izmišljeno ali napisano z enega računalnika! Upam, da vsi, ki razmišljajo o posvojitvi muce, najdejo to temo v brskalniku. Saj so po Sloveniji tudi druga zavetišča, kjer se da normalno zmeniti. V Gmajnicah letno posvojijo 500 mačk. Gotovo morajo imeti tudi kanec zdrave pameti, kar tem mačjeljubkam hudo primanjkuje.
Na tole temo sem naletel zgolj nakljucno.
Naj napisem svojo izkusnjo. Domneve so lahko le plod moje domisljije, ker vem, da je odvetnica MH zelo dejavna.
Enoleto smo iskali mucka za hci. Naj pevem, da smo buli z vsemi (v manjsini!) Privatnimi oglasi precej na tekocem. Mucki, predvsem manjsi iz privatnih oglasov izginejo v eni uri.
Naj povem, da smo sli mucke pred prevzemom tudi pogledat. Na vec lokacij. In zanimivo je, da smo pri dveh hisah naleteli na isto osebo, ki je prisla po podarjene majhne mucke. V avtu je imela tri(!) Transporterje, pri obeh podarjevalcih je vzela po dva majhna mucka. Zgodilo se je v razmaku enega meseca.
Druga *lahko popolnoma nepovezana* domneva pa je, da se mi zdi kar nekaj muck, ki jih macha hisa oddaja izjemno podobnih tistim, ki so se kot majhni mladicki oddajale pri zasebnikih.
Ok. Sej marbit ni nic narobe. Pobasejo pri zasebnikih, dohranijo, kastrirajo ipd in oddajo naprej….sam meni ni vsec…..
Slučajno sem naletel na forum in naj dodam svoje mnenje glede veterine MH.
Zaposlene veterinarke na mačji hiši so dobro usposobljene samo za enostavno oskrbo
kot so cepljenja in rutinski posegi kastracije in sterilizacije ,za vse bolj zahtevne posege pa vam toplo priporočam preverjene veterinarje, ki kljub malo višjim cenam stojijo za svojim delom z znanjem in strokovnimi referencami. Ko se stvari pri njih zapletejo in niso narejene dovolj strokovno pa v MH veterina postanejo nesramne in arogantne.
Njihove napaki pri posegih smo morali ponovno opraviti drugje in za nižjo ceno in bolj strokovno izvedbo in si nehote podvojili stroške.
Mater kak ste eni nori, da človek sploh verjet ne more, ostane kar brez besed in pomisli kam bi lahko šel iz te zemlje polne norcev.Mačko pod nadzorom, kaj pa kure in ostale divje živali tudi.Mački so za razliko od psa več ali manj pol divje živali.Pa kar banko mešaš z živimi bitji.Očitno so za vas mački le banka in vir financiranja, kot se v končni fazi velikokrat izkaže za te organizacije. Sem vegi in reševal sem živali v samorežiji že davno, ko še ni bilo vseh teh vaših samooklicanih društev, organizacijl zavetišč…pa tudi veterinarji še niso imeli pojma o njih, saj so obvladali le krave, prašiče…tako, da smo rešili cca 50 muc in tudi nekaj psov in to brez centa fehtanja tujega denarja.Pa tudi muce, ki jih nismo oddali, smo imeli v bloku, pa ko smo jim pri selitvi v hišo omogočili zunanji svet par dni sploh not niso hoteli tako, da imam izkušnje . Po tej vaši filozofiji bi, še prej kot živali, ki so btw še dosti bolj naravna bitja, morali tudi vse ljudi zapreti v stanovanja, sploh pa otroke, pa vse sterilizirat, da se, bog ne daj, komu ne bi kaj zgodilo in dobil kakšne bolezni.Pa zaprimo ves živalski svet, da bo varen, po vaše, res svašta, ali ste bog ali kaj ali oboleli za paranojo.To je NORMALNO življenje, vedno se ti kaj zgodi in vedno si ogrožen.Je pa vsako normalno bitje raje kot varno v zaporu, nevarno svobodno, kot si tudi ti verjetno in tako živiš in ne životariš varno zaprta.Razumem, da, če ni možnosti so pač v bloku, ampak kar tako pavšalno to zahtevat za vse je pa skrajno bolano.Pa kdo pa ste vi, da to zahtevate za živali in si zmišljujete neke pogoje, ki niti niso skladni z veljavno o zakonodajo in bog se nas usmil, ko taki, kao izkušeni funkcionarji in ljubitelji, začnete kasneje še zakone pisat.Zato pa je že cel kup tako norih zakonov, da se človek sprašuje ali so jih pisali na zaprtem oddelku psihiatrije.Sterilizirajte in zaprite se vi v neke varne sobe in, ko boste na sebi prakticirali in bili sami zgled za lajf kot ga zahtevate za živali, potem pa lahko takšno varnost zahtevate še za njih. Bi pa jaz vse take fanatike zaprl v eno tako varno sobo za cel lajf, pa me zanima kaj bi rekli.Tudi pogoji in nadzor imajo meje.Zdrave in bolane.In te vaše so skrajno bolane in imate hude težave z egom oziroma kompleksom boga kontrolorja.
Človek vedno bolj razume kako je Hitler in ostali norci, uspel prepričat cca 60 mio ljudi, da so počeli norosti, saj folk sploh ne zna več razmišljat normalno in naravno, pa še vedno slabše kaže.Pa takih z naravo skreganih fanatikov, da ne rečem, da že včasih kar teroristov je polno v takih in raznih vege skupinah, pa sem velik zagovornik vegi lajfa in pravic ljudi in živali, nikakor pa ne norosti in včasih ste taki še bolj nori kot lovci, mesarji in kmetavzarji, ne kmetje, ker obstajajo tudi razumni kmetje.Ljudje naj tudi začnejo misliti s svojo glavo in se zavedati, da kar vsak bumbar ti tudi ne more vstopiti v dom, vsaj zaeenkrat še ne, za to potrebuje nalog, pa naj oni tožijo, če imajo denar za nasvete in uslige Čeferinov, ga očitno imajo dovolj in ne vem zakaj potem še fehtajo zanj.Pa še dobro, da smo tole prebrali, sploh pa njihov bedasto grozeč odgovor in nikoli več ne damo niti centa za tisti njihov nor mačji zapor.Raje čas in denar porabljajte za preventivo, za poučitev ljudi in pomoč, da bodo morali biti psi in mački čipirani, da se bo lahko kontroliral razplod, zdravje živali in plačilo posledic svobodnega življenja, ki ga palča lastnik, kar je razvidno iz čipa in ne neki kao veterinarji prostovoljci, torej da se bo imelo eno NORMALNO živalsko policijo, ki bo to kontrolirala in pimagala z nasveti in ne take norce, saj potem je bolj, da je sploh nimamo, ker bodo samo filali živalske zapore z živalmi in jih ne oddajali nikomur, ker pač po njihovi nobeden ni dovolj kompetenten razen njih, kar pa bodo plačevali zopet davkoplačevalci.
Enkrat sem zelela posvojiti muco in sem klicala javla se neka gospa. No z njo sem se menla ziher 30min. Vse mogoce me sprasevala, potem sem dobila obcutek da nic ne bo od posvojitvijo, ker je blo kup uprasanj, ki ni peljalo nikamor. Pol sem se lepo zahvalila in rekla nasvidenje. Iz te izkusnje sem se naucila da ne je lazje posvojit otroka ko pa macka.
Jaz pa MH zelo dobro poznam. Vzeli smo mucka od njih, gor so ga spravili, našli so ga vsega premraženega in ranjenega na cesti, njegovo mamo je avto povozil, malo je manjkalo, da ne bi še mucek končal pod kolesi avta (ta informacija za tiste, ki propagirate “svobodno” življenje mačk zunaj hiše ali stanovanja!). Za mucke poskrbijo, dudarje hranijo po flaškah, pokonci so ponoči za te dudarje, žrtvujejo svoj čas, denar in prostor. Ženske iz MH delajo vse to prostovoljno, na lastne stroške!! Ko boste kdaj naredili 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tega za mačke, kar one naredijo, lahko trosite vaša nakladanja, sicer je res bolje, da ste tiho. Redno doniram MH, na srečo nisem edina. Ubogih mačk je več kot preveč:(
Ko smo iskali mačka striktno nisem hotela iti v MH. Vzela sem mačko iz kmetije, ki bi jo čakal slab konec. Pa ne zaradi avtomobilov – saj jih tam skoraj ni, ampak zaradi divjih zveri v bližini. Mačka se ima kot lord, vsak dan sveža hrana, voda, svoj prostor, igrala, živi z nami, a še vedno ima izhod ven. Sem mnenja, da mačka ne moreš zadrževati samo notri – sploh mačka, ki je bil že vajen biti zunaj. Maček trpi. Ko je bil še mali smo ga imeli striktno notri (da ne bi tekel na cesto) a je jokal, ves čas skakal po balkonskih vratih, sedel na oknu in praskal.. Sedaj gre in pride.
In še o tem, da pluvam po MH in nikoli nič dobrega naredila.. v bližini je veterinar, ki je brezplačno zdravil, steriliziral mačke, ki sem jih pobirala v okolici in nosila k njemu, še kot otrok. Na vaseh je namreč v okolju kup mačk, ki tja spadajo in ne v kletke. In mačka, ki je tega vajena se v okolju dobro znajde.
Pozdravljeni tudi iz moje strani! Tudi sama imam še slabšo izkušnjo s Društvom za zaščito živali Kranj (DZZZŽ Kranj). Posvojila sem dva mačka in oba sta imela mikrosporijo. Okužila sta našega psa in otroke. Poleg tega sem ravno tako plačala 80€, ki jih seveda nisem dobila nazaj. Poleg tega sem za zdravljenje mačkov plačala 100€. Po gmailu so se opravičevali, da oni niso nič vedeli o tem, a tretja mica v tem leglu je bila že vidno okužena. Poleg tega se je gospe zelo mudilo oddati mačke. Na žalost sem mačke morala odpeljati nazaj, saj je v hiši preveč otrok, da bi lahko skrbeli za tako bolne mačke. Poleg tega pa so mačke prodali naprej pod pretvezo, da rabijo denar za zdravila, ki sem jih plačala jaz. Naj jih bo sram.
Tudi jaz imam izkušnjo, ko je prijateljica posvojila muco, ne iz te mačje hiše, ampak iz drugega zavetišča, da so bili ljudje zelo nevljudni, dvomljivi do nje, da ji je bilo na koncu zelo žal, da ni odšla k kakšnim znancem, ki so imeli mlade mačke za oddajo. Ne samo, da so jo še en mesec 1 x na teden klicali kako je maček, prišli so tudi do njenega bivališča čekirat zadeve… Ampak odnos do nje je bil pod nivojem.
Kar sem jaz že večkrat opazila je, da so ljudje, ki so pretirano, nerazumno zaščitniški do živali, čudni ljudje.
Kot mi je nesprejemljivo, da delajo takšno zgago, ker naj bi bila veriga je fizično in psihično mučenje psa. Ne rečem, seveda je prav, da je omejitev dolžine, ampak če je veriga dovolj dolga – da je to mučenje živali?!?!
Sicer ravno ne pljuvam po nikomer, ker to ni na mojem nivoju, lahko pa povsem mirno povem, da imam z mačjo bajto izredno slabe izkušnje. Ali sem samo slučajno naletela na neko znervirano, živčno, nekulturno babnico, zdaj sploh ni pomembno. Njen odnos je bil katastrofalen.
Drugače sem pa in bom še, za živali naredila ogromno.
Pred kratkim sem izpolnila vprašalnik na spletni strani Mačje Hiše, ki je pogoj za posvojitev mucka. Po izčrpnem vprašalniku (6 strani), kjer sem morala pustite vse svoje osebne podatke (in se zaradi tega še danes počutim kot idiot), so mi na mail preprosto odgovorili, da za mucka iščejo drugačne pogoje. Zanimivo se mi zdi, da sem v tem vprašalniku EKSTREMNO pretiravala (ograjen vrt, zastekljen balkon, popoln nadzor, 24/7 varstvo, veterinarska hrana, ipd.), ker me je bolj kot ne zanimal njihov odziv. Dodala sem, da imamo doma zelo miroljubnega in prijaznega psa pritlikave pasme, navajenega drugih živali, saj je bilo v opisu mucka navedeno, da se dobro ujame s psi in potemtakem to nebi smel biti problem.
Zaradi tako hladnega odgovora in niti malo zanimanja sem še danes delno prepričana, da so pod pretvezo želeli dobiti VSE moje in družinske osebne podatke, da sploh ne omenjam finančnega stanja in podobno. Kot že prej omenjeno, podatki niso bili popolnoma resnični, pa vendar. Sila neprijetno!
Že dolgo časa nisem naletela na nekoga tako neprijaznega, kot je bila neka ženska iz Mačje hiše! Zdirčna, nataknjena! Kakšno pretiravanje! Me zanima, le kako so muce preživele do danes in niso še izumrle!? To je tako, ko dobi človek neko “moč” (tako kot jo ima gospa iz Mačje hiše – h komu bo dala mucko v posvojitev) in se mu kar malo utrga. Jao!
Verjetno je ta zadirčna stvar kar Helena – lastnica. Sem pomagala in še pomagam zaradi živali, da mi je pa tam kaj všeč, mi pa ni. Veterina no coment, lastnica pa tadrugi no coment. Veliko denarja naberejo in lahko bi si omislili nekega približno dobrega veterinarja, ki bi verjetno ravno zaradi te Helene spokal v minuti. Okrog sebe je nabrala take, ki jo prenašajo. Nima pa ženska kulture nobene, tle okrog nje pa res ne kaže izgubljati besed. Pe še bi se dalo na to temo povedat.