Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mačja hiša – fuj in fej!

Mačja hiša – fuj in fej!

Vsi, ki opevate “zlato svobodo”: zakaj pa ne navijate, da dajo vsi lastniki psov te s povodcev, jih spustijo z ograjenih dvorišč in pesjakov?

lej živim ob zelo prometni cesti, vsaka bajta ma vsaj 1 mačko, v celi ulici je cca. 20 mačk, pa je v 5 letih od kar živim v tej ulici povozilo samo 1 mačko pa še to k se je od nekje priklatila, pa imamo vsi mačke zunaj, to že nekaj pove mar ne? in sicer to, da pretiravaš.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

naša pes je spuščena, kaj pa sedaj? :O

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

lej živim ob zelo prometni cesti, vsaka bajta ma vsaj 1 mačko, v celi ulici je cca. 20 mačk, pa je v 5 letih od kar živim v tej ulici povozilo samo 1 mačko pa še to k se je od nekje priklatila, pa imamo vsi mačke zunaj, to že nekaj pove mar ne? in sicer to, da pretiravaš.[/quote]

In teh cca. 20 mačk je istih mačk, steriliziranih in kastriranih, ali število ostaja enako, ker se kotijo nove, ostale pa vmes povozi ali poginejo zaradi bolezni?

A si kliknil na stran MH in pogledal vse te “umišljene” mačke?

lej živim ob zelo prometni cesti, vsaka bajta ma vsaj 1 mačko, v celi ulici je cca. 20 mačk, pa je v 5 letih od kar živim v tej ulici povozilo samo 1 mačko pa še to k se je od nekje priklatila, pa imamo vsi mačke zunaj, to že nekaj pove mar ne? in sicer to, da pretiravaš.[/quote]

In teh cca. 20 mačk je istih mačk, steriliziranih in kastriranih, ali število ostaja enako, ker se kotijo nove, ostale pa vmes povozi ali poginejo zaradi bolezni?

A si kliknil na stran MH in pogledal vse te “umišljene” mačke?[/quote]

sterilizirana je samo ena, ostalo so pa nesterilizirane in se veselo gonijo ko jim zapaše, mh sem sčekiral pa je load of bullshit, tko kt vse sodobne mačjeljubke…

zato sem pa jaz vzela k sebi zapuščeno muco iz ceste in sem jo imela v hiši samo toliko časa, da je prišla k sebi in se nas navadila…..sedaj je zunaj, občasno noter….pa ji nič ne fali, tudi k veterinarju hodimo.

sem pa tudi jaz želela muco iz te hiše, ampak glede na toliko negativnih izkušenj, sem si premislila….moti me pogodba, grožnje s preverjanjem, odvzemom…..ja mogoče res za enega mačka dobijo dvojno plačilo…..vidim da samo čakajo, da lahko koga obiščejo na domu….

naša pes je spuščena, kaj pa sedaj? :O[/quote]

Pa reci še, da ni čipirana in cepljena proti steklini in da redno oddajte njene mladiče, ker se pari s sosedovimi psi, potem si pa poaplavdiraj o tem, kako krasen in odgovoren skrbnik si, ravno tapravi za deliti modrosti o oskrbi hišnih živali.

Nato si preberi Zakon o zaščiti živali in Pravilnik o zaščiti živali, da te kaj ne lopne po denarnici.

Saj o tem niti dvomili nismo. Pa da je nikoli nisi na povodec dal ali da jih nisi imel pod nadzorom, je tudi kristalno jasno.;))

Pa da je tisti ta pameten šel k sosedu, tudi razumemo.[/quote]

ja pa da ga jst nisem zadrzeval je tudi jasno 😉 ti bi ga pa s ketno privezala… kapis?

naša pes je spuščena, kaj pa sedaj? :O[/quote]

Pa reci še, da ni čipirana in cepljena proti steklini in da redno oddajte njene mladiče, ker se pari s sosedovimi psi, potem si pa poaplavdiraj o tem, kako krasen in odgovoren skrbnik si, ravno tapravi za deliti modrosti o oskrbi hišnih živali.

Nato si preberi Zakon o zaščiti živali in Pravilnik o zaščiti živali, da te kaj ne lopne po denarnici.[/quote]

In kaj me bo lopnilo? nič, na kmetih je mal drugač kt v mestu pri zblojenih babnicah…

A si kliknil na stran MH in pogledal vse te “umišljene” mačke?[/quote]

sterilizirana je samo ena, ostalo so pa nesterilizirane in se veselo gonijo ko jim zapaše, mh sem sčekiral pa je load of bullshit, tko kt vse sodobne mačjeljubke…[/quote]

No, potem pa malo poračunaj, koliko mačk letno pogine pri vas, samo na vaši cesti, če se dvakrat letno kotijo nove, število je pa konstantno.

Oprostite – prepovedati mačku izhode – zame je to mučenje živali. Jaz sem posvojila mucka, ki smo ga našli zapuščenega. Popolnoma shiranega, prestrašenega. Je rabil par mesecev, preden je sploh upal stopiti ven, do takrat pa striktno notri. Ampak odkar je enkrat pokukal ven, prihaja noter samo še jest in včasih spat. A zdaj pa naj mu zapiram vrata pred nosom? Naredim iz hiše mačji zapor? Ja, tudi z drugimi mački se je že stepel. Bi človek rekel, tako travmatična izkušnja, da ne mara več ven. Kje pa! Vse to je del mačje narave. Zunaj pleza po drevesih, skače po strehah, si brusi kremplje, lovi ptiče in druge živali … Zame je to mačji raj – ne pa štiri stene.
Doma smo na samem, tako da ni nevarnosti, da bi ga zbil avto ali zastrupili sosedje. Edini sosedje, ki so, imajo tudi sami mačke. Ampak so si razdelili teritorij. 🙂

Razumem pomisleke, ampak tole je pa v orto pretiravanje – da maček ne sme niti na teraso ali v ograjen atrij.

Takole, kot se sedaj nekateri režite ob podobi mačke na povodcu in ob ideji mačke, ki naj bi bila zunaj pod nadzorom, so se vaše mame in babice režale ob podobi psa na povodcu in ideji psa, ki naj se ne bi potepal okrog po vasi, ampak bi bil ves čas pod kontrolo lastnika.

No, časi, ko psi morajo biti pod kontrolo in večinoma tudi so, če pa niso, se lastnike kritizira, so že prišli. Prišli bodo tudi časi, ko bo samoumevno, da bodo tudi mačke pod kontrolo in bo s tem njihova življenjska doba bistveno večja, posračkana solata in pobite ptice pa preteklost.

Napredek prihaja, določene stvari se izboljšujejo. Pred 50 leti so se režali tudi privezovanju v avtomobilih in še marsičemu, čemur se danes več nihče ne reži. Bo že še tudi v vaših glavah prišlo do sprememb, brez skrbi. Če že v vaših ne, pa vsaj v glavah vaših otrok. Ko bo tvoj odrasel otrok, Kensington, vozil mačko na povodcu, se pa spet oglasi. Čez kakšnih 30 let, če ti bo kakšna dala.:;)

Lej, ne ljubi se mi več. Res ne.

Moj muc, ni prvi v mojem življenju in verjamem, da ne bo zadnji. Pa so vsi do sedaj preživeli o-ho-ho let, nobenega povozil avto, pa čeprav so bil tudi zunanji in bejž no, celo na drevesa so plezali.

Tudi ta, ki je sedaj z nami, gre z nami ven na teraso ali vrt in ko se vrnemo, se vrne z nami noter, če ne zaspi na terasi, pač potem malo kasneje.

Vsi se zavedamo problematike zavrženih mačk in si ne zatiskamo oči pred tem, vendar pa se nam – vsaj nekaterim – zdi metanje vseh ljudi, ki imajo mačko tudi zunaj, v en koš (kot da smo vsi potencialni kandidati, ki mačko zavržemo isto sekundo, ko jo pripeljemo domov), kratko-malo butasto.

In ja, zagovarjam svoje besede: “Cats are built for climbing!”

pa se to, ce mi gre dolocena vrsta ljudi na zivce se ne pomeni, da sem slab do zivali. ste pac paranoidne zenske, ki ne vidite vec kot vas nos…

sterilizirana je samo ena, ostalo so pa nesterilizirane in se veselo gonijo ko jim zapaše, mh sem sčekiral pa je load of bullshit, tko kt vse sodobne mačjeljubke…[/quote]

No, potem pa malo poračunaj, koliko mačk letno pogine pri vas, samo na vaši cesti, če se dvakrat letno kotijo nove, število je pa konstantno.[/quote]

če vzamem povprečje 1 mačka na 5 let, bodo v naslednjih 15 letih mogoče pod kolesi končalo… točno 3. Jep, mačke majo več v glavah kt ve….jst jih nebi podcenjeval na vašem mestu.

No, potem pa malo poračunaj, koliko mačk letno pogine pri vas, samo na vaši cesti, če se dvakrat letno kotijo nove, število je pa konstantno.[/quote]

če vzamem povprečje 1 mačka na 5 let, bodo v naslednjih 15 letih mogoče pod kolesi končalo… točno 3. Jep, mačke majo več v glavah kt ve….jst jih nebi podcenjeval na vašem mestu.[/quote]

Ja kako si pa to zračunal?

Na ulici imate cca. 20 mačk, ena je sterilizirana.

Na primer da je razmerje med spoloma cca. 50 : 50, torej lahko predvidevamo, da je 10 mačk samic.

Mačja samica koti eno do tri legla letno, v leglu je povprečno 3 – 5 mladičev.

Vaša mačja populacija bi morala eksponentno rasti, saj so mačji mladiči nato godni za parjenje že od šestega meseca naprej, ostaja pa konstantna.

Pogine torej letno pri vas, samo v vaši ulici, nekaj deset mačk.

Se veliko govori o organizacijah, ki delujejo v prid “sebi” in to so “spoštovanja vredne organizacije” Rdeči križ Slovenije, Unicef Slovenija, Karitas se spomnim, ko je mama dala obleke na karitas pred mnogimi leti, ko je bil še bolšji trg na glavni tržnici v LJ, potem pa našla svoje obleke na štantu neke “gospe”, ki je prodajala obleke “svojih” hčera, ki so se odselile, obleke so bile pa zložene, kot jih je zložila moja mama, zakaj bi sploh verjeli tem dobrodelnim NEPROFITNIM organizacijam, pa kdo danes naredi nekaj zastonj, pokažite ga pa naj meni plača kakšno položnico, še ko je soseda župnika prosila za pomoč ji je le ta odvrnil, težki časi so gospa, to je hiša kamor se darove nosi ne pa odnaša.

če vzamem povprečje 1 mačka na 5 let, bodo v naslednjih 15 letih mogoče pod kolesi končalo… točno 3. Jep, mačke majo več v glavah kt ve….jst jih nebi podcenjeval na vašem mestu.[/quote]

Na primer da je razmerje med spoloma cca. 50 : 50, torej lahko predvidevamo, da je 10 mačk samic.

Vaša mačja populacija bi morala eksponentno rasti, saj so mačji mladiči nato godni za parjenje že od šestega meseca naprej, ostaja pa konstantna.

Pogine torej letno pri vas, samo v vaši ulici, nekaj deset mačk.[/quote]

ti že veš, k maš vse to na očeh… zdej vsaj vidim kakšno statistiko vodiš, nekaj na pamet, o dejanskem stanju pa ne veš nič… sicer pa sem najbrž že omenil, da pri nas z mačkami ni problemov, jih ne zastrupljajo, jih ne mučijo samo na vsake tolk let enega nesrečnega povozi…

Mah, da temu gunnarju osnovne matematične operacije delajo probleme, je še najmanjša težava. A res misliš, da vodi evidenco o tem, koliko mačk pogine na njihovi ulici, če mu za živali nasploh dol visi? On bi dokazal neko svojo vnaprej na propad obsojeno filozofijo ne glede na matematične zakonitosti. Saj niti ob tvoji prvi repliki njemu glede teh 20-tih mačk sploh ni dojel, kaj hočeš od njega, kaj šele da bi začel kaj računati. S tem osebkom se sploh ne splača spuščati v debato.

Ne bluzi. Pse so imeli ljudje od nekdaj pod nadzorom – največkrat na ketni. Ni bilo humano, ampak tvoje pisanje jasno kaže, da nimaš blage veze o ničemer. Stara si pa koliko? 20 let? S popolnoma opranimi možgani in ti ne more noben živ bog dopovedat, da ste zabluzili. In žalostno je, da s tem delate največjo škodo ravno tistim, ki naj bi jih ščitili – mačkom.

Se veliko govori o organizacijah, ki delujejo v prid “sebi” in to so “spoštovanja vredne organizacije” Rdeči križ Slovenije, Unicef Slovenija, Karitas se spomnim, ko je mama dala obleke na karitas pred mnogimi leti, ko je bil še bolšji trg na glavni tržnici v LJ, potem pa našla svoje obleke na štantu neke “gospe”, ki je prodajala obleke “svojih” hčera, ki so se odselile, obleke so bile pa zložene, kot jih je zložila moja mama, zakaj bi sploh verjeli tem dobrodelnim NEPROFITNIM organizacijam, pa kdo danes naredi nekaj zastonj, pokažite ga pa naj meni plača kakšno položnico, še ko je soseda župnika prosila za pomoč ji je le ta odvrnil, težki časi so gospa, to je hiša kamor se darove nosi ne pa odnaša.[/quote]

Žal mi je, da poznaš samo egocentrične, vase in v svojo korist zagledane ljudi.

Sama poznam ogromno ljudi, ki delajo kot prostovoljci – kot prostovoljni gasilci, kot prostovoljni zdravniki v Afriki, kot prostovoljci v zavetiščih, kot prostovoljci s starejšimi, kot prostovoljci s terapevtskimi psi, kot prostovoljci z reševalnimi psi, kot prostovoljci na področju človekovih pravic, izobraževanja, delajo kot prostovoljci v romskih naseljih in z invalidi… pa še sem koga pozabila.

Nihče ni plačan za svoje delo, večina v svoje delo vlaga tudi znaten del svojih lastnih sredstev (bencin, hrana za živali, šolanje terapevtskih in reševalnih psov itd.), ob prostem času.

In to niso neki ljudje, ki nimajo kaj v življenju početi, ki nimajo družin in obveznosti. Večina ima otroke, svoje živali, delo za polni delovni čas, se zraven dela še šola… delati kot prostovoljec na nekem področju je način življenja.

Predlagam ti, da se tudi ti pridružiš kakšni prostovoljni organizaciji na področju, ki ti je blizu, po moje boš prijetno presenečena nad ljudmi.

Mah, da temu gunnarju osnovne matematične operacije delajo probleme, je še najmanjša težava. A res misliš, da vodi evidenco o tem, koliko mačk pogine na njihovi ulici, če mu za živali nasploh dol visi? On bi dokazal neko svojo vnaprej na propad obsojeno filozofijo ne glede na matematične zakonitosti. Saj niti ob tvoji prvi repliki njemu glede teh 20-tih mačk sploh ni dojel, kaj hočeš od njega, kaj šele da bi začel kaj računati. S tem osebkom se sploh ne splača spuščati v debato.[/quote]

we love suckerz 🙂 babe blesave tko hit padate na vse limanice, da je že smešno…

tebe pa bolj skrbi kera men da kot za dobro mack… ccc razocarala si me
jst dobim dovolj, zate me pa niti ne briga. 😉 drugac pa da vas bo bolel, ce le morem nahranim se angleske mucke in so ful hvalezni. 🙂 vcasih pa tudi denarno pomagam oz. pomagam zbirati prispevke. razlika? ne derem se po forumu kaj naredim za dobro zivali ampak pac naredim. zakaj bi se ven metal kot se nekateri zmer?

Džizs no, tepec ubogi? Ti trdiš, da je na vaši ulici že 5 let konstantno 20 mačk, samo eno pa je povozil avto do sedaj. Ona ti pravi, da bi v teh 5 letih morali imeti že ogromno mačk, če je umrla (ali tebi bližje: crknila) samo ena, ker hej, za razliko od tebe, ki pičke že dolgo niti od blizu niti od daleč nisi videl, se one gonijo in imajo samice dvakrat letno leglo. Kaj ti torej ni jasno? Ubogi kretenček, no.

veliko vec mi pomeni zadovoljstvo zivali kot pa, da mi ena frigidna mona rece hvala…

New Report

Close