Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mojemu sinu je primazal eno okoli ušes

Mojemu sinu je primazal eno okoli ušes

Odgovor na objavo uporabnika
Razcepljena, 14.12.2021 ob 19:19

Moj novi parter je pri kosilu mojemu 17- letniku prisolil eno okoli ušes. Kaj točna sta imela mi noben od njiju noče povedat, jaz sem stala za štedilnikom in nisem videla kaj se je zgodilo. Je bilo pa precej razgreto ozračje. S partnerjem sva skupaj nekaj mesecev, nima svojih otrok, ne zna z njimi in z mojim najstnikom si nista najbolj simpatična zato ju držim čimbolj narazen. Vsak sta svojega denarja vredna. Sin mu ne bo pustil, da mu pamet soli, kar ga v bistvu razumem. Partner pa to precej rad počne. Zdi se mi, da je prav, da se postavim za svojega sina, saj navsezadnje ni naredil nič tragičnega. Partner pa je sikal skoraj odraslemu fantu pod njegovo streho. Partner mi očita, da ni čudno, da je nesramen, če ve da ima moj back up, si čimer pa se ne morem strinjati. Sedaj se mi poraja vprašanje, naj se odkrižam partnerja ali ali ju pač poskušam držati čim bolj narazen. Nasilja v nobene primeru na odobravam.

Spakiraj mu! Danes! Pa si ti nora?!

Zamisli se, zakaj s ceste pobiraš takšno nesnago in jo vlačiš v svoj in otrokov dom. Je tisti curakl res toliko vreden, da mora tvoj otrok v svojem domu trpeti nasilnega pricafuknjenca? Še danes ga postavi pred vrata.

Venera685, 14.12.2021 ob 21:58

Zamisli se, zakaj s ceste pobiraš takšno nesnago in jo vlačiš v svoj in otrokov dom. Je tisti curakl res toliko vreden, da mora tvoj otrok v svojem domu trpeti nasilnega pricafuknjenca? Še danes ga postavi pred vrata.

To je edino kar pri teh letih še dobi 😃. Tebe še tak ne mara.

Niko372, 14.12.2021 ob 22:15

To je edino kar pri teh letih še dobi 😃. Tebe še tak ne mara.

Moj stari je že več kot 3 desetletja kar zadovoljen z mano, jaz pa tudi z njim.

Sploh ni važno kaj sta imela, nek tuj tip nima pravice na mojega otroka, pod mojo streho, roke polagat.  Tipa bi se znebila, s sinom pa eno ornk debato o tem da ima mati tudi lahko svoje življenje.

ok, tip je pokazal, da ko zmanjka argumentov, je na vrsti nasilje

se pravi, pazi se, ko se bosta skregala, ker bo tebe tudi usekal

Problem je sama zaušnica, ne kdo jo je dal komu.

S tepežem nisem vzgojil nobenega od svojoh 5 psov in nobenega od svojih dveh otrok!

Biološki starš, krušni starš, stric ali gost – nikogar NE SME UDARITI.

S partnerjem se odkrito pogovori, da se je to zgodilo prvič in zadnjič, sicer v tvoji hiši ne bo več dobrodošel.

Nima veze, a bi se to zgodilo pod partnerjevo streho – sin je kjerkoli oseba, vredna spoštovanja, zaušnica pa to ni.

čekdisout, 15.12.2021 ob 10:53

ok, tip je pokazal, da ko zmanjka argumentov, je na vrsti nasilje

se pravi, pazi se, ko se bosta skregala, ker bo tebe tudi usekal

Točno tako!

Nasilje v družini je velik problem, moj oče je pretepal mati in vse otroke, še kakšnega sosedovega je hotel “prevzgojoti”.

In vsak od nas se še danes sooča s hudimi težavami, ki so bile posledice težke roke.

Če oseba težav ne zna reševati drugače, kot z nasiljem, je karakterno šibka in nemočna, kompenzira pa s fizično močjo. Takšni ljudje so nevarni in pravi čas jim je treba postaviti meje ali pa se jih odkrižati, da te ne nadvladajo.

Moj bivši je iz iste familije. Mati si je privlekla novega. Najprej je fockal sina, potem mater, potem je sin dežural doma, da se očim ni spravil na mater.

Tvoj tip je pravi bebo.

Ni važno, kaj je storil/rekel sine, da ga je znerviral, odrasla oseba bi naj bila emocionalno dovolj razvita, da se s tovrstnimi problemi sooči brez nasilja.

O tem, da je pokazal nespoštovanje do sina in tvoje vzgpje, pa sploh ne m8slim razglabljati, je že jasno.

Se pa bojim, da kmalu ne bo tepel le sina…

Torej ti par mesecev “se dobivaš” z nekim tipom. Ga privlečeš v dom od tebe in tvojega otroka. Tam se nekaj bockata (nima veze kaj) in tvoj “poba s katerim se dobivaš” dvigne roko na tvojega otroka v NJEGOVEM domu. In ti razmišljaš kaj naredit? To ste ženske resno tako bolane v glavo da boste za enga lulčka, ki ga poznate par mesecev ignorirale dejstvo da vašemu otroku ni všeč da tega lulčka vozite v vaš dom in dovolile temu lulčku da dvigne roko nad VAŠIM otrokom s katerim on nima nič? To namerno ves drek po cesti pobirate pa domov vlačite? Je res tako težko biti sam da ste sposobne zjebat zadnja leta v vašem domu otroku in riskirat vaš odnos z otrokom za tega lulčka, ki ga poznate par mesecov? Zakaj za boga si omislite otroke, če vam je bolj pomembno da imate lulčka zraven sebe? Bogi sin res….fak si ne predstavljam da imam mati, ki mi domov enega bebca ki si domišlja da me lahko komandira zato ker mojo mami par tednov naskakuje in je zmožen neznanega mladoletnika treščit ker mu nekaj ni všeč. V TUJI HIŠI. TUJ OTROK. Mati leta res.

In kje je avtorica?

Nedorasel partner, 14.12.2021 ob 20:39

Če se dam v vlogo tvojega partnerja in bi me od boljse polovice ze skoraj odrasel otrok sprovociral ali bil nesramen do mene, bi se v trenutku vstala od mize in povedala otroku in partnerju, da dokler se otrok ne bo zacel kulturno obnasati, ne vidim smisla, da skupaj prezivljamo cas in odkorakala iz stanovanja. Za vzgojne molitvice so pristojni starsi!

@Nedorasel partner – Tako je. Oz. točno tako se naredi in vse te dileme odpadejo.

Tastari naj spoka ce se ni!

Ne vem kaj točno ti tu ni jasno. Je dvignil roko nad osebo, ki ti je najbolj pomembna v življenju! Nima rad ne sebe, ne tvojega otroka ne tebe. Zakaj ga nisi odstranila iz življenja, mi ni jasno… pa četudi bi se šlo za tvojega psa, mačka, očeta, kogarkoli. Stvari se ne rešuje s pestmi, ampak s pogovorom. Očitno tega ne zmore, ne zna ali preprosto noče in spravlja svoje frustracije na nekoga drugega. Danes tvoj sin, jutri ti. Takega dedca ne rabiš, ne zdaj ne nikoli. Raje sama do smrti kot z nasilnežem.

Predstavljaj si, da imaš hčerko, ki ti privleče tipa v bajto, ki te mahne, ko mu kaj ne paše.

Kako bi  ti bilo to všeč.

Boš rekla “to je MOJ dom!”

Ja tudi otrok bi naj rekel “to je MOJ dom, v katerem se bi naj počutil varnega….”

Pozdravljeni,
kakorkoli obrnemo, vaš novi partner nima pravice vzgajati vašega sina.
Nobene!
In vi ste tista oseba, ki postavlja to mejo!
Sin je v občutljivem obdobju odraščanja in rabi vašo podporo.
Nič niste napisali o sinovem očetu…
Lep pozdrav!

Najprej vam povem, da ste slaba mama.

Otrok mami MORA biti na prvem mestu. In od tujca, ki je prisoten šele kratek čas bi pričakovala, da se poskuša dobro razumeti z njim. Dedcev je za vsakim vogalom ko smeti, otroka imate pa samo enega.

Če bi bila sama v podobni situaciji, bi pritepenec letel iz stanovanja in stran od moje družine prvič, ki bi bil do otroka neprijazen ali nespoštljiv. Če bi pa dvignil roko nadenj, pa policija V TRENUTKU.

Sram vas je lahko.

Pri meni bi odšel tisti moment. Tako kot vsak, ki položi roko ali  grdo v škodo druge osebe laže.

30 in se nekaj, 14.12.2021 ob 21:08

Bi se pa vprašala, pa mogoče zvenim stereotipna ali starokopitna. Po starosti sina, sklepam, da ste stari nekje okrog 40, 45. In vas novi partner tudi tu nekje. Kaj je delal celo svoje življenje, da si niti družine ni ustvaril? Meni so taki tipi vedno sumljivi. In nič nimam proti temu, da si pač ni nikoli želel otrok. Po pisanju sodeč, hvala bogu da nima svojih. Ampak, zakaj si je potem našel partnerico, ki jih ima?

Kaj pa ce nemore met svojih otrok, zaradi zdravstvenih tezav.
Zanimivo je da moski lahko placujejo za druge otroke pri vzgoji pa nimajo kaj za govorit. Zal je gospa zamudila z vzgojo enih 16let.

Ce si jih je isko jih je tudi dobil. Naucila bi ga spostovanja in obnasanja do starejsih. Kaj bo mamica vedno polek njega in ga cartala ko bo sel v svet. Problem je ker jih je narazen drzala namesto da bi jih posedela za skupno mizo pa naj se pogovorijo ko odrasli.

Pri 17 sem bil že konkreten poba, bi se fajn scotala:)

Vedno bom na stališču, da si ljudje, ki imate otroke, najdite partnerje, ki jih tudi imajo in ljudje, ki jih nimajo, naj si najdejo takšne, ki jih nimajo in bo 3/4 težav odpadlo.

Ni čudno, da ima toliko ljudi travme iz otroštva, ker matere dovijo, da vsak bežni jebach, ki ga po par tednih že privlečejo domov, lahko mlati ali še kaj hujšega njihovega otroka v njegovem domu.

Pa dvomim, da tale tip kaj vlaga v njenega otroka. Bi prej rekla, da jo kvečjemu zažira. Velikokrat si takšne privlečejo kronične brezposelne lenuhe, še brez lastne strehe nad glavo, ki hitro pokažejo svoje barve.

In takrat bo sine poračunal s tem pizdunom.
    Upam, da do takrat ne bo še hujših batin dobil.

Me pa zanima, kje je prejšnji materin fukač ali drugače povedano, kje je oče otroka? Verjetno odtujen od otroka, kot posledica materinega brezmadežnstva.

Joj, joj…

Avtorica, če ti ne veš, kaj naj narediš – pa poznaš šituacijo in odnose, kako naj to vemo mi.

Mi je pa zanimivo, kako veliko komentatorjev takoj ima odgovor. Ne vem no, že iz tega, kar piše avtorica, ni jasno, kdo ali kaj je problem. Kako šele naj vemo, kdo ali kaj je v resnici problem v tem trikotniku. Tujci si pa niso, to pa že najmanj petič na tem portalu povem. Novi partner matere je vključen v življenje otroka od partnerice, pa če se vsi, ki ne mislite tako, na glavo postavite.

New Report

Close