Najdi forum

Naslovnica Forum Sex v mestu Moški in kontracepcija

Moški in kontracepcija

Večina moških prelaga skrb za kontarcepcijo na ženske. Poznam izredno malo moških, ki so se odločili za vazektomijo; ki ima mnogo manj stranskih učinkov in je 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} .
Me prav zanimajo moški odgovori; zakaj je temu tako. Česa se tako bojite?
In ali res mora ženska za vse sama poskrbet.
No?

pa kaj smo ti se zamerili, da nas bi dala rezat?

Hehehe, evo je že panika…
Gabr, samo vprašala je, če je to zgolj problem ženske.

Si svojega za jajco fgriznila kaj?;-)

Ma si zmešana??? Rad imam samega sebe, pa to še ne pomeni, da sem narcisoid ampak uporabljam kondome npr…

Sicer pa ti svetujem ritko, 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kontracepcija!!! 😉

seveda je to stvar obeh, moškega in ženske; ve se tudi da je za ženske škodljivo dolgo jemanje tablet-vendar jaz tega ne bi naredil, je toliko različnih možnosti da raje izberem katero od teh( kondomi, prekinjeno občevanje, pena, varni dnevi…) oz. bi to naredil, še prej bi pa dal spermo zamrznit, za vsak slučaj…

Preprosto zato ker se bojijo, za svojo rit. Bojijo se operacije, bojijo se zdravnikov, bojijo se komplikacij, pa še sram jih je povrh vsega.

Po moje je odvisno od tega, kako resno on misli z žensko, pa koliko je star:)
Moški do 40 še vedno računa na potomce, če ne s sedanjo, pa mogoče si bo nova želela otroka….in da bi pri 35 naredil vazektomijo, pri 40 se ločil in spoznal krasno mlado deklico….pa rekel…sem se steriliziral, ker s tedanjo nisva planirala več otrok….jaz sem končal poslanstvo;) zdaj streljam samo še v prazno:)
Zato se vsak malo ….boji tega….kaj pa če….bom vdovec, če spoznam eno, ki bo želela….če če če:)

Pri ženskah je to nekoliko drugače. Če si želim 3 otroke, mož pa 6….bom imela 3 in potem poiskala zaščito, ki bo zame najboljša. Ker jaz odločam o svojem telesu in sama vem, kaj želim in koliko zmorem. Torej, če se bom pri 30 sterilizirala….bom prej dobro premislila, ali dejansko ne želim, ne morem imeti otrok, ne glede na to, ali bom s tem moškim večno, ali bom spoznala drugega. Če vem, da bi še hotela in zmogla imeti otroke, se bom zaščitila pač začasno, vsaj do 40 leta. Potem pa itak kmalu pride mena:)

V glavnem, ženska ima težjo nalogo, bolj dolgoročno mora planirati in vedeti, kaj si želi.

Moškemu pač ni za zameriti, če se noče sterilizirati, ker je oplojevanje njegova prvinska naloga in če tega nima, se počuti prenekateri prikrajšanega. (pri boleznih neplodnosti je največ težav prav s psiho)

………….res ene boječe riti!
Tak!

sploh se ne gre za to da bi se kdo bal, kaj pa če si zaželiš kakega otroka-tu ni več poti nazaj?

tega nebi rekla:)

strah jih je predvsem za svoj ego:) ponos, to je ja njihovo največje bogastvo:)
Nekaj odstranit, če nikol ne veš, kdaj boš spet rabil?

Tudi ženskam je to težko.
Zato pa obstajajo druge metode za preprečevanje nosečnosti in vsak mora izbrati sebi najprimernejšo. Ko gre za par, se je ta dolžan o tem pogovoriti in skleniti kompromis, za je za oba ugodna odločitev!

Kga pa rapataš!

Kaj ni poti nazaj?Sam si reku da lahko spermo zamrzneš.To je samo stvar odločitve, ali hočeš še imeti otroke, ali pa ne. A, ti bi za rezervo, če slučajno, kaj…

tukaj se bom postavila na moško stran!!

ve ste posesivne, če to zahtevate od njih!

Če je on prepričan, da se bo s teboj postaral, da ne želi več otrok, bo pač šel na to operacijo. Če pa ima najmanjši pomislek, da ne bo tako….se pa ima pravico sam odločiti in izogniti temu.

Bulafon mora biti pripravljen na akcijo tudi v pozni jeseni življenja.

Ti kar.
:))

Ravno tako je normalno v akciji. KLjub posegu.

ja kaj pa če recimo tvoja žena umre in si dobiš novo ona bi pa imela otroke, ti pa si vazektomiran… morš mal naprej gledat

Saj je tudi zan ženske prvinska naloga rojevanje otrok, pa?
Res, moške je preveč strah, da bi nekdo šaril po njegovem…Pri vesectomiji jim nič ne odrežejo, samo prerežejo, ampak kaj pa če se kaj zalomi….In nihče jih ne more prepričeti v nasprotno.

Ja je samo…hja,noo…ne bi si dal nič vrezati ali odrezati,oštjaa.

kaj če mu ženka umre, pa bi vdovec spoznal novo dekle? z njo želel imeti otroke? Bi jo poslal po zamrznjeno spermo? Ker je pred 10 leti tako ljubil svojo ženo, da se je steriliziral?
Zakaj bi si kdo to naredil?

Za drugega?

Bravo Mirelči;-)

vedno ko zapreš ena vrata je fajn če si pustiš druga malo odprta, samo to in nič drugega, saj tudi če se ženska da sterilizirat ji lahko še vedno odvzamejo jajčeca-pač dokler je v rodni dobi, a je tako

jaz tudi nisem za tako drastične metode, se da drugače

Točno.Acjom bi pa kar rezala moškim…brrr,jaoo,jao.

New Report

Close