Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek na pomoč – vraščen noht

na pomoč – vraščen noht

Prosim nasvet in inf, če ima katera izkušnje. Na obeh nožnih palcih me napada vraščen noht. Zatečeno in boli. Seveda sem šla k dohtarci, lahko dajem alkoholne obkladke in pod vročo vodo spiram, da bi šlo vnetje nazaj.
Rekla je, če ne bo v 1 tednu bolje pridem nazaj in mi da napotnico za rezanje.

Zanima me kateri od vas je zadeva šla sama nazaj in s čim si lahko še pomagam? Katera od vas pa ima izkušnjo s posegom?Kako je to izgledalo in kako se je zadeva odvijala naprej?

Ne rabim pisat, da bi prihodnji teden začela z malim hodit na plavanje dojenčkov!!! Kako naj zadevo čimprej saniram?

Žalosten Piki Miki

Meni ni pomagalo nič drugega razen rezanja.Omrtvičili so mi prst in lepo ob strani odrezali noht do korenine. dobila en šivček in zdaj imam že 20 let mir
Malo je bolelo in en teden sem bila v bolniški, da se je vse lepo zacelilo.
lp geri

Jaz sem imela vraščen noht in so mi ga junija s posegom “rešili”. Kirurg mi dal na voljo 2 možnosti. Ena možnost je, da samo nekaj preščipnejo, zadeva je hitro zaceljena, je pa velika verjetnost, da se bo ponovilo. Druga možnost je, da ti odstranijo tisti del nohta s korenino vred. No, jaz sem si izbrala to drugo možnost. Najprej ti dajo 2 injekciji lokalne anestezije (au!), potem pa vse skupaj traja 10 minut. Nič ne šivajo. Po posegu sem počakala še 10 minut, če bi se slučajno ulila kri. Potem so mi rekli, naj grem takoj domov, saj začne zadeva zelooooo boleti in je najbolje, če si doma. V glavnem hudo boli. Imam visok prag bolečine, ampak to je bilo boleče. Še huje je bilo to, da sem lahko spila samo kak Lekadol, saj še dojim. Celo noč nisem spala. V glavnem rana se je celila cca. 14 dni. Zdaj je OK, saj so res tako naredili, da se ne more več ponoviti.

LP,
Maja

Eno plast čebule natakneš na nož in jo na ognju-plinu malo pogreješ in daš na prst ( seveda ne vroče, da te še opeče, ampak da je še toplo), poviješ s povojem in imaš čez noč to gor. Zjutraj daš dol in ne se ustrašit prst izgleda čudno nagrbančen, nič hudega, če imaš malo zagnojeno bo po eni noči dobro, če ne pa naslednji večer še enkrat.
Poskusi če gre , gre če ne pa rezat, škoduje ne. Malo čudno diši:((( ampak pomaga. To pomaga tudi če se ti zarije trn , pa ga ne morešdobit ven, čebulo gor pa bo.

lp lumpa

Živjo!

Jaz sem ga imela kakih 20 let nazaj. Takrat serm šla na Vidovdansko v kozmetični salon, kjer so mi dali gor neko žičko, prej pa so ga seveda strokovno obdelali. Slaba stran tega je, da moraš hodit tja na 14 dni in vsakoč plačaš pedikuro. Traja pa nekaj mesecev. Je pa neboleče 🙂
Takrat sem se tudi naučila kako naj sama postrižem noht, če se mi bo spet začel vraščat. Saj se mi je kar nekajkrat a mi je do sedaj vedno uspelo rešit še pred vnetjem.
Če pa imaš že zagnojeno pa preverjeno delujejo stolčeni zeljnati listi. V dveh dneh gnoja ne bo več. Nisem verjela dokler nisem poskusila pri starejšem tamalem.

Tinoča

Tinoča, kaj so to stolčeni zeljnati listi? Kje pa to dobim?

jaz tudi še dojim, da pa še za malega ne bi mogla skrbet me je pa kar groza. Imam na obeh nogah. Kar zjokala bi se. Da ne govorim, da praga bolečine praktično nimam, saj me vsaka bolečina potolče.

Majci pozabila sem te vprašat, v kolikem času se ti je to razvilo oz. vnelo. Pri meni traja že kakšne dni, ali to pomeni, da lahko upam da ne bo tako hudo.

kar k kozmetičarki. Mene je stvar jezila kar nekaj mesecev, nato sem z enim obiskom pri kozmetičarki (za 1.000 Sit), ki je vraščen del nohta odstranila stvar rešila in se ni več ponovilo.

Torej moj nasvet je takoj k kozmetičarki, nič ne čakaj saj, če te že močno boli potem zunanji obhladki ne primejo več (le kako bi zravnali ukrivljeno zarasel noht?).

Meni se je to kuhalo kar nekaj časa, verjetno en mesec. To kuhanje sem verjetno še pospešila z vsakdanjimi dolgimi sprehodi z vozičkom. Na koncu mi je že gnoj tekel iz nohta. Še dobro, da je bilo poletje in sem bila praktično bosa. In še dobro, da imam zlato mamo, ki mi je pomagala.
Pred enim mesecem pa se mi je hudič naredil še na drugi nogi. Sem pa sama rešila problem (s škarjicami za nohte in stisnjenimi zobmi).

LP,
Maja

Meni se je tudi po porodu naredil ta sment (madonca, se vedno nismo pogruntali zakaj nimamo sumnikov). Zakrivil pa se je noter po “tirnici”, kjer raste, torej ob robu in ne na vrhu, kjer ga strizes. Se je zadeva dvakrat pomirila, ko sem si noter tlacila alkoholne vate, tretjic pa ni in ni slo nazaj, tako, da sem poleti pristala pod nozem. Tale operacija ni nedolzna. Moras striktno mirovat kar nekaj dni in takorekoc ne stopit na nogo, ker zadeva lahko “zacveti” in se po moznosti se zagnoji. Ce si priden, pa gre lahko gre fino nazaj. Je imel moz kar dopust, ker sama ne bi zmogla z dojenckoma in tako nogo. Niso pa hoteli operirat dokler se je gnojilo, ker se lahko baje okuzi kost. Zdaj presrecno uzivam v cevljih in me nic ne boli. (Kako malo je potrebno za sreco).

Jaz bi se na tvojem mestu pokazala pedikerki, morda pa se se da tam resit.

Razumem tvojo bolecino in drzim pesti za cimprejsnjo resitev.

LP

Mi smo za tamalo dobili aclovir – antibioticno mazilo, ki je sicer za oko ampak, ker je antibioticno deluje. Tega je sicer premalo za tvoje nohte, a ce mas kaj podobnega bi mogoce slo. Tisto z obkladki tud nam ni pomagalo.

LP

krtek, isto imam jaz, ne na vrhu ampak ob robu. Bom si nabasala alkoholne vate in čakala na boljše :-((( !!!
Če bi vsaj zdržala kakšen 1,5 mesec, da opraviva plavanje, pol pa pod nož, pa veseli december, saj bomo itak doma, pa je vseeno, pa še več pomoči bi potem imela.

Punce, vsem hvala, ker ste prijazno napisale kaj in kako. Že večkrat mi je forum rešil “rit”, upam, da mi bo zdaj noge. :-)))

Pa se tole, po nasvetu v bolnici sem najmanj dvakrat na dan kopala v kamilicah, da je granulirano tkivo slo po malem vstran, pa potem sem od alkohola presaltala na jod (Betadine) v rjavi oglati plasticni flaski. Nisem cisto prepricana kaj od tega je najbolj hasnilo in pomagalo.

Skratka, drzim pesti!

Samo še tole mi prosim povej. A jod je tekočina in si namakala ali kaj drugega? Ga imajo v lekarni?

Sorry, nisem brala ostalih, tko, da mogoče že veš.

Betadine je jodova raztopina, ki jo kupiš v lekarni. Najbolj pomaga, če globoko vdihneš in preneseš pekočo bolečino… Za hiter efekt direktno na rano.
Učinek naj bi se pokazal najkasneje v treh dneh, dokončno (nasvet farmacevtke).

Aja, meni je že takoj!

Hvala srce. Po moje bi zdele še drek požrla, da bi pomagal, ker si res s pikcem želim na plavanje, pa še tašča naju je častila :-))))))))

MOj mož je imel velike težave s tem. Na operaciji dvakrat ali trikrat (se ne spomnim več) vsakič slabše. raslo mu je divje meso in sploh ni mogel hodit. POtem je šel po vezah k enemu dohtarju, ki mu je vzel cel noht vred s korenino in potem je bilo v redu. Še danes nima težav. Jih imam pa jaz. Me kr na lepem začne bolet palec na nogi, postane rdeč in ugotovim da mi čist spodaj na začetku nohta nekaj sili v meso. Me je tud kr mal strah, da ne bi vraslo.
Aja moj nasvet h kozmetičarki, da ne bo prepozno.

lp

Meni se je 3 mesece po porodu zgodilo isto. Žal ni šlo drugače kot da sem šla na rezanje.

Najprej pozdravi vnetje, potem pa k PEDIKERJU !
Lassana na Dalmatinovi, tel. 2328-486, bodo poškodovali korenino
in ne bo nikoli dobro!
Tudi sama sem imela pred veliko letri enak problem.
Ne vem, zakal ti “dohtarji” tako radi pošiljajo pod nož!!!

vzameš navaden zeljnat list in ga potolčeš ali povaljaš s kozarcem.

Poročaj če boš poskusila!

Ufff, groza, neprijetno in boleeeče! Noht se mi je vrasel ob strani, ker sem ga jasno preveč postrigla :(( in je bolelo, pa čisto je otekel, tako, da sem že hodila težko. Poskušala z vsem mogočim, pa ni pomagalo… bolelo, se gnojilo… so mi rekli, da bo potrebno kar na urgenco, pa kirurško rešit zadevo. Pa je k sreči prišla naša zlata nona, mi ubrala ta ozke trpotce in naredila obkladke, pa je pomagalo!! Pa samo 4x sem ga dala gor, pa je potegnilo ves gnoj ven in vse zacelilo :))))) Jupi, hvala trpotcu. Od takrat naprej ga uporabljamo za vse odrgnine, poškodbe in vnetja. Sem si ga že nabrala za čez zimo hehe

Rano prej očistimo z vodo ali fiziološko raztopino. Lahko tudi z alkoholom, čeprav ga mi ne uporabljamo. Trpotec umijemo, ga damo mokrega na rano in nato povijemo, pustimo čez noč ali preko dneva.

Odličen je baje tudi za gronolome. Čez noč ga daš na dlesen, pa vse potegne ven.

Narava me vedno znova osupne…

Piki Miki, želim ti, da se ti prst čimprej pozdravi, da boš lahko brez skrbi hodila po pisti ;P
Z.

povej prosim, a miš da majo trpotec tud tiste tete na tržnici (zeliščarke)?

Jaz bom probala vse, eno stvar za drugim, da odženem tega vraga stran; mater, a sem kej čarovnice al ne:-)))))))) Bom izganjala hudiča, hi hi hi.

Hehehe, te že kar vidim, kako izganjaš vraga iz sebe… zgledaš nekaj podobnega kot jaz, ko maham z roko pred očesom in ‘zdravim’ kak sicer izredno redek ječmen in resno kar se da resno ponavljam ‘kuram dajem, ječmen žajem’ in *pheeej* na koncu še pihnem v oko.. ponovim 3x, pa je absurd, sam še vedno je vžgalo :)) Groza, sem res čarovnica, al tisti prepih nuca ječmenu? Mogoče se me pa dejansko ustraši in zgine 😉

Gotovo imajo trpotec tud une tetice na tržnici. Saj imajo polno vreč in sigurno je v eni tud ta magična travca 🙂 Ampak po moje ga najdeš še zunaj, sam mal boljš pokukaj na kako zeleno površinco. Pa glej, da bo ozko listni, ne tisti normalni ‘bolj okrogel’ trpotec.

Ej, držim pesti, da boš lahko kmal breskrbno čofotala, pa sporoči, kako napredujeta (ti in tvoj prst mislim) :)))

Joj kok sem se nasmejala, dans me kar razganja. Sm te kar vidla, kako mahaš!!!

Bom raj pr tetkah vprašala, ker jst pojma nimam kako zgleda trpotec. Sem bolj mlada čarovnica veš, he he he.

Bom vse poročala, pa še kaj več.

Pa pa

New Report

Close