Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Nekaj golih dejstev po prvem soočenju.

Nekaj golih dejstev po prvem soočenju.

Nekaj golih dejstev po prvem soočenju.

Prvič: Barbiki je pred meseci, ko mu je malo padla podpora, očitno nekdo svetoval, da naj bo ostrejši, se pravi vsaj na videz resnejši, ker ga ljudje kot nasmejano nagubanega manekena ne vidijo na mestu predsednika vlade. Zdaj je Barbika prav smešen, ko skuša zgledati odločno. Totalna karikatura odločenosti.

Drugič: Barbika je v bistvu le odmev potrčkota, potratnice, roparskega tončka, stremuškega cvikajočega milčka,… To je tudi razlog za nestrpnost do drugače mislečih. Zanimivo bi bilo slišati, če bi šel Barbika v koalicijo tudi s Saškovimi lipeti, če bi bilo to nujno za sestavo vlade. Če bi, to pomeni, da je obseden s sovraštvom do premierjeve stranke v tako zaskrbljujoči meri, da bi šel v španovijo z vsakim lipetom, le da bi se polastil oblasti.

Tretjič: Barbika bi s polastitvijo oblasti dokončno socialno razdelil državo, saj bi tajkunčki pod njegovo vlado živeli kot bubregi v loju.

Četrtič: Barbika nabija o tem, da bo državo fural odgovorno do vseh. Samo še vedno ne pove, kako si to konkretno predstavlja. Njegov kvazi socialni čut bo ravno delavstvu prinesel popolno razočaranje. Ampak takrat bo prepozno, ker bodo old boysi spet v sedlu in se bodo tokrat do konca nasesali krvi davkoplačevalcev.Prvič: Novinarji si v večini prav obsedeno želijo, da bi lahko spet bili poslušni in pokorni svojim edinim pravim gospodarjem. Mediji bodo tudi zato v prihodnjih tednih vztrajno ponavljali, da se premier noče soočiti s prvakom volilnega kukavičjega jajca 2008 – stranke Zares, čeprav premier nikoli ni rekel, da se z njim noče soočiti. Mediji tudi namenoma vztrajno pozabljajo, da je bil zgolj in samo Barbikin mentor iz ozadja, večno bivši predsedniček, edini politik v samostojni Sloveniji, ki ga ni bilo toliko v hlačah, da bi se upal javno soočiti s sedanjim premierjem in je to zgodovinsko soočenje, ki bi marsikaj pojasnilo, zavračal na precej ošaben način. Pred kratkim je govoril o nevarnosti polarizacije. Hecno, pa ravno polarizacija ga še drži pri obstoju na sceni. Brez polarizacije slovenske politične realnosti bivšega predsednička ni in ga nikoli ne bi bilo. olarizacija. K njej je ob neprestanem kulturnem boju prav sam največ prispeval v zadnjih dveh desetletjih. Zdaj mu Barbika sledi kot najbolj zvesti učenec.

Petič: Premier bo iz dneva v dan s strani nasprotnikov, njihovih hlapcev (srečnih sužnjev) in medijev še bolj sistematično stigmatiziran. Prav tisti, ki ves čas obsojajo nasprotnike, da delijo državljane na naše in nenaše, to počno sami (SD je polna takšnih orwellovskih primerkov, ki ves čas iščejo sovražnika). Če Barbika prevzame oblast bo prišlo obdobje naših in nenaših, kakršnega na Slovenskem ne pomnimo. Njegove sladke besede o povezovanju so le zavajujoča megla, pod katero se skrivajo diskeditacije,… Njegove odločne besede o tem, s kom ne bo sodeloval kot oblastnik, so svarilo, da old boysi pripravljajo novo mentalno čiščenje slovenskega naroda. Čas plašnic nam v tem primeru ne uide.

Šestič: Mediji se zadnje čase izogibajo podatku, da je Barbika najel ekipo luzerke Clintonove. Slovenski svetovalci očitno niso dovolj dobri. ČEprav ima SD kup fanatičnih podpornikov, ki sovražijo Ameriko, jih to prav nič ne moti.

Sedmič: Analitiki, ki so malo bolj naklonjeni premierju kot Barbiki, so preveč korektni v izjavah. Skušajo objektivno analizirati trenutno stanje. Mogoče pa se bojijo za službe, ker barbikini podivjanci gotovo ne bodo tako prijazni, če se jim uspe vrniti na oblast.

Osmič: Nasprotno bodo fdvjevski anal-itiki (Milossavljevič, Klyne, Čiričirič, Michelack in podobni) po vsakem soočenju med glavnima akterjema letošnjih volitev pohiteli z izjavami, kako je bil Barbika boljši in oh in sploh, kako je premier nečustven, navidezno spravljiv,… kako Barbika vodi z 1:0 in podobno. Te sorte analitiki so le del Barbikinega brezplačnega fanatičnega volilnega štaba, ki sega v vse pore javnosti in t.i. civilne družbe, del družbe, ki bo imela ob morebitni Barbikini polastitvi oblasti konkretne koristi. Zato fdvjevci premireju delijo le nepomembne pohvale, Barbiko pa kujejo v nebo tudi ob očitnih spodrsljajih.

Devetič: Fdvjevski anal-itiki bodo imeli cel kup “nasvetov” za premierja o tem, kako naj se obnaša, nastopi, kaj naj govori, čea ne sme. Če jih no upošteval, bo pogorel.

Desetič: Isti fdvjevski anal-itiki bi natolcevali, da Barbika teče hitreje od Usaina Bolta, če bi bilo to potrebno za doseg oblasti. In mnogi slovenski naivneži bi to celo verjeli.

Človeka bi kar začudilo, koliko novih nickov se je pojavilo v zadnjih dneh. Ampak ker se je isti tekst dalo včeraj in danes prebrati na vseh možnih forumih, kjer je samo P od politike, je jasno, da gre le za naročeni copy-paste.

Kdo vam to piše? Grims? Je preveč koncizen slog in manjkajo slikice. Jančar? Ne, je premalo patetično. Makarovič? To bi nekako šlo. Janša osebno najbrž ne, ker v zakladnici Blairovih tekstov ni najti ničesar podobnega.

Ko človek objavi malce resnice, že iščejo krivca namesto komentarjev, ki bi ga potegnili iz dreka!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Zanje je najbolj važno KDO je kaj rekel in ne KAJ – po stari, večno edini praksi.

Zanje je najbolj važno KDO je kaj rekel in ne KAJ – po stari, večno edini praksi.[/quote]

kako lahko pričakuješ kaj ob KDO, napiši KAJ!!!

Še vedno brez komentarja

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

sem ti že miljonkrat povedala, napiš kaj pa bom rade volje komentirala.

prvič, ta post je predolg, drugič pa niti ni vreden branja, že ko prebereš Barbika ti je vse jasno. Bo potrebno pisat boljše poste, če želiš da jih bomo komentirali! drugač bod pa tih!!!

Namesto analiziranja, filozofiranja, kopanja po kosteh in dešifriranja kdo je kje kaj rekel in kakšne barve je, bi bilo fino slišat ali celo prebrat študijo, kako se bo Slovenija pobrala iz tega stanja, kjer je. Floskule o uspešnosti so eno, realno stanje je drugo. Vsi vemo, da se finance in ostalo lahko prikažejo tudi tako, da smo naj naj.

Dejstvo je, da se mora zadeva popolnoma sesuti, če hoče nekoč spet vstati. In Slovenija ni več daleč od tega sesutja. Morda bomo še nekaj let poslušali pesmice, ohranili svoje ime, potem pa tudi tega ne bo več.

Dejstvo pa je, da hoče Pahor s svojim videzom delovati zadnje čase malo bolj divje, neurejeno, delavsko… ima srajco z odprtim vratnikom, kar je znak prezira do buržuazije in podpore “lačnim, brezpravnim delavskim množicam”. Počakajte, da se pokaže na sceni brez jopiča in z zavihanimi rokavi srajce kao “poglejte me, jaz sem pripravljen začeti delati”.

Drugače pa, prispevku The best ni kaj dodati razen majčkeno politične kulture pri poimenovanju ljudi. Resnica boli in mački rjovejo, ko jim hodijo po repih.

To bedarijo se mi brat na da , tak post ki v prvem stavku piše barbika pač ni vreden da ga sploh prebereš očitno gre za sds propagando mogoče tole piše grims al pa kak janšev podrepnik

V zgornjem tekstu ni nobenih golih dejstev, s katerimi bi se dalo polemizirati, samo ogromno dolgočasnega flancanja, argumentiranja ad hominem namesto ad rem (ajde, svojat črnuharska, kar odprite svoje stare Verbince, če sploh veste, kaj je to!) ter izmikanja resničnim problemom.

Dejstvo je, da smo se generala Glanzkopfa v enem mandatu toliko nažrli, kot se rdečkarjev prej nismo v dveh zaporednih (s kratkim interludijem Bajukove marionetne – v resnici Glanzkopfove – vlade). Treba ga bo pač še en mesec prenašati na vseh civilnih in cerkvenih procesijah od Hodoša do Dragonje, potem pa, če bo bog dal in sreča junaška, si bo lahko malo spočil, privoščil sebi in Urški težko zasluženo kavo, si ogledal nekaj sončnih zahodov in odigral kakšno partijo golfa. Mu prav zares privoščim. Njej tudi – stati na odru in zaprepadeno gledati, kako izžvižgavajo tvojega partnerja, najbrž ni bilo prijetno. Lepše in mirnejše bo, ko bo v opoziciji – seveda če bo takrat še dovolj zanimiv…

Zgodovina je dobra uciteljica, samo ljudje so bolj slabi ucenci. Vse kar pise v tem postu je zal res. Pahor je slovenski skoraj george bush jr – obraz ki se pojavlja a resnicni gospodarji so drugje in vlecejo nitke.

ninej, kje ti že in na koga s prstom kažeš da je sramota foruma? Pa ti si unbelievable!

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

pa kaj te Pahor tolk moti, jludje bodo volili tistega, ki jim bi bolj všeč pa naj bo Pahpr, JJ, Golobič , KKresal ……..

hm kdo favorizira JJ in Pahorja se je za vprašat, jih je še nekaj drugih; ane?

in kaj te moti moj odgovor bossu, mislim da zna sam odgovorit, razen…..???

to da so pa ljudje slabi učenci se pa strinjam, vsaj del njih, ker si ne dovolijo učit. Ali vsaj razmišljanja s svojo glavo!;)))

kaj te prepriča pri Golobiču?

Resno me zanima.

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

Mogoče tole:

http://24ur.com/novice/slovenija/golobic-poceni-do-stanovanja.html

in jaz naj ti resno odgovorim, al kaj???

$$$
a misliš da je edini, ki je kupil stanovanje pred leti, al kako, pa ti veš koliko so v Ljubljani zrastle cene stanovanj v parih letih, očitno ne. Zakaj ga ne bi smel odkupiti, ali bi bilo bolje, da bi palčeval neprofitno najemnino ,al kako???

se mi je zdelo, da ne bom prejela vsebinskega odgovora. O njem kot o politiku pač ne vem veliko.

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

http://24ur.com/novice/slovenija/golobic-edini-ponudnik.html

ja in kje vidiš tu kaj spornega???

Sarah5, mislim da te ni treba učit uporabljat brskalnika, verjetno ga obvladaš in našla boš informacij več kot dovolj! Saj bi ti jih jaz poiskala, ampak ne bom, najdi jih sama in spoznaj Golobiča, če želiš!:)

jaz osebno bi pa veliko raje gledala soočenje mad njim in JJ.Golobič ga je itak že pozval na soočenje pa se JJ očitne ne “ljubi”.

Blagor tebi, če ne vidiš nič spornega…

Pa še malo o drugem delu: Who the fuck is Golobič?

JJ je predsednik vlade in predsednik najmočnejše parlamentarne stranke. Pa še kaj… Kaj pa je Golobič? Ta trenutek zgolj predsednik pol leta stare minorne stranke, ki je v parlamentu zgolj zato, ker je sestavljena iz odpadnikov iz neke druge stranke. Skratka – ta trenutek bi bil čisti nobody, če ga ne bi forsirali “nepristranski” mediji. In tak nima kaj pozivati JJ. Je way out of his league.

Tudi jaz. Moje mnenje je, da se JJ Golobiča boji (zopet po mojem mnenju upravičeno, saj Golobiču ne sega niti do kolen), zato se izmika soočenju.

seveda znam uporabljat brskalnik.

še enkrat: želela sem tvoj vsebinski odgovor

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

vrabček, me pa ti razsvetli. Kaj ima Golobič kar kdo dug nima. Dejstva.

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

ali ste mislili. da je soočanje potekalo v živo:

>>> Po nekaterih anketah je soočenje izgubil (Mladina, Požareport.si), po drugih pa celo zmagal (RTV Slovenija); logično, saj enigmatični boj za interpretacijo zmage in poraza na Tarči poteka že od konca snemanja v torek zvečer. Prve eksplozije SMS sporočil o tem, kdo je koga premagal, smo bili priviligirani srečneži deležni nekaj minut po koncu snemanja, ko je Pahor zapuščal stavbo RTV, direktor TVS Jože Možina, skupaj z vršilcem dolžnosti Urada za informiranje Anžetom Logarjem (slednji je Janšo spremljal na RTV) je sumiral prve vtise soočenja, Pahorjev svetovalec za tisk Sebastjan Jeretič pa v bližnjem Art klubu naročal prvo pivo. Pozor: oddaja pa je bila na sporedu šele 24 ur kasneje!>>>>

tebe razsvetliti Sarah5 bi bilo predolgotajno in sploh….

Če te zanima, kaj ima Golobič, kar JJ (ali kdo drug, ne vem koga misliš) nima, poišči in preberi in se razsvetli.

New Report

Close