Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Nekaj je jasno katoliška Cerkev je zakon…

Nekaj je jasno katoliška Cerkev je zakon…

Da ne bo pomote, Danilo naj bo (veliko) boljši predsednik, kot sta bila prejšnja dva, predvsem zadnji. Bog ga blagoslovi.
Dotaknil se bom kampanije. Obstaja pa ena stvar, ki se je levi še vedno zelo zelo zelo bojijo. In to je stara dobra katoliška Cerkev. Kot pred dobrimi 60 leti so ji bili poslani ovaduhi in to, grozljivo, študenti FDV kot ustanove javnega šolstva. In to v 21.stoletju, ko naj bi bila v ustavi zapisana svoboda govora vseh državljanov (tudi duhovnikov!) in verskega prepričanja. Poslal jih je dr.Lukšič podpredsednik SD. Bravo duhovniki in škofje, ki ste ostali trn v peti totalitarcem.
Pa še nekaj, Pahor in Co. pravijo, da je Peterle izgubil zaradi nepravilne kampanije. Volitve je izgubil preprosto zaradi tega ker je katoličan. Žal smo še daleč prave in resne države. Smo še v partizanskih časih.
Petrleta mi ni žal zato ker nimamo “desnega” predsednika, ampak zaradi Slovenije, ker bi lahko izkoristila stike z voditelji najbolj razvitih držav EU. Upam, da bo Turk tega zmogel, sem pa malo skeptičen. To pa potrebujemo za približevanje razvitim državam. Petrleta v EU cenijo.

Dejstvo je da Slovenici nismo neki bogoboječe ljudstvo, ampak ljudstvo individualistov, v nasprotju s Hrvati; kjer ima cerkev resnično vpliv. Sicer kdor še ne ve Hrvati so s krščanstvom dobili svojo državo, Slovenci smo jo izgubili. Prav katoliška vera je razklala enotnost v Karantaniji, in ta razklanost ni nikoli bila presežena. Tudi danes ne.

Dejstvo je da RKC zgublja vernike bolj kot si prizna, da ima ob nedeljah prazne cerkve, in župniki že delajo preplah kot tudi desni politiki, da se bodo vrnile stare sile. Ja na žalost se bodo res, ampak ne zaradi sposobnosti levih, ampak zaradi nerodnosti desnih, ki se obnašajo okorno kot sloni v trgovini s porcelanom.

Zadnje parlamentarene in predsedniške volitve kažejo:

da je recimo le okoli 15 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} levo orientiranih, kine spremenijo svojih prepričanj, pa 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} desno orientiranih,

VSE OSTALO SMO “NEUVRŠČENI”

Benaflekove trditve so vedno tako skregane z dejanskim stanjem kot sloviti vici na radiu Erevan – na primer tale:

Poslušalec telefonira na radio Erevan: “Ali je res, da je Olga Vasiljevna Ivanova iz Moskve zadela avto na loteriji?”
Odgovor radia Erevan: “Ni res. Šlo je za Olgo Ivanovno Vasiljevič, gospa ni iz Moskve, ampak iz Leningrada, ni šlo za avto, ampak za bicikel, in ni ga zadela na loteriji, ampak so ji ga ukradli medtem, ko je kupovala loterijsko srečko.”

Isto velja za benaflekove trditve, ki so tako iz trte izvite, da človek sploh ne ve, kje bi začel. Ni šlo za nikakršno ovaduštvo, ampak za opazovanje z udeležbo (naloga ne govori, da je potrebno navajati imena, priimke ali lokacije), ni šlo za katoliško cerkev, ampak za vse verske skupnosti (benaflek seveda ne more razumeti, da katoliška cerkev ni edina verska skupnost v Sloveniji), svoboda govora ni bila z ničemer kršena – zakaj le? S čim pravzaprav? Ali hočeš reči, benaflek, da je kak duhovnik pri nedeljski maši pridigal drugače, kot bi pridigal, če ne bi bil obveščen o Lukšičevi nalogi?

In Peterle ni izgubil zato, ker je katoličan, ampak zato, ker so ga volilci povezovali s sedanjo vladajočo koalicijo, ki je glede na volilne rezultate 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tistih, ki so šli na volišča, ne more več prenašati.

Najbrž je skoraj povsod tako oz. podobno.

Türk je zato zmagal, ker je bil od vseh kandidatov še najbolj sredinski.


Ja, klerikalizma, ki je samo še eden v vrsti totalitarizmov (in najhujši od vseh) se je res za bat

bom odgovoril s približnim citatom, ki sem ga nekje prebral in se z njim v celoti strinjam: “RKC bi morala prejšnjemu režimu biti hvaležna. Z nacionalizacijo premoženja in nadzorom ji je omogočil, da se vrne k svojemu izvirnemu poslanstvu – pastorali.”

Vedno je bil enemu totalitarizmu trn v peti drug totalitarizem

Frankovsko cesarstvo se mi zdi, da danes ni ravno vzor neke moderne države.

Če so se pojavili belogardisti, je bilo za pričakovat, da se pojavijo tudi partizani.

Stiki samo s papežem za eno državo danes niso dovolj in še teh je bilo preveč kolikor jih je že bilo. Tudi ne vem, če se Vatikan lahko prišteva med najbolj razvite države. No, pri bančništvu in trgovini z odpustki že mogoče.

Bravo Boom 🙂

Cerkev ni nikdar nehala s pastoralo, levi oblasti se pa ima “zahvaliti” za pobijanja in mučenja.
Pozabili ste na dejstvo. SD je poslala v cerkve ovaduhe… To kar ignorirate.
Cerkev je strah in trepet za totalitarce.


Čemu tak vik in krik? Nekomu s čisto vestjo lahko ovaduhi visijo za vratom noč in dan. RKC pač ne more mirno spati…

Saj ni nobenega vika in krika, samo zanimivost.
Kar praviš je skregano z logiko, ovaduhe pošlje tisti ki ne more mirno spati. Gre samo za dejstvo, da so jih poslali in to študente in to profesor… To je bolj pomemben dogodek kot same volitve. Tu vidimo kje smo še in zakaj smo relativno nerazviti in poceni delovna sila.

Žal, benaflek, ne bo šlo.
Volitve so bile pomemben dogodek. Posebna zanimivost je v tem, da je desna opcija popušila s 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} proti 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Če se desne stranke ne bodo nad tem rezultatom močno zamislile, se bo ponovil še čez eno leto na parlamentarnih volitvah. In očitno eni ne morete razumeti, da si z vztrajnim recikliranjem neresničnih natolcevanj kopljete samo še globljo jamo.

Le v Sloveniji je tako, da se pomeni desnica = Cerkev…

Morda zato, ker (poleg Poljske in Hrvaške) le v Sloveniji še kaže tak apetit po politični oblasti. Povsod drugje so jo že zdavnaj postavili na mesto kamor sodi.

Saj res, revček naš bodoči predsednik je priplezal komaj do mesta pomočnika K. Annana, verjetno bo res težko navezal stike z voditelji najbolj razvitih držav EU, saj to edini obvlada le Petrle! :)))

Code5, bravo! Duhovito in zadetek v polno!

Peterle je volitve izgubil zaradi tega, ker je katoličan? Če bi ga volili katoliki, med katere se baje prišteva kar tričetrt Slovencev, bi zagotovo zmagal. Očitno ni uspel prepričati niti tistih, ki z njim delijo svetovni nazor. Tako da, Benaflek, nikar ne dolži levice, pa Lukšiča, pa totalitarnega sistema, pa kaj vem koga še. Kar na svoje somišljenike katoličane se spravi, oni so zatajili.

Od pokristjanjevanja naprej, ki se je zgodilo ob oboroženi pomoči nekaterih slovenskih knezov, smo v kolaboraciji. Od reformacije in protireformacije, ko so Slovenci ovajali drug drugega in se vodili na grmado, od Habsburžanov, ko so nekateri prodali svoje slovenstvo za skledo leče. In do vojne, v kateri so – tako nas uči zgodovina, če skupaj zložimo videnje ene in druge strani – eni najboljši sinovi domovine pobijali druge najboljše sinove domovine. Preživeli ostanki pa se prepirajo, kdo je pobijal z več etičnega zaleta.

Čeprav so se še tako izogibali teh zoprnih tem iz vojnih časov, za katere se na koncu zmeraj izkaže, da ne služijo ne enemu ne drugemu, so na koncu vendarle padli noter. Začelo se je z obtožbo zarotništva, ki naj bi spremljalo razveljavljeno sodbo o škofu Rožmanu, in ker naj bi jim to škodilo, so “sile iz ozadja” ovadile Kučana, da je bil on prvi, ki je hotel njegove posmrtne ostanke nazaj. Kar je pravzaprav precej logična razdelitev – cerkev je kot duhovna ustanova reševala njegovo dušo, Kučan je kot historični materialist skrbel za telo.

Nadaljevalo se je na televiziji, kjer so se v Omizju prerekali Perko, pa Drobnič, pa Pirjevec, pa Stanovnik na temo kolaboracije in sta bila najbolj luštkana Stanovnik in Drobnič, ki sta si med drugim tudi očitala, kdo je bil med vojno bolj gizdalinsko oblečen. Ti ljudje so že naši stari znanci, vsake toliko jih potegnejo na plano in zmeraj si na koncu rečem – ali mi lahko sploh še kaj povejo? Ali ni mogoče že čas, da jim jaz nekaj povem?

Mislim, da je med vojno Cerkev ravnala logično. Njihov konkurent nista bila fašizem in nacizem – med njimi je bilo veliko gorečih privržencev katoliške cerkve – pravi nasprotnik je bila Partija. Oba sistema sta zgrajena na osnovnih celicah, farah, ki jim načeluje sekretar osnovne celice, župnik, na vrhu je Centralni komite, koncil, ki ga vodi generalni sekretar, papež. Tukaj se začne usodna podobnost. Tako kot Tito ni bil zadnja inštanca, nad njim je bila Partija, on jo je v vsej svoji skromnosti samo predstavljal, tako je tudi papež zgolj božji namestnik na zemlji. In smo v območju religije, ki ne dopušča nobenih dvomov, ampak zahteva samo izvrševanje višje volje in namena. Zato tisto ni bila državljanska vojna, ampak verska vojna med Partijo in Cerkvijo. Med vojaki Partije in vojaki Kristusa Kralja. (Ko so nedavno v Vatikanu razglasili 498 blaženih, ki so “dali življenje za vero med špansko državljansko vojno”, so v utemeljitvi povedali tisto, kar piše na grobnici narodnih herojev pred parlamentom.) Da se je zdelo, da je državljanska vojna, je bilo samo zategadelj, ker so bili vojščaki na obeh straneh Slovenci. Kako bo državljanska vojna, ko pa je bilo eno vrhovno poveljstvo v Moskvi, drugo pa v Vatikanu? Pravzaprav bi v neki drugi zgodovinski konstelaciji to zmogli tudi brez okupatorja, ki se tako ali tako kaže v tej kristalno jasni razdelitvi interesov zgolj kot moteč.

Na 24ur.com sem med poročili prebral tudi tole. Naslov je bil Različni pogledi na preteklost, pod tem pa je v okvirčku pisalo: “Spoznaj žalostne kurbe mojega življenja – vstopi v svet subtilnega erotizma.” Bilo je poročilo z zborovanja partizanov in njihovih grupies. In ko bodo objavili spet kakšno vest o zborovanju domobrancev ali o izkopu novih grobišč, bo tudi tam reklama, ki bo obljubljala, da bomo spoznali žalostne kurbe našega življenja. Tukaj ni nobenih vrednostnih sodb ali politike več, to je moč reklame, ki nima vere, ideologije, nima boga, edini bog je reklamni prostor, ki ga je treba izkoristiti ob novici, ki se ji obeta veliko klikov. Mediji se prehranjujejo z zgodovino svojih dedov in staršev, otroki, ki so požrli revolucijo.

Na koncu bo rezultat pozitiven. Slovenci ne bodo marali več niti partizanov niti domobrancev. Mogoče se bodo potem vzljubili med seboj?

Če ne bo šlo, lahko še zmeraj računamo na kakšnega okupatorja.

Pa vseeno, da so se poslužili tako umazanega in nizkotnega početja, kot je ovajanje kot iz udbovskih časov, to je zasenčilo vse.
Pa še kiklopu, Cerkvi niso nikoli bili sovražnik komunisti, pač pa obratno, partija oz. njen današnji podmladek ima (še vedno) za sovražnika Cerkev. Cerkev je bila sovražnik tudi nacistom in fašistom, vsi totalitarizmi morajo odstraniti najprej Cerkev, da lahko zaživijo. To pa je nerešljiva barirera. Žal so se letos ponovili časi izpred 60 let.

benaflek…

za ovajanje moraš imeti troje: ovajalca, ovadbo in ovadenega. Zlasti ovadeni mora imeti ime, priimek, lokacijo, opis, kakšen drug namig o identiteti… ali ti lahko že končno postane jasno, da ne prvega, ne drugega, zlasti pa ne tretjega ni bilo, ne sploh, niente, nada, nullum?

Slovenija je pravna država. Imamo zakone. Ugotovili so, da Lukšič ni kršil nobenega zakona. Kaj imamo torej še za filozofirat?

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Spet zavajaš. Prva država, kjer so začeli uvajati komunizem, je bila Rusija, ki mimogrede spada v področje pravoslavja. Ta je imela takrat sama s sabo dovolj opravka in jo je Vatikan bolj malo brigal. Kljub temu je Pij XI izdal Divini Redemptoris, s katero je napadel komunizem. Razlog je seveda bil v odhajanju vernikov. Ideje komunizma so se seveda tudi na zahodu, ob takratnih gospodarskih razmerah in izkoriščanju nižjega sloja, kar je RKC tudi zelo rada podpirala, prijemale. Brigalo je papeža za žrtve in trpljenje ljudi v Rusiji. Zbal se je izgube vernikov in konca ponovnega pohoda RKC na oblast, ki ga je začel že Pij IX. Jasno, ljudje bodo pač raje verjeli v to, da si raj lahko zgradijo sami na tem svetu kot da vanj pridejo na onem, preko trpljenja tukaj. Pri vsem tem pa je zanimivo tudi to, da ena škofovska konferenca pa le ni podprla te okrožnice – ameriška.

Dokler me taki kot si ti pustijo na miru, nimam nič proti.

Spet se sprenevedate…

Ne pa ne, ne pa ne, ne pa ne!

benaflek,

tole sem prebrala v današnjem Dnevniku, na 2. strani v ospredju:
——————————————————————–

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Muser je izdala odločbo glede raziskave političnih aktivnosti pri verskih obredih, ki jo je vodil profesor na FDV dr. Igog Lukšič.
Pirčeva meni, da pri raziskavi ni prišlo do kršitve zakona o varastvu osebnih podatkih.
S tem je zavrnila mnenje rimsko katoliške cerkve.
_____________________________________________________________________

Nisem vsega brala, mogoče je o tem že kdo pisal?

benaflek,

Cerkeve ni potrebno odstraniti, take vernike, kot si ti in tebi podobne vernike, pa ne bi škodilo, ker katoliški VERI, delate sramoto in ji niste v ponos, pa kar veliko vas je takih.
Še mene je sram, saj sem bila vzgojena tako, pa tudi JEZUSA spoštujem.
Nekateri so ga zlorabljali in ga še, sram naj te bo.

Še veliko bi ti lahko napisala, ampak, se ne splača, …….. mogoče kdaj drugič, ker sem ti še nekaj dolžna.

benaflek,

tole sem prebrala v današnjem Dnevniku, na 2. strani v ospredju:
——————————————————————–

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Muser je izdala odločbo glede raziskave političnih aktivnosti pri verskih obredih, ki jo je vodil profesor na FDV dr. Igog Lukšič.
Pirčeva meni, da pri raziskavi ni prišlo do kršitve zakona o varastvu osebnih podatkih.
S tem je zavrnila mnenje rimsko katoliške cerkve.
_____________________________________________________________________

Nisem vsega brala, mogoče je o tem že kdo pisal?

benaflek,

Cerkeve ni potrebno odstraniti, take vernike, kot si ti in tebi podobne vernike, pa ne bi škodilo, ker katoliški VERI, delate sramoto in ji niste v ponos, pa kar veliko vas je takih.
Še mene je sram, saj sem bila vzgojena tako, pa tudi JEZUSA spoštujem.
Nekateri so ga zlorabljali in ga še, sram naj te bo.

Še veliko bi ti lahko napisala, ampak, se ne splača, …….. mogoče kdaj drugič, ker sem ti še nekaj dolžna.[/quote]

Ženska, prababi ali karkoli že si, – ti da spoštuješ Jezusa? Mene bo pobralo.
Ti imaš samo sebe rada in tvoje “spoštovanje Jezusa” seže samo do tam ko rečeš “škodit ne more, za vsak slučaj naj me cerkveno pokopljejo”.
Kar naenkrat si tako “spoštljiva”:-))) ne morem se nehat smejat.

New Report

Close