Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek nikoli več cepljenje!!

nikoli več cepljenje!!

ura je ze …
mi pa skoraj ne spimo.
mali je bil danes popoldne cepljen, zvecer je imel rahlo vrocino, a je nekako zaspal, bil ves cas zelooo nemiren in tako je se sedaj.

ful sem jezna, da sem ga dala cepit.

spomnim se, da je Piki miki enkrat jamrala, da se je malemu po cepljenju porušil sistem spanja.

uf, sem besna!! in zaskrbljena.
f***!!!

Tudi jaz se vpisujem v tvoj klub. Vseeno tako drastična ne bom, da je ne bi dala več cepit. Čeprav je tudi mene strah ostalih možnih slabih posledic cepljenja.

Ah, dajte no, pa kaj je to spet kakšna nova moda? Ne cepiti otroka? Jaz pri nobenem niti pomislila nisem na to, da jih ne bi dala cepit.
Saj pride malo vročine, a kakšen dan potrpeti zato, da ne bi zbolel za kakšno bolj nevarno boleznijo… Saj se teh cepljenj niso spomnili kar tako. Kaj bi dali v Afriki starši, da bi lahko cepili svoje otroke, pri nas pa tako “guncamo afne”… Brez zamere, a zadnje čase se pojavljajo res neke čudne novomodne muhe…
Ne rečem za otroke, ki zaradi določenih bolezni… epilepsija in verjetno še kaj… niso cepljeni, a zdravi otroci…

Dobro jutro!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Upam, da se hecaš. Če ti bo cepljenje za nekaj dni porušilo spanje (pa dvomim, da bo to od cepljenja), se mi zdi tvoje razmišljanje res malo mimo in se popolnoma strinjam z Vladko.
Lahko se je zmišljevati v precepljenem okolju!

Dobro jutro tudi tebi in ja, se 101{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} strinjam s tabo.

Tudi pri meni so bile pri prvem otroku cepljenja nekakšni “mejniki”; po prvem se mi je začel zbujati strogo na tri ure (prej je skoraj prespal noč), po drugem se je stvar ponovila, po tretjem pa ni hotel več spati v svoji postelji, ampak strogo pri nama na sredini postelje. Pred tem sem ga namreč lahko dala budnega v posteljico in je sam zaspal.
Pri drugem otroku takih sprememb ni bilo.
Pri nobenem pa ni bilo nikakršnih reakcij – tudi vročine ne.

Kljub vsemu pa nisem nikoli pomislila, da otrok ne bi dala cepiti. Res je, lahko je kaj narobe, lahko je ravno moj otrok tisti promil pri katerem se zalomi, ampak…
A ni nevarno tudi na stopnicah, pa na cesti, pri igri, pa pri hranjenju…? Pa gredo otroci še vedno po stopnicah, čez cesto, se igrajo, hranijo…. Veliko dojenčkov je brez razloga umrlo v zibki, največ ljudi umre v spanju… – pa še vedno komaj čakamo, da otroci zaspijo in da gremo sami v posteljo…

Pa nočem pretiravat. Ampak… preprosto je treba pretehtati kaj ti več pomeni. Zame je bilo dovolj, ko je enkrat ena vzgojiteljica rekla, da bi morali starši, ki ne pustijo otrok cepiti, doživeti kako je, ko otroka napade npr. davica in ga lahko rešiš samo z rezom v grlu.

Nekateri zagovarjajo to, da ne cepijo otrok s tem, da če bi cepljenje res pomagalo, potem ne bi mogel nihče zboleti za določeno boleznijo. Dobro, ampak za to bi morali biti cepljeni res VSI otroci. Tako pa še tisti, ki niso, v bistvu ogrožajo tiste, ki so. A pretiravam?

Jaz se čisto strinjam z vami, niti ne pomislim, da otroka ne bi dala cepit, imamo prehude težave v družini, saj je moja mami padla v “necepljeno” generacijo. Posledice so strašne, pa ne bi o njih.

Mislim pa, da je normalno, da nas je malo strah za svoje otroke in tudi za možne negativne učinke cepljenja in da je treba ta strah premagovati še mnogokrat, v mnogočem.

Sedaj se pa moram tudi jaz oglasiti. Imam 5-letno punčko, ki še danes ne spi preveč dobro….pa to ni posledica cepljenja. A misliš, če ti je do sedaj lepo spal, da ti bo vse življenje. Da ga ne bi dala cepiti????
Kako ti bo pa spal, če pokasira kako hudo bolezen…recimo oslovski kašelj??????? Dajte no, malo potrpite z otročki!!!! naj te pa opozorim še na to, da necepljen nima vstopa v vrtec, kar se mi zdi edino pravilno, saj lahko ogroža zdravje vseh otrok.

Joj, sem zelo umirjene narave, tako me pa malo dvigne……
Še marsikatero nočko ne boš spala

Bravisimo, Pikica!!

No pol smo pa mi v klubu srecnih, ki niso imeli reakcij na cepljenje – nicesar do sedaj, edino malo bulico na rami od cepljenja v bolnici.

Je pa nas misko (11 mesecev star) menjaval ritme, najhuje je bilo ob uvajanju goste hrane, takrat se je najvec prebujal. Nato se je umirilo, do 3 in 4 zobka (zgornji enkici) takrat smo tut imeli spasne noci.

Sedaj pri 6 in 7 – upam, da bosta zunaj prav kmalu (zgornji dvojkici) pa imamo tut na noc kaksno jokanje, pa se malo na gimnasticn zogo vsedem pa zapujem, pocartam, mu dam cajek pa je.

Ne strinjam se pa z mamicami, ki so proti cepljenju, ker vseeno sem prepricanja, da je vec koristi od njega, kot ce nasih sonckov ne bi cepli. Tako da se popolnoma strinjam z Vladko K.

Sicer pa koliko vem je vsakemu starsu samemu prepusceno, ce bo svoje otroke cepil ali ne.

Pikica, zakaj pa necepljen otrok ogroža druge?! Saj so drugi cepljeni in po zdravniški doktrini torej 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaščiteni in varni. Če kdo, je potem ogrožen NECEPLJEN otrok, cepljeni zagotovo ne. In tudi necepljenih otrok je v vrtcih kar precej, ker zaenkrat ni še nobene zakonske podlage za to, da bi jih smeli zavrniti. Le pediater mora izdati potrdilo, da otrok nima neke kužne bolezni. That’s it.

Paramecij, dokler ti samo razsuto spi, je to nič od niča. Verjemi, je še veliko hujših stvari!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Vladka,
bi se kar tebi pridružila….
Tudi jaz sem jih dala cepit s cmokom v grlu, ampak – tudi jaz nisem mislila na to, da jih ne bi….
Pri nas se spanje itak skoz ruši – pa niti slučajno to ni od ceplejenja.
Paramecij, brez zamere, jasno, otrok se je slabo počutil po cepljenju, zato tudi slaba noč. Iz tega še ne sledi, da bo zdaj s spanjem vse narobe. Moj je pri 16 m prespal eno samo noč, pa danes od 21 h do 5 – ih in to je to. Ni nujno, da je bolan, da so zobi, da je luna,… – včasih prav teži celo noč….
Saj bo, ne mislit samo negativno!
Lp, Mateja

Sem slisala za primer, ko mamica ni dala cepit otroka, sedaj pa caka na obisk inspektorja.
Pri nas je ocitno obvezno cepiti otroka in ne vem, ce o tem lahko odloca mamica sama. Ce pa bi ze, potem imamo takoj probleme z drzavo.

Pikica, ne razumem zakaj necepljen otrok ogroža cepljene v skupini v vrtcu? Zelo izčrpno je o cepljenju na sosednjem forumu pisala Nina P. Moj otrok je imel zelo hudo reakcijo na cepljenje in samo molim lahko vsak dan, da ne bo imel hujših trajnih posledic. Tako, da so motnje spanja po mojem mnenju zanemarljiv stranski učinek cepljenja. V vrtec pa gre lahko tudi necepljen otrok, če dobi privolitev pediatra. Nam niti pediater niti ravnateljica vrtca nista delala težav čeprav je otrok pri 15 mesecih necepljen. Cepljenje pa je kolikor jaz vem pri nas zakonsko obvezno in je možna odložitev le iz utemeljenih zdr. razlogov.

Je ja, vseh 10 cepljenj je zakonsko obveznih, hkrati pa zaenkrat še ni zakonske osnove za zavrnitev necepljenega ZDRAVEGA otroka za sprejem v vrtec ali šolo.

Do reakcije pri svojem otroku sem na cepljenje sicer gledala malo z rezervo, nikoli mi pa v sanjah ni prišlo na misel, da ga ne bi dala cepit. Po 3. cepljenju di-te-per je imel tako reakcijo, da se lahko le naključju (ali pa Božji previdnosti) zahvalim, da moj otrok danes še skače okoli mene. Če bi spala oba z možem, bi zjutraj ob nama ležal mrtev otrok. In rekli bi sindrom nenadne smrti iz nepojasnenega razloga. Kot pri stotinah drugih.

Načeloma je cepljenje zelo koristna iznajdba, je pa daleč od “suhega zlata”, za katerega nam ga prodajajo in nas celo prisilijo vanj. Ko začneš brskat po tej temi, se zgroziš nad “drugo platjo” zgodbe!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Tu se pa ne strinjam….in glede na to, da sem iz pediatrične stroke, ti to takole povem. Tudi cepljen otrok ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaščiten, samo manjša verjetnost je , da ne pokasira kaj od tega. Naj bo to vsem staršem kar lepo jasno!!!!

drage moje, hvala za bolj ali manj burne reakcije.
nic bat, seveda bom malega dala cepit, vceraj (oz. danes zjutraj) je pac pisala besna neprespana mama.
kar se pa spanja tice – star bo 6 mesecev, pa mi od prvega dne z mano ponoci spi. imam pac sreco. in upam, da bo tako tudi naprej. ce ne, bom zelo razocarana :((((((

cepiva znajo bit res sok in naporna za tako malo otrosko telo, vendar … si ne upam “scati proti vetru” pri taki zadevi, ravno zaradi zgoraj nastetih argumentov: kaj, ce otrok res zboli za katero od teh bolezni (ceprav, kot je povedala PIKICA, cepljenje ni 100procentna garancija) … si ne bi odpustila.
pa tudi v vrtec bo moral, nimamo druge moznosti. torej …

me je pa bilo ponoci kar groza, ko ga je tako matralo; nisem upala prav zaspati. pa tudi jamral je tako naglas, da niti nisem mogla :/

to o NEcepljenju pa NI modna muha, o tem starsi ze leta pisejo, razglabljajo in imajo celo svoj klub …

lep dan, jaz ga bom ob kakem piskru kave probala prezvet 😉

Vidiš, jaz sem danes po doooolgem času spala 4 ure v kosu.
Sem že čist zverzirana, he, he.
Evo, zdajle si bom pa privoščila eno dobro kavico, ker, ko se mali zbudi, bo “šiht” do noči!
Lp, mateja

se podpišem pod tvoj post
oba otroka sem dala cepit, to je edina metoda, da v neki družbi izkoreniniš bolezni in absolutno ne odobravam necepljenja. Seveda je odvisno kako otrok to prenese, če gre le za nekaj vročine ipd, ni hudega.

Cepljenja niso tako nedolžna, kot se zdi. Je pa res, da staršev zdravniki sploh ne obveščajo, kakšne stranske učinke cepljenja imajo.
Naj povem samo en primer iz mojega otroštva. (stara sem med 20 in 30 let, da si boste lahko predstavljali)
Moja generacija je bila poskusni zajček za mnoga cepiva. Najhuje je bilo pri cepljenju za otroško paralizo…
otrok se je rodil zdrav…in po cepljenju…bum…otroška paraliza in tak je ostal do konca svojih dni. V Sloveniji je veliko teh primerov, pa so strogo varovani te podatki, da ja ne bi povzročili panike.
Vsa cepljenja pač niso potrebna že davno, kot recimo črne koze, ki jih sedaj naj ne bi več cepili (poglejte na levo rama, skoraj vsakemu od nas se pozna brazgotina od tega cepljenja).
Ozaveščeni starši bodo dobro premislili kaj je bolje….dat otroka cepit in pričakovat nezaželjene posledice…ali ga pač ne cepit. Starši imajo to pravico, da otroka tudi ne cepijo. Še dobro.
Vsak pa ima svojo voljo in svoj način življenja, pa naj se odloči tako, kot mu paše.

**************************** Tudi to bo prešlo.

Zaradi ne-cepljenja se spet pojavljajo bolezni, za katere se je mislilo, da so že izginile. Če ukinemo cepljenje, se moramo zavedati, da se lahko spet pojavijo nekatere (skoraj pozabljene) bolezni med nami.

UnderEja:
>Ozaveščeni starši bodo dobro premislili kaj je bolje … Starši imajo to pravico, da otroka tudi ne cepijo. Še dobro.

Ta odstavek ima tak podton, kot da tisti starši, ki svoje otroke cepijo, niso ozaveščeni. Temu ni tako. Vem vsaj za en primer, kjer je medicinsko zelo ozaveščen starš (kirurg) dal cepiti svoje otroke.

UnderEja:
>Vsak pa ima svojo voljo in svoj način življenja, pa naj se odloči tako, kot mu paše.

Dokler s svojo voljo ne škodi drugim, ja. Sicer pa ne. Če zaradi ne-cepljenja hudo zboli in s tem povzroča dodatne stroške zdravstveni blagajni, se lahko država odloči, da je le-to obvezno. Navajam samo kot primer.

Veš kaj, potem je treba ukinit vse aktivne športnike, ker VSI, ampak čisto VSI aktivni oz. profesionalni športniki povzročajo zdravstveni blagajni ENORMNE dodatne stroške s številnimi operacijami, poškodbami, da o “prehrambenih dodatkih”, ki jih je večina na recept, sploh ne izgubljamo besed. Da o pijancih, ki jih redno vozijo na pranje želodca, o narkomanih, ki jim delijo metadon in še kakšni blesariji sploh ne izgubljamo besed.

Večina informacij o stranskih učinkih cepljenja je prikritih in strogo varovanih. V družini imam sestrično, ki po cepljenju OMR nikoli več ni stopila na noge in je težak invalid, do tega cepljenja pa povsem zdrava, normalna punčka. Po 30-tih letih so priznali, da je njena bolezen, ki je niti definirati ne znajo, posledica cepljenja. Recimo. Ampak to je samo en na tisoč, reče stroka in statistika. Fino fajn, ampak ko vprašaš z vso resnostjo o obeh plateh cepljenja, o drugi ne izveš nič. “Mal oteklince in mal vročince” – čao! In da si en na tisoč lahko ravno ti in tvoj otrok – zamislite si! O vnetjih možganskih open, samih možgan, o avtoimunih boleznih, ki nastopijo po cepljenih, o tem, da je sindrom nenadnem smrti v zibki v ZDA nesporno dokazano povezan s prvim cepljenjem (in po doživetju reakcije pri svojem sinu točno vem, kako to izgleda!!!), o še in še dokazih, ki cepljenje postavljajo v malo drugačno luč, se pri nas molči. In smo EDINA evropska država z obveznimi 10 cepljenji.

Koliko vas ve, da mora otrok prejeti tri odmerke cepiva HiB zato, ker cepijo pri treh mescih? Hemofilus influenze B je sicer zelo nevarna okužba, a jo staknejo prvenstveno otroci v kolektivih (jasli). Otrok, cepljen pri 10-tih mesecih (kar je tudi za jasličarje pri 11 mes dovolj zgodaj), je z eno samo dozo cepiva in enim samim cepljenjem zaščiten vsaj toliko, kot tisti, ki ga pikajo 3 x in mu 3 x “drmajo” imunski sistem. Na prvo cepljenje pri 3-eh mesecih je bil imunski odgovor dojenčkov pod 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ampak pri nas še vedno vztrajajo, namesto da bi cepljenje zamaknili in dosegli dokazano boljše rezultate, staršem, ki pa izrecno želijo cepljenje prej, naj ga omogočijo. Vendar naj povedo VSO resnico.

Osebno bom dobro premislila in pretehtala, preden se bom odločila za še kakšno cepljenje sina. Ker se mi zdi, da vseh 10 niti slučajno ni potrebnih. Poglavje zase je zaščita otrok, ki je milo rečeno vprašljiva, spet poglavje zase dejstvo, da za marsikatero boleznijo, ki je v otroški dobi mnogo manj nevarna, lahko zbolijo odrasli ali adolescenti, ker so cepljeni, diagnostika traja predolgo, posledice so usodne. Mumps pri 18-letnem prijatelju, ki je sterilen za vse življenje, recimo. Ampak to je spet samo “eden od tisočih”….
Tako da stranski učinki niso tako redki in tako “blagi”, kot nas preprečujejo. In mišljenje, da vsak, ki štrli ven, nekoga ogroža, in da za vse na svetu nikar pustiti staršem kake možnosti odločanja o otroku, ker starši so pa ja butasti – sploh ne vem, kako naj označim tako mišljenje?! Kurje?!!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

To si dobro napisala Skrbna!
Še nekaj sem hotela dodat.
Če te cepijo, sploh ne pomeni, da te bolezni ne boš kasneje dobil! Moja prijateljica je bila drugič noseča skoraj tri mesece in njen prvi otrok je dobil rdečke. Seveda ni zganjala panike, ker so ji zdravniki po ogledu kartona zagotovili, da je bila cepljena in, da ni razloga za skrb. Seveda je živela normalno naprej, skrbela za bolnega fantka… IN BUM! Čez dva tedna je bila vsa pikasta…mislila je, da gre za alergijo na kakšno hrano…je šla k zdravniku in ji pove: “Gospa, vi imate rdečke!”
Lahko si mislite, da jo je skoraj kap. Pa ne samo to, otrok v njenem trebuhu se ni več razvijal pravilno naprej in malo pred tretjim mesecem nosečnosti je morala na splav. Da ne pišem naprej njene žalosti in potrtosti.
Ponovno je zanosila po enem letu in pred kratkim rodila zdravega fantka, tako, da jo sedaj obliva sreča in veselje ob malem M.
Zdaj naj mi pa še nekdo reče, da je dobro, da te cepijo in potem živiš v verovanju, da si varen. Ja seveda.
Neozaveščeni starši DROZG pa pomeni: da jim zdravniki niso pojasnili stranskih učinkov cepljenja in tveganja, kaj vse se lahko zaradi cepljenja in po njem zgodi z otrokom in potem z odraslim človekom.
Zakaj ne pojasnijo? ZATO KER IMA DRŽAVA OD TEGA VELIKO DENARJA! Cepljenje je drago in zelo donosno!

**************************** Tudi to bo prešlo.

Ne vem kako boš označila tako razmišljanje, skrb_na. Razmisli tole:
V Afriki je celotna populacija zaradi pomanjkanja denarja na programu ne-cepljenja. Vprašaj se, koliko otrok/ljudi umre tam zaradi ne-cepljenja. In koliko prosijo Afriške države v Združenih narodih razviti zahod naj jim podarijo raznorazna cepiva. Lahko je biti pameten v Evropi, kjer so s cepljenjem izkoreninili veliko bolezni. Preseli se v Afriko, pa boš lahko v miru in v živo preizkušala tehnike ne-cepljenja.

New Report

Close