Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nore cene kasko zavarovanj

Nore cene kasko zavarovanj

Odgovor na objavo uporabnika
Anono98754, 22.04.2024 ob 17:13

11 let star avto, nabavna cena novega 18.000. Polni kasko z vsemi dodatnimi kritiji je 390 evrov.

Če bi izbrala AO+ in običajne nujne delne kasko, bi me prišlo 315.

Plačam polnega, ker če ga razbijem, sem brez prevoza in rabim drugega.

Samo ne misli da dobis za kripo 18 jurckov ! Prej jurcka za 390€

Drag avto dragi stroški. Vozim star avto, osnovno zavarovanje. Avto se kupi s kešem. Kak kasko dejte nehat no.

Zavarovalnice, 22.04.2024 ob 11:53

Imamo avto , ki je star 2 leti.  Nov tak model stane 50.000 EUR. Kasko zavarovanje stane 1600 EUR/leto. A so te zavarovalnice normalne? Letos prvič ne  bomo dali kaska, če bo kaj, bomo pa že popravili , parkiran je v garaži.

Zahvalite se Holobu, osivelemu starcu. Pred dvema letoma so bile cene znosne, zdaj pa zaradi dragih štrom avtov, ki si jih lahko privošči edino vladna klika cene rastejo.

Mah rešitev, kupujte avte, kateri novi stanejo do 15.000 eur, problem rešen. Avto za 50 jurjev? Dejte nehat no. Zato, da ga sosedu kažeš in da se z njim pelješ do BTC in enkrat na leto v Umag? Sej ni čudno, da so zavarovanja draga.

ki zavarovalnice izsiljujejo za nerealne urne postavke storitev in nabijajo cene rezervnih delov, da imajo za luksus – drage avte, luksuzne hise, jadrnice, vikende in drug luksus. Vem iz prve roke kako živijo lastniki avtomehaničnih in lìčarskih delavnic ter pooblaščenih servisov. Ker morajo zavarovalnice njim plačevati vedno več, posledično višajo zavarovalne premije.

Ne se kregat, probajmo biti konstruktivni in si pomagajmo med sabo. Bodimo hvaležni drug drugemu za uporabne nasvete in namige.

Avto postaja drag špas, tudi manjši in starejši. Nekateri upokojenci si že kar težko omislijo nakup novega in redno vzdrževanje. Sama sem dala ob registraciji 200 evrov več kot lani za spodnji srednji razred starejšega avta. Je pa res, da se nisem ravno poglabljala.

Cene kaska so podivjale iz dveh razlogov:

1. število škodnih primerov zaradi navala penzičev na SUV-e in porasta nesreč med penzići.

2. Pogosti pojavi toče in zahtevki za popravilo

3. Pokvarjeni in pohlepni serviserji, ki imajo zlatarske cene

4. Pohlepne zavarovalnice, ki jim nikoli ni dovolj vse večjih dobičkov.

KONEC. FIN. ENDE.

kasko kasko, 22.04.2024 ob 17:44

S951, 22.04.2024 ob 16:39

Se strinjam, mi smo ze lani za drazji avto dali 2000 jurja na leto. Obup.

Zakaj obup? Ce imate denar za drag avto, imate tudi denar za kasko.

Tudi to je res.

Poznam primere, ko imajo Slovenci na Hrvaškem hiše ob morju površine 60, 70 kvadratov, in ko so letos dobili položnico za višji davek za kakih 300 do 350 evrov, jih je kap.

Ja pizda, oddaj nekomu v glavni sezoni (na črno) apartma za 100 evrov dnevno (za tako ceno bodo stali v vrsti), in imaš v štirih dneh plačan davek…

Pizde slovenske škrtuharske!

In tak ima v hiši talno ogrevanje, potem daljinsko ogrevanje, ki mu ga sproži avtomatika glede na zunanje temperature, na vrtu pa senzorje, ki javijo, ali je padel dež (takrat mu robot ne zaliva vrta), če pa je dva dni brez padavin, pa mu robot zaliva, lahko (sprogramirano) dvakrat, trikrat, štirikrat dnevno.

Vse seveda v njegovi odsotnosti…

Tudi lastništvo avta je v zadnjih 2-3. letih postalo luxus.

To pa je del zelene agende: vsi brez avta in vse ovce v 15-minutna mesta, elita (politiki, zdravmniki, sodniki, kriminal…) pa si bodo privoščili predraga EV jajca.

Vse gre po tej poti. Vse gre po zeleni globalističnoi agendi.

Nimajo v tem je problem o katerem jokajo !

Se marsikateri tera zimske gume skozi celo leto , ker ima velik libodo in mali ticek .

Teče 18 leto odkar imam oba avta le osnovno zavarovana. Za enega je letos bilo zav. 78€, za drugega 96€. Vedno sem dal nekje toliko, pod 100€.  Imam pa res dodatno še amzs asistenco. Nahitro zračunano sem prihranil ene 20 jurjev ker se ne pustim nategnit zavarovalnicam, pa denarja je vedno dovolj – vsaj par 10k dosegljivih v dnevu ali dveh.

Predlani mi je toča res fino razbila avto, šipo sem dal menjati za 250€, luknje pa pustil ker me boli kurac.

Nekaj let nazaj je moja razbila zadnjo LED luč, ko je zapeljala v stebriček, naročil iz ebaya za nekih 150  drugo in sam zamenjal.

Te cene/računi ki so za zavarovalnico so res kar nekaj, prav iz riti potegnjene, če se znajdeš lahko škodo rešiš za 1/3 ali manj od tiste cene na računu za zav.

I kaj bi ti sadena štel da ti ploskajemo

ker is šla preko svojih zmožnosti.  to pa je edini problem. cene so kakšne so. vedela si da ne bo cenej.  prodaj kanto pa kupi to kar zmoreš kupit z 10 plačami od prišparanega. to ej to kar ti zmoreš. torje če  zmoreš od plače dat na stran doma 300 evrov je to 300×10 je to 3000. torej kupi za 5000 evrov avto. razumeš ti to?  to je tvoj plafon. sprijani se z življenjem, stanjem kar si pokazala v laifu. dobiš kaj si zaslužiš, ne kaj si želiš. malo skromnosti bo treba. vse to si vedela, pred nakupom.  prodaj čimprej.

Še vedno plačujem kasko. Prevozim ogromno po evropskih cestah.

Ja, auč jurja, veliko denarja pride, ko sešteješ desetletje ali več desetletij skupaj.

New Report

Close