Najdi forum

Naslovnica Forum Sex v mestu Nosečnost pri 15-ih

Nosečnost pri 15-ih

Ja pa pismo rosno…. kam gre ta svet…

Spet ena dijakinja noseča. 1. letnik. 15 let. Fant: starejši, barabin, jo je dobesedno “nategnil” in šel dalje…. S starši se ne more pomenit. Logično, ker če bi se lahko, bi se že prej. Ne ve za kondome. Ji je nerodno it h ginekologu. Mama seveda ne bo šla z njo. Foter jo bo pretepel, če bo izvedel… In itak je prepozno za karkoli – obdržat ga mora.
Uboga reva nerazgledana in zanemarjena. Mislim na vzgojno zanemarjenost…

Madona, a lahko ima res vsak kreten otroke????
Če hočem avto vozit, sem morala nardit izpit. Če hočem otroke učit nekaj ur na dan, sem morala faks končat….
A da pa mam svoje otroke in jim pokvarim VSE… za to pa ni treba nobenega izpita nardit???? Al pa vsaj predavanja tu in tam poslušat…. al pa IQ testa nad 70 pik pisat?????

Sem jezna. Ker je takih staršev veliko. Preveč jih je. In ta deklica verjetno svojemu detecu tudi ne bo imela kaj dati….

In začaran krog je tu….

Piz****** je to, jebemtiš.

Čist razumem tvoj bes. In se strinjam s tvojo oceno o začaranem krogu. Ne bo se še kmalu prekinil.

To pa, da deklca ne ve za kondome … hm, ne vem, no. Ne verjamem. Če drugje ne, je to slišala na zdravniškem pregledu v 8. razredu (oz. takrat še sedmem), ko so otroci poučeni o spolnosti. Zelo natančno in zelo direktno jim je vse povedano. Slišala na lastna ušesa, že večkrat. In ja, kar grobo se sliši, ko jim medicinska sestra razlaga o tem, kako naj ne verjamejo fantom, ki pravijo, da je seks dokaz, da imaš nekoga rad. In da če ne bo sexala z njim … vemo kaj. Ampak dejansko to ti otroci potrebujejo. Da jih nekdo s kladivom po glavi.

Prehudo kladivo je imeti pri 15. otroka. Niti pomisiti nočem. Pa sem začel ravno pri petnajstih.

Sej še pri 25. nisem bil popolnoma zrel za najinega otroka.

narobe razumel … govorim o tem, da je edina šansa, da se take tragedije preprečijo, ta, da jim nekdo zelo na natančen in magar grob način pove, kako je s seksom, kakšne so posledice, kako seks in čustva niso vedno za skup … in ja, še to, da je najlepše seksat z nekom, ki ga imaš rad

bognedaj takih kladiv pri 15 …

Te bom malo presenetil ker je takih malo morje. Seveda s to razliko, da jih najdeš v čakalnici kjer čakajo na splav. In, če sem pošten in odkrit ti lahko povem, da če bi bil jaz ženska bi se mi to zgodilo še predno bi bil star 15 let, pa ne enkrat… Žal se to dogaja na področju razmnoževanja in, če si nevem kako pameten, se prej ko slej znajdeš v situaciji kjer kontracepcije ni. V glavnem je ni pri roki, po drugi strani nimaš izkušenj in misliš, da “itak nič ne more biti” in po tretji strani “pametni” starši pri vsem tem nimajo nič. Nekako se mi zdi, da bolj, ko so stašri pametni, več izobrazbe imajo – več je splavov pri njihovih otrocih. Govorim ti namreč iz prakse.

Sorry, poskušaj kaj vtepsti v glavo “pametnim” najstnikom. Bolj jum tumbaš, manj upoštevajo. Nekateri. Mislim, da včasih kaj naredijo samo zato, da kontrajo staršem.
Pa tud mislijo si, tist, ta najbolj “brihtni”: saj kva se pa men lahko nardi? Ja, itak da ne morm zanost.
Poznam resnično “zgodbo”, ko je bla punca noseča pri 17, s tem, da jo je mama še spraševala, če sta zaščitena. Pa jo punca vpraša vsa začudena, kt nedolžna:
“Ja, mami, aaaa, zakaj pa? Ja, kaj si pa ti misliš?”
S tem, da je fant že kar nekajkrat prespal pri njih doma.
Pa jo mama vpraša:
“Ti, a je s tvojim fantom pol vse OK? A je, tko, pravilno usmerjen? Ker, če te celo noč samo gleda, bi ga jaz pa mal vprašala po zdravju.”
Mama je pač čist realno razmišljala o takih stvareh.
No, pol je pa punca zanosila, pa spet nič omenila. Pa mama nekaj posumi, pa jo vpraša:
“Ti, a si ti mogoče noseča?”
Pa je spet dobila odgovor: “Ja, mami, kaj pa si ti misliš o meni?”
V glavnem, ta mamica je postala babica pri 39 letih! Pri drugi hčeri, stari 17 let.

************* Nasmeh daje življenje, veselje do življenja pa nam daje smisel za nasmeh

Ne nichta. Sej ne komentiram tebe. ;)))) Vem kaj si hotela povedat.

ej, to pa je šit … pa reč kar čš … sam da ne bo zdej kdo začel razlagat, kok je fajn, če so babice mlade 😉

Po moje je pa prav luštn kresnit se z babico, ki jih ima 37. ;)))))))

(stari, veš da sem zadnjič z eno tazaresno babico seksal press)

ti pa jih mal prosiš danes … tc tc tc

grem. sonček je. in skuštrat se bom pustila 😉

Ma ne, no… saj ne, da ne ve za kondome… teoretično valda ve…. ampak nikoli ni pomislila na to, da bi ga uporabila. Kaj šele kupila. Ali pa spregovorila o tem s fantom… ker če ga ljubi, mu bo “dala” brez kondoma, kot znak ljubezni.
Valjda, ja!!!!!
Prekleti ku.rci pubertetniški….
Starše pa krivim zato, ker so odpovedali na področju preventive. Tudi o tem mora nekdo govorit z deklicami – da fantje zahtevajo seks kot dokaz ljubezni… pa da nočejo uporabljat kondomov… in da je v takem primeru popolnoma prav, da mu reče: “NE!!!!”
Ja, nekdo bi jih moral “s kladivom po glavi”.
Ker tole, da bo pa zdaj rodila, je pa reeees prehuda vzgojna metoda…..

Veš, prav srce me boli, ko tole spremljam… in ni niti prva, niti zadnja, ki jo bom videla s solzami v očeh priti k meni in prositi za pogovor “na 4 oči”… in potem bruhne iz otroka ves strah in jeza in žalost in ne vem kaj še vse… in potem poslušam o tem, kako se bo kar ubila, ker itak upa povedat samo meni, doma pa ne… fant jo je itak takoj nagnal, ko mu je povedala… kam naj gre, kako naj preživi….
Težke stvari so to….
In imeti otroka je vendar tako lepo… z nekom, ki ga ljubiš, ki mu zaupaš, ki ti stoji ob strani… ki te tolaži, ko ti je slabo, ki ti položi roko na trebuh, ko mali brca….
Pa še vedno se najde veliko deklic, ki vsega tega nimajo… in veliko preveč otrok, ki so nezaželjeni…
Ja, piz.darija je to, prav maš….

Meni pa tole ne gre lih najbolj skupaj…on kriv za vse..nategnil in šel..ona ne pozna kondome…madona Lunca saj veš, da je spolna vzgoja snov 3.razreda osnovne šole, potem se vsako leto to še nadgrajuje in da punca pri 15 ne ve, kaj se lahko zgodi, kako se zascititi je pa malo mimo in to ornk! Pa četudi jo je sram ginekologa, gre v stacuno in kupi kodome…izgovor, da jih ne pozna…nehaj no, ni resničen, saj ne živi na luni!

Pa četudi je sama za vse, četudi ima starše, ki ne skrbijo za njo, vsak dan nas nenehno povsod bombardirajo z aidsom, ostalimi spolnimi težavami, problemi,kontracepcijo, nesteto oddaj, revij, enostavno moraš vedeti vse o seksu in zasciti, ker ti je to vsiljeno, če to vedo otroci v osnovni soli, pa ne bo en srednjesolec.

Če bo punca želela delat splav, bo morala pred komisijo, ker je mladoletna in zraven bo moral biti skrbnik ali starš, zato ji ne preostane drugega, da se obrne na šolsko psihologinjo in ji ona pomaga pri starših.

In takih punčar je veliko, že v osnovni šoli se to dogaja…ja žalostno je vse to…

Jooooj, da se ne meniva o številu izostankov, ki so povzročeni ravno s splavom…. Če bi splav prepovedali, bi se Slovenci čist enako uspešno plodili ko Albanci, dam roko v ogenj za to trditev…
In zavedam se tudi tega, da sama izobrazba ni bila in nikoli ne bo merilo za zrelost in čustveno inteligenco človeka. Sploh danes, ko se izobraževalne ustanove dobesedno tepejo za mladino. Mladi pa brez vsakega truda in sposobnosti hodijo v šole… in na koncu tudi pridobijo izobrazbo… ampak ne bom o tem, to je itak drug žulj, ki me grize….
Prezaposlene in o sebi previsoko misleče mamice itak nimajo časa se s hčerko in njenim odraščanjem ukvarjat… ker morajo k frizerju in k jogi. In na čajanko in potem še na klepet…. deklica pa se s polno denarnico nadomestne ljubezni (denarja, seveda) potika okoli v neprimerni družbi….

Morda si opazil, koliko gneva danes vre iz mene…
Res me je iztirilo tole….

Hehe, bolj uporabna je bla ziher od svoje 15-letne hčerke….
Po moje, no!

Uf. Ti pa gledaš na svet, kot sem gledala jaz, preden sem začela učit. Do takrat sem bila prepričana, da je vsem vse jasno. Ker vse lepo piše. In je bilo že 2 000 000x povedano… in da ni niti malega dvoma o vsem.
Potem pa sem padla v čisto drug svet…
Med ljudi, ki so skoraj nepismeni, ki ne vedo, da se tisti ladji, ki pod gladino pluje, reče podmornica. In ki si sploh ne znajo predstavljat, kaj se skriva za besedo atentat. Še izgovorit je ne znajo. Pa za prestolonaslednika tudi nimajo pojma, kdo je….
In so seveda trdno prepričani, da je AIDS nekaj, kar lahko doleti druge. In da če fant reče, da bo pazil, potem je to 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaščita. In da se pri prvem seksu ne zanosi – to je tudi ena kolegica iz 2. letnika rekla, da je res!!!! In še in še…
In če so jim v osnovni šoli predavali o seksu in zaščiti… pa to je ja že par mesecev ali let nazaj… njihov spomin ne nese tako daleč.
Ljuba JAZ, ne me popljuvat, ampak 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naše srednješolske populacije je tako nezrele ali pa neinteligentne, da si z vsemi takimi informacijami ne znajo pomagat čisto nič. Moj mulo ve pri 11-ih vse. In vse kapira. In mu je vse jasno. Ampak iz izkušenj ti govorim – eno je teorija, drugo pa praksa!
Za splav je pa itak prepozna… še samo 4 mesece ima do konca… ni upala nikomur povedat… pa prve mesece je seveda naivno upala, da ji menstruacija pač zaostaja…

Ej, zdaj sem pa ornk razp….resno! Pa ne nate, ampak na…

Jebemti, pa kje pol jaz žvim, moji otroc že pri 10 vedo vse, seveda sem delno jaz kriva, ker se zavedam, da smo mi starši tisti, ki otroka vzgajamo, ne pa šola …

***** sem jezna, če je to res, saj vem kaj se dogaja po šolah, saj sem tudi jaz del njih Luna, ne srednjih, pač pa osnovnih, pa opažam, vidim, da je nekaj takih, ampak, da je tako hudo in to celo v srednji šoli..ja kaj pa potem starši sploh delajo???? To je njihova naloga, njihov svet, njihov otrok, je mar res tako hudo, kot se mi je na trenutke dozdevalo, ko je deček iz 4 razreda, star 10 let skoraj posilil svojo sošolko, ko je 11 letni deček nastavil nož deklici za vrat, ker mu je dejala le, da naj ji že neha nagajat in ko potem kličeš take starše v šolo in vidiš, da je brezupen primer in ko tudi država ne naredi nič, kaj ti potem še ostane, upanje, da tak otrok čim prej zapusti osnovno šolo, ki jo pač po zakonu mora narediti. Je res potem že tako hudo…svinjarija na kubik, mater bi vse take tastare, ki ne vedo, da imajo otroke, ki ne vedo kaj je njihova dolžnost poslala vse skupi nekam…da jih ni sram!

In ta uboga deklica, kaj bo z njo, če ima starše take, uničeno življenje pri 15..in zakaj, zato, ker njeni starši sploh ne vedo, da jo imajo..sramota!

Upal sem, da boš razumela kar ti je Lunca napisala. Oziroma, da boš pozorna na eno dejstvo, ki ti ga povzamem še enkrat.

Ne moreš ženska božja kriviti njenih staršev, lejo! Otroci seksajo in bodo seksali. Če se in ko se bo, če bo le normalno dete, tvoja hči (imaš hči?) odločila seksat z njenim ljubečim fantom bo takrat igrala muzika v molu. To je tista “otožna”, ki seže v srce. Lahko imate vedve vsak večer pogovore o varnem seksu pa jih nimate!, ona bo naredila tisto, v kar jo bo usmeril njen ljubeči fante. Ona ne bo seksala -JAZ. Ona se bo ljubila. Delala bo ljubezen z nekom, ki jmu zaupa, ne nekemu šmrkavcu, ki ji bo na zabavi rekel, da ma lepe očke. S takim bo šla pri 17. Pri svojem prvem fantu bo to potekalo na zaupanju. In če ji bo njen ljubeči fante rekel, da bo pazil bo vsako predavanje, ki ste ga vedve imeli – in tudi tista šolska – odlepršala v nepovrat. Takrat bo imela pred sabo samo njegovega tiča, njegove poljube, njegove besede: “Pazil bom”, njegove dotike. In njegovega otroka. Upam, da bo takrat stara vsaj 23.

A veš zdej v čem je point!? Ni point v starših.

Seks -JAZka, seks ni pospravljanje šalic na kuhinjsko kredenco. Nema tu regelcov. To je en kaos. Dej se že pofu+kljaj z enim mačkonom, ki se ti bo ponujal – in ne bo tvoj soprog – in boš videla kaj doživlja mladina. Sej, a ti si seksala pri 15!?

Pa brez zamere. Mal hudomušen sem moral biti, da se bo bolj prijelo. Poljub.

Midva se očitno ne znava razumeti, ker bereva enake besede vsak na svoj način…

Predobro sem razumela bistvo pisanje Lune in omenila je kakšne starše ima ta deklica in meni ne delujejo taki kot bi morali biti in dragi moj dikreten, če si pravi starš, potem čutiš otroka, potem veš kaj se z njim dogaja, zaupanje je obojestransko, mogoče se ti bo zdelo čudno, ampak so otroci, deklice, ki znajo priti k mami in reči..zaljubila sem se, ljubila bi se…in mati daje nasvete ne graje in obtožbe…ali so otroci, ki vedo, da lahko še ne vem kaj ušpičijo, naredijo, a jih doma čaka en od staršev kateremu lahko vse zaupajo, četudi bo beseda…noseča sem…to je to, kar očitam staršem, da ne znajo več vzpostavljat nekega normalnega-bujnega kontakta z otrokom, da jih sploh ne čutijo, da sploh ne vedo kaj se z otroci dogaja, da zivijo en mimo drugega…seveda pa se strinjam s teboj, da so najstniki poglavje zase in se včasih lahko zgodi tudi to, da odpovemo vsi na celi črti…
Ampak ta deklica doma nima to, kar bi morala imeti…in takih otrok je preveč in to sem imela v mislih ob mojem pisanju…kajti če doma vse klapa, potem otroka enostavno čutiš…

bujnega-nujnega…da me ne boš še tukaj lovil za besede;))..hihi..midva sva ko pes in mačka…jaojao

Lunči! Mularija zdaj ni več taka kot smo bili mi takrat!
Oni seksajo že pri 13.-tih!

Se popolnoma strinjam! Takrat pač slišijo travco rast. Izkušenj pač nimajo. Imajo pa svojo pamet. Pa jim mi lahko dopovedujemo do neba, kako pa kaj!
Naj navedem še en primer sodelavke:
Hči, v OŠ odličnjakinja vseh 8 let same petice, odhod v gimnazijo, prvi letnik prav dobra, drugi letnik – haloooo! Jo je čist zmedlo!!!!
Zaljubila se je v 40!!!!!!!!!! let starega možaka! Starega kot njen oče!
Doma govorili vse mogoče, dokazovali, prosili, rotili. Zanosila, šla živet k njemu. Rodila. Po dveh letih pribasala nazaj k mami. Z otrokom.
S tem, da je vedela, da obstaja več vrst kontracepcije! Ga je pač imela TKOOOO RADA!!!

************* Nasmeh daje življenje, veselje do življenja pa nam daje smisel za nasmeh

Ja, otroka čutiš. Samo, občasno vseeno “popozdiš”. In tega občasnega se otrok takrat ustraši. Otrok takrat vidi pred sabo samo tist, kaj bodo rekli starši, ne upa si pa tega sprobat. Ker ve, da ga je za*sral! In ve, da ne bo doživel ravno pohval. In vse, kar ni glih pohvala, je zanje že hudo! Tud točno ve, da ga ne bodo fental! Mislim, da jaz mojemu ne bi rekla ravno: ja pridno dete. Normalno, da bom verjetno najprej huda – besedno, ne fizično. Pol se pa naprej menimo. Pa tud normalno je, da bo še kakšna gorka padla tud pozneje na ta račun. Kakšna opomba v smislu: no, brihtna buča, naredi po svoje. Itak stvar obvladaš. Taka pripomba pade sicer v redkih primerih, ampak, ko ga spet močno kvačka. In to je zanje že spet preveč.

************* Nasmeh daje življenje, veselje do življenja pa nam daje smisel za nasmeh

in ne samo to, nekateri že tudi prej … žalostno … zaskrbljujoče

New Report

Close