Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Paliativni oddelek onkoloski

Paliativni oddelek onkoloski

Ze nekaj zgodb je slisanih o pospesitvi umiranja na oddelku paliative na onkoloskem. Moja tasca je prisla pokretna, jedla in sla sama na toaleto. Po uvedbi njihove terapije preko crpalke, je postala nepokretna, ni mogla vec govoriti. Vec ko se pogovarjas z ljudmi, vec je teh groznih primerov.. Resnicno ne mores verjeti, da se nam pred ocmi dogajajo pospesitve smrti nekoga.. Nobene velike topline s strani sester, vidis kako se injekcije pospeseno in na grd nacin dajajo ubogim neozdravljivim bolnikom. Evtanazijo imamo v Sloveniji- je na paliativnem oddelku onkoloskega. Ali ima kdo podobno tezko izkusnjo?

Zdravo Tim. drzi, isto se nam je dogajalo z ocetom. Prispel je v njihove roke zaradi slabosti. Zelo se forsira Haldol- na vsak nacin, zagovarja se, da je krasen proti slabosti. Krasen je tudi, ker cloveka povsem omrtvici, da nic ne more. Vecino bolnikov spravijo v tako stanje z zdravili, da ljudje postanejo nepokretni, neodzivni in verjetno se zvecer ubijalske sestre dodajo se par injekcij, da gredo hitro iz tega sveta. Nihce ne ve, kaj se zares zgodi tam, ko enkrat imas svojca. Sestre niti ne pozdravijo, hladne, navelicane, sitne in veckrat samo klepetanje v sobah. Ta oddelek bi resnicno rabil nadzor njihovega dela. Tudi svojo sobo za mesanje zdravil imajo- vprasanje, kaj vse ne napisejo pod zdravilo, ki jim tece pod kozo. Tam ljudje umrejo kot za salo. Za prijavo policiji.

Cestitam za pogum, da se je ta tema odprla.. Povsem isto, sokantno izkusnjo smo doziveli mi z bratom. Prisel je v pokretnem stanju, po nekaj dneh njihove mesanice terapije v steklenicki- ni mogel govoriti, postal nepokreten, zelo zaspan in koncal v plenici- kar sestram zelo ustreza, da lahko posedajo v svojih sobah.. Zdravniki so se seveda takoj pripisali vse ” slabsanju stanja”, ki so ga povzrocili oni z mesanico zdravil, ki te ubije. Resnicno za nadzor in kaznovanje odgovornih. Tam dela tudi glasna clanica sindikata. Tu v tem oddelku ni socutja do trpljenja ljudi, tu je neusmiljen poboj ljudi, ki so se zivi. Nihce si ne more jemati pravice, da bo cloveku na tak grozljiv nacin, z nasilnim injiciranjem zdravil, ubil nekoga. Resnicno vredno, da se na to temo opozori javno in opravi temeljit nadzor.

Očeta smo imeli doma.

Kadar smo mu dali protibolečinskih tablet toliko, da ga ni prehudo bolelo, je ali globoko spal ali pa ležal skoraj brez zavesti.

Ob malenkost manjši dozi je hudo bolelo.

Menjali smo skoraj vse protibolečinske terapije, ne samo tablete, tudi morfinske kapljice, obliže…

Lovili smo ravnotežje, patronažna sestra ga je prišla pogledat vsak dan.

Zadnja dva meseca smo vedeli ob njem vsako noč, tam do treh, štirih zjutraj, potem se je umiril in mu je uspelo zaspati.

Vsaj zadnji mesec je samo v izredno odličnih trenutkih prepoznal, kdo je ob njem.

 

Ne na onkološkem, ampak v lokalni bolnici je bil na paliativi pred tem, dober teden, a so se res izredno trudili in so ga toliko spravili k sebi, da smo ga lahko vzeli domov. Kak mesec soliden, potem pa rapidno navzdol.

 

Dejstvo je, da rak na koncu v veliki  večini primerov boli, zelo boli. Lahko omiliš bolečino ali pa imaš svojca neprisebnega zaradi bolečin.

 

Zase vem, da bi si v taki situaciji izbrala evtanazijo, če bi imela možnost.

 

 

Ti trol, ki svinjaš s tole temo, naj ti bo nekaj jasno.

Na paliativni oddelek sprejemajo bolnike, kateri nimajo svojcev, ki bi jih vzeli domov in skrbeli zanje.  Torej tiste, ki imajo “družine”, v katerih so gnide in ne svojci.

Čisto vsak bolnik, ki je v paliativi, bi lahko šel domov, nikogar ne zadržujejo tam zato, ker bi si ga osebje v bolnici želelo imeti tam, ampak zato, ker ti bolniki nimajo svojcev, ki bi zanje ustrezno poskrbeli.

Kar se tiče sredstev proti bolečinam, jih dajejo zaradi bolečin in ne zato, da lahko “sestre kavo pijejo”.  Ljudje, ki pristanejo na paliativnem oddelku so na koncu svojega življenja in imajo grozovite bolečine, ki so neprimerljive z “navadnimi” bolečinami kakršne poznamo, ko nas nekaj boli.  Za bolj razumljiv opis ti lahko dam primerjavo najhujšega zobobola, ko se useka v glavi in misliš, da ti jo bo odtrgalo.  No, pri raku so takšne bolečine prisotne v telesu, ker rak razjeda živce.  Kot da bi ti na živo rezali organe, tako to zgleda.  In taki bolniki morajo dobiti sredstva proti bolečinam, ki pa povzročajo zaspanost.

Torej, trol smrdljivi, zakaj nisi svojega svojca imel doma?  Zakaj ga nisi dal v plenico ti, mu nisi brisal riti in ga umival in poslušal njegovo javkanje, hropenje, vpitje 24 ur na dan?  Zakaj mu nisi ti doziral morfija?  Zakaj?

Ker si navadna pička od človeka, zato.  Najlepše se je znebiti umirajočega in ga pustiti v bolnici v smrtnem deliriju, samega, zapuščenega od svojcev.  Njegove krike poslušajo drugi, kajne.  Pa ko v zadnjih urah kliče svojce, poslušajo drugi, kajne.

Fuj, smrad pokvarjeni.  Jebal te haldol, ki se ga v paliativi sploh ne daje…..  To si nekaj pomešal, norec imbecilni shizofrenični.

Tam se resnicno dogaja nekaj cudnega… Ne mores nekomu, ki je se ziv in ni se za smrt, skrajsati zivljenje in si vzeti to pravico. Pisejo pa vedno ista zdravila. Poznam dva primera, ki sta zaradi te njihove krasne mesanice zdravil, umrla v nekaj dneh.

    in kaj se pa daja v paliativi? katera zdravila? me res zanima, ker imam bolnega dedija

ni potrebno zmerjati, ce nekdo odpre temo, ki je tebe ocitno zelo razjezila. povedal je svojo izkusnjo..in ce ze toliko ves, pa napisi kaj vse jim dajo? govoril je o tistih, ki se niso v hudih bolecinah in so jih dokrajcili s terapijo.. to pa ni prav. sigurno ne umrejo samo zaradi bolezni. Ali lahko umrejo zarad visokih doz zdravil?

Ljubi bog, ko tole berem, kar kurjo kozo dobim. Ce dalje vec je tega, pacient je dejansko izoliran, nemocen. Moji starsi so ze pokojni, in lahk recem, da nisem imela veliko slabih izkusenj od strani med. Osebja. Sem pa velikokrat morala malce zaropotat, ker so tu pa tam kaksne bucke sekali. Ja, skoz jim je treba pod prste gledat, tam ko lahko. To se enostavno nebi smel dogajat, placujemo zdravstvo, oni so tam, da delajo, ker so za to placani, pika. Pa naj mi nobedn ne naklada o slabo placenemu kadru, drugi v gospodarstvu, pri zasebniki lahko delamo, za bistveno manj denarja. Pa si tud slucajn ne smemo privoscit kasnih malomarnosti. Da, o zdravljenju oz. nezdravljenju v casu kovida ne govorim, v nam sosednjih drzavah je zdravljenje potekalo fokaj normalno. Ko sem brala vase zapise, sem prav cutla vaso bolecino, morm rect, hudo je. 💕

 

    pisejo svasta in zelo priljubljen Haldol- verjetno dobro sodelujejo s prodajniki farmacije. Haldol zagovarjajo kot da je za slabost, a cloveka povsem omrtvici in verjetno tudi pospesi smrt

Odgovor na objavo uporabnika
milos526, 28.03.2024 ob 23:08

ni potrebno zmerjati, ce nekdo odpre temo, ki je tebe ocitno zelo razjezila. povedal je svojo izkusnjo..in ce ze toliko ves, pa napisi kaj vse jim dajo? govoril je o tistih, ki se niso v hudih bolecinah in so jih dokrajcili s terapijo.. to pa ni prav. sigurno ne umrejo samo zaradi bolezni. Ali lahko umrejo zarad visokih doz zdravil?

In zakaj bi jaz nekemu provokatorskemu gnoju pisala, kakšna zdravila dajejo na paliativnem oddelku?  Saj praviš da imaš dedka tam, ajde, pojdi na obisk in si oglej kaj mu dajejo.  In ne nabijaj v prazno, ker na paliativnih oddelkih v bolnici so VSI v hudih bolečinah in VSI brez svojcev, kateri bi jih želeli imeti doma.  Je to jasno?

Pa domov ga vzemi, pa poskrbi zanj…  zakaj ga ne bi ti rihtal?  Pa mu kakšne kamilice skuhaj, tiste baje zelo pomagajo v zadnjem stadiju, ko ti organi pri živem telesu dobesedno razpadajo in gnijejo.

 

PS.  Haldola ne dajejo, da si ne boš kaj izpahnil.

 

    na paliativi so tudi tisti s svojci. Niso krivi da so zal tako bolni in da nimajo moznosti zdravljenja. Pisejo Haldol, pojdi se sam prepricat- za t.i. slabosti.. s tem pa cloveka povsem omrtvicijo.  naredijo biljko.. teta je imela raka, poznamo dobro

Daj umiri se trol.  Ne mislim se več pregovarjat s tabo, ker si bolnik.  Ja, ti si bolnik in ne tisti, ki trpijo na paliativi.  BTW, upam da fašeš npr. raka prostate in si boš hotel z rokami odtrgati kurac ker ne boš zdržal bolečine.  Pa naj te doma v kleti privežejo na posteljo in zaprejo vrata, da te sosedje ne bodo slišali ko boš kričal.

Da te sram ni.

Zaključujem s tabo, ti fucking ravnozemljaš pa še shizo, ziher!

sigurno ni prav da se z bolnimi dela kar se hoce. bolecine so hude.. statistika kako hitro umrejo pod temi zdravili, pa bi bila zelo zanimiva

Koliko hudih besed in razburjanja…jaz pa nikomur od vas vseeno ne privoščim ne raka, ne bolečine.

Strpnost, ljudje, strpnosti nam manjka.

 

ja isto smo doziveli mi, pripeljali povsem pokretno sestro, v nekaj dneh ni vedela zase. grozljiva izkusnja. Bil je vpliv kombinacije zdravil sigurno…

vsak razume, da bolniku olajsas trpljenje, a da si lastis pravico, da mu skrajsas zivljenje na tak nacin in ga spravis v slabse stanje z zdravili, da prej umre? samo tisti, ki so to tam izkusili, so videli resnico. poznam dosti primerov…

    doziveli isto izkusnjo.. sprememba terapije in direktno v smrt..tam ni nihce prav dolgo..

Zanimivo, kar dosti vas je dalo svojce v superduper stanju na paliativo. Pač ja, v bolnišnicah jih dosti umre, to pomeni, da so nevarne. Greš zdrav tja, ker nimaš nič boljšega za delat, odpeljejo te v trugi.

    gre se za neko zdravo vest, kaj pocnes. to kar berem, je zame uboj cloveka. Lajsanje bolecin- ne uboj cloveka. Upam, da jih bodo prijavili, saj je vec takih primerov. ko pridejo zraven v sobo z nekim ultrazvokom- takrat ves, da so mu pospesili konec. Sramotno kaj se dogaja izza zaprtih vrat. Potrebujejo nadzor. Na bolnike so sestre osorne, zivcne, vse delajo s tako muko..Ne pozdravi te nihce..Resnicno se mi smilijo tisti, ki pridejo v njihove roke.

Imam pozitivno izkušnjo in me jezi, da pljuvate po ljudeh, ki so ob vaših svojcih namesto vas.

Vsak dan sem lahko bila ob možu na oddelku, kolikor časa sem hotela. Dokler mu niso opravili vseh potrebnih posegov, je bil tam, potem so me naučili ravnanja z vsemi tistimi aparati, cevkami in kanilami, mi uredili izposojo aparatov in dali domov dovolj materiala, da sem lahko vse potrebno opravila doma. Kadarkoli sem jih lahko poklicala za dodatna navodila ali material, so mi ga poslali še isti dan s prevozom drugih bolnikov domov.

Umrl je doma, med nami, deležen vse nege in skrbi, kot se za ljubljenega človeka spodobi in mu pripada.

Nekateri so morali tam ostati, ker svojci iz različnih razlogov niso mogli zanje ustrezno skrbeti. Ne bom sodila, kaj so bili razlogi, moram pa povedati, da mi je bilo hudo za tiste, ki jih vse dneve ni obiskal nihče in so umirali osamljeni v svojih najtežjih trenutkih.
Sem pa imela priliko videti, kako skrbijo sestre in zdravniki zanje in jih lahko le pohvalim in se jim priklonim.

Najprej se je treba vprašati zakaj ste svojca pripeljali na paliativo. Verjetno zato, ker mu je bilo treba lajšati bolečine z zdravili, ker sam več ni mogel skrbeti zase, ker sami niste mogli več skrbeti zanj. Takšna močna protibolečinska zdravila imajo seveda tudi močne stranske učinke. Že pri zdravem človeku, kaj šele pri človeku, ki ima razširjenega raka in s tem neučinkovito delovanje vsaj enega od organov, kar že samo po sebi poruši celoten sistem.

Seveda lahko vsak pacient (oziroma svojec zanj) v vsakem trenutku zavrne katerakoli zdravila. Lahko si izberete, da greste po čisto naravni poti. Če imate seveda pogum za to in če mislite, da vam bo tistih nekaj dni, morda celo tednov življenja, ki jih sicer morda stranski učinki zdravil skrajšajo, doprineslo pozitivno izkušnjo.

Ne vem od kje ideja, da je lažje skrbeti za nepokretnega kot pokretnega človeka.  Da je lažje človeku menjati plenico kot ga pospremiti na wc? Resno, od kje vam ta ideja?

Spoštujem vse medicinske sestre in zdravstvene delavce, ki za ne ravno zavidljivo plačo opravljajo to delo. Upam, da se jih bo tudi v prihodnosti zadostno število odločalo za ta poklic, se pa bojim, da temu ne bo tako.

Vsaki sestri, ki mi bo nepokretni brisala rit z veseljem privoščim tudi čas za kakšno kavo.

 

Kaj pa bi radi nekateri? Da brez pomirjeval in zdravil kričite do zadnje minute gnilega razpadajočega življenja?

A ni bolje, da se daje tako močna zdravila, da se bolečina čimbolj skrajša? Saj vi revčki ne veste, kaj govorite, ki v takem brezizhodnem položaju z edino možno prognozo SMRT zagovarjate peklensko trpljenje pri polni zavesti. A naj po vašem trpljenje do samega konca traja pri polni zavesti in čim dlje???  Revčki ste na duhu.

Ko za preživetje ni niti trohice upanja, trpljenje ni potrebno. Rezultat je vedno isti, konec.

 

Ta teme odpira tisti sadistični avtist Zdravilec0

Izvrsten lažnivec si.

New Report

Close