Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek PI*ZDA JI MATE*NA

PI*ZDA JI MATE*NA

Mislim … če me ne bo moja mati spravla čist ob živce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ma najraj bi se odselila na drugi konc sveta, da je ne vidim nikdar več!!!! NIKDAR VEČ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kar je naredila danes je samo pika na “i”. Odkar se je Tomi rodil si ga je vzela za njenega sina in mi polni glavo s tem in onim in tretjim, se vtika non stop v mojo vzgojo oz. mi niti ne pusti vzgajat mojega sina. Na žalost živim zraven njih in enostavno se ne moremo umaknit. Bilo je že dosti … preveč kreganj na ta račun. Z njo se kregam odkar se je Tomi rodil in ji poskušam dopovedat, da sem JAZ TOMIJEVA MAMA … in NE ONA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ampak zgleda, da ne zastopi. Ona je tista, ki ga najbolj pozna! Ona je tista, ki zna najbolje z njim. Mi smo tisti, ki smo nesposobni in ne znamo delat z otrokom. Pri nas stalno joče in sitnari. Ja … seveda!!!! KDO GA JE PA RAZVADIL DO TE MERE, DA HOČE VEDNO DOBIT VSE KADAR SE MU ZAHOČE … SAMO ČE MALO POJOKA???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kaj se je pravzaprav zgodilo?! Danes zjutraj je Tomi malo dlje pospal ta čas kar smo se mi štimali za it. Pa saj ni problem. Je bilo že večkrat tako. Skozi okno sem videla, da je prišla moja babica. Potrkala je na vrata in vprašala če je Tomi že pokonci … takrat se je pa ravno zbudil. Jaz sem šla takoj k njemu … in potem je prišla še moja babica za nami. Bila je pri vratih njegove sobe in ga prišla samo pozdravit, ampak ker je bil še vedno na pol v svetu sanj in ker pride zjutraj kar precej razdražljiv, ko se zbudi, se ni odzival kaj preveč. Babica bi šla … ampak je prišla not MOJA MATI!!!!!! Ko jo je ta mali zagledal se je seveda zasmejal in ona je prišla zraven in pa to, pa ono, pa tretje in sem že takoj vedela, da ne bo v redu. Sedaj ko je videl njegovo babi, ki ga razvaja na vse pretege, ne bo hotel iti v vrtec. In ravno tako je bilo. Moja mama je potem šla … babica tudi … in seveda .. ta mali je začel klicati mojo mamo!!!! Babi babi babi babi babi!!! In taki huronski jok, kot ga nismo doživeli že en lep čas. Nobena stvar ga ni pomirila in ko sem šla rečt moji mami zunaj, da naj nam zjutraj ne hodi več v hišo, se je znesla nad nama z mojim češ, da to morava rešit midva … ku češ, da ne znava pomirit otroka!! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr … … In seveda … da zakaj sva pa povabila mojo babico not. Ja … … moja babica ni naredila nobene škode!!! ONA JO JE!!! IN NJE NISMO POVABILI NOT!!!!!!!!!!!!

Celo pot v avtu je ta mali jokal jokal jokal. Tako ni jokal niti čisto na začetku, ko smo se uvajali v vrtec. Seveda sem vsa razjarjena poklicala mojo mamo in ji rekla, da je ne želim več videti v moji hiši … in ona nazaj, da kakšna slaba hči da sem in da ona dela vse samo da bi nam pomagala in bla bla. In sem ji lepo povedala nazaj, da vse dela samo zase, ker naših želj in zahtev ne upošteva in da tudi ona ni kaj prida mati!!!!!!!!!!!!! Tu mi je vrgla slušalko dol!!!!!!

Takih in drugačnih incidentov je bilo že malo morje in sedaj mi j res zadosti. Mojemu sem rekla, da se hočem čimprej odselit, pa če imava za prodat vse kar imava. Njemu seveda ni do tega. Normalno … ker se boji, da bo moral prodati motor. Da morava pretuhtati in dobit najboljšo rešitev in da it v najem ni rešitev in bla bla bla. JA KAJ PA DRUGEGA????? KJE NAJ DOBIM 20 MILIJONOV IN VEČ DA SI KUPIM STANOVANJE????? Kam v božju mater nej grem druzga ku v najem!!!!!! Ob moji mami ne mislim več živet in pika!!!!!!! In je nočem niti več videt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

totalno razjarjena in na koncu z živci Bgv

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

Ojoj.bugi………….ne vem kaj naj ti rečem; želim ti samo, da vam uspe se preseliti res kam na svoje.čim dlje od staršev.
Držim pesti za vas!

Hvala … samo bo res zelo težka. Sedaj smo v hudi finančni krizi … Jaz sem že kar nekaj mesecev full v minusu … Sicer imam zrihtan limit, ki ga lahko pokrijem v roku dveh let … samo … vseeno … Ne vem kako bomo … samo na nek način MORAMO!!!!!!!!!

Ej … .. najraj bi šla kako banko oropat!!!!!!! In čene se bom šla prodajat … sam da dobim hitro dnar v žep … :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( (ok … ta je mal huda … sam sem res obupana)

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

hahah………..saj bo!…………Tudi mene kači denar, pa raje grem v eno sobo in se odpovem temu lepemu stanovanju, v katerem sem sedja, samo, da začnem “živeti”.

Ja sej. Ma sej jaz mislim, da če bi se prou dali na to, da bi lahko pršli skoz s kakšno najemnino. Zdej … ne vem kako je če bi se šla pa kak stanovanjski kredit. Problem je, ker do drugega leta še odplačujem kredit za avto … tako da ne vem kako bi mi zneslo še plačevat kredit za stanovanje ali hišo … :(((((

Ma kurc je vse to. Ne vem … res ne vem kaj narest! :(((((((((((

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

Težka situacija, ni kaj. In potem še pravijo, da denar ni sveta vladar…….jebi ga, če pa si pravi revež, če nimaš denarja.

Ma zdej mal gledam … Lahko bi si zrihtala recimo 15 MIO kredita … tako da bi prišlo za odplačevat po 80.000 SIT na mesec … Če odplačujeva skupaj z mojim bi naju prišlo po 40.000 SIT na mesec in mislim, da bi še nekako šlo … sploh če jaz letos zaključim šolo in mi dvignejo plačo … … (upam).

4 MIO ima moja mama na banki, ki mi jih je dala ob rojstvu Tomija (v bistvu jih je bilo 5MIO ampak enega sem že ponucala za avto), tako da bi lahko prišla tja do 19 … mogoče celo 20 MIO. Zdej si ogledujem še mal kaj sploh ponujajo … …. tako da … … hm … …

Neki bomo že najdli …

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

kjer je volja je pot…držita se……cmok

@----->----->---@----->------>---- Vsak da je izgubljen, če življenje ni v njem,če iskrenih ni nasmehov in nekaj majhnih "lušnih" grehov! manatea

Bejž čimprej stran, dokler ti ne spele otroka na svojo stran in seveda proti tebi!!!!!!!!!!!!!Imam kolegico, ki se ji je zgodila ista situacija – na žalost je šlo tako daleč, da je ostala tako rekoč brez sina, saj ga v vsem “šofira” nona – kruto, kot v kakšnem filmu.
Jst sm mela tudi možnost bit pri starših v veliki, lepi hiši. NE, hvala!!!!! Smo se zapufali in gremo zvečer v svojem stanovanju v miru spat in zjutraj se v miru prebujamo – brez razno raznih “koristnih” nasvetov in napotkov.
Pa še zastopmo se zdej s starši, ker smo vsak na svojem koncu.

:(((((( Ja … že zdej vidim, da ko je moja mama blizu me mali čist nč ne uboga … ker ve, da ga bo itak ona branila.

Mah … … res … magari u lukno … sam čimprej stran!!!!

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

Hvala … Upam, da res. :)))

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

……………………..če sem svoji materi za kaj hvaležna, sem ji za to, da me je v nekem januarskem večeru, brilo je in sulo ko zmešano……. da me je postavila pred prag. s pol leta staro štručko na rokah. brez cunj, brez pohištva, brez kakšnega miljona na računu…… brez pozdrava. naj se še tako čudno sliši – hvaležna sem ji, iskreno. ker brez tega njenega reza…… bi me že leta žrlo, kot žre tebe…. in morda nikoli ne bi našla poguma za “rez”. morda bi iskala izgovore v denarju………. morda v čem drugem. tako pa smo bili primorani vse iz nule……………. bila sem brez službe, moževa plača slaba……………………
………………..ampak, Bugi…………………danes nikogar ne poslušam, če ne pomijem posode in noben me ne vpraša, kam grem in kdaj pridem. in, najvažnejše – nihče mi ni solil pameti, kako je treba vzgajati otroka, kaj potrebuje, kaj moram in česa ne smem. kakorkoli že živim, počnem to po svoje, skromno sicer, ker najemnina požre plačo – imam pa svobodo. neprecenljivo.

...................................... ..........................drgač sm pa angelček........................

:((((( Ja … sam kaj ko je moj komot in on se ne bi odselil … in bi čakal do onemoglosti, da že enkrat umre njegova babica, da gremo živet tja … SPET … v hišo nad njegovimi starši, s katerimi se tudi ne razumemo ravno najbolje.

Klinc … pa makar če imam za se sama odselit in sama plačevat kredit … se bom odselila … pa PIKA!!!!!!!!!

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

Zelo dobra ugotovitev. Jaz sem sicer moški, toda imam to prednost da sem svojo ženo spoznal v Nemčiji pred davnimi leti (skupaj sva že od 1969, poročena od 1973) in nikoli nisva stanovala ne pri mojih in ne pri njenih. Otroka sva vzgajala sama. In še to, ko sva se spozala je ona imela jedilni pribor in par posodic (je pač ženska), jaz pa samo eno torbico v kateri sem imel pasoš , na sebi pa oblačila in nobene potovalke. Sicer se danes s sinom ne razumeva preveč dobro, toda vedno kadar se prepirava mi reče da mi je hvaležen, ker ni narkoman. Na tem področju sem bil pa strog vse dokler se tudi on ni poročil. Ne vem zakaj ti vse to pišem toda vključil sem se pač v življensko zgodbo ki jo piše življenje. Če bi vsak človek mojih let (58) napisal svojo življensko zgodbo bi sigurno zmanjkalo lesa za proizvodnjo papirja! Pa lep pozdrav!

……………..če se boš odločila in potegnila prvo potezo…………………….ti bo sledil , verjemi:))))))))))))))))))……………….

...................................... ..........................drgač sm pa angelček........................

Ja … vsi imate prav. Pobrat šila in kopita in oditi … si zrihtat svoje. Sam … pismo … ko je pa vse tolk kurčevo drago. In pol bom seveda 30 let zadevo odplačevala in si ne bom mogla privoščit kaj več … razen če vmes ne zadenem na loteriji ali če mi kaka nona ne pusti ogromnega premoženja (seveda .. nimam nobene tolk bogate none).

Je pa res, da makar sem zapufana vse življenje sam da sem na svojem!!!

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

Jah … … sej druzga mu ne bo ostalo. Sam pol se bojim, da bo pa še bolj nataknjen … in ga bo še bolj dajala depresija … in se bova še bolj kregala zarad denarja in vsega … ker si itak ne bova mogla privoščit popolnoma nič.

*****!!! Pa glih zdej, ko sem se lepo z mojo nono zmenla, da lahko v njeni hiši naredim vse kar želim in naj ravnam kot da je MOJA!!!!!!

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

Ta odgovor bo malo mimo glavne teme – ampak – lahko rečem samo to, da bom tudi jaz najsrečnejši človek pod soncem, ko mi bodo moji sinovi rekli, da smo mi hvaležni, ker niso narkomani, pa neglede na to, kako se bomo razumeli. Te svinjarije z drogo me je namreč najbolj strah! Pa sej vzgajaš otroke po svojih najboljših močeh, sam nikoli ne moreš dati roke v ogenj, ko pa imaš v teh cajtih razpečevalce skoraj na domačih vratih, hudiča!!!!!!!!!!

Sošolka. Naj ti samo to povem. Sama sem v svojih “divjih” letih kadila travo. Zanimivo, da sem o tem spregovorila tudi s svojo mamo, ki me ni ne nadrla in ne prepovedala, ampak sva se le “odraslo” pogovorile o tem (to je bilo še iz časov preden se je Tomi rodil, ko sva imele še lep odnos). Moram reči, da mi je prav s temi pogovori odprla oči, da nisem šla raziskovat še naprej.

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

Vem, vem! Tudi jaz sem dala skozi svoja nora leta, vendar sem se, hvala bogu, vedla kje ustavit. In mamo doma debate na to temo, sam kaj, ko ti tam zadaj v možganih kljuva KAJ PA ČE SE VSEMU NAVKLJUB KDAJ ZGODI…….
In ko slišim še kakšne krute s svoje bližnje okolice ( v našem koncu je tega ogromno – otroci stari 15 let!!!!!) na to temo me kar zmrazi. Ma ja, bodimo optimistični in upajmo, da bomo svojim otrokom uspeli dati najboljšo popotnico v življenje – pa magar, če pol pr svoji taščah živijo:-))))))))))))))))))))))

:)))))))))))))) Tako je … … treba je mislit pozitivno.

Zdej me je poklical moj in sva se mal pomenla. Začuda je bil popolnoma miren in mi je lepo rekel, da se bomo poskušali z našimi pogovorit in če se moja mama ne bo strinjala z našimi pravili, se bomo popokali in odšli v najem. Dodal je še, da mu je važno da sva jaz in ta mali srečna … in takrat me je samo strgal jok.

Vse bo še dobro!!!

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

Ekola, sta že dva, ki razmišljata v isto smer – pa ni vrag, da ne bosta kaj premaknila!!!!!

SREČNO!!!!!!!!!!!!

…………………morda pa bo veliko bolj miren, kot je……………………..ker ne bo napetosti zaradi vsega, o čemer si pisala……………………..

...................................... ..........................drgač sm pa angelček........................

Ja … sej sem napisala že gor, da je tudi sam predlagal, da če se ne bo nič spremenilo, da gremo pa v najem. :)))))))

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

……………………tudi to je varianta………………….če čutiš, da te tišči k tlom, in da želiš drugače……………………………potem samo še pogum zajemi s ta veliko šefljo………………….in gremo:)))))))))))))))))))

...................................... ..........................drgač sm pa angelček........................

New Report

Close