Pobesnela mama hčerine prijateljice
Mary347, 11.11.2021 ob 11:13
Dobili smo nenapovedan obisk, ki je prihrumel tako, da sem mislila, da bo vrata iz pantov dol snelo. Bila je mama hčerkine prijateljice. Mislila sem, da sta najmanj komu glavo odtrgali. Pobesnela mama misli, da je moja hči najbolj umazana in pokvarjena deklica kar jih je, da bo pokvarila njeno hčerko in ne vem kaj še vse mi je nalajala. Dobila ju je namreč v kopalnici, ko sta ena drugi brili intimne predele. Deklici sta stari 12 let. Meni to ni nič takega. Ona misli, da moja hči, njeno nedolžno punčico spravlja v razvrat, da bosta sigurno postali lezbijki in podobno, niti slišati ni želela, da je to verjetno razvojna faza. Mene sestra že iz najstniških let depilira, pa se mi zdi da sva izpadli čisto normalni. Hčerka mi pove veliko stvari, zato mi ni bilo jasno, da se ni prvo name obrnila, a po pogovoru, ki sva ga imeli, je problem očitno pri prijateljici. Mamo je prosila, če ji kupi britvice, pa tudi slišati ni hotela, po njeno naj bi bila še premlada za te zadeve, zato se je obrnila na mojo hčerko, ki je bolj odprte narave. Punci sta plavalki in hčerkini prijateljici je bilo nerodno, ker ji je včasih kakšna dlaka pokukala iz kopalk, pa tudi po nogah naj bi imele precej vidne, zato je prosila najboljšo prijateljico za pomoč. Meni se to zdi zrelo, kar pa za obnašanje njene mame ne bi mogla reči. Neprestano mi je ponavljala, da njena hčerka že ni taka, o tem, da bi se morala z njo pogovoriti o dotični zadevi in odraščanju ni želela slišati. Po njeno se punci ne smeta več družiti. Moja hči zelo trpi, zaradi neresničnih obtožb in zato, ker se s prijateljico ne smeta več družit. Razmišljam kako bi lahko spametovala prijateljičino mamo, saj mislim, da obema dela krivico in nepopravljivo škodo. Mislim pa tudi, da bi se morala ženska meni in hčerki opravičiti za neprimerno obnašanje. Smili se mi njena hčerka.
Tole me je spomnilo na moje odrščanje. Moja mami je vedno rada rzlgala se pogovrjala…. men je šlo pa to res na živce. Dobila 1 menstruacijo sm se podrzala iz šole k sestri (od mene je strejša 13 let in je živela drugje) ji povedala šle sva v trgovino in kupila mi je normalne vložke (mami je imela vedno vir 80 verjamem, da marsikatera ve o katerih govorim) no mami je za mojo menstruacijo ugotovila po 6 mescih do takrat me je zalagala sestra z vložki….
Ko pa je dobro leto za mano dobila menstruacijo sošolka, ki ni čisto točno vedla zakaj se gre, je jokala v šoli in avtobusu no šli sva k meni domov, prinesla sem ji vložke moja mami pa se je veselo lotila razlage, ne bom pozbila kako je pogledala njena mami, ko ji je povedala sploh, ko je rekla da ji ni treba nč razlagat. No ko je srečala mojo mami ji je blo narodn in ji ni upala rečt nč. Tko, da maš različne situacije….
Jst upam, da grem srednjo pot z mojimi otroci…..
Opažam, da imajo ljudje težavo z bralnim razumevanjem… Če bi prebrali, bi vedeli, da sta punci plavalki… Kar pomeni, da sta vsaj 5x na treningu, pazi to, V KOPALKAH. Sama sem bila kot mlajša plavalka in se ne pocutis prijetno, če ti ob strani ven gledajo kocine… Velikokrat nam je bilo nerodno… Poleg tega se ti telo razvija, dobis menstruacijo… Itak, da ti je nerodno….
Ne obsojajte punci stari 12 let!
Plavalka577, 11.11.2021 ob 23:09
Opažam, da imajo ljudje težavo z bralnim razumevanjem… Če bi prebrali, bi vedeli, da sta punci plavalki… Kar pomeni, da sta vsaj 5x na treningu, pazi to, V KOPALKAH. Sama sem bila kot mlajša plavalka in se ne pocutis prijetno, če ti ob strani ven gledajo kocine… Velikokrat nam je bilo nerodno… Poleg tega se ti telo razvija, dobis menstruacijo… Itak, da ti je nerodno….
Ne obsojajte punci stari 12 let!
Za Plavalko577:
Recimo da sem pismena in sem vse komentarje prebrala. Nikjer se ne obsoja punc, ker to so še zame otroci. Bolj gredo hude opazke na mame, sploh odprte. Punca prve mame bi lahko vprašala mamo, sploh če je plavalka, jo je doma že nekdo videl v kopalkah, v šoli pa se pri teh letih verjetno tudi že pogovarjajo o intimnih delih telesa. Jaz zaščitniško mami razumem, da je zaskrbljena, saj se v današnjem času šlatat in gledat po spolnih organih lahko obrne v napačno smer in pristane ne netu. Uničene so lahko cele družine. Predatorjev koliko češ. Poleg tega so to zelo občutljive teme za ta forum.
Ne vem no, meni se zdi to čisto normalna zadeva… Je res, da te mogoče šokira prizor, ko vstopiš ampak po razlagi pa ja lahko razumeš… Js ne bom nikol pozabla kako so mi v podobni starosti začele rast dlake, zelo močne in črne, vsi so me zafrkaval… Ker sm trenirala ples in smo mel velik nastopov mi je trenerka predlagala, da se začnem pod pazduho in bikiniju brit… Povedala sem doma, smo imeli pogovor in mama tut na začetku ni bla totalno navdušena, ampak je pol dojela da je mogoče res bolš da to tko uredimo kot pa da me zafrkavajo vsepovsod in bi pol na lastno pest kej hotla delat. Smo uredili, brijem oz depiliram se od takrat, pa res dvomim da je to kej blazno vplivalo na mojo spolnost/spolno usmerjenost. Glede najboljših prijatlc pa tko, mislim da jih veliko kasneje v puberteti še marsikej drugega skupaj počne iz radovednosti predvsem, lahko bi rekl da kej “hujšega”, ampak men se zdi to normalna faza razvoja, ki pr enih nastopi pr enih pa pač ne… Ne mi rečt da se zdej vsaka ženska ki mogoče sproba prve poljube pri najboljši prijatlci, ker ju pač obe zanima kako to zgleda, kr obsodi na razvratno lezbično življenje, prosim… Ne bit tok čistunski…
Me smo vse kosmatinke. Punce sta me videle že od malih nog, da se brijem po nogah in pod pazduho.
Ko sta bile dovolj poraščene, da jima je bilo nerodno, ker jima je kaj gledalo ven pri kopalkah/gatah, sem jima kupila električni brivnik in sta se s tistim uredile.
Potem sta dobile vsaka svoj epilator.
Kdaj se epilirata pojma nimam, dvomim pa, da je kdorkoli zraven. Imamo v kopalnici ključ za ta namen.
Britvica mi je zadnja.
nic nimam proti depilanju tudi sama se brijem od prakticno 11leta oz. od trenutka ko je zacelo poganjati. ampak da bi me pa sestra ali prijateljica brila tam spodaj to mi je pa cudno. s sestro svq se celo otrostvo kot tudi najstnistvo tusirali skupaj. tudi danes ce pride katera k eni na obisk za dlje casa greva skupaj v kopalnico ena se tusira druga ji dela druzbo izven tusa ker se ob otrocih takrat lahko pogovarjamo. nimava sramu pri goloti ena druge saj se ze celo zivljenje gledava. ampak da bi pa mi rekla da jo pobrijem bi pa gladko vprasala ce je normalna. ok po nogah ce bi imela.poskodbo nic ne recem po intimnih delih naj jo pa kar moz brije.
narest nimate nic kot da poveste svoji hcerki da je sicer ok da je pomagala prijateljici da pa mogoce ni ravno ok da ena drugo brijeta po splovilih… tam se ureja clovek sam. po mojem mnenju. jaz tudi ne bi mogla it na profesionalno depilacijo in tam kazat svoje splovilo. ne hvala. mogoce sem zadrta.
Ja, jaz te razumem. 12-letnica ne bi sama dobila idej o britju, ce se ne bi na plavanju iz nje delali norca. Ne razumem starsev, ki ne razumejo otrokove stiske. Jaz se spomnim sebe pri 13ih, poletje sem prezivela na Obali, vedno v kopalkah, in ker sem bila za svoja leta zelo razvita, sem imela ze precej dlak. Se zdaj, 20 let kasneje, me zvije, ko se spomnim tistega poletja. Tudi meni se je zdelo britje sramotno, zato sem sivala bombazne robce na notranji del kopalk, da se skozi tkanino ne bi videla crna zapata. Na koncu sem bila ze tako obupana, da sem starsem ukradla denar za najcenejso britvico in si obrila bikini predel – sama, na skrivaj, in seveda sem se tudi grdo porezala. Sem mislila na seks, ko sem se s solzami v oceh brila? Niti slucajno. Bilo me je sram in mislila sem samo na to, da se vrstniki iz mene ne bi vec norcevali. Sem zaradi tega postala pokvarjena? Ne. Lezbijka? Ne. Starsi, bodite socutni do svojih hcera. Prosim.
Avtorica, jaz ti cestitam, da si tako odprta s svojimi otroki in da se lahko s tabo pogovorijo o taksnih stvareh.
Ja se najdejo punce, ki so pri 12 ze tako kosmate, da so prisiljene se zacet brit/depilirat.
Moja hcerka je stara 13 let in se je nekaj mesecev pred 13-ko zacela brit. In ja je potrebno kr ji je bilo v soli zelo nerodno pri sportni vzgoji in na plesnih vajah pri preoblacenju. Jaz sem tudi bila za to, da se pocaka ampak se nikakor ni dala prepricati in nisem vstrajala. Nocem, da trpi njena samozavest zaradi stvari katere so resljive.
dolgočasno, 11.11.2021 ob 16:57
tebi se pa že od daleč vidi, da bereš samo žajfnice in FB novice.
Joj žalostno, da to berem, saj res nismo več v srednjem veku, ko bi za tako početje ženske ali punce kurili kot čarovnice… Normalno je, da je punco kot plavalko sram dlak in res retardirano od njene mame, da ji ne nudi podpore ob odraščanju in puberteti ampak jo ob tem zavira… Kakšne bodo posledice bog si ga vedi… Hvala bogu, da ima vas in vašo hčerko, ki ste odprtega duha in veste da puberteta in britje sramnih dlak ne vodijo v karkoli razuzdanega ampak so le znak odraščanja. Upam, da se boste lahko normalno pogovorili z mamo iz srednjega veka in tako hčerkama omogočili normalno prijateljstvo še naprej. Mogoče lahko tej mami daste kakšno literaturo, če vam ne bo verjela… Srečno
Sori, tudi jaz bi prihrumela k tebi. Pri dvanajstih letih si ti odgovorna za svojega otroka, ti si tista, ki mu razložiš kaj je prav in kaj ne. Sicer res ni več čas, da bi se učilo otrok sramovati njihovih spolovil, ne bi pa nič škodilo, če bi se jih učilo malo več o intimnosti, povezani s spolovili in spolom nasploh. Če misliš, da bi taki zadevi gre izključno za britje, ti naj povem, da niti dve leti starejše obdelujejo po tvoje negodne fantke dobesedno za šport, z rokami, oralno, je pa tudi že kar precej čisto pravega seksa. Če ti je vse to tako izi, kaj potem to rečeš, da niso nič takega počeli, da so samo malo sproščali napetost?? Pri dvanajstih letih nič v zvezi z luliko ni več samo malo pomoči prijateljice. Mislim, je, ampak ne zgolj nedolžno urejanje gozdička.
Anonimno794, 11.11.2021 ob 12:35
[/quote
Meni se pa smilite ve odprte matere iz odprtih razmerij!!!! Kaki obcestniki ste, eno je osebna higiena in nega in pogovor o tem, drugo je izvajanje tega in pred kom in s kom. Odprti starši ste največ krivi za pedofilije, inceste za 4 stenami. Ta uboga mama je verjetno pač bolj zaščitniška, nič slabega ni v tem, ti odprta pa takoj na forum obelodanit svetu! Beda.
Meni se pa zdi, da se največ tega, kar omenjaš dogaja v klerikalnih družbah. Zdaj pa marš k spovedi.
TUDI JAZ BI PRIŠLA K TEBI, 12.11.2021 ob 23:35
Sori, tudi jaz bi prihrumela k tebi. Pri dvanajstih letih si ti odgovorna za svojega otroka, ti si tista, ki mu razložiš kaj je prav in kaj ne. Sicer res ni več čas, da bi se učilo otrok sramovati njihovih spolovil, ne bi pa nič škodilo, če bi se jih učilo malo več o intimnosti, povezani s spolovili in spolom nasploh. Če misliš, da bi taki zadevi gre izključno za britje, ti naj povem, da niti dve leti starejše obdelujejo po tvoje negodne fantke dobesedno za šport, z rokami, oralno, je pa tudi že kar precej čisto pravega seksa. Če ti je vse to tako izi, kaj potem to rečeš, da niso nič takega počeli, da so samo malo sproščali napetost?? Pri dvanajstih letih nič v zvezi z luliko ni več samo malo pomoči prijateljice. Mislim, je, ampak ne zgolj nedolžno urejanje gozdička.
Ja, in zaradi takšnih kot si ti, ki v vsem vidijo spolnost, smo prišli do tu, kjer smo. Ko oče ne sme poljubiti hčerke, ker je to pedofilstvo. Trudim se, da ne obsojam, a zaradi takega razmišljanja postajajo normalne stvari pokvarjene. In ne, deklici verjerno nista imeli v mislih stvari, ki ji imaš ti. Nista tako pokvarjeni 😉
matih treh hčera, 11.11.2021 ob 12:45
Imam 3 hčerke, podobno stare kot te dve iz te zgodbice.
Kako bi reagirala? Punco bi poslala domov, poklicala mamo, ji povedala mirno in lepo kaj se je zgodilo in jo obvestila, da želim, da sta punce do nadaljnega čim manj skupaj. In bi za to tudi poskrbela.
Oprosti, meni ni ok, da se pri 12 depilirajo po osramju.
Kot ti je nekdo že napisal, bi rejši videla, da se drugi norca delajo iz tvojih otrok ker ima poraščene noge in ji iz kopalk pogledajo sramne dlake ali bi ji rajši pomagala, da se nauči te veščine ki jo bo kot ženska potrebovala celo življenje? Žal se tako danes vrti svet, so neke smernice in ideali in če izstopaš si deležen zasmehovanja in kritike.