Najdi forum

POROKA

No, pa še povejte, tiste, ki ste poročene, kakšno poroko ste imele?
Na veliko, z veliko svati, cerkveno ali samo civilno, ste ga žurali vso noč…..ste mogoče čuvale svojo nedolžnost za poročno noč?….ha ha
to, tazadnje je verjetno bolj malo mogoče….ali pa?
radovednica Mojca

Jaz sem imela kar veliko poroko, bilo nas je 50. Nedolžna nisem več bila…razen, če sem brezmadežno spočela…ha ha, bila sem noseča 5 mesecev, stara 22 let. Bilo 25. februarja 1989. Smo kar dolgo žurali; do 3 zjutraj. Več pa nisem mogla, ker so mi noge tako otekle… Poročila sem se civilno in cerkveno. Imeli smo nek ansambel, ki so pa bili na koncu že bolj pijani kot mi vsi…. Sicer pa je bilo veselo in seveda nepozabno!

No, če se kateri da…naj opiše!
Rada berem take stvari!

Moja poroka je bila super. Poročili smo se (bili smo že trije) po 6 letih skupnega življenja. Imela sva dve priči in hči je bila med nami. Zmeraj sem si želela poročiti na gradu in tudi sem se- na gradu Socerb. Žurali smo ga do 4h zjutraj in na sploh je bilo super. Starši in svakinje so malo povesile nos, ker nismo naredili v ožjem družinskem krogu. Ampak jaz mislim, da je samo to stvar vsakega posameznika, kako gleda na to.
lp D.

Midva sva imela v sredo 3.9. lani civilno poroko, samo midva in obe priči, v navadni in ne poročni obleki, šli smo po obredu na LJ gradu na kosilo in to je bilo to. Mesec kasneje, 4.10. sva imela cerkveno poroko, povabljeni vsi sorodniki, prijatelji, skupine itd. ,ki so zaznamovale najina življenja… Z najožjimi sorodniki (mojimi in njegovimi starši, brati in sestrami z družinami ter obema pričama in duhovnikom, ki naju je poročil in naju tudi naprej spremlja) smo šli na kosilo in potem sva že komaj čakala, da se spokava končko sama na vikend na podeželju za en dan. Nisva želela nič večjega, nobenega žura, nisva imela medenih tednov itd. In še enkrat bi imela tako poroko.

Tudi pri nas je bilo veselo. Porocila sva se po 7 mesecih poznanstva, sredi mrzlega decembra a na lep dan, civilno in cerkveno,izmed 100 svatov jih je 12 najvztrajnejsih zuralo do celih osmih zjutraj (midva sva pobegnila ze ob treh, ko je bilo ze zelo veselo in zivahno).

Midva sva se poročila v Piranu avgusta 2001. Bilo je romantično. Sposodili smo si nek 50 let star avto, old-timer, fiat in je res zapalil, vsi turisti so nam mahali in nas fotografirali (nisem rada v središču pozornosti, vendar tisti dan mi je prav pasalo). Potem smo se peljali z njim iz Lucije do Pirana in nazaj…Slikat sva se šla v soline…Fešto smo imeli doma pri mojih, na vrtu, bilo je cca 80 ljudi (preveč), jedli smo domače Primorske specialitete in vrteli svojo muziko do 4h zjutraj…Imela sem nežno roza obleko (ki mi jo je mama sešila), enostaven kroj, z naramnicami, v laseh bele perlice…
Bilo je lepo…

POročila sva se po skoraj petih letih prijateljstva in treh letih hoje. Civilna poroka je bila na gradu Bogenšperk, potem na kosilo z najožjim sorodstvom (starši, bratje, sestre, priče). Zvečer pa še maša v enimiceni cerkvicina enem od dolenjskih hribov – čudovit razgled. Kasneje smo se premaknili kakšen km nižje, k mojim sorodnikom pod kozolec, preurejen seveda, na piknik. Bilo je super. Doma sva bila že ob enih zjutraj in imela seveda še dovolj časa in energije za crkljanje… Čez en teden pa v Grčijo. Uh je blo lepo.

Mi smo se poročili, ko je imel sine 4 mes in pol, hkrati je bil tdui krst. 17. maja 2003 je bila ob 11h najprej cerkvena poroka na Žalah (smeh dovoljen vsem), ob 13h pa še na lj. gradu. Povabljen najožji krog, pa še tako se je nateplo 38 glav, od tega 8 otroških. Šli smo na kosilo, ob 19h se je zadeva zaključila, zaradi našega in zaradi drugih otrok. Jaz in sine sva samo še padla v posteljo, jaz sem od njega dobila virusno pljučnico, ki jo je že zdravil s sumamedom. Čez teden sva bila v bolnici za rota virusom. Kljub temu je bila poroka zelo lepa, ampak zelo preprosta, brez pompa, brez bele poročne obleke (ja pa ja de, sin pa zraven!), pel nama je zbor, pri katerem sem sama pela preko 20 let. Smrk smrk.

Poročno potovanje je zaradi bolezni odpadlo, smo šli pa vsi trije šele v juliju, Tam sva dobila od sineta najlepše darilo: zjutraj se je sam postavil na noge, star 6 mes in 15 dni :)))

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Najprej Skrbna, hvala za dovoljen nasmešek.
Midva sva se poročila v grajskem stolpu, mimogrede sem tam pila najboljšo penino (verjetno je bila nabita s čustvi), imela sem bež obleko, zadaj dolgo spredaj mini, ki mi jo je sešila prijateljica (ko zdaj pogledam slike, sva čisto out; tako kot mami in ati, ko sem ju na fotki gledala pri svojih 20ih). Svatov je bilo 12 (prijateljev), če bi se zdaj poročala, bi povabila tudi starše, civilna poroka je bila ob 12.00, potem kosilo in žurka do 6ih zjutraj. Plesala sem vso noč (7 mesecev sem bila noseča) in še danes rečem, da sem se na svoji poroki imela tako lepo, da bi se še kar 1x poročila, seveda z istim ženinom, pozdravček

Civilno poroko sva imela določeno ob 10:00 – seveda sva zamudila skoraj pol ure :)))

Na civilni poroki je bilo okoli 50 sorodnikov in prijateljev, ki smo jih peljali na prigrizek (sadje, sir, šampanjec, kanapeji) v bližnji lokal. Tam smo ostali do cerkvene poroke. Po cerkveni poroki smo šli z najožjimi sorodniki k nam, vendar smo jih ob 16h poslali domov, ker smo imeli dogovorjeno pozno kosilo oz. zgodnjo večerjo samo s pričami in starši.
Mislim da smo bili doma malo po 20. uri – malo smo še poklepetali, potem mo z mojo pričo in njenim možem kartali ENKO pozno v noč.

Oblečena sem bila v nežno sivo moder kostim in temno modro bluzo, ki ju nosim še danes (poročila sva se l. 1996 po sedmih letih skupnega življenja).

Aha – ko smo se odpravljali na poroko, me je hčerka moje priče vprašala, kje je nevesta (uboga punčka je čakala načičkano Barbiko v beli krinolini),

Nataša

Midva pa sva poročena samo civilno. Poročila sva se malo pred Božičem v ožjem družinskem krogu. Bilo nas je točno 13. Verjetno srečno! Tudi nisem bila Barbika v belem hehe. Sem imela kostim, ki pa mi je na žalost že premajhen:))))

Taka poroka je meni všeč; mala. Samo najožji sorodniki. Pa so moji in njegovi želeli bolj na veliko…in so jo tudi plačali!

“Mala poroka”, cerkvena in civilna.

Ko sem se morala podpisat v matično knjigo, sem se napačno, tako sem bila zmedena:-(. Mož je bil pa še bolj in sta se s pričo pričkala kam naj se postavita:-((. Na icq ti povem še eno…, ki je za sem prehuda;-)))))))))

Svatov 20, samo najožji družinski člani. Ves dan je deževalo, ko pa je bil civilni obred je posijalo sonce enako kasneje ob cerkvenem obredu (vmes se je vlilo).

Poročno potovanje v Črno goro je bilo pa najboljše od vsega. Domov sva prešvercala malega mucka (ko sva ga našla je bil še slep, hranila sva ga po injekciji…), zaradi katerega sva izmenično vstajala, ga hranila, brisala ritko…in ga nosila po celem Ulcinju, kasneje pa je z nama prepotoval kar lep kos Slovenije.

Včeraj sva imela 4. obletnico “poparjenosti ” (odkar sva skopaj kot par);-))))))))

No, radovedna MOjca… tudi pri nama je bilo cca. 50 svatov, jaz sem bila že noseča (4,5 mesecev), a še malo mlajša od tebe :o)
12.12.92 je datum, ki si ga ni težko zapomniti in letos bo zraven še ena 12-ica… številka obletnice seveda…
Poročila sva se na Gorenjskem, civilno in cerkveno, svatbo pa smo nadaljevali v gostilni, kjer smo po dobri večerji, sicer kar ob radiu, rajali nekje do 4-ih zjutraj.

Lep vikend!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Poročila sva se civilno in cerkveno, brez veselice, ansamblov in bele obleke. Zbrani in povabljeni so bili samo ožji družinski člani in dobri prijatelji. Po kosilu, smo se okrog osme ure vsi srečni in veseli razšli. Če se bi odločala še enkrat, bi se odločila popolnoma enako! Lep dan.

Poroka to je bil lep in srečen dan poln pričakovanj, zgodil se je 17.8. 2002, poročila sva se civilno in cerkveno.
Že pred poroko sva živela skupaj ampak sva šla na tisti stari običaj, da ženin pride po nevesto domov, tako, da sem noč pred poroko spala pri starših in on ravno tako, mož mi velikokrat reče, da ne bo pozabil, ko me je prišel iskat kako sem bila lepa v beli obleki in belih čeveljcih ja tako sem si tudi vedno zamišljala poroko v beli oblekci.
Ob mislim, da 12.30 smo imeli na Lj.gradu civilno in potem smo šli na šampanjček in ob 14. v Moščanski cerkvi, cerkveno mi je bilo zelo lepo dočim tam na gradu zrecitirajo tistih 10. min vse in ni nič posebnega.
po končanem obredu v cekvi pa kosilo in zabava do jutra, bilo nas je kar nekaj tam okoli 60 tako, da ja kar veliko se mi je zdelo mogoče, če bi se še enkrat poročila ne bi tako razmišljala takrat pa da jih bo ja čim več.
Šla sva na medene tedne in sicer se bo slišalo bolj penzijonersko ampak saj taka tudi midva sva, namreč šla sva v toplice malo z razlogom, ker nisva imela urejenih potnih listov, vreme je bilo takrat tudi bolj deževno pa sva si izbrala toplice, kjer vam povem res sva se imela lepo, plavala hodila v savno na masaže se sprehajala urejala poročni album skratka se imela rada in uživala.
Mesec dni po poroki sem zanosila tako, da veselje je bilo eno za drugim, otroka sva načrtovala nisva pa si mislila da se nama bo tako hitro uresničilo tako sem junija 2003 že rodila prekrasnega sinka na katerega sva oba nora in ponosna on je dal najini ljubezni piko na i.

Poroka je meni osebno zelo lepa stvar ni pa razlog da se imaš zato potem bolj rad, nekateri dajo nato veliko pa jih je ki tudi ne.
Meni je bilo zelo všeč in še danes se spomnim, da na prvo poročno noč, domov sva prišla okrog 3 zjutraj jaz nisem spala do jutra bila sem res nekako vznemirjena od vsega, srečna in pa postala sem gospa ha ha ja no tako je bilo taki so bili moji občutki.

Vsak doživlja po svoje je pa bil to zares lep dan v mojem življenju.

Lp Mateja

mateja

Civilna poroka, jaz v 6.m nosečnosti.

Svatov mislim da 25, od tega polovica sorodnikov (starši, najina brata, stari starši) ostalo najini prijatelji.

Bil je lep sončen dan (maj), dežja kar ni hotelo biti (hehe, pravijo da če pada dež pol je dost dinarčkov :-)).

Trajalo je do 3h zjutraj. Ker je bil bližini še nočni klub in so ravno tisti večer imeli na programu 3 moške striptizerje smo bejbike malo po polnoči zgasnile tja in si napasle oči :-D, pol pa nazaj k našim ljubim :-))

Meni je bilo krasno, moj tudi pravi, da če bi se še enkrat poročil, ne bi nič drugače naredil.

Grad Socerb, civilni obred, kar tam ravno ob sončnem zahodu, bilo nas je cca.40 in smo tudi tam nadaljevali t.i. party. Od sorodnikov le najbližji, ostalo prijatelji. Super band-kubanci in sploh razpoloženje ( bolj sproščen žur kot tipična svatba ). Bili smo do cca. 3h, midva sva potem še na domači terasi ob šampanjcu vztrajala do 6h zjutraj. Enkratno! Zanosila sem pa čez 5 mesecev.

Lp,P

Živjo!

Poročila sem se lani avgusta(prvo deževno soboto po dvajsetih lepih), noseča 5 mesecev. Imeli smo 70 svatov, civilno in cerkveno poroko, gasilsko špricanje in žur do jutranjih ur (domov prišli ob 7:00).

Plesala sem v poročni obleki do polnoči, takrat sem prvič plesala z možekom. Vrgla sem šopek (no, bolj dala, ker je bil pretežek) iz 47 rumenih vrtnic.

Še katastrofa: poročna torta se nam je zvrnila na začetku večerje. Še sreča, da je šlo po gobe samo eno nadstropje, tri so še ostala.

Aja, obleko sem imela belo dolgo, sposojeno v Ljubljani.

Tudi jaz sem se poročila noseča in sicer meseca oktobra 1991 in prav tega leta dec. dobila hčerko.Civil poroka je bila v gradu Hrib v Preddvoru,cerkvena pa v moževem domačem kraju.Ohcet s 50-imi ljudmi je bila prav tako v Preddvoru in tam so nama dali 50 let garancije(v drevoredu,po starem običaju) In to je to

Skrbna,si me pa nasmejala s temi Žalami

Midva pa sva se poročila po 12 letih zaljubljenosti – od tega 6 let skupnega življenja.Na najini civilni in cerkveni poroki so bili prisotni vsi bližnji sorodniki in prijatelji, po obredih pa smo šli s pričami in njihovimi otročki na kosilo . Z ostalimi in sosedi pa smo nadaljevali žurko pozno v noč – kar na domačem vrtu ob spremljavi radia…
Aja, pa takrat štiriletni sinko in ženin sta bila enako oblečena, prav “kjut” sta bila za pogledat…

Midva sva se poročila na skrivaj, za poroko sta vedeli le dve priči. Na poroki smo tako bili le štirje :)) Poznala sva se pet mesecev “hoditi” pa sva začela kaka dva meseca pred poroko. Stara sem bila 18. Kak mesec po poroki sva se razveselila dveh modrih črtic.

Rada se spomnim tistega dne… stala sva na vrtu pred lj. gradom, par metrov stran so se ravno ljudje pakirali v avte in s hrupom odhajali… midva pa sva stala tam pri drevesu in se nasmihala drug drugemi… potem je trušč izginil in dve starejši gospe sta modrovali: Ja, danes pa je veliko nevest… a si videla, kako obleko je imela ta tretja nevesta… ne nisem je videla, jaz sem danes samo dve videla…. a res, joj, jaz pa sem že cel dan tu, jih je bilo že ene sedem… … osem, sva potiho rekla in se nasmejala sama pri sebi, obuta v allstarke in on v leviskah, jaz v modri oblekci, vsa zažgana od sonca, ker sva se že en mesec potikala po vseh mogočih koncih od morja do Bohinja… in v zadnjem tednu komaj našla zlatarja, ki je bil pripravljen v dveh dneh narediti prstana.

Poročne torte ni bilo 😉 Bilo pa je veliko ljubezni, prežete še s tisto prvo zaljubljenostjo, ko si res do konca nor :))) Še 1000x bi se poročila samo tako in nič drugače.

Poročila sva se 5 let nazaj civilno in cerkveno brez ohceti. Bilo nas je 9 (vseh skupaj)…….po obredih smo se slikali in potem počasi odšli na večerjo( imela sva tudi torto – 2 srca skupaj). Naslednje jutro sva šla na poročno potovanje v Cavtat (blizu Dubrovnika),kjer sva se imela krasno.

Obema je bilo všeč tako in če bi se ponovno poročila ne bi nič spreminjala.

Lepo nedeljo! Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Poročila sva se letos 4.9.2004 na gradu Tabor Laško.. po dveh letih in osem mesecih poznanstva.. skupaj pa sva živela že eno leto.. vsega skupaj nas je bilo 40 in smo ga maksimalno žurali… vse bi takoj še enkrat ponovila..

Midva sva se poročila na isti datum ,kot vidva pet let nazaj (1999).
:-)))

Vse lepo! Lp,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Dove, čestitke za mucka, zelo lepo!:))))

New Report

Close