Najdi forum

Splash Forum Politični čvek PRABABl

PRABABl

hhm & mik
slepec, očala natakni, to ni odgovor! spoki, ni nič odgovoril, samo brez vezno nabija.
Moraš ti, pa ti ne gre, kot vedno, ni nič od tebe.
Vprašanje za Angleže, Zaveznike, njihove sklepe, Poljane, Koroška, na to odgovori!
Če gobcaš, še odgovori. reva potuhnjena v kakšni družbi si, ni ti pomoči!
[/quote]

res si ubogi, se mi kar smilis, ker se moras skrivat pod vzdevkom starke:-(

res si ubogi, se mi kar smilis, ker se moras skrivat pod vzdevkom starke:-(
[/quote]

hhm & mik,
Haha, nič nisem uboba, tudi skrivam se ne! Se mi ni potrebno.

Ves čas, kar sem na MON-u, pišem z imenom PRABABI.

Lažem pa ne, to delaš TI. Pa še nesramen si, ker si strica ZATAJIL.
Vem, kaj je to, če te belčki maltretirajo, sem probala. DOBRO VEM, KAJ JE DIKTATURA.
Ti, pa molčiš, nočeš povedat kaj so dejali njegovim, staršem, ko so jim OTROKA vzeli.

Moram ti povedati še to, da sem ti že odgovorila.
Pa post, ni prišel na dan. Sem tri dni čakala, žal, ga še ni.
Zato sen ti še enkrat napisala.

hmm, . . .
Tu so tvoje nebuloze, kar precej strani si jih napisal,
mene ni bilo takrat na forumu.

eno je vojna, v kateri sta na strani partizanov sodelovala tudi moja starša, povsem drugo pa so pomori, v katerih pa mojih, hvala Bogu in zdravi pameti, ni bilo!!!
[/quote]

hhm & mik,

Da ne bi zgrešil, …, ker ne rad odpiraš citate, imaš tukaj, … Sprehodi se po temi, tema ima že devet strani. Jaz pa še vedno čakam odgovore na tvoja bluzenja in LAŽI.
Polno tvojih spremljevalcev je na tej strani, štala je polna.

Sem videla, da dežuraš, si kužek!?

Tole si napisal, 1. junija 2020 ob 08:05
eno je vojna, v kateri sta na stani partizanov sodelovala tudi moja starša, povsem drugo pa so pomori, v katerem pa mojih, hvala Bogu in zdravi pameti, ni bilo!!!

Imela sta srečo. Nekateri jo niso imeli. Kje sta bila takrat, nisi nikoli napisal.

Na pragu svobode so padli borci, že po podpisu nemške kapitulacije.
V Borovljah, so Nemci in domobranci, že po podpisu kapitulacije v Topolščici, dne 9. na 10. maj 1945, napadli partizane borce. Padlo jih je veliko, 180-200 borcev, saj niso bili pripravljeni na spopad, že po podpisu kapitulacije.
Napad, na borce partizane, so izvedli pred očmi Angležev.
Domobranci niso podpisali kapitulacije, za njih podpis ni veljal; še kar naprej so rovarili.
Ranjene borce je bežeča drhal, še žive metali v Dravo. To pa nočete slišati!!! Ne gre v ušesa.

Na Poljani, je okupatorska izdajalska drhal, ko se je umika na Koroško še 15. maja 1945 streljana na borce partizane. Pa še več je bilo takih dogodkov, ko so opisani v knjigah, ko jih ti in tisti tvoji trepljači nočejo niti povohat. … (“povohat”, si napisal ti meni.)

Odgovor na objavo uporabnika
hhm, 18.08.2019 ob 12:22

hhm-mik,
veš, ti si veliko privoščiš, pa še več je takih tebi podobnih tepcev!
Zakaj si se spravil še na predsednika “”ZVEZE BORCEV””, kozu, papiga, a misliš, da se predsednik ZB tudi po MON-u podi, kot se ti furtnafurt. Mogoče boš dobil svetniški sij?
Sem včeraj brala stare teme in sem našla, da me en BIK, pozdravlja, kot predsednika ZB.
Joj, joj, le kako morate biti tako butasti, huj ste kot papige.

Ja, sem spregledala, ker vse, kar ste naflečkali v moji odsotnosti nisem brala.
En OSU, me je tudi za predsednika ZB imenoval. Dobiš, samo da najdem.
Večkrat sem že prenehala hoditi semka v ta opravljivi čebelnjak.
Ti pa odpiraš še temo PRABABI. Lažnivci pokvarjeni.
Kaj vse sem že bila, …. kar z imeni ste naštevali :
Pečanka, Kresalka, gorenjski narko in še in še, vseh žaljivk se ne da našteti, jih je preveč.
Madonca, butli neumni, eden nekaj namala, pametnjakoviči pa za njim.

Sem ti še več odgovorov dolžna.
[/quote]

glede na to koliko seješ, ne žanješ prav veliko!

hhm,

sprehodi se s tvojimi ANELČKI.

hm,, 20.09.2016 ob 10:37

hm, mik,
kdo hodi na obisk k sinu? ? ?

Kaj pa je s tvojim zetom, da mora biti tam!?[/quote]

hm, mik,
Kaj pa je s tvojim zetom, da mora biti tam?
Nisi še povedal s kom si bil tam na obisku. :-))) Sta mogoče s tistim v žlahti, :-)))

Z menoj nisi bil tam, LAŽEŠ, DA SI BIL! Hahaha :-))))))))))))))))))))

Lahko noč.[/quote]

laganje je tvoja “odlika”, ne moja.

ja, moj zet pravi, da si ti njegov ata.
in to mu kar verjamem, tudi on namreč pogosto laže.

hhm,  se ne oglaša 🙂  

Dej, povej, je tvoj zet še živ ?

surogat udbovca, 20.09.2015 ob 22:00

Ne da se mi iskat, kdaj se je prababa oglasu zadnjič. Velikočrkar ali MEŽNAR, se je zadnjič oglasil z nickom DOMOBRANSKO TELE, 24. avgusta 2015. Evo citat njegovega zadnjega posta:

DOMOBRANSKO TELE! 24.08.15 22:52
Vsem razsodnim ljudem je jasno, da ste SdS podrepniki bedaki! Res neverjetno pa je, da ste tako zabiti, da iz sebe xelahte norca in sami sebe prikazujete kot velike bedake! To kr ti bluziš in rigaš se ti nekaj blede kar ti je SdS politkomisar zlagal, sam pa nimaš toliko pameti, da bi zraven mislil! Za vse o ste krivi ravno bedaki iz SdS črede, skupj z Vatikanskimi kriminlci ki ste z vašimi ,vonovi, kofijami, Hildami, Bavčarji, Kordeži uničili čisto vse!!! Podjetja ki so preživela stoletja in bil v dobrem stanju so danes zaradi vaše neverjetne uspešnosti v bankrotu in z njimi vse ostalo z ljudstvom vred! Več takšnim bedakom nima smisla govofit in to imaš tudi napisano v knjivi najboljših poslovnežev pa si preberi namesto da se ukvarjaš in blatiš druge, ki so v primerjavi s takšnimi kot zi ti GENIJI!!! Đeževnik in to res usran si ti in vsi tebi podobni norci in hlapci!!!
________________________________________________________-
Od takrat se ne oglaša več. Tudi prababa ne. Sta namreč ena in ista oseba, kar sem trdil že lani.
Če življenje ne odkrije pokvarjenosti, jo pač mora odkriti smrt.

Evo ga, še eden, ko me ima za  UDBOVCA, 

pa ni edini :-  papagaji, pokvarjeni  🙂

hhm&mik, 

je lepo videti, na vseh  “osmih” straneh, zgoraj levo, napis, “”PRABABL””

Dost si upaš!!! ANGELČEK, brez greha.

Kaj pa o tem misli UREDNIŠTVO MON-a!?

demanti incorrect, 09.02.2016 ob 17:15

Ne da se mi iskat, kdaj se je prababa oglasu zadnjič. Velikočrkar ali MEŽNAR, se je zadnjič oglasil z nickom DOMOBRANSKO TELE, 24. avgusta 2015. Evo citat njegovega zadnjega posta:

DOMOBRANSKO TELE! 24.08.15 22:52
Vsem razsodnim ljudem je jasno, da ste SdS podrepniki bedaki! Res neverjetno pa je, da ste tako zabiti, da iz sebe xelahte norca in sami sebe prikazujete kot velike bedake! To kr ti bluziš in rigaš se ti nekaj blede kar ti je SdS politkomisar zlagal, sam pa nimaš toliko pameti, da bi zraven mislil! Za vse o ste krivi ravno bedaki iz SdS črede, skupj z Vatikanskimi kriminlci ki ste z vašimi ,vonovi, kofijami, Hildami, Bavčarji, Kordeži uničili čisto vse!!! Podjetja ki so preživela stoletja in bil v dobrem stanju so danes zaradi vaše neverjetne uspešnosti v bankrotu in z njimi vse ostalo z ljudstvom vred! Več takšnim bedakom nima smisla govofit in to imaš tudi napisano v knjivi najboljših poslovnežev pa si preberi namesto da se ukvarjaš in blatiš druge, ki so v primerjavi s takšnimi kot zi ti GENIJI!!! Đeževnik in to res usran si ti in vsi tebi podobni norci in hlapci!!!
________________________________________________________-

Od takrat se ne oglaša več. Tudi prababa ne. Sta namreč ena in ista oseba, kar sem trdil že lani.
Če življenje ne odkrije pokvarjenosti, jo pač mora odkriti smrt.
[/quote]

Budalo pokvarjeno! Življenje je pri tebi že marsikaj odkrilo, tudi smrt bo, kot pri vsakem!

Ja, ja, . . . . po tvoji zmešani butici smo vsi zgoraj našteti, “ena in ista oseba”,
teslo prismuknjeno, ti lahko trdiš kar hočeš, pa še dovoljeno ti je, nič se ne zgodi.

Jaz sem prišla na MON pred desetimi leti, kmalu jih bo enajst. Ves čas pišem z imenom PRABABI.

Ti pa za vsako sranje in laž, ki jo pišeš, izbereš novo izmišljotino, da se skriješ, žal, se ne moreš skriti.
Si skrivač, tudi med drugo svetovno vojno, so se taki tebi podobni znali skriti.
Bilo jih je mnogo, tebi podobnih pokvarjencev.

Čas je, da se registriraš in pišeš samo z registriranim imenom. Letos še niso poslali položnice za članarino.
Preje, ko sem brala posamezne teme, sem videla pri postih, ko jih je pisal šef MON-a, telefonsko številko, na katero ga lahko pokličeš in tudi kaj povprašaš, da si zapolniš svojo radovednost.
Ob enem boš lahko izvedel tudi, da nisem MEŽNAR, kot trdiš in sanjariš ti, vsemogoči vedež.[/quote]

Ker sem dolgo in intenzivno živel v titovini, sem si tudi dobro zapomnil njene finte. Oboževalcem tistega režima so takrat in tudi danes še vedno razumsko nedostopne zaradi ideološke slepote. Po sili inercije in zaradi zatelebanosti v Jugo, pa te finte nehote izvajajo. V Jugi je demanti pomenil potrditev natančno tiste resnice, ki so jo z demantijem hoteli zanikati.

hhm,

tole je citirano iz prve strani.

… predrznež, kar na vrh začni, da vidiš kakšen SI !!!

hm,, 30.01.2016 ob 11:58

Takoimenovani bivši -čnik™ (velikočrkar) si je privoščil malo daljšo pavzo v dvojni vlogi.l[/quote]

Ja, vrnila, živa in zdrava.
Me že dolgo pokopavate, tepci pokvarjeni, delat pejte!

Nič se ne ve, koga bo preje odnesla Matildica. Njej nihče ne uide. Tudi vidva ji ne bosta ušla![/quote]

nesramen in hudoben si pa očitno še vedno, kljub nenavadno dolgem zdravljenju…

hm, 30.01.2016 ob 11:58, napisal:

“nesramen in hudoben si pa očitno še vedno, kljub nenavadno dolgem zdravljenju”.

Kdo je nesramen  in hudoben, se pa vidi iz tvojega pisanja – sejanja. …

Kaj sem ti pa nesramnega in hudobnega naredila???

Eee, jaz se ti samo na tvoje nesramnosti odgovarjala.

Tebi se ne sme odgovarjati resnice, čeprav pišeš laži.

Le kako moreš biti tak!?

Jaz sem z MON-a odšla. Ker sem ugotovila, da so tukaj resnično nekateri ekstremisti. Tako nam je dejal gospod Primož. Ja, imel je prav, štala.

Jaz, sem gospodu Primožu odgovorila, da tukaj lahko vzdržiš, če postaneš tudi sam ekstremist.  Nekaj časa sem vzdržala, ampak, takrat sem jaz imela ogromno dela doma in sem odšla.

hm,

ti pa si bil nesramen in tudi hudoben, si me pa klical nazaj, dobila sem SMS, da me kličete in sem se vrnila in pozno v noč pisala. Kdo je SMS poslal, ne vem, še danes ne.

Povrhu tega si bil še toliko nesramen, da si me spremenil v “DECA”.  

ZELO NESRAMEN HUDOBEC SI !!!

Kar od začetka začni brati, kaj vse si mi pripisal, pa ne samo ti, še mnogi drugi tudi.

Nazadnje si mi pripisal, da sem: ” PRABABEL”. 

Pa še veliko nesramnosti ste mi pripisali.

Mnogi, so me vzeli v bran, saj me včasih po par dni ni bilo tukaj.

Vsem, ko so me branili se prav lepo zahvaljujem, pozno, ampak, iz srca, …  In lepo pozdravljam.

Malo jih je, da pišejo s tistim imenom, kot so takrat.

17 let je že minilo. Še sem tukaj, včasih se mi pa ne da priti semkaj.

hhm, si že PRADEC ? No, želim ti, da bi postal PRADEKEK, mnogim, se to ne zgodi.

PRABABI, 02.06.2022 ob 02:09

hhm&mik, 

je lepo videti, na vseh  “osmih” straneh, zgoraj levo, napis, “”PRABABL””

Dost si upaš!!! ANGELČEK, brez greha.

Kaj pa o tem misli UREDNIŠTVO MON-a!?

hhm,

tvoje početje je nesprejemljivo!

“kaj pa o tem misli UREDNIŠTVO MON-a” ??

… mogoče so spregledali!?

PRABABI, 17.06.2022 ob 13:15

hhm,

tvoje početje je nesprejemljivo!

“kaj pa o tem misli UREDNIŠTVO MON-a” ??

… mogoče so spregledali!?

a samo moje?

no ja, če je samo moje nesprejemljivo komot tudi ti spregledaš…

hhm, 

ti si strokovnjak, ti lahko spreminjaš osebi spol in pišeš razne neumnosti in laži. Pišeš, da sem jaz PRABABI, oče tvojega ZET-a.

hahaha, bom nesramna, koliko koleščkov ti takrat ni delalo?

S katerega  “bufeta” si takrat prišel, ko si tisto LAŽ pisal????

Pri zdravi pameti se to ne more zgoditi.

hhm, veliko tvoje pisarije sem si zapisala.

Lahko noč in lepo nedeljo ti želim!

PRABABI

PRABABI, 18.06.2022 ob 21:16

hhm, 

ti si strokovnjak, ti lahko spreminjaš osebi spol in pišeš razne neumnosti in laži. Pišeš, da sem jaz PRABABI, oče tvojega ZET-a.

hahaha, bom nesramna, koliko koleščkov ti takrat ni delalo?

S katerega  “bufeta” si takrat prišel, ko si tisto LAŽ pisal????

Pri zdravi pameti se to ne more zgoditi.

hhm, veliko tvoje pisarije sem si zapisala.

Lahko noč in lepo nedeljo ti želim!

PRABABI

ne hodim v buffete, že zeeeeelo dolgo ne.

hhm, 18.06.2022 ob 21:19

ne hodim v buffete, že zeeeeelo dolgo ne.

hahaha, že zeeeeelo dolgo ne.  …. A včasih pa si???  vsega je 1 x konec.

PRABABI, 19.06.2022 ob 14:53

hahaha, že zeeeeelo dolgo ne.  …. A včasih pa si???  vsega je 1 x konec.

sem nehal, čim sem spregledal kakšne posledice je alkohol pustil tebi …

hhm, 19.06.2022 ob 17:07

sem nehal, čim sem spregledal kakšne posledice je alkohol pustil tebi …

hhm,

pa si še enkrat priznal, da hodiš v buffet, a zidance pa nimaš! ??? Da je v zidanci kaj za popit, je potrebno delati, ne pa za računalnikov sedeti od jutra do večera.

Da je s teboj nekaj narobe, sem ugotovila že leta 2007.  Ubožek slab penzion imaš,  si nekoč napisal. Po 15-tem, ne moreš več v trgovino. Pa še dr. Drnovška si obtožil, da je on kriv, da imaš slabo pokojnino. Nekdo mora biti kriv, zakaj se nisi bolj učil. Nič se ne vleči ven.

Jaz nimam nič s tem, tudi z alkoholom ne, koga imaš pred nosom in ga opazuješ? 🙂 Le drži se, da prideš v moja leta, če ne boš priden, te bo vzel lucifer. 

Kaj si pa privoščiš, ko vseeno zaideš kdaj v buffet? Se te kdo usmili, ali kar vodo piješ. 🙂

hm,, 28.09.2016 ob 06:57

laganje je tvoja “odlika”, ne moja.

ja, moj zet pravi, da si ti njegov ata.
in to mu kar verjamem, tudi on namreč pogosto laže./quote]

hm – mik,
si me zopet nasmejal, :-))))))))))))))))))))) hahahahaha. . .
haha, kje pa je tvoja hči dobila tega tvojega zeta?????
Se nisi nič seznanil preje z njegovimi starši!? Je šlo kar bolj podomače?
ga je kar pripeljala domov in bili ste zadovoljni, da je dobila partnerja. :-)))))))))))) joj, joj, . .
Nisi pa še povedal zakaj je tam, kakšne težave ima?
hahaha, če že praviš, da je moj, je pa dolžnost, da ga grem obiskat, kje pa je?
Ampak, meni nihče od otrok ne manjka.

Vsekakor bo potrebno razrešiti tvojo odliko laganja.

Imam še nekaj vprašanj za tebe, ker nekam čudno pišeš tudi drugot v drugih temah.
Sedaj ni časa.

Še tole pa:
Spiska tistih, ki sem jih odgnala z NON-a, še nisi napisal, kdo so!????

Madonca, . . . pokliči jih, . . . saj znaš in ne kliči mene več.[/quote][/quote]

zaradi starosti vendar, ampak saj ja veš za svojega sina…

tale tvoja LAŽ je tudi OK. 🙂  Pri čisti pameti, to ne moreš! 

hhm, 28.09.2016 ob 06:57 napisal: Prvi in zadnji stavek, ostalo glej v citatu.

1.) … “ja, moj zet pravi, da si ti njegov  ata.”

2.) … “Zaradi starosti vendar, ampak saj ja veš za svojega sina”

hhm, na tale tvojo LAŽ, sem se pa že večkrat nasmejala, pri čistih misli si kaj takega ne moreš privoščiti. Slabo žlahto imaš. Mogoče si pa ti še slabši od njih!? Bi vas morala slišati, kako se pogovor glasi. 🙂

PRABABI, 21.06.2022 ob 16:16

tale tvoja LAŽ je tudi OK. 🙂  Pri čisti pameti, to ne moreš! 

hhm, 28.09.2016 ob 06:57 napisal: Prvi in zadnji stavek, ostalo glej v citatu.

1.) … “ja, moj zet pravi, da si ti njegov  ata.”

2.) … “Zaradi starosti vendar, ampak saj ja veš za svojega sina”

hhm, na tale tvojo LAŽ, sem se pa že večkrat nasmejala, pri čistih misli si kaj takega ne moreš privoščiti. Slabo žlahto imaš. Mogoče si pa ti še slabši od njih!? Bi vas morala slišati, kako se pogovor glasi. 🙂

Evo, tukaj še ni odgovora.

Odgovora ni, za post 21.0,2022 ob 15:49.

Zamujaš!

Za 21.06.2022 ob 15:49.

Je bil kiks. 0, prav 06., da ne boš popravljal.

Napake drugih vidiš, svojih, ŽAL NE!

hhm, 06.11.2019 ob 10:37

Napisal: Npr 05.Nov. 2019 ob 11:57

“”100.000 Slovencev je med vojno in po vojni pomoril barbarski komunistični sistem in danes ta neuka prababnica zagovarja ta morilski režim.

Npr, naj ti bo, da ne boš predolgo čakal na odgovor! 🙂

Čakaj, čakaj, saj ti nisi nič boljši, kot jaka 31, še slabši si! jaka 31 je vsaj nekaj žrtev prizna, ti si pa kar vse pripisal barbarskemu komunizmu. Bog, te nima rad.

Neuka prababnica, bo napisala tudi tebi seznam žrtev iz popisa, Link pojdi pogledat pa v ono drugo tudi od vas izmišljeno temo![/b]

1. Nemški okupator ——————–31.714
2. Partizanski tabor ——————– 24.009
3. Neznan povzročitelj —————-20.680
4. Italijanski okupator —————— 6.415
5. Rdeča armada ————————- 5.068
6. Protirevolucionarni tabor ——— 4.397
7. Zavezniške enote ——————— 1.898
8. Sam —————————————— 910
9. Ustaši —————————————- 773
10. Madžarski okupator ——————- 217
11. Ostalo ————————————– 1.425

Izprsi se! komentiraj!
Napisal si, da so vse pobili komunisti! V NOB so bili tudi nekomunisti, bili so pošteni ljudne. V zgodovini je zapisano, da so bili domobranci izdajalci in ostali bodo izdajalci.
Če se ne bi zavedni Slovenci uprli okupatorju, ne bi bilo nobenega Slovenca več!
[/quote]

zelo dobro sem poznal bivšega partizana, ki ni bil NIKOLI komunist, pa tudi moril ni.
se pa ni povsem strinjal z “zgodovino”, ki so jo narekovali in pisali komunisti…

hhm,

zgodovino niso pisali komunisti, ampak zgodovinarji.  Ne žali jih!

hhm, 07.11.2019 ob 11:32

hhm,
je napisal:

pusti ti bitke, pogovarjajmo se raje o tistem, kar se je zgodilo po vojni…

marsikaj se je dogajalo, belčki niso nikoli mirovali …
V Borovljah so že po podpisu nemške kapitulacije pobilo mnogo partgizanov, ranjence so še žive kar v Donavo zmetali in to pred oči Angležev. Na Poljanah so se še 15. maja 1945 potekali boji, niso hoteli odložiti orožja. Še in še bi lahko naštevala.
V maju leta 1945, je tudi en domobranski oficir postrelil 9 mladih domobrancev, ker niso hoteli naprej z njimi, dejali so mu, da niso nikomur nič hudega storili. Vojna je: Pošastna!

Zgoraj sem napisala:
Raje komentiraj spisek žrtev. To je tema v tem pisanju.
Že drugič, si se zmuznil od tega spiska.
[/quote]

kakšno stvar imaš pa tudi prav, res je vojna pošastna.
zlasti ko mori brat brata.
vseeno, rdeč ali bel…

tvoj spisek “zgodovinarjev” pa žal ni vreden komentarja.

hhm,

To ni moj spisek, to je uradni popis žrtev.

In ti praviš, da ni vreden komentarja.

PRABABI, 25.08.2019 ob 19:29

hhm-mik,
ne bo držalo! Veliko sem brala, te skupine, so rovarile samo na Dolenjskem.
Tudi med vojno ni nihče govoril o teh skupinah, ko o njih, ti nočeš nič slišati.
Izjema je bil Št. Jošt nad Vrhniko in Št.Jošt pri Novem mestu.
Sem se potrudila in napisala sam nekaj. Veliko je napisane, grozni primeri.
Zapisla tudi zato, ker o tem noče nihče nič slišati, nič vedeti. Samo blatijo borce NOB, kamor spadata tudi tvoja starša.
Odkrito, ti pa povem, da ti čedalje manj verjamem!

Sta pa o teh skupinah, zvesto zapisovala, člana KATOLIŠKE AKCIJE, Joško Jakoš in Roza Uhan – Silva, iz Straže 31, pri Novem mestu. Kar nekaj časa so se skrivali in izdajali za partizane.
Ko so jih odkrili, da so TO borci LAŽNEGA ŠTAJERSKEGA BATALJONA, so bežali, se zatekli pod okrilje Italijanov.

Kaplan Šinkar je spremenil belogardistično ime, preje je bil Gorazd in potem je bil Radovan. Iz Jakoševega dnevnika je razvidno:
“Radovan je šel zopet v Novo mesto k Italijanom radi prevoza ranjencev in je dosegel, da jih lahko peljemo v bolnico.

Ta dogovor je dobil že naslednji dan praktičen pomen, kakor je razvidno iz naslednjega italijanskega sporočila.
26. t. m. okrog 11. ure je partizanska patrulja napadla belogardistično patruljo, ki je raziskovala gozd pri Blatnici. Z ročnimi bombami sta bila ranjena dva belogardista. Oba sta bila sprejeta v bolnico. Italijanska vojaška bolnica.
V dveh mesecih so se italijanski okupatorji prepričali , da bodo belogardisti iz Štajerskega bataljona res koristni in zvesti zavezniki v boju proti slovenski partizanski vojski in upornemu slovenskemu ljudstvu. Zato je kaplan Šinkar z belogardističnimi voditelji v Novem mestu
29. julija “dosegel, da so nam Italijani obljubili dati orožje, mi smo jim morali dati spisek fantov”. In čez kak dan je Joško Jakoš z veseljem pripisal v svoj dnevnik. “Od Italijanov smo dobili 30 pušk in dva mitraljeza, šotore in municijo. Napravili smo dobre strelske jarke in je patrizanski vdor v logor nemogoč. Imeli smo sestanek z marešalom (poveljnikom
karabinerske postaje iz Slatnika. Bil sem zraven in nas je zelo stregel,”

Belogardisti pa so italijanskemu okupatorju izročili naslednji seznam svojega moštva:
Ambrožič Franca Martin, roj. 7.10. 1913, Bevke; Bec Janeza, Franc, 11. 10. 1912, Migalica; Barborič Janeza Matija, 24. II. 1908, Jurna vas; . . . . . itd. . . .

Naštetih je 140 članov Lažnega Štajerskega bataljona. Če koga zanima seznam borcev , lahko pogleda na stran 295, 296 in 297 . . . Knjiga BELOGARDIZEM.
Ta seznam “pripadnikov formacije “bela garda”, kakor so Italijani zapisali na vrhu spiska je kot strogo zaupno stvar hranilo poveljstvo italijanskih karabinerjev pri poveljstvu pehotne divizije ISONZO.

Svojim podrejenim odsekom pa je 3. avgusta sporočilo: ” Za navodilo podrejenim oddelkom sporočam, da po divizijskem poveljstvu kroži oddelek okrog 140 belogardistov, ki se bore proti komunističnim tolpam. V pričakovanju posebnih navodil prosim, da poveljnike podrejenih oddelkov previdno obvestite, naj belogardističnih ujetnikov ne streljajo, ampak naj nanje opozore to poveljstvo, ki ima seznam belogardističnih pripadnikov.

Ta spisek belogardistov s citiranim italijanskim sporočilom neovrgljivo dokazuje izdajalski značaj prvega četniškega odreda Mihajlovičeve kraljeve jugoslovanske vojske v Sloveniji.
Zanimiv pa je še v dveh pogledih. Ohranil nam je imena prvih belogardističnih prostovoljcev, ki so se v Štajerskem bataljonu zbrali iz vse Slovenije, kar potrjuje, da ima ta prvi belogardistično-mihajlovičevski oboroženi oddelek vseslovenski značaj. Hkrati pa razkriva vso slabost narodnih izdajalcev, ki so v treh mesecih od 10. maja do 3. avgusta 1942 v vsej Sloveniji zbrali le okrog 140 bojevnikov, medtem ko je slovensko partizansko vojsko v istem času pomnožilo večtisoč prostovoljcev!

———————————————————————-

hhm,

evo še tole, ker lažeš, da domobrancev na Dolenjskem NIKOLI NI BILO.

Ko so jih partizani odkrili, so bežali v zavetje k Italijanom. Dobili so orožje in hrano, tudi dva ranjenca so sprejeli v bolnišnico.

Italijani so svoje postojanke obvestili, da se je k njim zatekel Štajerski bataljon, Italijanom so dali spisek 140 svojih borcev LŠB, povedali, da jih ne smejo napadati. 

Lepo počasi preberi in nehaj lagati.

PRABABI, 25.06.2022 ob 22:20

hhm,

evo še tole, ker lažeš, da domobrancev na Dolenjskem NIKOLI NI BILO.

Ko so jih partizani odkrili, so bežali v zavetje k Italijanom. Dobili so orožje in hrano, tudi dva ranjenca so sprejeli v bolnišnico.

Italijani so svoje postojanke obvestili, da se je k njim zatekel Štajerski bataljon, Italijanom so dali spisek 140 svojih borcev LŠB, povedali, da jih ne smejo napadati. 

Lepo počasi preberi in nehaj lagati.

ko boš dokazal, da sem kjerkoli JAZ trdil, da na Dolenjskem ni bilo belogardistov, se ti bom seveda ponižno opravičil, do tedaj pa na TVOJE laži, napisane v očitni pijanosti ne bom več odgovarjal, kar te pa verjetno ne bo preveč motilo, saj se očitno zelo rad pogovarjaš sam s sabo in z belimi miškami …

hhm, 26.06.2022 ob 14:55

ko boš dokazal, da sem kjerkoli JAZ trdil, da na Dolenjskem ni bilo belogardistov, se ti bom seveda ponižno opravičil, do tedaj pa na TVOJE laži, napisane v očitni pijanosti ne bom več odgovarjal, kar te pa verjetno ne bo preveč motilo, saj se očitno zelo rad pogovarjaš sam s sabo in z belimi miškami …

se opravičujem, mislil sem seveda DOMOBRANCEV

New Report

Close