Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Preberite si tole in nehajte noret

Preberite si tole in nehajte noret

793………

Vsak 10. bolnik je iz vrst medicinskega osebja.

Še dobro, da imamo tebe in Markota, da nam pojasnita našo zablodo. Prosim, pusti naslov, da se obrnejo nate vse vlade, Kitajska, ki je čisto brezveze dajala v karanteno milijone in gradila bolnice za tisoče ljudi, Iran, ki se raje osredotoča na kopanje množičnih grobov, Italija, v kateri je ravno danes umrl zdrav 23-letnik, poleg par tisočev drugih v zadnjih treh tednih, USA, ki še tišči glavo v pesek, in vse ostale države ki ustavljajo življenje. So pa res bedaki, mar bi poslušali tebe in živeli naprej, kot da nič ni.
[/quote]

Ja, so bedaki. Kar pobrskaj malo za nazaj, kaj vse so napovedovali in s čim vse so strašili in kaj od tega se je dejansko zgodilo. Tudi bolezni so vmes.

Oni že vedo, zakaj to delajo, ne misli pa si, da bodo tebi razkrili. Se boš moral(a) sama dokopati do teh informacij. To je tako, kot da bi od moža, ki te vara, čakala, da ti sam pove, da te vara. Ne bo ti, prikrival ti bo, dokler ga sama ne dobiš na laži. Pa še takrat ti ne bo priznal.
[/quote]
Seveda. Pa Zemlja je ploscata, pa z letal in skozi cepiva nam vgrajujejo čipe.

Razmisli: v Italiji, pa tudi na Kitajskem, so imeli do pred kratkim dovolj bolnisnicnih kapacitet. Za sezonsko gripo,, za druge bolezni, za poskodbe… Potem pa je naenkrat zmanjkalo prostora. Le kako, ce gre (po tvojem) za obicajen dogodek in ce so bili do zdaj obicajni dogodki normalno pokriti? Na Kitajskem po zajezitvi spet zadoscajo normalne kapacitete, za obicajne situacije. V Italiji se ne.

Ce je tukaj kdo zaslepljen, je vas enih par, ki nocete videti razlike. Tocno tako, kot opisujes: ce je nisem videl z drugim na sebi, me ne vara. Tudi ce sem jo videl z drugim na sebi, je to isto, kot da sta 5 minut klepetala pred trgovino.

Razmisli: v Italiji, pa tudi na Kitajskem, so imeli do pred kratkim dovolj bolnisnicnih kapacitet. Za sezonsko gripo,, za druge bolezni, za poskodbe… Potem pa je naenkrat zmanjkalo prostora. Le kako, ce gre (po tvojem) za obicajen dogodek in ce so bili do zdaj obicajni dogodki normalno pokriti? Na Kitajskem po zajezitvi spet zadoscajo normalne kapacitete, za obicajne situacije. V Italiji se ne.

Ce je tukaj kdo zaslepljen, je vas enih par, ki nocete videti razlike. Tocno tako, kot opisujes: ce je nisem videl z drugim na sebi, me ne vara. Tudi ce sem jo videl z drugim na sebi, je to isto, kot da sta 5 minut klepetala pred trgovino.
[/quote]

Ali ti veš, da je italijanom letos prvič zmanjkalo postelj? Poznaš njihovo zgodovino gripnih sezon?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kolikokrat ti naj še rečem, da si prebutast, da bi dojel matematiko. Grem stavit, da si imel cvet ali pa zelo nizko oceno.

Ko ne moreš zabittim ljudem, nič dopovedati!

V Italiji je smrtno ta trenutek 44 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}!!!!!!!!!!!!!!! 44 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} IDDDiOT . Govorim za Italijo.

Govorim o zaključenih primerih! In ta številka 44 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je stalno ista…. dnevno ista. Bila je že 46 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} par dni nazaj.

To je začetek epidemije in je malo okuženih in glede na malo okuženih je ogromno smrti.

Najbolj grozno je to, da imaš epidemijo, ljudje umirajo po celi EU,…. na drugi strani butttalccci, s tako butalskimi komentarji, da te samo še srrrat prime.

In potem se čudijo, zakaj folk kupuje tolk toaletnega papirja.
[/quote]

Saj verjetno to tudi v živo pogosto slišiš: ravno pri ta brihtnih pa nisi a ne.
Statistika se na srečo ne računa tako, kot jo računaš ti. Vso srečo ti želim, družba rabi tudi take desete brate in vaške posebneže, kot si ti, za popestritev lajfa.

[/quote]

Pusti, Pismorosno. Agitira, ker ne zna najti drugega dela.

Kolikokrat ti naj še rečem, da si prebutast, da bi dojel matematiko. Grem stavit, da si imel cvet ali pa zelo nizko oceno.

Ko ne moreš zabittim ljudem, nič dopovedati!

V Italiji je smrtno ta trenutek 44 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}!!!!!!!!!!!!!!! 44 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} IDDDiOT . Govorim za Italijo.

Govorim o zaključenih primerih! In ta številka 44 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je stalno ista…. dnevno ista. Bila je že 46 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} par dni nazaj.

To je začetek epidemije in je malo okuženih in glede na malo okuženih je ogromno smrti.

Najbolj grozno je to, da imaš epidemijo, ljudje umirajo po celi EU,…. na drugi strani butttalccci, s tako butalskimi komentarji, da te samo še srrrat prime.

In potem se čudijo, zakaj folk kupuje tolk toaletnega papirja.
[/quote]

Dajte no vendar nehat s temi ciframi no.

[/quote]

Ne vem sicer, kaj želiš povedati, ampak pri nas je vsako sezono gripe zmanjkalo postelj v bolnišnicah. Vedno. Letos so že januarja jamrali, da je bilo več primerov kot isto obdobje lani.

Kar se dogaja v Italiji, je res grozno. In ni mi jasno, kako se jim je lahko tako zakompliciralo … so res toliko podcenjevali vse skupaj?
Vidimo razliko, tudi občutimo – navsezadnje še za nobeno bolezen nismo imeli karantene, edino pred nekaj leti so zaradi rota virusa decembra odpovedali en kup otroških žurk. Ampak vseeno taka panika, kot jo sejejo nekateri, ni na mestu. Ona bejba, ki se je užaljeno spokala s foruma, ker ne zganjamo take histerije kot ona, trdi, da VSAKEMU udari na pljuča in se počuti, kot bi mu jih zalivala voda. V resnici 80 procentov ljudi ta virus predela približno tako kot blažjo gripo (kdor je imel hudo gripo, ve, da je res hudo).

Pri nas, v Sloveniji, je lani zaradi gripe umrlo več kot 160 ljudi.
Letos v dveh mesecih zaradi gripe in RSV takšno stanje:
206
bolnikov z gripo je bilo od decembra do zadnje januarske nedelje opolnoči hospitaliziranih v UKC Ljubljana, od tega 28 na oddelkih za intenzivno nego

184
bolnikov je bilo od decembra tam na zdravljenju zaradi RSV, od tega jih je 24 potrebovalo intenzivno zdravljenje

Zaradi gripe (oziroma gripa na že obstoječe bolezni) na leto umre 650.000 ljudi.

Verjetno je cilj, da covid postane približno tako obvladljiv kot ostali virusi gripe, ne da podre toliko ljudi naenkrat kot zdaj v Italiji. Kar se meni zdi največja dezinformacija – sklepam po prispevkih tu gor in na FB – da ljudje mislijo, da ne bo še več primerov oziroma da je ta virus mogoče ustaviti, in pa, da povzroči bistveno hujšo bolezen, kot je gripa.

Pa še to: pravijo, da je okuženih verjetno vsaj petkrat več, kot je uradnih primerov. Kar je odlična novica, saj to pomeni, da ti ljudje prebolevajo blago obliko, zaradi katere niti k zdravniku ne gredo. Torej, če je zdaj pri nas res bolnih okoli 2000 ljudi, jih 1500 preboleva to bolezen kot navaden prehlad ali blago gripo.

Ali ti veš, da je italijanom letos prvič zmanjkalo postelj? Poznaš njihovo zgodovino gripnih sezon?
[/quote]
Prokleti imbecilni blejavec, vsaka budala bi lahko dojela, da bi bilo stanje v Italijanskih bolnicah BREZ sprejemanja tako drasticnih ukrepov, danes taksno kot da bolnic ne bi bilo. Kam to vodi, kaj to pomeni za celotno druzbo, kako bi se pod taksnimi pogoji slednja obnasala pa je tako dalec prevec za pricakovati, da bi budala kot ti lahko dojela. Daj ze zaceoi svoj neumni kljun, budala.

Prokleti imbecilni blejavec, vsaka budala bi lahko dojela, da bi bilo stanje v Italijanskih bolnicah BREZ sprejemanja tako drasticnih ukrepov, danes taksno kot da bolnic ne bi bilo. Kam to vodi, kaj to pomeni za celotno druzbo, kako bi se pod taksnimi pogoji slednja obnasala pa je tako dalec prevec za pricakovati, da bi budala kot ti lahko dojela. Daj ze zaceoi svoj neumni kljun, budala.
[/quote]

Bebček, kaj se ti na mene jeziš?! Saj nisem jaz voditelj sveta in nimam tega pod nadzorom. Nisem vedel, da me tako ceniš. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Bebček, kaj se ti na mene jeziš?! Saj nisem jaz voditelj sveta in nimam tega pod nadzorom. Nisem vedel, da me tako ceniš. 🙂
[/quote]
Ja, vem, bebcek si, od a do z. Cim odpres svoj kljub pleknes neunosti. Tema spoh ni pomembna. Budala si, stekas, low IQ indoktrirana budala.

Ja, vem, bebcek si, od a do z. Cim odpres svoj kljub pleknes neunosti. Tema spoh ni pomembna. Budala si, stekas, low IQ indoktrirana budala.
[/quote]

Štekam. Zdaj pa se prosim več ne ponavljaj.

Marko, heroina, pa še cel kup drugih kaj imaste od vašega provociranja. Če vam pomaga pri napadih panike zaradi covid-a razumemo, samo ali ne bi bilo delanje počepov in sklec boljše tudi za vas.

Ma kakšne panike zaradi covid-a? Kaj je tebi? Odprite malo oči no! Kaj pa tebi pomaga paničarjenje zaradi virusa, ki ni nič bolj nevaren kot ena gripa? Delaj počepe in sklece. Saj praviš, da premaga paniko.

Okej panika je odveč, če se vsi držimo navodil kako preprečiti širjenje korone. Ampak ali vi nimate staršev, starih staršev, bratov, sester, tet, stricev, prijateljev, sodelavcev, ki spadajo pod rizično skupino zaradi osnovnih bolezni ali starosti? Ali vam ni mar zanje ali kako?

Mar nam je zanje toliko, kot vsako leto. Letošnje ni tako drugačno, kot želijo prikazat. Itak pa se starši sami odločajo, kako bodo ob tem reagirali. Če nočejo obiskov, to spoštujemo.

Seveda, ob vsaki epidemiji smo izvajali podobne ukrepe kot zdaj. Sploh ko so bili otroci še majhni in so bili res prenašalci vsega živega. Torej, v času gripe, rota virusa in drugih črevesnih nadlog nismo hodili na obisk, ob vhodu sem dala razkužilo, prepovedala sem obiske, namesto njiju sem hodila v trgovino.
In ravno to hočem vprašat: a nimate staršev, starih staršev, do katerih ste bili že doslej obzirni? Saj niso vsi nenadoma letos postali stari 65 let in več ali kako?
Da vam je zdaj tole z rizičnimi skupinami, ukrepi neka ful novica in drama?

Delam tudi počepe, sklece in še kaj, tako kot vedno.
Zakaj se ti zdi, da provociramo?
Mene resnično zanima, zakaj ni panike, ko v Italiji milijon ljudi na mesec zboli za navadno gripo, je pa panika, ko jih 100.000 zboli za korono? Ko mi bo kdo smiselno odgovoril na to vprašanje, bom utihnila.
Prav tako bi rada vedela, kako so gripo v bolnišnicah folgali doslej. Torej milijon ljudi je zbolelo, od tega jih je umrlo nekaj tisoč na mesec (tam okrog tisoč na teden), predvidevam, da so se zdravili v bolnicah.

Mene resnično zanima, zakaj ni panike, ko v Italiji milijon ljudi na mesec zboli za navadno gripo, je pa panika, ko jih 100.000 zboli za korono? Ko mi bo kdo smiselno odgovoril na to vprašanje, bom utihnila.
Prav tako bi rada vedela, kako so gripo v bolnišnicah folgali doslej. Torej milijon ljudi je zbolelo, od tega jih je umrlo nekaj tisoč na mesec (tam okrog tisoč na teden), predvidevam, da so se zdravili v bolnicah.
[/quote]

V Italiji milijon ljudi zboli za gripo NA MESEC, če mogoče ni dovolj jasno napisano, od tega jih kake 4000 do 5000 na mesec umre.

[/quote]
To imas verjetno podatke za celo Italijo za gripo, primerjas pa jih s podatki za eno pokrajimo za korono.

Me prav spomnis na tistega mesarja iz vica, ki je delal zajcjo pasteto. Je rekel, da je meso mesano s svinjskim v razmerju 1 : 1. Na vprasanje, ali je to kila zajcjega na kilo svinjskega, je odgovoril:
Ne, to je en zajec na eno svinjo.

V Italiji milijon ljudi na mesec umre za gripo? Pa se okužijo kar vsi naekrat? Pa skoraj vsi naenkrat rabijo intenzivno zdravljenje v bolnišnici? A vsem naenkrat začnejo odpovedovati pljuča? A se navadna gripa v tako velikem številu sprevrže v najhujšo obliko pljučnice? A za navadno gripo umre skoraj 800 ljudi na dan? Je zaradi navadne gripe kdaj razglašena karantena in izredno stanje – in zakaj ni?

SAMI ZDRAVNIKI PRAVIJO, DA JE KORONA PRECEJ HUJŠA OD NAVADNE GRIPE IN DA KORONA ŠE ZDALEČ NI SAMO NEKA OBLIKA GRIPE!!!

Se torej zdravniki in ostali strokovnjaki motijo in je korona le neka nova gripa?

To imas verjetno podatke za celo Italijo za gripo, primerjas pa jih s podatki za eno pokrajimo za korono.

Me prav spomnis na tistega mesarja iz vica, ki je delal zajcjo pasteto. Je rekel, da je meso mesano s svinjskim v razmerju 1 : 1. Na vprasanje, ali je to kila zajcjega na kilo svinjskega, je odgovoril:
Ne, to je en zajec na eno svinjo.
[/quote]

Aja, uradni podatki za Italijo so podatki za eno pokrajino? WTF?

Še enkrat. Med sezono gripe imajo v Italiji milijon bolnih na mesec, od tega jih umre nekako 4 do 5 tisoč. Približno tisoč na teden. Predvidevam, da se od tega milijona obolelih kar nekaj deset tisoč zdravi v bolnicah.
Zdaj ima Italija recimo 70.000 bolnih za korono. Recimo, da se jih pol zdravi v bolnicah. Umrlo jih je 7000 – to je dejansko veliko več kot pri gripi. Ampak naval na bolnice je pa recimo enak.
Kako torej zmorejo navadno gripo? To me zanima.

Aja, uradni podatki za Italijo so podatki za eno pokrajino? WTF?

Še enkrat. Med sezono gripe imajo v Italiji milijon bolnih na mesec, od tega jih umre nekako 4 do 5 tisoč. Približno tisoč na teden. Predvidevam, da se od tega milijona obolelih kar nekaj deset tisoč zdravi v bolnicah.
Zdaj ima Italija recimo 70.000 bolnih za korono. Recimo, da se jih pol zdravi v bolnicah. Umrlo jih je 7000 – to je dejansko veliko več kot pri gripi. Ampak naval na bolnice je pa recimo enak.
Kako torej zmorejo navadno gripo? To me zanima.
[/quote]
Se enkrat, ker ocitno noces razumeti. Podatki za gripo veljajo za celo Italijo (65 M ljudi) za celo leto (12 mesecev).
Podatki za korono so za nekaj pokrajin, kjer je mogoce 20 M ljudi, ker ni po celi Italiji enako. In veljajo za 2 meseca.

Zdaj pa nehaj racunati zajca in pujsa 1 : 1 in podatke za korono pomnozi najprej s 3 (za stavilo ljudi) in potem se s sevilom 6 (za mesece). Potem pa se enkrat primerjaj.

V Italiji milijon ljudi zboli za gripo NA MESEC, če mogoče ni dovolj jasno napisano, od tega jih kake 4000 do 5000 na mesec umre.
[/quote]
Torej ti ne delaš panike okoli korone pač pa okoli navadne gripe. Saj veš kaj bi rekli Hrvatje, nije govno nego se pas usrao!
Ostani zdrava! Ko bo tole mimo in če boš preživela pa le pojdi na testiranje svojega I.Q-ja.

New Report

Close