Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Premalo vojakov, preveč orožja

Premalo vojakov, preveč orožja

Premalo vojakov, preveč orožja

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20071210_3112282.php

Če zanemarimo, kdo je to izjavil (nekateri ga marajo, drugi ga ne maramo), ali se strinjate s to ugotovitvijo?

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Jaz se strinjam, pa ne zato ker jo izjavil ta in ta ampak ker tako je. Ne strinjam pa se s tistim o samopostrežnem kupovanju. Za oborožitev je namenjeno toliko in toliko iz proračuna in pika ( in daj Bog, da bi vsaj pametno kupovali, če že kupujejo), plače pa so tisto kar povzroča pomanjkanje vojakov, vendar te gredo iz druge postavke proračuna ( javni uslužbenci).

Pa vendar, to ni nič novega tako je že kar nekaj let.

wildWind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Vsaj zadnjih petdeset.

hja, komu mar, samo da padajo mastne provizije, pa hajd gremo v nabavo.

kmalu bomo imeli najbolje opremljeno vojsko, a žal brez vojakov.

Mene je kar groza, ko grem v Kolosej in vidim to novačenje. Vse oblepljeno z reklamami za Slovensko vojsko. Pa kako je luštno biti vojak, pa kako je plemenito biti vojak. Moje mnenje je, da nimajo vojako (dobro, tudi zaradi slabih plač), ker fantje ne morejo vedeti, kdaj jih bo doletel kakšen Afganistan, Irak ali kaj podobnega. Tako da … Privabljajo jih z domoljubjem, pošiljajo pa v Irak. Prepričana sem, da večina nima nič proti temu, da bi se borili za Slovenijo. Da pa bi umirali v Afganistanu, komu na čast?

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Ne vem zakaj vojska ne bi smela delat reklamo za sebe oz. vabit v služo. Če lahko to delajo vsi drugi lahko tudi oni. Po tej logiki so tudi grozni vsi informativni dnevi v šolah ali pa dnevi odprtih vrat v raznih inštitucijah.

Hehehehe…tole si pa napisala kot da so potencialni vojaki stari šest let, pa ne gledajo poročil, ne vedo, da krogla ubije pa tko naprej……

Kdor se odloči biti vojak pač mora vzeti v zakup, da dobiva plačo za to, da po potrebi ubija in da ob tem obstaja velika verjetnost, da bo ubit.

WildWind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Lahko že, seveda. Je pa malo neokusno. Ko je imela kršanska mladina neko srečanje ne vem kje, je Vojska postavila stojnice in demonstrirala prednosti vojaškega poklical. In Kolosej. Ne vem, meni je neokusno.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Vem, ampak … Otroka pošlješ v kino s prijatelji in nazaj pride z idejo, da gre v vojsko. Ti pa veš, da to pomeni tudi Afganistan. Ti bo še vedno prav? Ja, ima mulo osemnajst let, ampak vseeno ne razume najbolje, v kaj se spušča. Pregovoriti ga ne moreš, polnoleten je in lahko podpiše karkoli …

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Če ne narediš nič za to, da bi bile otroku jasne nekatere stvari v življenju moraš pač požreti tudi to, da gre v vojsko.

Pri 18 letih ve kaj je sex in kako se dela otroke, hodi v raznorazne klube, kjer ga lahko zabodejo, se lahko drogira in opija……ni mu pa jasno, da se vojaki pobijajo????

Poleg tega ti pišeš tako kot, da jih kar po befelu pošiljajo v tujino. Kolikor je meni znano zaenkrat pošiljajo v tujino tiste, ki se javijo.

WW

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Reklama se postavi tam kjer imaš cilno publiko, torej tam kjer so mladi. Tisti, ki bo končal 6 mesečni dril, kakršen koli je že, bo zavestno ostal v vojski. Njegova odločitev njegova odgovornost.

Malo se vprašajte, kdo financira vse te izlete naših vojakov v irak, pa Afganistan itd. Pa kdo plačuje za razne oklepnike in za vso to plačano vojsko. Kot da jo rabimo. Čisto brez zveze.
Davki pa rastejo in rastejo, proračun za obrambo pa tudi.

Dokler smo ljudje tako neumni kot smo potrebujemo tako države kot vlade, vojske, ploicijo, davke….

preveč orožja res ne bi smel biti problem. Saj imamo strokovnjake, ki se spoznajo na trgovanje z orožjem.

Navsezadnje bi bile tudi hiše brez strehe. Saj ne dežuje vsak dan.

Mik, kaj ima pa to veze? Tako majhni kot smo, se ubraniti ne moremo, zato je metanje denarja stran z vojkso še toliko večja neumnost.

Slovenija se pač ne sme oborožiti, da se le ne bi bila sposobna sama braniti, niti ne sme imeti nacionalnega ponosa. Slovenija ne sme imeti dobre vojske, to se vleče iz časov, ko so Rozman-Stane in drugi nekomunisti izgradili slovensko vojsko na koncu pa končali pod zemljo s strelom v hrbet. Isto se je dogajalo leta 94, ko so potomci srbskih kolaboratorjev sesuli osamosvojitveno vojsko in jo nadomestili z ne vem čim. Danes pa hočejo sesuti še to malo s prenizkimi plačami vojakom.
Čim želi kakšen obrambni minister kupiti kakšno orožje, se požene leva medijska mašinerija, ki takoj sproži pogrom proti ministru, takoj se pojavijo zlobna namigovanja o korupciji in kje bo denar za bolnišnice, vrtce, zdravila in drugo. In to govorijo levaki, ki so že jugi pridelali milijarde dolarjev javnega dolga, in so v Sloveniji odgovorni za ponik milijarde dolarjev v Tamu, SIB, Orion, …
Meni je so s tem samo jasne razmere med II svetovno vojno in kdo je zares kolaboriral.

Si ti malo zakompleksano?

V majhnih flaškah je strup, tako da velikost ni ravno ovira. Važno je srce. Spomni se malo, da je italijanska vojska iz Slovenije bežala leta 1943, nemška 1945, jugoslovanska 1991.-ga, kljub temu, da je bila po moči menda tretja v Evropi.

In ni to metanje denarja stran, od oboroževanja veliko več ljudi živi kot pa umre.

Italijane in Nemce nismo premagali mi sami, upam, da to veš. Jugoslovani pa so sami odšli, ker so dobili takšen ukaz.

Mik,

majhne države niso nobena velesila na vojaškem področju, to je menda jasno. Državi, ki sta lahko lep primer, kako vlagati minimalno v vojaške namene, sta Avstrija in švica. V obeh državah imajo vojsko na minimumu in raje država denar vlaga v ostale sektorje. Kako oboji živijo, kakšen standard imajo mislim, da nam tukaj ni potrebno razpravljati.

Kar pa zadeva 2. svetovno vojno, pa mi sami nismo ravno premagali agresorjev, so nam brati z juga ter zavezniki še kako pomagali.

Kar zadeva osamosvojitev: če bi JLA resno udarila, bi nas najmanj zbombandirali, pa se niti to ni zgodilo, ker nismo bili interesna sfera. K sreči. Tako, da naša silna armada iz TO ni bila ravno tisti faktor, ki je zadevo obrnil.

Kako je zadeva izgledala na Balkanu pa smo lahko še leta spremljali.

Kot lisica, ki ni dosegla grozdja, pa je izjavila, da je tako in tako prekislo.

Če bi hoteli dosečt omanjeni državi bi bilo potrebno še dosti več vlaganj v oborožitev, za začetek nakup vojaških letal, ki jih imata Avstrija in Švica mi pa ne.

Kar zadeva 2. svetovno vojno bi glede na število ljudi, ki so po končani vojni uživali privilegije kot bivši partizani, človek upravičeno pričakoval, da smo poleg Italijanov in Nemcev premagali tudi Japončke.

Kar se tiče JLA ni vredno zgubljati besed: če bi impotenteži imeli trdega, bi bilo več posilstev… So pa s TO sodelovali tudi policisti. In šoferji, kmetje, delavci, politiki, (celo nekateri, ki so danes v LDS in SD…)

Tudi na Balkanu bi JLA vojno izgubila, če ne bi prej razpadla. Hrvatska, Bosna, Makedonija in Kosovo pa so verjetno bile “interesna sfera”, mar ne?

ja TO je bila odlična vojska, polno opremljena in bi zlahka premagala JLA.

Mik,

jaz se še zelo dobro spomnim tistega nekaj dni – tedna osamosvojitvene vojne. Da se je JLA takrat umaknila, je dejstvo, sicer bi boji trajali precej dlje in tudi žrtve bi bile precej številčnejše.

Materialna škoda na infrastrukturi in tudi med civilnim prebivalstvom tudi.

Res smo se V Sloveniji organizirano uprli, pa vendar, JLA takrat ni uporabil vseh razpoložljivih sredstev. Na Balkanu je bilo precej drugače, posledice pa tudi.

In še vedno menim, da bi v Sloveniji danes precej bolje lahko živeli, če bi zmanjšali proračun za obrambne namene, še posebej financiranje pošiljanja naših fantov v Irak, Afganistan in v podobne morije, ki jih organizirajo ZDA. Tam ni nič našega, tega nam res ni treba in zato nismo nič bolj varni.

New Report

Close