Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Primož – pirati

Primož – pirati

Primož,

čudi me, da cenzurirate poste z “reklamno” vsebino; mirno pa pustite poste, kjer se ljudje odkrito pogovarjajo o prodaji piratskih DVD-jev in CD-jev….

Jasno mi je, da ljudi, ki to počnejo (prepričana sem, da se nihče med njimi ne bi opisal za tatiča….) ne bo nihče prepričal v to, da to ni prav; ne zdi pa se mi prav, da jim je javno dovoljeno razglabljanje o tem, kako se filmi, knjige, telovadne vaje…. lahko “skinejo” z interneta – in ne le to: nekateri celo ponujajo, da nam jih lahko pošljejo…..

Očitno bo inšpekcija res morala koga “preventivno” po žepu udarit.

poštena

A se ne bo v ta namen plačalo več za navadne nepopisane CD-je? In iz tistega naslova naj bi se potem poplačale avtorske pravice.

Ena, ki bi downloadala, če bi znala. Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

… in spet bomo plačali tisti, ki uporabljamo prazne cd-je za zapis lastnih programov in ne krajo filmov, glasbe in programov. Torej bodo iz našega žepa plačani avtorji glasbe… ???

Ker to očitno “leti” na mene naj ti objasnim tvojo BEDNO teorijo.
Zaenkrat NE preprodajam,ampak to delam čisto prostovoljno,ker se mi zdi totalno neumno kupovati originale če se da preko spleta,vse sorte najdit.
Torej če te prav razumem “poštena”,ti nikoli nisi pogledala piretskega cd,ampak kupuješ le orginale.Daj fotri koga drugega,pa svoje komenterje zadrži zase.
Sicer če pa kaj rabiš,mi pošlji cd-je pa ti “spečem”,kaj potrebuješ.:):):):):):):):)

PA PRIJETNO OBREKOVANJE TI ŽELIM ŠE NAPREJ!!!!!

Če stopiš mački na rep – cvili…..

Si si kdaj posnela s tv film na VCR ali posnela na kaseto glasbo z radia?
Ni razlike, le tehnika se je spremenila.

No Simby tudi če to počneš za lastno uporabo je to kaznivo dejanje. Zato bi bila tudi jaz pri tem malo bolj pazljiva in se ne bi ponujala naokoli. Ne veš kdo ti bo poslal prazen cd in jutri boš kaznovana.

Drugače pa mislim, da Primož s tem nima prav nič. Vsak, ki tukaj karkoli napiše zato tudi odgovarja. Lastnik sistema pa na koncu samo omogoči sodišču, da to osebo poišče.
Reklame se brišejo pa tistim podjetjem, ki so ta forum prav nesramno izrabile za svojo korist in konec koncev škodo mon-a.

A se vam zdi prav, da boste avtorjem glasbe plačali del od kupljenega CD-ja (po novi ceni seveda), na katerega boste zapisali slike iz vašega digitalnega fotoaparata ali kamere?

Upam, da te bodo dobili in pošteno kaznovali!!!

Ne odobravam nobene kraje in tudi tega ne počnem.

simby, ali bi bila vesela, če bi cel mesec hodila v službo, potem pa bi dobila plačo samo za 10 dni dela? se mi zdi da ne. To je isto, nekdo dela, se namuči, potem pa mu stvar ukradejo in ostane brez dobička.

Prav ali ne prav, SAZAS očitno dobro lobira. Bojda nameravajo uvesti “davek” na vse spominske medije – CDje, DVDje, trde diske, flash rame, itn.

Glede p2p (emule, torrent, itn.) : ne se farbat, je kaznivo in nemoralno do avtorjev. Sej vsi to delajo, ampak kar je res, je res. Npr. v produkcijo enega filma gre milijone dolarjev, nekaj človek/let dela, pa se nikomur ne zdi sporno nelegalno kopiranje. V produkcijo ene štruce kruha gre precej manj, pa se takoj kliče policijo, če človek kaj ukrade. Zaenkrat je še sreča na “naši” strani, ker je uveljavljanje avtorskih pravic zaradi tehnologije težko. No, da se ponovno navežem na SAZAS – obstajajo predlogi, da bi vsak državljan plačeval nek davek za p2p omrežja in bi nato lahko po mili volji kopirali, delili, etc.

ampak tega izkoreniniti ne bo možno.. 1000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

glasbeniki in podobno bodo pač mogli poiskati še druge vire zaslužka, kot že marsikdo počne.. oz. dobro premisliti preden se odločijo za kariero.. itak zdaj že vsak lolek hoče biti pevec..

Zato pa Brad Pitt trpi pomanjkanje in Eminem, pa filmarji tudi saj ob več miljonskem zaslužku na film, je to vsekakor premalo.

Drugače je pa na slovenski sceni. Tu se vsak komad pozna.

Sicer pa ne vem zakaj bi prikrajšal nekoga za nekaj , kar nikoli nebi kupil.
Dokler bodo pa cene original DVD pri nas 3x dražje kot v tujini, pa sploh nimajo pravice jamrati.

Noben divx ne more zamenjati velikega platna, če je film res dober.

Piratstvo se bo samo nehalo na isti način kot se je nehal črni trg deviz.
Z NORMALNIMI CENAMI.

se strinjam z “menim”…dokler lahko pridem do filma ipd. ceneje, zakaj pa ne…če mi je kvaliteta pomembna grem v kino ali kupim original, drugače sem pa hvaležna “piratom” tu gor, da mi to poceni in za moje potrebe kvalitetno posnamejo in pošljejo

Se strinjam z “menim”. Cene so nabite v višave. Najbolj žalostno pri tem pa je, da imajo glasbeniki od 1 prodanega CDja še najmanj dobička. Mastno pa bogatijo “štancarji” praznih CDjev in še 100 prisklednikov vmes. Z eno besedo – s piratstvom delamo škodo industriji, ne pa samim avtorjem.

Ni res, da Primož s tem početjem nima nič. Če na svojem portalu omogoča povezovanje piratov in objavljanje postopkov za izvajanje piratstva, je močno podoben tistemu, ki pri kraji drži vrečo oziroma drži vrata odprta.

Da ne govorim o tem, kako neznansko užaljen in začuden bo cvet MONa, ko se bodo kdaj v prihodnje spet prijavili za državno podporo in je ne bodo dobili. Saj menda ne pričakujete, da bo država podpirala projekte, ki omogočajo oziroma vsaj olajšujejo delo kriminalcem??? No, mene bi močno čudilo, če bi jih.

Če boste plačali davek na prazne CD.je, se boste sigurno posluževali tudi kopiranja (ne pa samo peke svojih domačih posnetkov).

In bodo vsi zadovoljni.

”KO MAČKI STOPIŠ NA REP – CVILI” pa takoj nehajte uporabljati, ker je pod začiteno blagovno znamko našega predsednika. :))))))

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

in spet so se oglasile skoraj ‘same čistunke’… ne morem verjet…

lp

MCMLXXIV*

Ej, tole si mi pa snela z jezika (no, izpod prstov), jao…..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Mi je prav žal, ampak stvar je taka: cunjo grem lahko pogledat v štacuno, knjigo vsaj prelistam v knjigarni, za film naj pa zaradi lažnive reklame plačam jurja v kinu, zato da potem ugotovim, da gre za stran vrženi dve uri mojega časa? Ne, hvala. Zato si film snamem z interneta, če je kvaliteten, si bom prav gotovo kupila DVD ali šla v kino, če ni, naj se pač pod nosom obrišejo. In ker je hollywoodska produkcija zadnjih 10 let v glavnem za bruhat, bom to vsekakor počela še naprej.

Moje mnenje.

Sem si pravkar snela tri cedeje s pilatesom. Prek Top Shopa bi za njih odštela 10.000. Pa niti pod razno niso vredni toliko.
Mislite, da imam slabo vest? Niti pod razno. Avtorica je milijonarka. Legalno ali nelegalno, ona si širi prepoznavnost in dela reklamo. Zato tudi nekateri glasbeniki javno priznavajo, da nimajo nič proti, če se vleče dol njihovo glasbo. Saj jo namreč snemajo za poslušalce, ne za profit. Pravi ljubitelji glasbe vsaj. Industriji se pa dela škoda, ja. In ta najbolj benti.

In kaj, če je avtorica milijonarka ? Od kdaj je debelina denarnice izgovor za krajo (če izvzamemo komunizem) ?

Meni se zdi tudi mercedes drag, zelo drag. Pa niti podrazno ni vreden svoje cene (po mojem). A ga naj kar ukradem ? Niti podrazno, čeprav so lastniki znamke Mercedes milijarderji. A naj ga plačam ? Niti podrazno, ker nimam denarja. Ergo, bom pač brez Mercedesa.

Mislim, da glasbeniki tiho odobravajo peko njihove muzike. Zakaj?

KER ONI OD PRODAJE CD-JEV NIMAJO SKORAJ NIČ. Ves zaslužek gre v žepe založb, tudi sazasa itd. Glasbeniki imajo od tega boremalo.

Če pa imajo ljudje njihovo muziko doma zastonj, se bodo zagotovo odpravili na njihove koncerte,… Njihova muzika bo bolj prepoznavna. Za nižjo ceno so namreč dostopni večim ljudem.

Čistunstva pa je na tem forumu itak preveč. Me čudi, da imamo sploh še težave, ker smo vsi tako popolni : ((

A glasbeniki da podpirajo piratstvo ?

Preberi si tole :

Čistunstvo ? Kakšno čistunstvo ? Gre se za kršenje zakonodaje. Če je opozarjanje na tako kršenje čistunstvo, potem sem rade volje čistun.

New Report

Close