Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Prosim za pomoč!!!!!!!!!!!

Prosim za pomoč!!!!!!!!!!!

Imam velik problem. V stanovanjski hiši živimo tri odrasle osebe in 1 leto star otrok. Ker nimamo ločene elektrike in vode se vsak mesec kregamo zaradi položnic. Po moji logiki se otrok šteje za polovično osebo in ne celo. Zato s partnerjem plačujeva “dve celi in ena polovica” (2 1/2 od 3 1/2) cene. Tašča pa vztraja, da se otrok obravnava za celo osebo (zato bi plačevali 3/4). Kdo ima prav? Prosim za pojasnilo!!

Jaz bi še tisto polovičko plačala, samo da je mir pri hiši!
Čeprav sem mnenja, da eno leto star otrok ne porabi toliko vode, kaj šele elektrike, da bi se lahko štel za celo ali polovično osebo.
Dajte tašči še tistega jurja zraven, samo da ji bo lažje pri srcu in da bo njena obveljala, vi pa boste imeli mir pred njo!
Pa, pa…

Če pa logično pomisliš, pa je zaradi otroka več pranja, pa več ogrevanja, pa več pomivanja, pa več packanja v kuhinji…. tako da se elektrike sigurno porabi več, če je pri hiši majhen otrok, to je res, vendar…

Čeprav se mi to zdi čisto nagajanje in v bistvu zelo nesramno, bi tudi jaz plačala, že zaradi tega, da mi ne bi kdaj kdo naprej metal, da je za mojega otroka kaj plačeval.

tudi pri nas nimamo ločene elektrike in vode. V naši hiši smo 4 odrasle osebe in 2 otroka. Jaz in partner plačujeva za 3 osebe (jaz, partner in oba otroka po 1/2) in je izvrstno razumemo glede položnic – brez krega.

Midva živiva pri mojih starših (ista hiša, drugi štuk) in kljub temu, da imava skoraj enoletnega fantička plačujeva le polovico. Mislim, da si trapa, ker že tako plačuješ polovičko. Pa ne vzem tega tko zares. Jaz vem, da nebi plačevala oz. moja mami še pomislila nebi na kej tacga.
Mater so eni vohrni. Sami sebe bi pojedli, da bi kej pršparal.
Mogoče bi blo pa najbolj pametno, da prideš z idejo, da še zanjo plačuješ….
Jaz nebi plačala niti polovičko za otroka.
Lp Tanja

Problem je v tem, da sem ji od rojstva otroka (eno leto!) plačevala za celo osebo. Trapa jaz! Prejšnji mesec pa sem ji povedala, da se otrok ne more šteti za celo osebo in je čisto ponorela. “Samo za otroka se pere!” itd. Saj bova spomladi s partnerjem oboje ločila, vendar je do takrat še dolga doba…

Ja to je najboljša varianta. Sicer bo treba nekaj denarja odštet, za preureditev v posamezeno elektriko in vodo, toda na koncu boš videla da se splača. Kaj pa mož pravi?
Ene tašče so pa res “zmaji”!
Upam, da vam bo uspelo rešiti težavo.

No, lahko bi tudi ona za vnukinjo plačala, res pa je, da v stanovanjskem bloku šteje oseba pač osebo, neglede na starost. Če se zaradi tega kragate, je res bolje, da plačaš polno ceno. Jaz drugče gotovo več vode porabim za otroka, ker se kopa, jaz pa se recimo samo tuširam, pa še to zapiram vodo, ko se milim.

po drugi strani pa v bloku plačas za otroka enako kot za odraslega…

Ko smo mi dobili otročka, nas je predstavnik stanovalcev v bloku prišel opozorit, da je treba otroka prijavit. In če malo pomisliš je tako tudi prav. Po tvoji logiki bi lahko kakšna sarejša penzionistka tudi zahtevala, da se jo šteje za polovičko, ker se vsak dan zvečer umije le s krpico, enkrat na teden se kopa, pere pa na 14 dni, ker se ji do takrat nabere 14 gat, 2 spodnji majici, ena kikla, 4 bluze in 2 predpasnika.

Jaz bi na tvojem mestu plačala polno, sicer boste pa čez eno leto itak ugotovili, ali ste plačevali preveč ali pa celo premalo. Pa si za takrat prišparaj kakšen malo bolj “žleht” :-)))) komentar.

S partnerjem sva nameravala ločiti le centralno kurjavo, pa vidiva, da bo najbolj pametno, če se loči tudi elektrika in voda. Nekaj denarja imava našparanega, nekaj pa se ga bova izposodila, ker tako res ne gre več. To kar se tiče položnic je najmanjši problem. Kaj vse je že bilo!! Tašča je res pravi zmaj! Kar naprej nam nagaja. Drži pesti, da bo čimprej mir!!

Pri nas v bloku smo plačevali še celo za psa (španjela) enak prispevek za hladno in toplo vodo kot za osebo!

Ločite števce, pa bo mir…do naslednje kaprice 🙁

lp,
ninč

Jaz bi za ljubi mir placala… Pa poskusala lociti stevce…
Ja, pri nas v bloku so (in baje s evedno) tudi placevali za pse… mislim, da ne toliko kot za ljudi…:))
Drzi se… S.

Se strinjam z vsemi, ki pravijo, da otrok stane enako kot odrasel oz. več! No, vsaj pri nas! Ne vem kako se ti da ubadati zaradi 1/4 ali 1/2! Plačaj, pa bo mir, dokler ne bo spomlad in boste imeli svoj števec!

Lp, ina

Tvoja logika ne velja nič!
Kako lahko otroka tretiraš kot polovičko???
Ni mi jasno??? Al sem pa jaz za luno!
Ko se otrok rodi in do njegovega ne vem kolkega leta porabi sigurno več vode, elektrike……. kot odrasla oseba, ker:
-večkrat pereš
-uporabljaš dodatno kurjavo, da ni mrzlo
-več likaš
-imaš več smeti……
da ne naštevam kaj vse.
Tako, da tokrat ima tašča prav pa kakorkoli obrneš!!

Pa še nekaj – težko ti je plačati vodo za celo osebo. Khm… Ampak prav pa je, da imaš streho nad glavo – zastonj. Ali plačuješ tudi najemnino (pa čeprav pri tašči)?

Mi npr. trije v bloku plačamo vode od 8 do 9.000 SIT mesečno. Za otroka kot za celo osebo. In tako je najbolj logično, saj je zanj porabimo ravno toliko kot zase (tuširanje vsak dan, več pranja perila, pomivanje posode,…).

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

V bloku plačujemo za otroka za eno osebo več. Sicer pa poglejte položnice predno se je otrok rodil in tiste, ki jih dobivate zdaj. Pa izračunajte kakšna je dejanska razlika.

Nisem brala drugih…
Glej, mi v bloku vodo plačujemo pavšalno, za več blokov – NA OSEBO, starost nima nobene zveze. Ta mesec, reci in piši 11500 (približno) za nas 5. Tako je.
Ne zameri, lahko, da je tašča zmaj, a ima tokrat kar prav…
Lp, Mateja

Se strinjam z elium. Drugače pa se v našem bloku otrok šteje za celo osebo, pes pa za polovico osebe.
LP Punček

Ko se pa govori o otroških dodatkih, je pa vedno premalo, ker otrok toliko stane in porabi, a ne??? Pol pa berem, da je v bistvu polovička. Nič jasno………. ;o(

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Drugače je, če si v bloku ali pa v hiši pri starših.
Vsem se logično zdi, seveda, ker vam drugega ne preostane in morate plačat, tak je hišni red.
Tudi mi živimo pri starših vendar, ker uporabljamo vsak polovico hiše si delimo tudi polovico stroškov. Pa se nam zdi čisto normalno. Nimamo nič razdeljeno na osebe, saj smo ja družina. Starši bi morali le pomagati mladim, ne pa da jim nekateri še tečnarijo za vsako malenkost.
Pri nas nam starši pomagajo, tako pri varstvu, kot pri ostalih stvareh. Moja mami nam še pere, jaz le prašek kupim in mehčalec…pa še to ne vedno.
Imam srečo, ker imam take starše, da mi pomagajo.

A starši bi MORALI pomagati? A res? Meni pa se zdi, da je to njihova dobra volja. In, če ti starš da prostor v hiši, ki jo je zgradil – da jo uporabljaš tudi ti in tvoja družina – to pač ni nekaj samoumevnega. Ampak potem mora plačevati še vodo? In se pravzaprav boriti za banalne stvari?

Kot tudi ni samoumevno, da babice morajo paziti svoje vnuke. Če želijo, ja. Za marsikoga dobrodošlo. Posiljevanje s katerokoli zadevo pa je čisto mimo. Se mi zdi, da danes veliko ljudi ve samo to, kaj so njihove pravice. Dolžnosti bi se pa črtale. In seveda – vse se vleče samo k sebi, na kup. Kot, da bomo kaj nesli s sabo…

:(((

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Nisem brala drugih odgovorov, a bi definitivno pri tem štela otroka za celo osebo, saj se tudi otrok kopa vsak dan, pranja imate morda za otroka celo več, kot zase?? Je škoda prepirov in slabe volje…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hudo! A zato je starš, da do svoje smrti za otroke skrbi in ker mu še ostane, naj še pa za vnuke al kaj?? Daj preberi še enkrat, kar si napisala. A se ti ne zdi, da bi tvoja mami lahko sedaj malce uživala, ko je tebe spravila v odraslost, čeprav ne vem, če se ji je ravno posrečilo?

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

A ti to meni, ali kaj?

hi hi hi

P.S.: Vem, da ne. :))) Definitivno pa upam, da naši otroci ne bodo odrasli v take egocentrike.

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

New Report

Close