Še vedno ljubim drugega, a se poročim z drugim
Hmmm140, 12.08.2022 ob 22:28
Anonimno 10201, 11.08.2022 ob 10:50
To je čisto v redu.
Če greš z nekom iz res velike ljubezni in strasti, je kot vžigalica. Hitro in močno zagori in potem kamlu tudi dogori in ugasne.
Če greš z nekom bolj premišljeno, zadeve tlijo počasi in dolgo časa.
Ne vem, če to ravno drži. Po mojih opažanjih je pri tistih, ki začnejo na podlagi velike strasti, zaljubljenosti, kemije, čez 20, 30 let ljubezen še vedno močna, tisti, ki so bili že na začetku razumsko skupaj, so pa takrat že povsem odtujeni, naveličani drug drugega, si gredo na živce in, če so še sploh skupaj, živijo eden mimo drugega. Seveda so tudi izjeme, na obeh straneh, ampak v povprečju je pa tako, kot sem napisala.
hmmm bivši naj bo priča pa rešeno
iiiii, 04.08.2022 ob 18:33
ne poroči se, in dobro premisli. že če si 100% da je bodoči mož res pravi, mi verjemi da prej ali slej podvomiš. zato res, zaključi danes ker bolje ne bo nikoli. po 10tih letih zakona me ima kakšen trenutek da grem, pa čeprav ga imam rada in vem da ne bi mogla najti boljšega vendar pride dan ko mi gre res tako na jetra da adijo. ne igraj se s svojimi in tudi njegovimi čustvi.
No ja, odvisno zakaj ti gre na jetra. Saj gre meni moj tudi mi občasno na žiuce ali pa jaz njeemu, kregava se tudi, ampak to je sestavni del veze. Ampak da bi se pa zaradi tega sla narazen, ker greva vsake toliko eden drugemu na jetra pa ne vem no.
nesojena ljubezen ti sploh ne veš kaj bi rada??
Pa saj ne živiš v Esmeraldi in nisi Graciela.
Sploh veš ,kaj pišeš. Lepo ti je s partnerjem, po drugi strani pa hočeš bivšega nazaj, torej bi rada ,da te 2 porivata.
Pa s tvojim se dogovori, da greš v troje , on ,tvoj bivši in ti.
Bi ti sigurno pisalo.
Lahko pa greš delati kot cipa, neumna trapa ,kurba in gnoj babji!
neusojena ljubezen, 04.08.2022 ob 18:19
Čez mesec dni se poročim. Jaz pa imam še zdaj čustva do moje bivše ljubezni. Ne mine dan, da ne pomislim na njega. Zadnje čase sem prav žalostna, ker ni on na njegovem mestu. Mi je lepo z mojim zaročencem samo ni tiste prave ljubezni z moje strani. Upam, da se bo sčasoma to spremenilo. ah ja
Sej Bo boljš. Boš postala še bolj nesrečna, pa si boš našla ljubčka al pa kar nazaj bivšega nastopila, pa bo vse v redu. V tvojem fuknjenem svetu morda res, drugače pa si patetična in pomilovanja vredna. Zakaj k si pa potem sploh privolila v poroko. Mal prezgodaj si se podala v novo vezo in bi morala bit še kar nekaj časa sama, da malo razčistiš pojme
Mali kekec, 13.08.2022 ob 08:14
Sej Bo boljš. Boš postala še bolj nesrečna, pa si boš našla ljubčka al pa kar nazaj bivšega nastopila, pa bo vse v redu. V tvojem fuknjenem svetu morda res, drugače pa si patetična in pomilovanja vredna. Zakaj k si pa potem sploh privolila v poroko. Mal prezgodaj si se podala v novo vezo in bi morala bit še kar nekaj časa sama, da malo razčistiš pojme
Pa kaj toliko kritizirate, pa saj ni edina/edin tak, ki se vara li veže iz ekonomsko produktivnega namena?
Dejte no. 80% jih gre v nek zakon, ker ti biseri od moških ne navohajo, da se te njihove princeske polirajo po drugih, ker tudi slepo verjamejo modeli, da če imajo več kot drugi se pa ne bodo..
in drugo, morda ta bivši ni za reprodukcijo, njej pa teče biološka…torej? ima prav…
ostat s tistim, ki ji nudi reprodukcijo, kasneje pa naj se k bivšemu vrne če jo bo ta čakal seveda, pametna punca.
Jaz se na tvojem mestu nebi poročila z bodočim možem. Jaz sem imela enega fanta ampak mi je misel hodila k drugemu pa je bil fajn dečko za ga iskat. Ampak nisem si dopustila, da bi ga imela za norca, ker si ni tega zaslužil in sva prijateljsko šla vsak svojo pot. Danes sva oba srečna in ostala sva prijatelja. Ni pošteno do bodočega moža, da mu dajaš lažne upe. Premisli pa srečno.
žlup, 11.08.2022 ob 08:39
Hmmm845, 04.08.2022 ob 21:36
Hmmm845, 04.08.2022 ob 21:19
ni prav, 04.08.2022 ob 20:54
V tem primeru ne gre za izbiro “z glavo”, ampak za to, da sta oba partnerja preračunljiva in jima taka “dogovorna zveza” ustreza. Se pa strinjam, da obstaja določen procent zakonskih zvez, ki imajo takšne temelje in celo trajajo.
Ja, verjamem, da lahko pri preračunljivih ljudeh, ki so izbirali z glavo in ne srcem,
zveza traja… Takšni navadno ostanejo skupaj tudi po varanju, saj gre bolj za nek poslovno-ekonomski odnos in ne za prava čustva. Kako pa so vpleteni v takšni zvezi srečni, je pa drugo vprašanje.
Živim v ekonomskem odnosu. Ampak obojestranskem, nisem jaz priklopljena na bogataša, ampak sva oba kar premožna. Prave ljubezni na začetku sploh ni bilo. Lahko rečem, ko sem se poročila … še tisti poljub ni bil poln ljubezni, pač nekaj … nič posebnega.
Po skoraj 20 letih lahko rečem, da imam moža zelo rada, imava otroke, že malenkost večje in kar lepo življenje, sicer stresno zaradi služb, ampak lepo.
Kljub temu, da prave ljubezni ni bilo, lahko rečem, da ne živimo slabo. Oba se zavedava vloge, ki jo imava. Med nama ni nekega ljubosumja, tudi telefoni itd. so odprti, pa si ne gledava, kdo komu kaj pošilja ali kdo kliče. Kar opažam je to, da imava z leti vedno boljši seks, vedno več ga je, kar od začetka ni bilo toliko.
Mogoče začneš ljubiti šele po določenem času, ko zaživiš skupaj, daš nekaj skozi skupaj, hudega in lepega. Ko preteče nekaj let in v bistvu spoznaš, da ti je s to osebo, s katero si že toliko let, pravzaprav lepo in da si težko predstavljaš kako drugače.
Lahko da boš, avtorica, srečna na koncu. Pač življenje ni pravljica, marsikaj je treba preživeti, dati skozi. Velikokrat je v življenju treba vklopit možgane in če bi jaz še enkrat izbirala, bi verjetno izbrala takega, ki je moj mož, ki je z nogami trdno na tleh in ima jasne cilje – sčasoma se človek zaljubi v tako osebo, vsaj jaz, ki ne iščem vznemirjenja in romantike, ampak neko stabilnost, trdnost v življenju.
Spoštovana, hvala za ta odprti opis vašega razmerja. Saj je materialni blagor razumljiv do neke mere, vendar je odnos z pristno naklonjenostjo bolj zadovoljiv in seveda zdrav v vseh pogledih. Verjetno so tam daleč neki razlogi, ki vam dajejo razlog, da vse dojemate levohemisferno….torej racionalno in zelo malo čustveno (desnohemisferno). Skrbi me pa kako so jo čustveno odnesli vajini otroci, če so bili rojeni v taki vezi, kjer je materija na prvem mestu. Ljubezen je odločitev, to je dejstvo, vendar jo je potrebno izkazovati z čustveno primerno naklonjenostjo in ne večinsko skozi materijo. Veliko ljudi se zave kaj dejansko v življenju šteje, ko doživijo izgubo, ki je nenadomestljiva. Želim vam, da se to vam ne pripeti….če poiščete v svojem odnosu še pristen odnos, potem glede na navedeno lahko doživite pravljico, ki jo vsi želimo 😉
Anonimno 7355, 13.08.2022 ob 08:59
Spoštovana, hvala za ta odprti opis vašega razmerja. Saj je materialni blagor razumljiv do neke mere, vendar je odnos z pristno naklonjenostjo bolj zadovoljiv in seveda zdrav v vseh pogledih. Verjetno so tam daleč neki razlogi, ki vam dajejo razlog, da vse dojemate levohemisferno….torej racionalno in zelo malo čustveno (desnohemisferno). Skrbi me pa kako so jo čustveno odnesli vajini otroci, če so bili rojeni v taki vezi, kjer je materija na prvem mestu. Ljubezen je odločitev, to je dejstvo, vendar jo je potrebno izkazovati z čustveno primerno naklonjenostjo in ne večinsko skozi materijo. Veliko ljudi se zave kaj dejansko v življenju šteje, ko doživijo izgubo, ki je nenadomestljiva. Želim vam, da se to vam ne pripeti….če poiščete v svojem odnosu še pristen odnos, potem glede na navedeno lahko doživite pravljico, ki jo vsi želimo 😉
Morda, morda…
Lahko da boš, avtorica, srečna na koncu. Pač življenje ni pravljica, marsikaj je treba preživeti, dati skozi. Velikokrat je v življenju treba vklopit možgane in če bi jaz še enkrat izbirala, bi verjetno izbrala takega, ki je moj mož, ki je z nogami trdno na tleh in ima jasne cilje – sčasoma se človek zaljubi v tako osebo, vsaj jaz, ki ne iščem vznemirjenja in romantike, ampak neko stabilnost, trdnost v življenju. AMPAK TOLE SI TI.
jaz se z napisanim ne strinjam in iščem samo vznemirjenje in romantiko, to šteje, če tega ni niti na začetku…hmmm, da pa grem v odnos iz razloga kaj bodo pa drugi rekli…tole pa ne. kaj pa je stabilen odnos? da te na vsake tri leta prevara?
žlup, 11.08.2022 ob 14:02
Zartrose izven profila, 11.08.2022 ob 10:13
bistvo odnosa je da sta drug Z drugim ne drug PROTI drugemu ali drug MIMO drugega.
Ni nujno, da si proti tistemu, če ga ne ljubiš.
Jaz sem res bila noro zaljubljena samo 1x v življenju. Bila sem stara 17 let. Srečna sem, da sem bila takrat z nekom takim, kjer sem svet videla skozi roza očala. Zaljubljena, prvič, glava off, srce on. Ampak ni se izšlo in kot zdaj gledam, mi najbrž z njim ne bi bilo dobro kasneje v življenju. Se še poznava, srečna sem za njega, da ima življenje, kot ga ima in hvaležna sem za vse lepe občutke, ki sem jih občutila ravno zaradi njega.
Mož je pa drugačen oz. moj odnos do njega je drugačen. Ko sem iskala partnerja za življenje, sem želela nekoga, ki ne pije, ne kadi, ne hodi po gostilnah, je priden, delaven … dobila sem točno takega, ampak pač neke zaljubljenosti ni bilo. Ob njem sem se počutila lepo, varno, nekak iskreno je znal povedati, kaj bi rad in kakšen smisel vidi v življenju, kar je tudi dokazal. Moje srce takrat ni poskakovalo od zaljubljenosti, vedela pa sem, da se rada družim z njim, da mi je ob njem na nek način lepo, ampak razumsko, ne lepo v srcu.
Šepalo je edino pri spolnosti … nisem se mu pustila, dolgo … ampak je potrpežljivo vztrajal. Sprva sem se večkrat skušala izogniti spolnosti, tudi po tem, ko končno sva … ampak sem si v glavi nekak razčistila, da je takšen moški dober zame – pa ni bil slab pri spolnosti, pač ni bilo tiste pike na i pri mojih občutkih.
Zdaj živiva dokaj v redu. Lahko rečem, da mi je lepo in srečna sem za družino, ki jo imam. Moža imam rada, veliko dobrega je naredil za vse nas in ni mi vseeno zanj. Nekak me je znal vedno znova postavljati na noge, ko jaz nisem več zmogla in to sem mu izjemno hvaležna. Z leti pa je navezanost nanj in na njegov karakter postala vedno močnejša, mogoče je vse skupaj preraslo v ljubezen v pravem pomenu. Spolnost se je popravila, ker sem popravila sebe, svoje razmišljanje. Nekak sem s časom začela uživati ob njem in z njim v vseh pogledih.
To je moja izkušnja, kaj je pa pri avtorici, pa ne vem, je premalo napisala. Jaz za razliko do nje takrat nisem imela koga drugega “v igri”, sem pa enako kot ona, šla v zakon, brez tiste prave ljubezni.
Tako brutalno iskrenega zapisa še nisem prebrala. Poklon.
Eni imate veliko, a si samo kopljete jamo nesreče. Ne čudi se, če ti bo zakon propadel. Kriviš pa lahko samo sebe. Ali ne bi šla tako hitro v novo vezo, sploh pa ne v zakon …
Res je, težko razumem takšne zapise. Če bi meni bilo tako “hudo” po bivšem, bi šla do njega in mu izlila čustva.
Jaz bi ali odpovedala poroko ali pa se trdno odločila, da bom naredila vse, da pozabim bivšega in dam najboljše ženinu.
žalostno.. ne zaradi tega, ker si ga na koncu po desetletjih vzljubila pa še to ker si popravila svoje razmišljanje (po domače, sebe si sprogramirala v to).. ampak zato, ker si ga ves čas zavajala kot moškega.. moškim je spolnost zelo pomembna, ti si svojega držala na kratko.. imela si ga rada kot človeka a ne kot moškega.. kako lahko človeku to sploh privoščite, ste res tok sebični, da jim odtegujete pomemben del veze? jebat ga-spolnot v vezi mora bit prisotna (če sta oba zdrava).. vse je izrojeno, zakoni so ekonomske poslovne naveze, “prijateljstva” pa fuk naveze. ta svet mž odnosov je čisto u kurcu, je bolje biti sam kot pa trošit telo za brezveznjake ali pa živet v ekonomskih odnosih, kjer vedno en potegne takratko. veza je skupnost dveh, kjer se deluje v dobro obeh na vseh področjih.
Avtorka, kaj ti si svetlolaska?
Ne veš ,kaj bi sama seboj? Zaročenec te očitno slabo obdela, zato pa si tečna kot driska in jočeš za lulekom bivšega?
Pa poroči se in bodi nesrečna do konca. Vzmes še si najdi 5 ljubčkov,da te obdeluje. Boš fajn na 2 kurcih, ali več sedela.
Ti si le ena navadna kokoš ,ki je preveč limonad gledala,ali pa hoolywoodskih pod narekovaji romantičnih filmov.
Boljše,da pustiš sedanjega partnerja ion da se znebi takšne lolike kot si ti.
Čeprav se mi zdi, da je spet izmišljena tema iz kakšne revije.