Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Si upate priznati, da ste politično opredeljeni?

Si upate priznati, da ste politično opredeljeni?

Vsak je.

Mislim, jaz sem itak znan kot hudobni forumski janševec.Ampak jaz vsaj priznavam, za koga sem.Eni pa ne priznavajo ničesar, pravijo da so “neopredeljeni” in se vlečejo ven s floskulami “eh, vsi so isti, vsi isto kradejo…zato vedno volim iste…LDS.”

Jaz precej bolj cenim človeka, ki mi odkrito prizna, da je pristaš LDS ali SD, kot pa nekoga, ki se ven maže s takimi fintami.

Vsak normalno razvit polnoleten vsaj srednje razgledan človek je politično opredeljen.To ni sramota, to je normalno.Razlika je v tem, da imamo eni jajca priznati svojo politično opredelitev, drugi pa se skrivajo za prozornimi floskulami in glumijo, da so neopredeljeni.

Samo,s lej ko prej vidiš, da ti “neopredeljeni” šimfajo samo ene..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kaj pa potem neodvisni kandidati?

Kako neodvisen je Pivec v MB, ki ga podpira SDS in NSi?:)))

Kako neodvisen je Janković, ki ga podpira ljubljanska frakcija LDS?

Neodvisni kandidati so gluma.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Evo,očitno je vse ena velika gluma.

Politično opredeljen, da ali ne. Ampak kako biti politično opredeljen in to pravilno, če danes “naši” delajo traparije, jutri pa “vaši”, ali obratno. Če bi bili zatrdno politično opredeljeni, bi morali tudi dobre stvari nasprotnih strank kritizirati, kar pa ne delam. Torej menim, da je moja politična opredelitev neopredeljena. Če je za pohvaliti pohvalim eno in drugo stran, če menim, da je treba kritizirati, kritiziram eno ali drugo stran, ali kolikor jih pač je, kdo bi vedel.

Nisem član nobene stranke. Sem pa simpatizer in najbolj blizu mi je stranka LDS.
L.p.

Da bi bil neopredeljen ne morem trditi, saj se vsake 4 leta za nekoga odločim. Pred 2 leti sem glasoval za sedaj največjo stranko, razlog:
arogantnost prejšnje največje stranke, nedotakljivost, brezbrižnost, skratka vsa politična in gospodarska moč v rokeh ene strnke itd.
Kako se bom odločil čez dva tedna še ne vem. Na začetku, ko sem dobil volilno pravico sem zasledoval IDEJO, ki jo je neka stranka zastopala, vendar čez čas spoznaš, da so taki programi&ideje strank, večinoma med za volilce, sami predstavniki teh “idej in njenih navkov”, pa so daleč od njih.
Saj prvo kar bi bilo treba narediti je da se bi spremenil volilni sistem, kombinacija večinskega/porporcionalnega (kot za volitve v Evropski parlament).
Da pa bi neko stranko volil iz prepričanja in pri tem ne bi bil kritičen?!?

Imam volilno PRAVICO in jo bom izkoriStil ZA TISTEGA, ki si bo to zaslužil.
Ja volitve so čas za plačilo.

Jaz sem en tak socialist, levo usmerjen. Pred leti sem bila pristaš LDS, zdaj pa že nekaj časa na levi ni nobene ustrezne stranke, da bi jo favorizirala. Konzervativcev in desno usmerjenih strank pa na splošno ne maram

Hehe, jaz pa podpiram Janšo, s to razliko, da ga ne prebavljam niti gledat niti poslušat. Zakaj? Zaradi tega, ker si “prizadevajo” izboljšati stvari za razliko od LDSa, ki tega enostavni ni počel. SDS zagovarja preprosto dejstvo, da je v naši državi preveč sociale, ki škoduje prihodnjim rodovom in zmanjšuje lastno blaginjo. Kar pa me moti, je to, da opozicije praktično nima, kot je dolgo časa ni imel LDS. Slaba opozicija pa zmanjšuje kakovost in ambicije vladajočih.

jaz sem pravkar izvedela da nisem normalno razvita, polnoletna in vsaj srednje razgledana.hvala ti spider, da si mi odprl oči : )

Podpiram SD.

Sem levičarka in ne prenesem farških klerikalcev, ampak zaradi neobstoja prave leve stranke in ker je Pahor bolj barbika in sluzko, se nagibam k temu, da bi volila krščanske socialiste.
Ti so mi zaradi tega, ker niso militantno klerikalni, precej všeč.

O Kakšni blaginji ogovorimo? A res mislite da koga od politikov skrbi blaginja države? Socialo je potrebno ukiniti in kaj pol dati denar bogatim?

Jaz ne morem reči, da sem politično opredeljena. Res je, da mi Janša nikoli ni bil všeč, ker je samo vsepovprek kritiziral, ampak nekaj ministrov (Virant, Bajuk, v nekem delu tudi pravosodni minister) v njegovi vladi je naredilo par stvari, ki jih podpiram in s katerimi se strinjam. Torej vlade ne ocenjujem po politični pripadnosti, temveč po njenih dejanjih. Rupelj mi ni bil všeč ne ko je bil LDSov, niti mi ni všeč sedaj in mi nikoli ne bo.
Če pa bi me vprašali koga bi v tem trenutku volila, pa lahko odgovorim, da bi oddala neveljavno glasovnico.
Nekritičnih pristašov določene stranke pa ne maram, pa naj bodo LDSovi ali SDjevi ali koga tretjega.

Sociala je pri nas prevelika! Denar od tega pa bo itak šel za nova delovna mesta. Danes biti pri nas zaposlen je luksuz, ane?

In, če bogati pri tem zaslužijo še kaj več, mene ne bo dajala zakarpatska fovšija!

Aaaa, to je! 🙂

Seveda!

Liberalka mrkaićevega tipa, ki zagovarja meritorno podjetništvo, strogo pravno in liberalistično državo v kateri je sociala namenjena samo tistim, ki ne dosegajo preživetvenega minimuma

Zakaj?

Ko sem še kot študentka pospravljala po hišah, sem pri neki fini dami naletela na zavržen bančni izpisek. Vsota plačanih zneskov soc. pomoči, doklad me je postavila na realna tla, da si nekateri s socialnimi transferji lahko privoščijo celo čistilko.

Žal je tako, da oblast pokvari.
Lepo je govoril, fajn stvari obljubljal, boril se je, naredu je nekaj, celo zaprt je bil za našo stvar, deloval je na vseh frontah, res je bil človek na mestu, prepričal je ljudi, da je pravi kandidat, da so mu dali svoj glas, in evo, bil je izvoljen.
Kaj pa potem? Hm. Potem se je blo pa najprej treba malo pomembnim volilcem odkupit, ker so mu pomagali do izvolitve. Potem so pritisnili nanj iz nasprotne strani, in to z upravičenimi argumenti. Torej je bilo treba sklenit nek kompromis. Bojevitost in privrženost naši stvari sta vidno kopnela, nič več se ni naredilo za skupnost, vse bolj se je utapljal v nekih spletkah in politiki.
Ja, kje je zdaj naš kandidat?
No ja, tole je kr ena zgodba, brez realnega glavnega igralca. Čeprav je scenarij mnogim resničnim dogodkom. Tko pač je, redko kdo je oseba, tako močno karizmatična in avtoritativna, pa kljub temu pravična in modra, da bi bila sposobna vodenja države, da bi se jo splačal volit in ji dal svoj glas.

Vsakdo rata na oblasti mal pokvarjen, mal zgubljen, preveč obdan s spletkarjenjem, metanjem polen pod noge, prilizovanjem, etc… in le malokdo je sposoben videt iz tega in se dvigniti nad to.
Ko bi bil kdo takšen, bi ga prec volila. No, sam ga ne vidim.
V tem trenutku mi je nekak najbližji Drnovšek in njegova liga, ampak, tudi on ga serje po svoje, pa niti v igri ni. Tko da, bodo te volitve šle mimo mene. Pač, še ena nenormalno razvita, nesrednje razgledana in nepolnoletna. Ajde.

Včasih smo pričeli delati šele, ko smo po jutranji kavi vrgli partijo iz oblasti. Torej smo si želeli opozicijo in odstranitev ZK (zveze komunistov) iz oblasti.

Danes vsaj zame ni dosti drugače. Želim si močno opozicijo in močno vlado. Vedno si želim imeti dovolj “garnitur” oz. vsaj dve, dovolj pametnih ljudi, ki bi nam vladali.

Menim, da se je trenutna oblast se je kar obnesla, je pa dobila kar dobro erbijo bivšega fin. ministra Mramorja, ne zastopim pa, zakaj ne vodi kmetisk. ministerstva g. BUT.

Opozicija je pa pod vladavino Kacina ena sama velika žalost in je pravzaprav narodna katastrofa. Kacin bi moral zapustiti politiko.

Žal ima slabo poreklo, pa moramo že to pozabiti a je zame najbolj sposoben politik B. Pahor- vsaka mu čast v razmišljanjih in dejanjih.

Mislim, da imamo samo dva liderja to je Janša in Pahor.

g. minister, najprej sem napisal svoje sedaj pa prebiram tudi ostalo.(rigverc)
tvoj odgovor mi je všeč, le Janšo sem prej prebavil.
Tudi sam sem mnenja, da je treba socialo ukiniti v tem smislu, da se ukine podpora vsem delovno sposobnim ljudem, torej zdravim, ne glede na izobrazbo.

Veš, kje jaz vidim problem, za onemogočen vzstop novih ljudi v “službe iz proračuna”.Njihove fiksne zaposlitve. Držijo se jih kakor pijani plota.
Nam so zaprli fabrike in nas zmetali kako pse na ulico in sami , strah in eksistenca so nas naučili plavati. Vsaj mene.

Poglej plače npr. Nigrad komunalno podjetje MB; Živalski vrt LJ…….pa nebroj je tega…. plače 2M in več. Takšno podjetje lahko vodi vsaki *****, ki zna govoriti za 215.000, 00sit

zvezdice so K****

Priznam, nisem izstopila iz ZSMS. Še vedno verjamem tistim članom, ki so ostali v tej stranki ( sedanja LDS). Vsaj barve ne spreminjajo na vsaka 4 leta.
Me pa zanima, kdaj je iz ZSMS ali KPJ izstopil Janša. Verjetno takrat, ko mu ti dve stranki nista več koristili na poti med zvezde.

Blagor ubogim na umu, kajti njih je nebeško kraljestvo !
( Jezus)

SMO PONOSNI MLADI SOCIAL DEMOKRATI (SD).

New Report

Close