Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Sindikati in njihove vodje

Sindikati in njihove vodje

Mene pa nekaj zanima, kaj delajo naši predsedniki sindikatov? Koliko imajo plače? Kakšna je njihov zgodovina? Kolikor sem slišal je Semolič predsednik sindikata že 30let? Ali to drži?

In slednje vprašanje za vse, ki se spoznate, kaj so sindikati v zadnjih 30 letih dosegli? Ali zaradi njihvoega dela boljše živimo?

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Dobra vprašanja, čeprav retorična.

Dobra tema. Pa naj Semolič javno pove, če upa koliko ima plače. Pa ne samo to, koliko dobi še zraven, za vse potne stroške. Je sindikalist odkar pomnim. Rebolj naj pa da drug izraz na svoj obraz, ker vse bolj postaja podoben po videzu in govoru Dučeju. Ali tudi vas nanj spominja? V preteklosti so naredili NIČ. V zadnjih 15 letih ni Rebolj in Semolič naredil nič za delavce, ki so zgubili službo, ko so se podjetja namenoma rušila, da so jih poceni pokupili sedanji bogataši, ki so bili pri koritu. Semolič in Rebolj nista s prstom mignila, da do tega ne bi prišlo, ker je bila taka komanda od vladajočih. Roka roko umije. Sedaj pa hujskata delavce na ceste ker hočejo zrušiti to vlado. To so ljudje brerz obraza! Tako dobro kot živimo sedaj v Sloveniji, še nikoli nismo živeli. Seveda pa, ko se stvari postavljajo na pravi tir in čistijo, prejšnjim to ne paše, ker se ne bodo mogli več skrivati za vso nepregledno navlako, ki bremeni državo in tako vsakega posameznika. Berite še kaj drugega in ne samo dnevno časopisje. Veliko je bilo napisanega o umazanih poslih in sorodstvu. Kaj ni en od vodij sindikata tudi v žlahti ………. s kom že? Primož povej mi, ker se ne spomnim. Ali mi boš povedal? Saj veš.

Če je njegov sin od nekoga vnuk ni nujno da sta oče in ded v sorodu.

bolj zanimivo bi bilo izvedeti, koliko članstva, ki še plačuje članarino imajo

to je navečji TOP Secret v državi

skoraj tako kot, da se članarina plačuje po principu EDS, osnova za to pa je BRUTO plača (Semoličevi sindikati konkretno 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465})

pri sindikalni članarina se ne upoštevajo olajšave za otroke ali karkoli drugega

skratka, zelo so socialno naravnani :))

Mrkarič je nekoč pisal, če se prav spomnim, da imajo omenjeni sindikalni vodje palčo primerljivo s plačo predsednika vlade.

Rupsi in Janša svojih odposlancev ne pošiljata po svetu brez urejenih dokumentov, svoje hobije pa zaenkrat financirata iz svojega žepa

V nobeni demokraciji bivše petnajsterice EU, pa tudi ne v nobeni novi članici EU nobeden izmed javnih funkcionarjev nima svojega civilnodružbenega gibanja, še manj ga financira iz budgeta, ki je namenjen opravljanju javne funkcije

najbližja država, ki ima nekaj podobnega je Turkmenistan

očitno po zrelosti naše demokracije in nekaterih volilcev spadamo v Zakavkazij

Si lahko malo bolj natančna, kako dobijo oni članarino? 3 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od česa?

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

bruto plače člana

pravi fosil je tudi Ščernjavič, ki pokriva javno upravo

Kdo pa je njihov član in kako se učlaniš?

Sem mar jaz tudi v tej zvezi, le kdo pa se še danes včlani v sindikat in kako imajo to urejeno,d a ti vzamejo 3 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ali je to kakšna fora v kakšnem zakonu.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

V sindikat se včlani, kdor se hoče, na način, na kakršnega se včlaniš kamorkoli drugam. In, kdor se včlani, plačuje članarino tistemu sindikatu, v katerega se včlani.
Še primer: članarina za članstvo javne knjižnice je npr. 2000 sit, članarina za dotičen sindikat pa 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} BTO plače. Predvidevam, da višina ni zakonsko določena, ker je članstvo prostovoljno.
(Jaaz nisem član nobenega sindikata)

Članstvo v SVIZ te stane 0,6 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465},pa čeprav je Štrukelj Kučanov “tamlad”,če se ne spomnite,mislim,da si svoj OD-ne plačo zasluži,pa ne mislim,da tisti,ki jih zastopa zato zaslužijo preveč,temveč,da je njihovo delo vsaj približno ovrednoteno kot naj bi bilo.

Joj Primož,
pa poglej; sindikati so socialni partnerji pri pogajanjih z ministrstvom za delo in delodajalci pri recimo sklepanju kolektivnih pogodb oz. zakona o delovnih razmerjih. Trenutno se sindikati borijo za naslednje pravice delavcev (sporne točke pri Spremembi zakona o delovnih razmerjih), ki jim jih hočejo tako Drobnič kot predstavnik delodajalcev “vzeti”;
sprejem zakona z obveznim soglasjem socialnih partnerjev,
ukinitev dodatka na delovno dobo,
izločitev malice iz delovnega časa,
ukinitev odpravnin,
ukinitev plačila stroškov prevoza na delo…
In kaj sedaj. Če ne bi bilo sindikatov kot socialnih partnerjev, kdo Primož bi se pogajal za zgoraj naštete pravice? Mogoče ti?
Poglej, institucija sindikata mora biti, pri nas je urejena na tak način, drugje na drugačen. Je pa res da se pri nas sindikalizem še vedno absolutno povezuje s socilaističnim sistemom. In da je nekdo zet bivšega predsednika države nima nič opreviti s funkcijo v SVIZ-u.

višino članarine določajo statut ali kakšen drug interni pravilnik Sindikata

Oba moja svaka delata v delovnointenzivni panogi kot kvalificirana delavca nekje v kranjsakem industrijskem bazenu. Delata v različnih podjetjih in sta včlanjena v različna sindikata. Sindikata katerih člana sta, sta v firmah tudi največja.

Oba znata povedati isto sindikalno štorijo. V vseh letih njunega sindikalizma ju ni noben sindikalni zaupnik ali zastopnik vprašal kako sta zadovoljna z delom, plačo, dopustom v službi. So pa sindikalisti in predstavnik delavcev v upravi v času privatizacije na delavce pritisklai naj vložijo certifikat v podjetje in naj nek delež, ki je ostal nerazporejen odkupijo. Kdor se je poskušal tej direktivi upreti, mu je bilo zagroženo z delovno knjižico. Nekaj let kasneje so isti ljudje hodili po proizvodni hali in zbirali podpise za prenos lastniških delavcev na holding, ki je prevzel matično firmo. Kdor bi se hotel upreti je lahko računal na knjižico. (Delavski direktor je danes veliki kapitalist, še vedno pa delavski direktor )

Potem so se začele dogajati “racinalizacije”. Ker morajo sindikalni zaupniki dati svoj pristanek na seznam delavcev, ki bo racionaliziran, so se na seznamu znašli najprej delavci, ki niso bili člani sindikata. Pri nadaljnih racionalizacijah so bili na spisku ta glasni, oziroma tisti, ki so se naivno trudili karkoli spremeniti v korist delavcev. Racionalizacije so se praviloma dogajale med delavci v proizvodni hali, bistveno redkeje med zaposlenimi v pisarnah. Kljub racinalizacijam, pa je vodstvo preko kadrovskih agencij (s tihim pristankom sindikata) najemalo kadre, ki so jih prej “racionalizirali”, nazaj za isto delo.

Ob velikem sindikalnem štrajku lansko leto, sindikati v njunih fabrikah niso delavcev niti vprašali kaj si mislijo o predlaganih reformah, ali se strinjajo, ne strinjajo. Organizirali niso niti predavanj, izobraževanj ali delavnic, kjer bi delavcem skušali vsaj predstavti, kaj je namen in kaj je problem reform. Ne ne, ne sindikati so šštrajk v Ljubljani propagirali v smislu velike fešte, ne pa v smislu, da se štrajka za nekaj pomembnega.

Se sprašujete zakaj svaka še plačujeta članarino? Odgovor je sila preprost, zato, da ju po hitrem postopku ne bi slučajno doletela racionalizacija.

Sicer pa, ali komu slučajno še ni jasno, da za nobeno sindikalno akcijo vodje sindikatov še nikoli niso vprašali za mnenje svojih članov. Vodje sindikatov so jasnovidni in socialno tako tenkočutni, da jim tega ni treba. ONI VEDO.

Eni pri vrhu sindikata v fabrikah kar fajn živijo,napišejo si dobavnice in veselo žurajo na račun sindikata,pa tudi z mesom in pijačo se izdatno zalagajo!

Joj Jania1,

Tile tovariši se pa res borijo za pravice delavcev. Zanimivo, to so počeli tudi v času Peterletove in Bajukove vladavine, le v času LDS-ove so malo počivali, če se spomniš: takrat ko se je zgodil certifikatski rop večine državljanov.

Ja kaj pa pametnjačimo – saj se ve, da so sindikati od pozicije dobro plačana opozicija. Dokler se nekateri z jahtami okrog vozijo in družijo s šefi šefov, mi ne bo nikoli kdo naložil, da bodo pomagali meni – ubogi delojemalki.

Primož, tudi sindikat vzgoje in izobraževanja precej pobere od plače članov in to vsak mesec posebej. Točno 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, višjo plačo imaš, več ti trgajo.
Saj priznavam, da delajo, vendar ali moram jaz od svoje plače dati njim? Nikoli se ne morem pogovoriti s sindikalno zaupnico, ker ni poštena in plete svoje, izleti so ena sama figa, družba dolgočasnih čvekov, ne letujem v njihovih domovih, ker si želim malo miru in zasebnosti na dopusu.
Mogoče komu koristi, toda jaz ne. Pravnih nasvetov učitelj ne more dobiti, če ni član sindikata. Jaz pa dobro vem, da je vsak prvi pravni nasvet brezplačen:(, pa tudi če bom kaj potrebovala, že vem, kam moram iti.

Jania

razumem kaj hočeš povedati, imam pa vprašanje, v redu oni se zavzemajo, kaj do danes pa so dosegli ali za kaj so se zavzemali in uspeli? NIč ni kritičnega v tem, samo prav je, da ljudje vedo in se tako lažje odločijo.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Torej je glede na tvoje pisanje sindikat, samo mahna ovira pred prehitrim propadom. Ves ta čas, pa vsi vlečejo sejnine in ostale ugodnosti članstva.

A so plače in količina prispevanih članarin res taka skrivnost, da se ne da dobiti podatkov?

Je če so sedaj plače javnih funkcionarjev javne, ptoem bi morale biti pa še javne plače sindikalistov in vseh ostalih dodatkov. Se da to kje pogledati?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Imaš kakšen primer, kdo se z jahto okoli vozi?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Poetm pa napišite, kakšne ugodnosti imate kot člani katerega sindikata, zagotovo je to kje kaj napisano in objavljeno, če si član sindikata imaš naslednje ugodnosti:

??

Nižji najem počitniškega doma v ?? Originalna cena toliko sindikalna cena toliko. Seveda pa poleg še napišimo, kdo je lastnik tega počitniškega objekta.

Pravno pomoč pri??

Organizirani izleti za zaposlene ali športne aktivnosti,Originalna cena toliko sindikalna cena toliko?

seveda pa tudi jaz vem,d a največkrat ni šlo nič iz sindikalnega denarja, ker je bil namenjen za druge reči, ampak so sindikalisti ta dodatek dobili kar od uprave, ampak potem je vsaj za sejnine več ostalo.

Samo sprašujemo, kakšne so ugodnosti tega članstva, razen zastopanje?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Zavzemali Primož so se točno za stvari o katerih sem pisala. In so to tudi dosegli. Kako bo pa sedaj pa ne vem. In zakaj praviš, da se lahko ljudje odločijo? V redu, pa bodimo brez sindikatov. Boš videl kaj bo; socialna varnost bo še manjša (če je to sploh še lahko), delavci pa bomo spet plebejci (v kolikor že nismo), ko bo pa sledila “revolucija”- kar se bo prej ali slej zgodilo- boš pa v prvi vrsti kajne?

New Report

Close