Najdi forum

splav

živjo!

jaz imam samo eno vprašanje… ali mogoče kdo ve kakšne so možnosti, da pri 15. letih narediš splav brez vednosti staršev? lepo prosim brez kakšnih lekcij o zaščiti in pridig o tem kako grdo je narediti splav saj se vsega zavedam sama..

hvala za odgovore, lp 😀

po dopolnjenem 15. letu za splav ni več potrebna privolitev staršev — če si psihično dovolj močna, potem zadrži to zase, nikomur nisi dolžna polagat računov. jaz sem ga imela pri 35-ih, pa nihče od mojih ne ve za to. vse dobro ti želim.

Se ti ne zdi, da je majčkena razlika biti star 15 ali pa 35 let?? Pri 35 si bila že stara koka :p
In pa krasne nasvete daješ smrklji, me prav zanima, kakšna bi bila tvoja reakcija, če bi tako postopala tvoja sončica!


Nikomur ni dolžna polagat računov? Lepo učiš.
Ko bodo pa v kanti našli tri crknjene garjave mačke, bodo pa vsi mediji o teh mačkih pisali in se zgražali, kako kruti so do mačk eni.
Eh, za otroka pa ni važno…..greš, pa ga fentaš, pa maš mir…vse zakonito…

torej, če sem stara 15 staršem za to ni treba vedeti? nekje sicer piše da je tako po 15 letu nekje piše da lahko opraviš splav pod 15 letom z katerokoli polnoletno osebo in res nevem kaj je res in kaj ni.

Lahko ga donosiš in daš v posvojitev…. toliko je parov, ki ne morejo imeti otrok… ampak mislim, da si še premlada, da bi razumela….

Če je pod 15, kot jaz razumem, je tudi nekoliko premlada za nosečnost. Nosečnost je namreč bolj tvegana tako pri premladih kot pri starejših ženskah.

Se ti ne zdi, da je majčkena razlika biti star 15 ali pa 35 let?? Pri 35 si bila že stara koka :p
In pa krasne nasvete daješ smrklji, me prav zanima, kakšna bi bila tvoja reakcija, če bi tako postopala tvoja sončica![/quote]

ne razumete pointa – ne gre se za smrkljo, pa doma tudi nimam sončice! sem čisto normalna oseba, pa še pri 50-tih nisem stara koka. zakaj naj bi dekle vsem po vrsti razlagalo, o splavu mislim, da potem take osebe, kot ste vi, pljuvajo po njej? žal mi je dekleta, da nima s starši takšenga odnosa, da bi jim o nosečnosti zaupala. vaša inteligenca pa itak sije iz vaših besed. žalostno.

Se ti ne zdi, da je majčkena razlika biti star 15 ali pa 35 let?? Pri 35 si bila že stara koka :p
In pa krasne nasvete daješ smrklji, me prav zanima, kakšna bi bila tvoja reakcija, če bi tako postopala tvoja sončica![/quote]

Kakšne nasvete pa naj bi dala 15 letnici? Da naj otroka obdrži, zanj bodo pa itak skrbeli njeni starši?

Unicorn, nič te ne bom obsojala, stanje imaš, kakršnega pač imaš. In sedaj je treba zadeve reševat. Sama negledam lahkotno na tematiko splava, a če bi moja hči bila pri 15ih noseča, ja, bi šla z njo delat splav.
Si prepričana, da ne moreš te tematike delit z mamo? Ali kakšno teto? Pač, neko odraslo žensko, ki bo zadeve normalno izpeljala, ti stala ob strani, pomagala?
Če ne, pa kot so ti rekle – pojdi hitro hitro k splošni zdravnici, in potem naprej.
Srečno!

Če si se odločila, potem v vsakem primeru potrebuješ napotnico. Pojdi do svoje ginekologinje, če jo imaš, če je nimaš pa do osebne zdravnice in se pogovorite, kako in kaj.


Nikomur ni dolžna polagat računov? Lepo učiš.
Ko bodo pa v kanti našli tri crknjene garjave mačke, bodo pa vsi mediji o teh mačkih pisali in se zgražali, kako kruti so do mačk eni.
Eh, za otroka pa ni važno…..greš, pa ga fentaš, pa maš mir…vse zakonito…[/quote]

Zakaj vedno, ko se piše splavu, pobojih, grozotah vržete naprej živali. So ljudje, ki pomagajo ljudem, so ljudje, ki pomagajo živalim. In se vse lepo poklapa. Najslabši so pa tisti, ki so proti vsem in imajo pripombe na vse, pomagajo pa ne ljudem, niti niso v nobenem društvu za pomoč otrokom, ženskam in itd…..ali živalim. A ne veš avtorica, da je na svetu veliko ljudi in eni se borijo za mir, drugi za živali, drugi za otroke, tretji za moške, četrti za ……naštevaj…kaj bi pa ti rada počela in to počni …drugim pa ni treba metati naprej…..

Babe da vas ni sram.
Dajete nasvete kakko ubit nerojenega otroka. Za vas je nerojen otrok samo skupek celic,
Pokvarjenke jedne

Svetujem ti, da poveš svoji mami in požreš ”pridigo” na ta račun. Če si bila dovolj stara, da si spala s fantom, si dovolj stara da poveš, kaj se vama je zgodilo.

Kaj če se na postopku splava kaj zgodi? Kaj če se kaj zakomplicira doma, po postopku?

Mami povej, se pogovorita in najdita rešitev. Če ima mama nemogočega partnerja ali moža, pač njemu ne razlagajta.
Kaj pa vem, kje imaš problem!?!?

Madona, menda se ne bojiš svoje mame, ali kako?

Po tem, ne glede na nadaljnje poti, ti bo lažje.

lp,D

Unicorn, si še zelo mlada, stara toliko kot moja hči. Prvo razmisli, če se res ne moreš zaupat svojim staršem ali komu, ki ti je blizu? Ravnala si nepremišljeno, sigurno bo doma najprej kreganje in vse ostalo kar paše zraven in ti se tega bojiš kajne? Vseeno poskusi se pogovorit z mamo.Ker ona je tam, da ti pomaga in verjemi, da ti bo stala ob strani kljub dretju in podobnem. Če zaradi okoliščin vseeno nočeš povedat, pojdi lepo do osebne zdravnice, povej kaj je na stvari, pa ti bo znala pomagat naprej. Srečno!

Točno tako, do šestega tedna je zarodek zgolj skupek celic in nič drugega.
Nima še človeških organov in okončin in nikakor še ni oseba/otrok v pravem pomenu besede.

Vsaka ženska ima pravico odločati o svojem telesu, o svojem življenju, o svoji prihodnosti. Punca je pač naredila napako. Pri teh letih je premlada za otroka, na materinstvo ni pripravljena ne psihično ne fizično. Ja, po mojem mnenju je tudi za seks pri 15ih še prezgodaj. Ampak zaradi ene neumnosti ne bi smela nositi posledic celo življenje.

V primeru, da donosi, bo zapravila eno leto šolanja, mladosti, in do konca življenja poslušala zmerljivke, opazke in bila tarča posmeha in opravljanja.

Se ti ne zdi, da je majčkena razlika biti star 15 ali pa 35 let?? Pri 35 si bila že stara koka :p
In pa krasne nasvete daješ smrklji, me prav zanima, kakšna bi bila tvoja reakcija, če bi tako postopala tvoja sončica![/quote]

ne razumete pointa – ne gre se za smrkljo, pa doma tudi nimam sončice! sem čisto normalna oseba, pa še pri 50-tih nisem stara koka. zakaj naj bi dekle vsem po vrsti razlagalo, o splavu mislim, da potem take osebe, kot ste vi, pljuvajo po njej? žal mi je dekleta, da nima s starši takšenga odnosa, da bi jim o nosečnosti zaupala. vaša inteligenca pa itak sije iz vaših besed. žalostno.[/quote]

Grem v zadnjo tretino življenskega obdobja, torej sem žek nekaj doživela, skusila in videla in se strinjam, dekle naj naredi splav!

Pred njo je življenje, ki ni lahko še težje če bo sama z otrokom. Nič ni lažje kot obsojati in pozabiti, da smo bili tudi mi mladiin naivni. Sama na srečo nisem bila nkoli pred tako dilemo ali narediti splav ali ne, vendar sem vedno rekla, da tretjega otroka ne bi imela. Vso pravico ima odločati o sebi in tudi nositi posledice.

Punca drži se, če imaš pa kolikor toliko v redu odnos z mamo, pa ji to le zaupaj, te bo pospremila tja, te počakala, potolažila in posrkljala.. pa leprav bo verjetno njena prva reakcija bes in jeza. Če pa te bo silila v drugačno odločitev kot si se odločila sama, pa vedi, da je to tvoje življenje in mami lahko mirno poveš, da si pričakovala od najbližje osebe podporo v najtežjih trnutkih, ne pa kritike in obtožb.Drži se in srečno!


Se podpišem!

Jaz sem zadosti stara pa ne razumem. Kaj je lažje – narediti splav v zgodnjem obdobju in nekako skušati pozabiti – ali poslušati celo nosečnost litanije in kasneje obsojanje okolice kako je mogla oddati otroka v posvojitev in kasneje podoživljati vsako leto otrokov rojstni dan. To je bolj humano? Le do koga?

do otroka

Poznam kar nekaj žensk, ki so se odločile enako za splav v srednji šoli. Danes bi ubijale da bi imele otroka, pa ga ni ni…
Dekletu svetujem, da se pogovori z mamo ali z osebo, ki ji najbolj zaupa. Živeti z zavestjo, da si ubil lastnega otroka ni enostavno.

A SE JE OB TEJ ZGODBI KATERA MAMA, KI IMA DOMA SONČKE MOŠKEGA SPOLA ZAMISLILA, DA JE MOGOČE PA NJEN SIN OČE OTROKA:zAKAJ VEDNO MOŠKI GREDO LIŠO SKOZI, PA MENDA JE BIL ZRAVEN KO SE JE OTROK SPOČEL ALI PA JE MOGOČE OD… POSLAN.

A za noge dat narazen si bila pa dovolj pametna? In to danes, ko je na voljo ogromno možnosti zaščite?! In seveda izbiraš najlažjo, najbolj gnusno, najbolj strahopetno pot! Morilka!

Spoštovana “dama” pod nikom take se mi gnusijo

Kako spiš pomoči??? da lako 15 letno dekle obkladaš z morilko??? Resnično upam, da si sama brez greha, če ne si navadna hinavka.

Dej uklopi tisto zadnjo možgansko celico, ki jo premoreš pa pomisli (bog ne daj), da si zaradi takšnih obsojanj dekle kaj stori. Jo boš imela na vesti ti in tebi podobne anonimne bevskačice.

Punca je mlada in “neumna” in je zaj****ebala. Ja ok se strinjam, splav ni kontracepcija. Je pa zadnji izhod, ki ga nobena ženska ne izbere zlahka. Ozadja zgodbe ne poznamo, kot tudi ne njene stiske. Lahko ji svetujemo, nikakor pa ni noben od nas poklican da ji sodi in jo obsoja.

Aja pa miren spanec ti želim….
ufff

New Report

Close