Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Sramotna kampanja proti Türku

Sramotna kampanja proti Türku

Ministrstvo za zunanje zadeve, organ, ki naj bi branil interese Slovenije kot celote, se je čutil “dolžan” oglasiti in pritrditi Peterletovim očitkom iz sinočnje predvolilne oddaje. Ministrstvo za zunanje zadeve je od kdaj pristojno za takšne stvari?

Slovenska vlada je 30. junija 1991 Türka pooblastila za vzpostavljanje stikov s predstavniki mednarodnih organizacij v Ženevi. Pooblastilo je bilo povezano s pričakovanjem, da bo Türk “opustil svoje delovanje v delegaciji oziroma predstavništvu Jugoslavije, s katero je bila Slovenija v vojni”, so sporočili z MZZ.

Peterle in druščina mislijo, da bodo tako dobili volitve? Tako bednih poskusov diskreditacije pa še svoj živi beli dan ne. Takšnim traparijam lahko nasede samo nekdo, ki bi že tako volil Peterleta. Ti isti frajerji, ki zdaj sestavljajo takšne dopise, so takrat žene in otroke vozili na varno v tujino, so tudi na avtomobilih imela tablice YU, ker drugače čez mejo nisi prišel.

Do 26.6.1991 NIHČE v tujini ni mogel biti URADNI predstavnik Slovenije, ker Slovenija še ni bila mednarodnopravni subjekt. In še vsaj pol leta po osamosvojitvi je bilo PRAV TAKO! Poglejte si tale spisek:
26. junij 1991: Hrvaška
2. polovica 1991: Gruzija, Ukrajina, Belorusija
19. december 1991: Islandija, Švedska, ZR Nemčija
13. januar 1992: Vatikan,
14. januar 1992: San Marino
15. januar 1992: Evropska skupnost

Če je v najbolj kritičnih časih (med 10-dnevno vojno) KDORKOLI hotel URADNO zastopati stališča SLOVENIJE, je formalno moral biti predstavnik ranjke Jugoslavije.

Upam, da bo Peterleta v naslednjem soočenju nekdo vprašal, kako natančno naj bi Türk predstavljal državo, ki ni bila priznana? In naj še razloži, od kdaj Ministrstvo za zunanje zadeve rešuje spore med predsedniški kandidati? Če bi Hrvati zavzeli pol Piranskega zaliva, se to isto Ministrstvo verjetno ne bi tako hitro odzvalo. Najprej bi bilo treba sklicati seje šestih odborov, petih komisij, zbrati enaindvajset neodvisnih strokovnjakov …

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Leta 1991 je bilo v Italiji košarkarsko prvenstvo, evropsko mislim, v ekipi je bil tudi Jure Zdovc. Ob začetku agresije je zapustil ekipo in se vrnil v Slovenijo. Težka odločitev vendar edina pravilna.Tudi turk bi moral nastopiti kot predstavnik Slovenije, ki se je takrat borila za mednarodno priznanje. Podoben poziv je bil podan tudi slovenskim oficirjem v jugo armadi.Zapustiti je bilo potrebno jugo institucije.

Slovenska vlada ga je poslala tja, a ne bereš? Slovenska vlada. Da deluje tam. In če je hotel delovati tam, je moral delovati v pogojih, ki so takrat obstajali.

Če si ti takrat hotel iti v Italijo, na primer, si moral to narediti z jugoslovanskimi tablicami na avtu in z jugoslovanskim potnim listom v roki. Si zato bil izdajalec?

Peterle se samo sramoti.

Meni se je včeraj dvigoval želodec, ko sem poslušala njegove hvalospeve. Frajer je sam osvobodil Slovenije, tako je na koncu zvenelo. Z glavo v torbi. Kje je bila ta torba, v kateri je imel glavo? V press centru pod Cankarjevim domom. Po hodnikih pod zemljo je hodil v parlament. Specialci so ga varovali.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Sedaj pa že ornk mešaš. Da si prišel iz Slovenije je bilo potrebno imeti mednarodno veljavni dokument. To je popolnoma jasno, upam da tudi tebi. Ko si pa zunaj pa delaš po svojih možnostih oz. vezah ki jih imaš.Kako pa misliš da je naša vlada kontaktirala z tujino. Mogoče preko jugo diplomacije? Takrat je pač bila v Švici ta konferenca in tja niso odšli šele zjutraj je jasno da je šel z jugo diplomati.Na samem mestu je pa bila idealna priložnost za seznanjanje tujih diplomatov z našimi željami. Upam da je to delal, čeprav težko verjamem.

Drži, ampak uradno še vedno predstavljaš Jugoslavijo. Slovenijo bi lahko predstavljal samo pri Hrvatih, ker oni so nas edini priznali. Glej datume zgoraj.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Peterleta v nedeljo zvečer čaka en hud glavobol.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Lahko bi izgubil častno. Zdaj bo pa sramotno. Saj mi ga je po človeški plati kar žal, ampak sam si je skuhal tole … Ne vem, kdo mu daje tako hudo zgrešene nasvete.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Še ena zanimivost iz leta 1988 – takrat sta tajni civilni in vojaški politični policiji komunistične partije, Udba in Kos, v začetku maja aretirali oficirja Ivana Borštnerja ter civilista, zdajšnjega predsednika vlade Janeza Janšo in Davida Tasiča. Nato je vojaško pravosodje začelo prosluli proces zoper trojico (četverico JBTZ, malo pozneje obtožijo namreč še urednika Mladine Francija Zavrla). Ob tem se je že 9. junija zvečer profesor mednarodnega prava Danilo Türk oglasil prek “opozicijskega” Radia Študent in razložil, kako mednarodno pravo in Odbor Združenih narodov za človekove pravice gleda na sojenje civilistom pred vojaškimi sodišči. Türkova natančna in korektna primerjalna pravna analiza je dokazovala nevzdržnost in neprimernost vojaškega sojenja civilistom. V času, torej ko je še zelo nevarna JLA napenjala mišice, vohunila, grozila, zapirala, obsojala, se je oglasil pravni strokovnjak Türk in pogumno povedal vojski, kako se ne bi smela obnašati.

Ne gre za predstavljanje ampak za lobiranje.Tu je vsa poanta.

Kje je bil Peterle v času vojne? Ve kdo kje se je namakal?

Zaenkrat vemo, da je imel glavo v kovčku. Kje natančno se je kovček nahajal, Peterle ni povedal.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Kaj je, Žogca, taka si torej. Kaj da ne veš, kaj je počel Peterle junija 1991…

Jaz vem. Se je pripravljal na odhod v Avstrijo, skupaj z družino. Z glavo v torbi.

Sem mislil, da bo šlo na tesno z Lojzetom pa se očitno sploh ni bati. Sicer pa le tko naprej, sedaj je tudi že paktično odločen izid volitev čez 1 leto 🙂 Škoda, začel so dobro, ampak očitno ko si enkrat gor, si ne moreš kaj, da nebi podje-ba-val in se valjal v prahu slave. PRav zaradi tega sem si nadel enkraten nik in vidim, da je temu res tako, hehe.

To je čredni nagon. Pač ankete so najprej kazale 53 proti 47 v korist Türka in so ovce pobegnile tja, kjer je več ovac. Neovce so ostale in te bodo volile Peterleta.

Kacin: Sporočilo MZZ je poseg v volilno tekmo

Današnje sporočilo ministrstva za zunanje zadeve, po katerem je predsedniški kandidat Danilo Türk med osamosvajanjem predstavljal Jugoslavijo v Komisiji za človekove pravice v Ženevi, je po mnenju tedanjega ministra za informiranje in evropskega poslanca Jelka Kacina “nedostojen poseg v volilno kampanjo”. Kot je pojasnil Kacin, Slovenija takrat ni bila mednarodno priznana, zato je Türk ni mogel predstavljati, ga je pa slovenska vlada tedaj pooblastila, da v Ženevi zastopa interese Slovenije.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Kovček se je nahajal na Vrbskem jezeru.

Tale vaša kampanija proti Peterletu je še sramotnejša.

In če danes tukaj na Političnem čveku pustiš link članka do Mladine, si že skoraj Hitler, ker Mladina je pa ja nesprejemljiva.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Kak link za dokaz?

Ali je človeka primerjati s Hitlerjem neprimerno, Žogca? Prosim odgovori.

Mi je pa zabavno, da je ravno leva opcija tista, ki skoz nekaj citira, včasih celo pisce iz drugih forumov ha ha ha..

Ja, če nimaš svojega mnenja, ti ga mora nekdo dati , kajne?

Da bi levičarji, ki se sicer bahajo s svojo izobrazbo in omiko kaj razmišljali, to pač ne.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Vsi levičarji imajo enako izobrazbo. Poanta socializma je, da smo vsi enaki, to velja tudi na področju izobrazbe. Tudi mnenja so enaka, zato levičarji copy-pastajo.

Hja, mene je Primož, naš vsakdanji birič, spet zbrisal. Še mal pa bom kot vsi Izbrisani, šla fehtat na Ustavno sodišče, skupaj z vsemi njimi, pa še Strojanove bom za vsak slučaj s seboj vzela, za dokaz, da sploh obstajam.

Ampak, Primož že ve. Kaj je prav. In prav je tako.

Spoštovane dame in gospodje, volite Peterleta, v Vaše dobro.

Vsaj Izbrisani ne boste.

Ne.
Citiranje in navajanje kot znanstveni metodološki instrument ni posledica pomanjkanja lastnih mnenj, ampak nujna zahteva vsake argumentirane razprave.
Resna argumentacija se opira na citate in navedke; govorjenje brez njih (vsaj kar se strokovnih debat tiče in česar se vsaj nekateri tukaj poskušate držati) zdrsne slej ko prej na nivo praznega besedičenja.

In če smem še:
govoričenja v prazno imamo v politiki, tako levi kot desni, obilo na voljo; zato ne vidim potrebe, da bi jo gojili še na tem forumu.

New Report

Close