Šumijo gozdovi domači
Oh ja, moj ljubi zajček. To je pa zdaj moja
r… rana! Zdaj bom hodila v službo ob 8. uri.
To meni ne ustreza najbolj, sem namreč jutranji
človek in jaz sem najbolj ustvarjalna od 3. do 7.
ure zjutraj, potem pa začne moja ustvarjalnost
malce upadati. S to uro se mi je podrlo še nekaj
drugih stvari, te me zaenkrat bolj bolijo in motijo, ampak, morda ne bo dolgo trajalo.
Ste pa vi, Tjavendanovski brlog tisti, ki mi pomenite zelo veliko in h kateremu se zatekam po pomoč. Tako, kot danes, ko sem bolj tako….. malce bolj ….. no …… kaj pa vem …….. se še nisem čisto analizirala …… nisem pa ne čisto ta prava. Nekaj mi manjka …… ali pa nekdo…….. kdo bi vedel. …… nekatere še pogrešam, še vedno, ….. ne vem, kje se potepa naš ljubi Sašk, tako rada bi ga stisnila v objem ….. pa medočk manjka, tudi njemu bi rada povedala kaj lepega, važno pa je, da sem našla …… bodičastega prijatelja, pa našega sončnega Janija, pa …… kje pa hodi Valter? Pridite, naredimo si en gozdni žur! O, pa muca manjka, pa Sandro pogrešam, pa Špelči se še ni javila, oh, pa še manjkajo naši tjavendanovci …….. pridite, javite se vsaj toliko, da vemo, da ste živi :….
Mariči
Ježek ni nič od lisičke zapuščen , kvečjemu je lisička od sveta zapuščena !
Ni šla sploh nikamor , bi pa rada šla , o ja !
Mora doma stražit tisto mačjo zver , ki uničuje brez predsodkov in kriterijev vse , kar ji pride pod tačke !
In kar je najhuje , kaže , da sta se s pesjanom nekako sporazumela , da ga ona hujska , on , tupko , je pa udarna sila. A si misliš , da ga pripravi do tega , da on že navsezgodaj zjutraj praska po vratih (kar prej ni počel) in ko odprem kuhinjska vrata , sedita onadva lepo en zraven drugega in buljita v vrata. Potem pa se začne mjavkanje in teženje in ko se mačja zver naje , pa divja jaga po stanovanju. Mojih rož je že pol manj, mah iz jaslic je vsepovsod samo v jaslicah ne , tudi precej črepinj sem že počistila , da ne govorim o tem , kako pošast mala pleza – v hipu po fasadi do višine vrat ! Da o vsej spraskani pluti , stolih in foteljih niti ne govorim.
Tako !
Kam bom hodila , če pa moram bit paznica !
lisička , ki takooooo obožuje svojo malo kosmato mačjo pošast :))))