Najdi forum

Splash Forum Politični čvek SVARILO UPOKOJENCEV – VSEM NOVODOBNIM OSVOBODITELJEM, MLADINI IN NEVEDNEŽEM IN

SVARILO UPOKOJENCEV – VSEM NOVODOBNIM OSVOBODITELJEM, MLADINI IN NEVEDNEŽEM IN

Odgovor na objavo uporabnika
No ja, 02.03.2023 ob 17:21

Pozdrav gospa prababi. Res je bolj malo časa ampak vseeno, kaj vas zanima? Do sedaj se ni spremenilo nič. Mnenja ostajajo enaka.

No ja,

evo me, sem po kosilu in še nekaj tudi postorila. 

S čim bova še pokramljala? Pišeš tudi:

hhm, hhm, ja, besedilo, ko sem napisala, je izginilo, ha, ha, ha, hvala nagajivcu.

Ampak, smeh je pol zdravja. 🙂

Kljub temu, da se spominjam na dneve, ko so naši Slovenci zelo trpeli v tistem času pred 82 in 81 leti, me takale dogajanje prisilijo v smeh. Svečka, ko sem jo včeraj prižgala v spomin moji sošolki že drugi dan gori. Pa še bo gorela v spomin njenemu bratu in ostalim šestnajstim NEDOLŽNIM žrtvam, pokončanih od okupatorja s pomočjo izdajalcev, 10.marca 1942, v GRAMOZNI JAMI.

Ne morem tudi mimo dogodka, ko se je zgodil moji družini, takoj po tem groznem dogodku. Sredi marca 1942, bilo je še zelo mraz, so pridrveli Italijani in nas otroke spodili s tople peči, ven na mraz. Začeli podirati hišo, opeko so odvažali k železniški progi, da so gradili bunkerje. Oče je bil takrat že  v italijanski internaciji. Vse to sem tukaj napisala. Žal, nekaterih to prav nič ne zanima, kaj smo prestajali nekateri v tistem času.

Lahko bi vam postregla  s pisanjem, kaj so tukaj pisali o tistih dogodkih. Mogoče pa bom prilepila LINK?

Kot sem že napisala, da nas je še nekaj iz tistega časa, ko smo trpeli, eni in drugi, vsak z ene in druge strani. Zaradi samo enega krivca, smo trpeli eni in drugi. Ampak, tisti osebek se ni čutil nič krivega pri obsodbi, vse je zanikal. Žal nekateri ga povzdigujejo v boga, rešitelja. Samo čakam, da bo padel predlog, da postane svetnik.

Ne, ta naziv si ni zaslužil.

Ni kaj imeli smo politike, ko so se spetljali z okupatorji, kljub temu, da so dobro vedeli, kaj čaka Slovence. Imeli smo tudi dva Rupnika, sedaj se je pa pojavil še tretji, ko jim dela VELIKO SRAMOTO.

Napak ne bom iskala, kar spreglejte jih!

Prababi, skrenila si iz teme in to zelo. Če se želiš pogovarjat o čem drugem odpri novo temo, postavi trditev z dokazi in se bom z argumenti odločil ali sprejemam tvojo trditev ali ne sprejemam tvoje trditve.

Saj veš kako to gre. Če ima nasprotna stran drugačne argumente jih predstavi in ovrže trditve nasprotne strani. V drugem primeru, ko ni argumentov, tud če je tiho, se strinja z napisanim. Ampak še vedno obstaja možnost, da se nasprotni strani vse zdi nesmiselno truda in bizarno za obravnavo.  Torej, tišina ni vedno strinjanje.

Saj veš, pametnejši popušča. Ko popustiš ni reakcije na akcijo. Prav zaradi tega se ločita naravoslovna in družboslovna smer. V naravoslovni smeri vsaki akciji sledi reakcija. V družboslovju “nakladanju” ni nujno, da sledi reakcija.

TONA razmišlja kot Kastro v Kubi. Tehnološki postopki v proizvodnji so se začeli naglo spreminjati po letu 1990 in če bi se od takrat dalje delalo s tisto tehnologijo 45-90 bi že kar v desetih letih po letu 90 pocrkali kot psi. GLEDE stanovanj se strinjam in ko jih bo mesec toliko izgradil, naj jih tudi v nekem obdobju, razdeli. DRUače bodo zaradi nevzdrževanja tako propadla. Prababici pa svet tako ni jasen in zaradi let tudi nepregleden.

No ja, 07.03.2023 ob 09:41

Prababi, skrenila si iz teme in to zelo. Če se želiš pogovarjat o čem drugem odpri novo temo, postavi trditev z dokazi in se bom z argumenti odločil ali sprejemam tvojo trditev ali ne sprejemam tvoje trditve.

Saj veš kako to gre. Če ima nasprotna stran drugačne argumente jih predstavi in ovrže trditve nasprotne strani. V drugem primeru, ko ni argumentov, tud če je tiho, se strinja z napisanim. Ampak še vedno obstaja možnost, da se nasprotni strani vse zdi nesmiselno truda in bizarno za obravnavo.  Torej, tišina ni vedno strinjanje.

Saj veš, pametnejši popušča. Ko popustiš ni reakcije na akcijo. Prav zaradi tega se ločita naravoslovna in družboslovna smer. V naravoslovni smeri vsaki akciji sledi reakcija. V družboslovju “nakladanju” ni nujno, da sledi reakcija.

No ja,

pišeš, skrenila si iz teme in to, . . . . …….. 🙂

hahaha, veš tukaj je vse zmešan. Ob zadnji nadgradnji, leta 2021, pa so zmešali vse do kraja.

Argumenti, pa večina noče slišati, niti videti. Nočejo brati, pa so dogodke napisali ugledni zgodovinarji. Vsi bežijo mimo, tudi ti! Nisi prav nič boljši in ne predlagaj mi, naj odprem novo temo.

No ja,

pa pojdiva še k Partljiču. Očitaš mu kar nekaj, … Partljič, dobro ve kaj se je dogajalo na njegovem koncu. Tudi ve, da je bila velika revščina v tistem času, velika zaostalost.

Glej ZBORNIK 2007, v njem je Silvo Grgič opisoval okupatorjevih zločinih in njegovih sodelavcev. Mnogo podatkov je navedenih, ne bom ti prepisovala iz ZBORNIKA, vsak, ko tukaj navaja laži, naj najprej prebere podatke, potem pa laže!

Veš, ko sem se jaz pojavila tukaj na MON-u, so mi ene pisačice dopovedovale, da gospodje pišejo zgodovino na novo. Ja, ja na novo po svoje. 🙂

Naj ti povem še to, da jih kar nekaj poznam z ekranov, ko so pisali zgodovino. In ti gospodje so se rodili po letu 1945, v socializmu se šolali, dobili štipendije in dobili tudi dobre službe. Kar nekaj imen se pojavlja med zgodovinarji, ko so se že upokojili in se gredo zgodovinarje. O vojnih razmerah, pa ne vedo nič, ker vojne niso občutili na svoji grbi, da ne rečem ritki. Tebi podobni pa mi ponujajo njihovo zgodovino.

Posezi še po knjigah, ko so jih pisali tuji zgodovinarji. Sem ti že 1 x prilepila link. Prav kmalu bo izšla še ena, … jo bom kupila.

Ja, ja ti OSAMOSVOJITELJ, ČE NE BI BILO PARTIZANOV, SLOVENIJE NE BI BILO! Okupator je Slovenijo že imel razdeljeno, klerikalci in to posvečeni so jim pa kimali in Slovence ovajali.

No ja – 

Ko sem napisala, da se zgodovina skupaj drži, pa ni odgovora.

Ja, ja, nasprotni argumenti, tudi o tem je bilo veliko napisano.

Ko je Hitler izgubil vojno, so naši domobrančki z Rožmanom vred bežali na Koroško. Med potjo pa še nekaj svojih mladih fantov postrelili, ker niso hoteli z njimi. Po podpisu kapitulacije Nemčije, se pravi konec JE napadanja, so še na Koroškem napadli partizane, ranjence še žive metali v Dravo. O tem, pa nočeš nič slišati.

Meni očitaš, da skrbim samo za sebe. Ja seveda skrbim, saj sem že od otroštva naprej morala.

Povej, zakaj ni škof Rožnan rešil mlade fante, saj so bili njegova vojska?

Na pozive, naj se priključijo partizanom, ni hotel nič slišati! Vedel je za SKLEP na JALTI, tudi ti ga preberi.

Raje se je zatekel v eno škofijo na Koroškem, pa še nekaj drugih tudi in čakal, da se reši. Zakaj je bežal, če ni bil nič kriv? Nič ni hotel priznati. Beri knjigo: “ŠKOF ROŽMAN V ZGODOVINI”

Čakal je, da ga bodo rešili po podganji poti.

Oče Draganović se je potrudil, koliko se je mogel.

Iz knjige: “NACIONALIZEM IN NASILJE”

Stran 347 in 348, samo del, …

“Toda Rožmanov prihod ni minil neopaženo. Jugoslovanska vlada je takoj zahtevala izročitev, da bi ga pripeljali v Ljubljano in mu sodila. London ga je želel izročiti, saj so bili dokazi neizpodbitni: z vsem svojim vplivom se je postavil na stran nacifašistične okupacije in je celo blagoslovil slovensko nacionalno gardo, ki je zagrešila strahotne zločine proti domačemu prebivalstvu. Da bi preprečil izročitev, je Vatikan po diplomatski poti poskušal omehčati London in Washington, v Celovec pa je poslal monsinjorja Draganovića. Ta je naredil vse kar je bilo v njegovi moči, da bi Rožmanu odprl prosto pot čez Brennerski prelaz in odhod iz britanske cone, toda vsi poskusi so spodleteli. Vseeno pa so Britanci poskrbeli, da je bil slovenski škof na varnem in so ga – ob obljubi, da ne bo zbežal – zgolj primorali v nekakšni hišni  pripor na škofijskem sedežu v Celovcu. Nekaj mesecev pozneje, v strahu pred nenehnimi Titovimi pritiski na London in v prepričanju, da gre Američanom bolj verjet kot Britancem, se je Rožman skrivaj odpravil v Salzburg,, kjer ga je sprejel nadškof Rohracher. 

Zanimiva posledica Draganovićevih poskusev, da bi rešil Rožmana, je bilo srečanje z nekaterimi ustaškimi vodji, po katerem se je častiti vrnil v Rim, s seboj pa je v dveh kovčkih tovoril 45 kg zlata, spremljala pa sta ga  dva lažna duhovnika, nekdanji minister za kmetijstvo, Stjepan Hefer in nekdanji ustaški general Vilko   Pečnikar, Pavelićev zet”.

349 stran, ….  Na začetku julija je vsebino dveh zabojev odnesen v Rim Draganović.

Naprej pa se potrudi sam, …

No ja, le sprehodi se po obeh knjigah, ko sem jih navedla. Pa še kakšnega tebi podobnega povabi zraven. Podganja pot je zanimivo branje, le poglobi se vanje je dober zapisan argument.

V knjigi, Resnična “ODESSA” veliko piše. … Tihotapljenje nacistov v Peronovo ARGENTINO, je zanimivo branje. Avtor knjige je Uki Goni.

Kdo bi si mislil, da znajo posvečeni gospodje tako lagati, ovčicam pa zapovedujejo, da je lagati greh.

Sem že napisala, da jim je Marko Rupnik napravil veliko sramoto.

V knjigo poglej, pa moje napake popravi, gotovo sem kakšno napravila.

Portugalec 1972, 07.03.2023 ob 10:02

TONA razmišlja kot Kastro v Kubi. Tehnološki postopki v proizvodnji so se začeli naglo spreminjati po letu 1990 in če bi se od takrat dalje delalo s tisto tehnologijo 45-90 bi že kar v desetih letih po letu 90 pocrkali kot psi. GLEDE stanovanj se strinjam in ko jih bo mesec toliko izgradil, naj jih tudi v nekem obdobju, razdeli. DRUače bodo zaradi nevzdrževanja tako propadla. Prababici pa svet tako ni jasen in zaradi let tudi nepregleden.

Hahaha, Portugalec se je po dolgem času oglasil, 🙂  🙂

Sem ti že enkrat napisala, da je tukaj na MON-u, mnogo norega-TONA..

Veš. ti, če boš ti v mojih letih tako pri moči kot sem jaz, ti že v naprej ČESTITAM. ko boš ti toliko star kot sem jaz, mene ne bo več.

Pa lepo se imej! Pa starejše spoštuj!

lp.

PRABABI

Prababi, preveč pišeš.

Kaj pa tezenski gozd po koncu II. vojne? No, to je iz njegovih krajev. Obema stranema se lahko pripisujejo grehi in pohvale.  Ko se boš strinjala s tem se bova lahko pogovarjala naprej, v drugi temi. Saj obvladaš odpiranje druge teme. V kolikor ne, mi povej in ti jo odprem jaz s posebnim povabilom.

Ampak prosim ne piši toliko v enem kosu. Ni časa za vse. Malo, na kratko za sprostitev. In brief.

Prababi, še nekaj.

A misliš, da bi okupator po koncu vojne ostal v Sloveniji? Kdo je premagal okupatorja v Evropi in v svetu?

To kar je počel Francisco Franco v Španiji je počel Josip Broz v Jugoslaviji. Enaka zadeva drugače zavita. Mnogi nedolžni so plačali za svoja prepričanja tako v Španiji kot v Jugoslaviji po II. WW. Na kak način je kdo delal sploh i pomembno. Pomemben je rezultat.

Saj veš:  2+2 = 2×2  ali 3+3+3 = 3×3 in tako vse do neskončno. Rezultat obeh operacij je vedno enak, samo pot je drugačna.

Prababi, samo v razmislek. Komentar ni potreben in ni zaželjen (tako se pride do emocionalnega komentarja in ne do razumskega, ki je zaželjen), ker je to enostavno zgodovinsko dejstvo zapisano v zgodovinskih knjigh, ki so dosegljive izven naših meja države. Počasi se vračajo vendar imajo ogromno nasprotnikov.

Z ustanovitvijo YU kominterne se je na ozemlju stare Jugoslavije pričela državljanska vojna, ki so jo partizani pod vodstvom in nategom komunistov v krinki II. WW izvajali prikrito. Njihov osnovni cilj je bil državni prevrat za vsako ceno. Tisti, ki so na to opozarjali so bili preganjani med II. WW, ampak ne od strani okupatorja. Žalostno je, da je veliko več Slovencev umrlo od roke sonarodnjaka.

No ja, 07.03.2023 ob 20:46

Prababi, preveč pišeš.

Kaj pa tezenski gozd po koncu II. vojne? No, to je iz njegovih krajev. Obema stranema se lahko pripisujejo grehi in pohvale.  Ko se boš strinjala s tem se bova lahko pogovarjala naprej, v drugi temi. Saj obvladaš odpiranje druge teme. V kolikor ne, mi povej in ti jo odprem jaz s posebnim povabilom.

Ampak prosim ne piši toliko v enem kosu. Ni časa za vse. Malo, na kratko za sprostitev. In brief.

Proba, . . .

No ja, pa začniva. Ti pišeš:

Prababi preveč pišeš: , . . . je bilo težko brati? Veš, knjiga ima

Pišeš, kako je bilo po koncu II vojne v Tonetovih njegovih krajih: … Obema stranema lahko pripisuješ greh in pohvale.

Grehe  in pohvale enim in drugim , pa nisi mogel ali nisi hotel našteti. Veš dragi “No ja”, jaz sem mnogo knjig prebrala, domačih in tujih avtorjev. Ja obvladam odpiranje teme. Ni me potrebno vabiti s posebnim povabilom.  🙂  Poznam grehe enih in drugih. Ampak, za kolaboracijo ni opravičila. Odprtih tem, je pa že itak preveč. V vednost, semkaj na MON, sem prišla zaradi laži in to desničarskih. Prišla že leta 2005, kaj vse sem fasala od njih je napisano, veliko tudi zbrisano. Če si pozabil, Primož nas je okrcal z ekstremisti. Če hočeš zdržati med ekstremisti, sem morala še jaz malo na oštro.  🙂

Jaz sem odšla. Dobro veš, da je “hhm&mik” odprl temo PRABABI in začelo je padati po meni.  Na prvi strani se vidi, kdaj je bila tema odprta in kdaj sem se jaz pojavila. Pozneje me je spremenil  v PRABABLA.  Nekdo je poklicaj, javi se na PČ, kličejo te. Še danes ne vem kdo je bil.

Veš vsaka stvar ima svoje mere. Napisala sem ti že, da me ne briga kdo si ti, niti kdo je `hhm&mik´. Človek se mora braniti. Ne bom pa naštevala vse kaj ste/so mi pripisali.

No ja, 07.03.2023 ob 20:55

Prababi, še nekaj.

A misliš, da bi okupator po koncu vojne ostal v Sloveniji? Kdo je premagal okupatorja v Evropi in v svetu?

To kar je počel Francisco Franco v Španiji je počel Josip Broz v Jugoslaviji. Enaka zadeva drugače zavita. Mnogi nedolžni so plačali za svoja prepričanja tako v Španiji kot v Jugoslaviji po II. WW. Na kak način je kdo delal sploh i pomembno. Pomemben je rezultat.

Saj veš:  2+2 = 2×2  ali 3+3+3 = 3×3 in tako vse do neskončno. Rezultat obeh operacij je vedno enak, samo pot je drugačna.

ŠE 1x PROBA

No ja, 

07.03.2023, ob 20:55, Pišeš:

A misliš, da bi okupator po koncu vojne ostal v Sloveniji?  Nadalje še, Pišeš: Kdo je premagal okupatorja v Evropi in svetu?

Vsak učenec osnovne šole ve, kdo je premagal okupatorja, tudi kdo je bil kolaborant. Tisti, ko smo takrat v vojni živeli in preživeli, to strašno norijo, pa itak vemo. Tole tvoje pisanje je brezpredmetno. Žal!

Okupator je imel že vse razdeljeno, še preden je prišel v Slovenijo. Ne vtikaj v naše slovenske probleme tujih držav, semkaj. Razčiščujemo slovenske zadevice. Titu očitaš kaj je počel, kaj je počel škof Rožman s Slovenci, si pa tiho! Plačali so nedolžni ljudje, to jaz dobro vem, sem probala. Oja, zelo je pomembno, kako je kdo delal. Rezultati so tudi vidni. Na Mon-u, so tudi napisani. Kdo je kolaboracijo oborožil, kdo jo je vodil, vse to je vidno zapisano. V slovenski zgodovini in tudi zapisano je v drugih državah.

Tisto tvoje računanje, obdrži zase.

P.s.

Danes je praznik žena, 8. MAREC.

GENERALNA SKUPŠČINA ZN-a, je mednarodni dan  žensk z resolucijo določila leta 1977.

Med tem, sem že malo poklepetala z obiski, zato malo mudim.

PRABABI, 08.03.2023 ob 16:22

No ja, pa začniva. Ti pišeš:

Prababi preveč pišeš: , . . . je bilo težko brati? Veš, knjiga ima

Pišeš, kako je bilo po koncu II vojne v Tonetovih njegovih krajih: … Obema stranema lahko pripisuješ greh in pohvale.

Grehe  in pohvale enim in drugim , pa nisi mogel ali nisi hotel našteti. Veš dragi “No ja”, jaz sem mnogo knjig prebrala, domačih in tujih avtorjev. Ja obvladam odpiranje teme. Ni me potrebno vabiti s posebnim povabilom.  🙂  Poznam grehe enih in drugih. Ampak, za kolaboracijo ni opravičila. Odprtih tem, je pa že itak preveč. V vednost, semkaj na MON, sem prišla zaradi laži in to desničarskih. Prišla že leta 2005, kaj vse sem fasala od njih je napisano, veliko tudi zbrisano. Če si pozabil, Primož nas je okrcal z ekstremisti. Če hočeš zdržati med ekstremisti, sem morala še jaz malo na oštro.  🙂

Jaz sem odšla. Dobro veš, da je “hhm&mik” odprl temo PRABABI in začelo je padati po meni.  Na prvi strani se vidi, kdaj je bila tema odprta in kdaj sem se jaz pojavila. Pozneje me je spremenil  v PRABABLA.  Nekdo je poklicaj, javi se na PČ, kličejo te. Še danes ne vem kdo je bil.

Veš vsaka stvar ima svoje mere. Napisala sem ti že, da me ne briga kdo si ti, niti kdo je `hhm&mik´. Človek se mora braniti. Ne bom pa naštevala vse kaj ste/so mi pripisali.

Prababi, začel sem v tvoji temi. V drugih še nisem pisal. Nisem dolgo na tem forumu. Je pa zanimivo, da me je sem pripeljal Google, ko sem iskal en podatek.

Kaj so ti drugi počeli in pisali mi ni znano. sam nisem ekstremist se pa ostro odzovem na trditve in obtoževanja brez argumentov. Nimam pa mnenja v zadevah o katerih poznam samo eno plat zgodbe. Šele ko poznam obe plati lahko podam svoje mnenje. Obsojam pa nikogar. Z njimi se lahko eventualno strinjam ali ne. V Sloveniji sodbo v imenu ljudstva podajajo sodniki na sodiščih.

Ljudje smo različni in iluzorno bi bilo pričakovati, da se z menoj vsi strinjajo. Pomembno je kako zna nekdo prenesti kritiko in jo predvsem spoznati, prepoznati in se popraviti.

Prababi čauči,

se slišimo

No ja, 07.03.2023 ob 21:13

Prababi, samo v razmislek. Komentar ni potreben in ni zaželjen (tako se pride do emocionalnega komentarja in ne do razumskega, ki je zaželjen), ker je to enostavno zgodovinsko dejstvo zapisano v zgodovinskih knjigh, ki so dosegljive izven naših meja države. Počasi se vračajo vendar imajo ogromno nasprotnikov.

Z ustanovitvijo YU kominterne se je na ozemlju stare Jugoslavije pričela državljanska vojna, ki so jo partizani pod vodstvom in nategom komunistov v krinki II. WW izvajali prikrito. Njihov osnovni cilj je bil državni prevrat za vsako ceno. Tisti, ki so na to opozarjali so bili preganjani med II. WW, ampak ne od strani okupatorja. Žalostno je, da je veliko več Slovencev umrlo od roke sonarodnjaka.

da vidim, kaj se bo pokazalo, malo bremza, citiranje, …

No ja,

07.03.2023, ob 21:13 napisal:

Daješ mi v razmislek. Komentar ni potreben in ni zaželjen.  Ja dragi “No ja”, vse je zapisano v knjigah in veliko jih je, mnogo se reče. Žal jih nekateri nočejo brati. Pa jih bodo morali. Posebno mladi, da bodo vedeli, kako so mešetarili klerikalci s Slovenskim narodom.

Tole kar si napisal v zadnjem odstavku ne drži. V začetku Stare Jugoslavije, ob razpadu, je bilo v Slovenije malo komunistov. Takratni klerikalni voditelji so zapisali: “Komunistov se ne bojimo, ker so še mali. Ko je bila ustanovljena “Osvobodilna fronta”, iz 26.04.1941 na 27.04.1941, so pa ugotovili, da so ljudje proti njihovem delovanju. 

Ko so se pojavili okupatorji, Italijani, so jih voditelji pričakali na VIČU in jim v dobrodošlico izročili ključe. Narobe misliš, tistih par komunistov, ko jih je bilo ne bi mogli kaj dosti napraviti. Sicer so jih imeli več kot polovico priprtih. V Novem mestu so jih izpustili šele, ko so ljudje demonstrirali. Izpustili so ji šele ko so bili Italijani že v Ljubljani. 

Klerikalci so bili tisti, ki so na vsak način hoteli biti vedno na oblasti. Veš, vse je zapisano. Ljudstvo se je uprlo njihovim dejanji.

Aretacije so se začele kmalu. Od kje ti črpaš tole navajanje, veš sam. Komunisti so jim ponudili roko, da se skupaj uprejo. Odgovorili so jim, da niso legalna stranka.

Sem videla, da si že nekaj pripisal. Ja žalostno je, da je umrlo toliko Slovencev od roke sonarodnjakov.

No, ja, 

sprehodi se po spletu MON-a, na voljo imaš preko 300 strani raznih tem, z mnogimi komentarji.

Lp.

PRABABI

No ja, 08.03.2023 ob 17:33

Prababi, začel sem v tvoji temi. V drugih še nisem pisal. Nisem dolgo na tem forumu. Je pa zanimivo, da me je sem pripeljal Google, ko sem iskal en podatek.

Kaj so ti drugi počeli in pisali mi ni znano. sam nisem ekstremist se pa ostro odzovem na trditve in obtoževanja brez argumentov. Nimam pa mnenja v zadevah o katerih poznam samo eno plat zgodbe. Šele ko poznam obe plati lahko podam svoje mnenje. Obsojam pa nikogar. Z njimi se lahko eventualno strinjam ali ne. V Sloveniji sodbo v imenu ljudstva podajajo sodniki na sodiščih.

Ljudje smo različni in iluzorno bi bilo pričakovati, da se z menoj vsi strinjajo. Pomembno je kako zna nekdo prenesti kritiko in jo predvsem spoznati, prepoznati in se popraviti.

Prababi čauči,

se slišimo

še malo probe,

No ja, končno se je pokazalo, … ha ha lepo, …

08.03.2023 ob 17:33 si napisal:

“V drugih temah še nisem pisal. Nisem dolgo na forumu. Je pa zanimivo, da me je sem pripeljal Google, ko sem iskal en podatek. Kaj s drugi počeni in pisali mi ni znano,

in še:

Prababi čauči,

se slišimo”

~~~~~~~~~~~~~~~

Sem skrajšala, … poglej zgoraj.

No ja, 

pišeš, nisem dolgo tukaj, Google me je sem pripeljal, … kaj so ti drugi počeli mi ni znano, nisem ekstremist itd. … pišeš tudi nisem tisti za katerega me ima ind. …

Jaz pa te sprašujem: …

Pred Novim letom si napisal: … “22.12.2022 ob 01:21, “Ti si tako stara, da bi to že morala vedeti in se ti takšne napake ne bi smele pojavljati, lahko pa da samo zavajaš s svojo starostjo, kot danes vsi prijatelji med seboj. Dvomom, da sploh imaš vnuke. To ni trditev ampak dvom.”

A si tole o meni, tudi na Googlu zvedu????,  🙂 … … kaj vse stric Google pove. … Pa o gospodu Partljiču, očitanje, …  …  ti je tudi Google povedu. Uuuu a tvoji prijatelji si pa kar lažete med seboj. Ne ne ne, to pa ni lepo. Jaz imam še nekaj prijateljic, sodelavk, žal, jih je veliko že odšlo. So tudi na “ić”, se razumemo med seboj, če se katera dolgo ne oglasi, nas pa skrbi.

Upam, da si si sedaj, ko ne odgovarjaš, le še kaj prebral.

Da me ne briga, kdo si, sem ti pa že povedala. Pa v Ruparjevo temo in temo PRABABI, tam je veliko branja, preveri in povej kaj ne drži.

No ja, pa lep pozdrav! Poboljšaj se.

Še malo pa bo Velika noč,

Odgovora nisi napisal. … No, potrudi se.

PRABABI, 22.03.2023 ob 19:31

No ja, končno se je pokazalo, … ha ha lepo, …

08.03.2023 ob 17:33 si napisal:

“V drugih temah še nisem pisal. Nisem dolgo na forumu. Je pa zanimivo, da me je sem pripeljal Google, ko sem iskal en podatek. Kaj s drugi počeni in pisali mi ni znano,

in še:

Prababi čauči,

se slišimo”

~~~~~~~~~~~~~~~

Sem skrajšala, … poglej zgoraj.

No ja, 

pišeš, nisem dolgo tukaj, Google me je sem pripeljal, … kaj so ti drugi počeli mi ni znano, nisem ekstremist itd. … pišeš tudi nisem tisti za katerega me ima ind. …

Jaz pa te sprašujem: …

Pred Novim letom si napisal: … “22.12.2022 ob 01:21, “Ti si tako stara, da bi to že morala vedeti in se ti takšne napake ne bi smele pojavljati, lahko pa da samo zavajaš s svojo starostjo, kot danes vsi prijatelji med seboj. Dvomom, da sploh imaš vnuke. To ni trditev ampak dvom.”

A si tole o meni, tudi na Googlu zvedu????,  🙂 … … kaj vse stric Google pove. … Pa o gospodu Partljiču, očitanje, …  …  ti je tudi Google povedu. Uuuu a tvoji prijatelji si pa kar lažete med seboj. Ne ne ne, to pa ni lepo. Jaz imam še nekaj prijateljic, sodelavk, žal, jih je veliko že odšlo. So tudi na “ić”, se razumemo med seboj, če se katera dolgo ne oglasi, nas pa skrbi.

Upam, da si si sedaj, ko ne odgovarjaš, le še kaj prebral.

Da me ne briga, kdo si, sem ti pa že povedala. Pa v Ruparjevo temo in temo PRABABI, tam je veliko branja, preveri in povej kaj ne drži.

No ja, pa lep pozdrav! Poboljšaj se.

Še malo pa bo Velika noč,

Odgovora nisi napisal. … No, potrudi se.

No ja,  …. Kje si ???

Včasih so dejali, kdor čaka dočaka, …. Odgovori,  08.03.2023 ob 17:33 si napisal:

Prababi čauči

se slišimo

… tebe pa od nikoder , kje se zadržuješ, kje modruješ?

O Googlu povej, praviš, da te je on pripeljal na MON.

Ne dolgo nazaj je eden pripeljal k meni obiske, pa je mal na moj računalnik pobrsku.

Ha ha ha, veš, da ga je tudi na MON prepeljalo, za podatek, ki ga je iskal. Še dobro, da je povedal kaj je iskal. Čez nekaj dni se je kar na mojem Mobi-ju  kazalo tisto napotilo, brskal je pa na računalniku, pa tudi hitro izginilo. Nisem v celoti videla. Ja, ja Google in Mon vse vesta – znata. No tole bi še verjela.

Vse drugo kar si o meni pisal pa ne! 🙂 No le napiši, kje si prebral, lagati je grdo, ni lepo.

No ja, 21.01.2023 ob 08:45

Misem ta za katerega me imaš. Komentar sem podal do sedaj samo na to temo. Razpravljat z ozko gledanimi nimam namena.

Saj je vseeno kdo si, saj me ne briga., to sem ti že napisala 🙂

Ampak, šteješ se k  “osamosvojiteljem”, to je bolj važno.

Le kaj bi vi osamosvojiteljili? Leta 1990?  … Veš, TO (obramba) je bila ustanovljena že leta 1968, brez TO ne  bi bilo nič. 

Treba je pogledati tudi v zgodovino, kakšen plan je imel Mussolin  in Hitler.

Če bi okupatorju v II. SV vojni uspelo??  VI, ne bi imeli kaj OSVOBODITI.

Ker je imel okupator Slovenijo že razdeljeno. Aja aja, tebe takrat še ni bilo. Ampak v zgodovini je vse zapisano, le poglej!

No ja, …  

Naj ti bo, malo za pokušino iz:

ZBORNIKA 2007 od Mussolinija in Hitlerja.

V podkrepitev Mussolinijevim in Hitlerjevim načrtom o raznarodovanju Slovencev naj navedemo samo dve njuni izjavi, ki sta ju podala še preden sta prišla na oblast.

V Pulju je 22. februarja 1922 bodoči “duce” rekel:

“Ko se srečamo s tako raso, kot je slovanska – manjvredna in barbarska -, ne smemo proti njej igrati politike sladkorčkov, ampak politiko palice (…) Ne bojimo se več žrtev (…) Meje Italije morajo potekati na Brenerju, na Snežniku, ma Dinarskem gorstvu (…) Mislim, da se sme z vso lahkoto žrtvovati 500.000 barbarskih Slovanov za 50.000 Italijanov (…)”

Bodoči “Fihrer” pa je  v pogovoru s knezom Ernestom Rüdigerjem Stahrembergom leta 1928 izjavil: “Haburžanom in avstrijskkemu plemstvu najbolj zamerim, da več kot v 500 letih niso mogli ponemčiti tistih nekaj kilometrov od Alp do Jadrana, da tako Nemci niso prišli do Trsta, ki bi moral biti nemška luka.”

Ko so sile Osi leto in pol po izbruhu druge svetovne vojne, 6. aprila 1941, napadle Jugoslavijo in jo razkosale v skladu s svojimi zemeljskimi apetiti, so si med seboj razdelile slovensko ozemlje (Dravsko banovino) na tri dele: Gorenjsko, Štajersko, slovensko Koroško in severni del Dolenjske je zasedla Wehrmacht, Notranjsko, Ljubljano in večino Dolenjske je Italija priključila k svoji kraljevini, medtem ko je Madžarska dobila Prekmurje. …

… No ja, naprej si pa še sam postrezi.

PRABABI, 01.04.2023 ob 01:16

No ja, …  

Naj ti bo, malo za pokušino iz:

ZBORNIKA 2007 od Mussolinija in Hitlerja.

V podkrepitev Mussolinijevim in Hitlerjevim načrtom o raznarodovanju Slovencev naj navedemo samo dve njuni izjavi, ki sta ju podala še preden sta prišla na oblast.

V Pulju je 22. februarja 1922 bodoči “duce” rekel:

“Ko se srečamo s tako raso, kot je slovanska – manjvredna in barbarska -, ne smemo proti njej igrati politike sladkorčkov, ampak politiko palice (…) Ne bojimo se več žrtev (…) Meje Italije morajo potekati na Brenerju, na Snežniku, ma Dinarskem gorstvu (…) Mislim, da se sme z vso lahkoto žrtvovati 500.000 barbarskih Slovanov za 50.000 Italijanov (…)”

Bodoči “Fihrer” pa je  v pogovoru s knezom Ernestom Rüdigerjem Stahrembergom leta 1928 izjavil: “Haburžanom in avstrijskkemu plemstvu najbolj zamerim, da več kot v 500 letih niso mogli ponemčiti tistih nekaj kilometrov od Alp do Jadrana, da tako Nemci niso prišli do Trsta, ki bi moral biti nemška luka.”

Ko so sile Osi leto in pol po izbruhu druge svetovne vojne, 6. aprila 1941, napadle Jugoslavijo in jo razkosale v skladu s svojimi zemeljskimi apetiti, so si med seboj razdelile slovensko ozemlje (Dravsko banovino) na tri dele: Gorenjsko, Štajersko, slovensko Koroško in severni del Dolenjske je zasedla Wehrmacht, Notranjsko, Ljubljano in večino Dolenjske je Italija priključila k svoji kraljevini, medtem ko je Madžarska dobila Prekmurje. …

… No ja, naprej si pa še sam postrezi.

Tukaj je zelo malo napisano, kaj je imel OKUPATOR V SVOJEM PLANU.

New Report

Close