Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tašča me je po kosilu poslala pomivat posodo

Tašča me je po kosilu poslala pomivat posodo

Odgovor na objavo uporabnika
odnosi, 24.07.2022 ob 12:55

odnos tašča -snaha….

s strani snahe manjka spoštovanja, neke zdrave ( ala Japonci…) hvaležnosti, ponižnosti ( tašča je v hiearhiji nad tabo- starejša, bolj izkušena, ….) , razumevanja in okretnosti, ažurnosti,. v nastalih razmerah….

in napačno razpredanje, da bi ti vrnila z enakim ( jo poslala pospravljat ?) , ne razumeš, da nista v enakovrednem položaju- je nad tabo in to se spoštuje v odnosu- ne zmoreš osvojiti in misliš, da sta krave skup pasli…

vadi ponižnost, hvaležnost, spoštovanje, …

bravo: nista v enakovrednem položaju, tvoj-njen brezjajčnik je stopil na katero stran?

Stajerka737, 24.07.2022 ob 13:02

Hiearhija pa to..

Kaj pa jaz ko so me prestavili med lolacijami in sem sedaj nadrejena oz glavna sefica na lokaciji tasca pa kar nekaj pod mano. Z njo imam same tezave ker je totalno nesposobna in se vlece kot kit. Kje je sedaj tu hierarhija. V sluzbi jo naj teram doma pa ji rit nastavim? Hvala bogu da ne zivimo skupaj.

Odpoved delovnega razmerja zaradi nesposobnosti. Služba je služba.

Njeno: se razume.

pripravi se, vsakič bo huje:)

to so te “taprave” tašče

Če imaš partnerja rad, sprejmeš tudi taščo. Jaz sem vedno spoštljiva do nje in ona do mene.

Imam tudi sama snaho. Jemljem jo kot svojo hčer.

Normalni ljudje imajo normalne odnose!

-Stajerka- ja, razumem- zapleteno sploh v družinskih podjetjih, ta lestvica pomembnosti- kdo je kdo in kdo daje komando ( zaposlenim , ki so lahko zmedeni zaradi familjarnih navez )….

najbolš, da se držiš starega reka- služba je služba, družba ( družina ) pa družba…torej službene zadeve urejaj uradno, če ni sposobna, izpostavi, da se premesti na drugo delo, ( recimo, ji bolj razloži podrobno, kje ti vidiš napake, ponudiš rešitev…) sodeluj pri tem z možem, če ste vsi vpeti v firmo…tako, da se da osvojit tehnik sodelovanja. ko imate pa zasebne družinske zadeve, rojstne dni, božič, …se pa poskusi fokusirat na zasebno- naprimer…jo pohvališ, frizuro, kuho, vrt, rože, kako ste lepo prenovili to pa ono…doma je samo mama od tvojega moža…poskusi povadit, škodit ne more in ne povzroča prepirov- vedno prvo zlepa poskusiš.

Jaz bi vstala in šla domov.

Bi pomagala, če bi lepo rekla. S takimi besedami pa sigurno ne.

Ruknes moza :”A nisi slisal? Posodo mors it pomit. Ti si domac tu. Jaz sem samo obisk.”

Tašča nas je ob praznovanju tastovega rojstnega dneva povabila na kosilo. Med kosilom, torto, kavico je bilo vse super, nato pa … Zleknila sem se na kavč, kot ostali ožji člani družine. Ko me je ona zagledala, me je takoj poslala pospravljat in pomivat posodo ter dodala, da naj poležavam kar doma, tu pa ne. Halo? Prišla sem na obisk. Povabljena sem bila. Jaz tudi ob njenem obisku ne zahtevam, da mi pomaga pospravljati. Zakaj pa ostalim ni rekla za pospravljanje? Prav ponižala me je. Saj ji bom vrnila. Ob naslednjem povabilu k nam jo bom poslala pospravljat. Samo proba naj poležavati ali sedeti. Pri nas se dela, lenari pa naj kar doma. Na napačno se je spravila.

Če je to res …Saj ne morem verjet!

Da povabi na kosilo, potem pa naj gostje pomivajo posodo? Tudi slučajno mi ne bi bilo na misel, da bi snahi rekla kaj takega!

Sicer pa – pomivalni stroj naj si nabavi.Danes je to popolnoma normalna in potrebna stvar v kuhinji.Jaz ga imam že 38 let.Bosch.Od takrat, ko sva se poročila.

Ni boljše teme kot je tema o taščah in snahah za nabijanje klikov!

Bedasta provokacija.

Na obisku, 24.07.2022 ob 11:47

Tašča nas je ob praznovanju tastovega rojstnega dneva povabila na kosilo. Med kosilom, torto, kavico je bilo vse super, nato pa … Zleknila sem se na kavč, kot ostali ožji člani družine. Ko me je ona zagledala, me je takoj poslala pospravljat in pomivat posodo ter dodala, da naj poležavam kar doma, tu pa ne. Halo? Prišla sem na obisk. Povabljena sem bila. Jaz tudi ob njenem obisku ne zahtevam, da mi pomaga pospravljati. Zakaj pa ostalim ni rekla za pospravljanje? Prav ponižala me je. Saj ji bom vrnila. Ob naslednjem povabilu k nam jo bom poslala pospravljat. Samo proba naj poležavati ali sedeti. Pri nas se dela, lenari pa naj kar doma. Na napačno se je spravila.

Za avtorico

Kaj pa tvoja mama tudi tvojemu nabija naj pospravi posodo kadar ste pri vas na kosilu?

Prav bi bilo, da pri pospravljanju sodelujejo vsi, saj nismo v avganistanu…

Če bi moja mat mojo ženo pri sebi poslala pomivat posodo, bi jo jaz povprašal po zdravju.

Kaksnega spostovanja neki, dokler tasca ne zna vzgajat, oziroma vzgaja po nekem prezivelem patriarhatu, si ne zasluzi nobenega spostovanja, kvecjemu brco v rit njej in njenemu nevzgojenemu podmladku. Konec debate!

ja no, 24.07.2022 ob 15:02

Kaksnega spostovanja neki, dokler tasca ne zna vzgajat, oziroma vzgaja po nekem prezivelem patriarhatu, si ne zasluzi nobenega spostovanja, kvecjemu brco v rit njej in njenemu nevzgojenemu podmladku. Konec debate!

Za avtorja@odnosi

Tašča se je očitno lotila zadeve, ki ji ni bila kos. Ji je zmanjkalo energije, kar ni nič narobe. Sama bi se v tem primeru prej obrnila na sina ali moža ali pa vsaj nevtralno rekla, če lahko kdo posodo zloži v pomivalca, ker sem utrujena.

Sama včasih povabim mlade na kosilo ali večerjo, enako oni, a le redko v nedeljo. Nedeljo naj imajo zase, za izlete ali počitek. Če je kaj večjega, gremo ven. Sploh v tej vročini – kljub klimi – ne bi rintala po kuhinji.

Jaz bi vstala in rekla, da grem poležavat domov. In bi šla. Pa tudi nazaj se ne bi vračala.

Ker eno je, da ti nekdo lepo reče, da potrebuje pomoč, drugo pa, da te na tak način tera nekaj delat, še posebej, če to velja samo zate, ostali pa prosto po prešernu.

No ja tašča ni ravno olikana ampak ti pa tudi ne, po bontonu bi se morala sama ponuditi ali pospraviš po kosilu a ne….

Anonimno 4954, 24.07.2022 ob 13:00

Moja tašča je tudi debelo gledala, ko sem jo povabila na kosilo in jo poslala za šporget, da ga skuha. “Kako, sem mislila, da boš ti pripravila kosilo …” “Nimam jaz časa, imam še dve žehti za oprat. Vi se kar lotite, nakupila sem vse potrebno, pri nas jemo ob enih, tako da imate še dobro uro časa.” Ni rekla nič, skuhala pa je.

Ojoj no česa vse ne berem…..V kakšne čudne čase smo prišli.

Anonimno 3253, 24.07.2022 ob 17:55

No ja tašča ni ravno olikana ampak ti pa tudi ne, po bontonu bi se morala sama ponuditi ali pospraviš po kosilu a ne….

Ja, ker njen lepo vzgojeni sin se je pa takoj ponudil za pospravit a ne!? Hah, bolje se vrzt na fotelj, pa eno babo si zrihtat, da pomaga tasci :))

Lahko bi se sami ponudili, da pomijete posodo. Bi se spodobilo iz vljudnosti!
No od tašče res ni bilo to lepo,..
Vidim pa da vas je to zelo prizadelo, kar je rekla tašča, ker kujete načrt, da ji vrnete.
Če boste svoj načrt izpeljali in če bi jaz bil vaš fant, bi zvezo takoj zaključila.

Tomaž Gorec http://www.tomazgorec.si http://www.zasluzek.org https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo/

Pa vi vsi ste retardirani. Ocitno je bilo na kavcu precej ljudi (ce avtorica bere, morda vec kot 5?). In zaka nihce drug ni nic rekel ona bi pa morala? Zakaj bi ona morala vprasat a je kaj za postorit medtem ko nihce od drugih ni? Zakaj bi se morali vsi ostali smejat? Ker ni edina od vseh 10+ vprasala a je kaj za pomagat?

Vi ste res retardirani vsi. Upam da vas naslednic na piknikih folk izobci med vzemi in poslje posodo pomivat. Je pa ja evidentno jasno da je tasca v tej zgodbi totalna pra$ica.

Tašča ti je dala posodo za pomivati, ker imaš vagino med nogami in je torej to tvoje delo.

Ker ženske so včasih večji šovinistični prasci kot moški.

Tašča bi lahko to kvečjemu svojemu otroku, torej svojemu sinu ukazala. Ne pa tebi. Saj je prej tam živel in je njegova mama.

Ampak vrjetno njenemu možu in sinu nikoli ni bilo treba pomivati posode.

v katerem bontonu pa to piše?

kateri, 25.07.2022 ob 00:17

v katerem bontonu pa to piše?

za Anonimno 3253 

Anonimno 3253

Si POŠTENA in bi to rekla tudi moškemu(hčerinemu možu)?

Ali pa si ŽENSKA RAZLIČICA ŠOVINISTIČNE MOŠKE SVINJE in tega moškemu ne bi rekla?

New Report

Close