Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Vatikan in spolne zlorabe

Vatikan in spolne zlorabe

Vatikan in spolne zlorabe – danes ob 22:45 na Pop TV

televizijska hiša BBC je objavila dokumentarni film Seks, zločini in Vatikan, s katerim je katoliško Cerkev ter nekdanjega prefekta Kongregacije za nauk vere, kardinala Razingerja, obtožila sodelovanja pri načrtovanem prikrivanju pedofilije katoliških duhovnikov. Na osnovi – po njihovem mnenju – prikritega tajnega dokumenta Crimen solicitationis, ki ga je leta 1962 izdala Kongregacija svetega Oficija (danes Kongregacija za nauk vere), naj bi Cerkev več desetletij sistematično prikrivala kazniva dejanja spolnega napada na mladoletne osebe v duhovniških vrstah.

Pa res. http://24ur.com/spored/1/vatikaninspolnezlorabe.php

To moram gledati.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

To pa zna biti zanimivo. Čeprav jih težko gledam, vse te resne može v dolgih oblekah … sploh pa tega Ratzingerja … antipatičen je do amena!
Toliko hipokrizije, kot jo je za cerkvenimi zidovi, srečaš le malokje.
Ali se bojo na to oddajo odzvali tudi verujoči? Zanimalo bi me njihovo mnenje …

same laži…

a ste zdajle gledali na POP TV film po resničnem dogodku Pesem o razcapancu, kar slabo mi je bilo, kaj so delali farji s temi ubogimi dečki.

Zanima me, kje se dogaja procentualno več zlorab: v šolah, drugih organizacijah ali pri verouku.

Sem gledala. Razjokala sem se kot že dolgo ne. Res grozno in resnično. So me grozote, ki so jih počeli tako znervirale, da sploh ne morem spat. Jaz bi take fare ubijala brez milosti – direktno šus v glavo.

Ti ne razumeš problema spolnih zlorab v Cerkvi. ni glavni problem to, da je kakšen duhovnik pedofil, temveč da Cerkev takega človeka, namesto da bi ga prijavila policiji storilce ščiti in premešča, žrtvam grozi da ne povedo nikomur, odvetnike pa plača storilcem, nanesto da bi jih žrtvam.
In obstajajo Ratzingerjeva navodila, kako ravnati v primeru spolnih zlorab.

Kje je procentualno več zlorab, v Cerkvi ali kje drugje pa ne boš nikoli izvedel, ker o tem statistike ne obstajajo, saj na plano pride le vrh ledene gore zlorab.

Če pa te že glih zanima, ti povem iz lastnih izkušenj, da je od treh, ki so me učili verouk bil eden že zelo na meji pedofila, od vseh nekaj deset očiteljev v času šolanja pa nobeden.

Očitno je bil nekdo izbran za papeža predvsem zaradi uspešnega prikrivanja zločinov nad otroci… Je bil 20 let zelo uspešen pri tem. Kot je dejal nek tožilec iz Arizone, je naš vrli papež z dekretom, da se poročila o spolnih zlorabah pošilja direktno v Vatikan, onemogočil tožilcem in policiji dostop do obremenilnih podatkov.

To pa ni nobena novost. Še nedolgo tega so pri nas tudi želeli prikriti pedofilijo oz. so jo želeli podvrči njihovim cerkvenim zakonom, ki predvideva najhujšo kazen in to je izločitev iz duhovniških vrst. Pri tem pa je še njihov predstavnik lepo povedal, da se mi sploh ne zavedamo, kako huda kazen je to za enega duhovnika. Bruh.

Gledala sem oddajo, ne prav zbrano, ampak dovolj, da lahko rečem, da so ti pedofili nagnusni in da so nagnusni tudi ljudje, ki jih ščitijo. Ko sem poslušala starega deca govoriti, kako se mu dviguje ob pogledu na majhne punčke in kako si potem prizadeva, da bi jim dvignil kiklice, ker ga vzburjajo njihove spodnje hlačke, fuj, fuj, fuj. Najhuje mi je bilo, ko je rekel, da je to počel celo svojo duhovniško kariero in da je življenje normalno teklo naprej.

ja in v filmu jih ljubezen in tovarištvo nauči šele komunistčni učitelj vam povem, da v tej farški sodrgi so ali pedofili, ali pedri ali pa duhovšna, ki se skurba z eno faranko ji namiga otroka, živi ga pa itak ne, znajo pa lepo učiti kako je treba vzgajati otroke, kako naj bo v zakonu, kot da so v svojem življenju že kakšnega otroka spravili h kruhu, pedofili in pedri pa se v tej združbi dobro skrijejo, kajti če bi bili normalni bi se poročili in živeli normalno življenje. Kaj jim pa končno manjka v življenju, nikdar se jim ni treba boriti ali bo prišel s plačo skozi mesec, ali bo lahko kupil otroku to in to, ali bo otrok ozdravel, kaj bo jedel, država lepo poskrbi za njih, davke jim n treba plačevat lepo so spočiti in se redijo na vaše žulje, vse svoje storitve znajo pa dobro zaračunat, jojme kam gre ta svet in ovčice uboge, kdaj boste to drhal spregledale.

Nisem gledala vse oddaje. Ali kdo ve, če bo ponovitev?

Da jih ni sram milo rečeno. Zakaj duhovniki odhajajo v duhovniški stan???

Po vsem videnem imam občutek, da bo po smrti trenutnega papeža dobila cerkev novega svetnika – zaščitnika pedofilov.

črni humor za tiste k hodte v cerkev.
Kdaj pa pri vas punce zgubijo nedolžnost ?
ja, tako med 14-15 leti,
če pa hodjo k verouk pa kakšno leto prej !

Ah dajte no,
vse to so si prav gotovo zmislili novinarji v zaroti proti RKC.

ne, šala…

sem začela gledat in mi je postalo slabo, pa sem rajš nehala, ker tud jaz prav gotovo ne bi mogla spat. ne bom razumela, kako lahko še vedno prestopite prag ene tako umazane inštitucije kot je tole… pa nima veze v kolikšnem (majhnem) procentu se to zgodi (v primerjavi s šolami itd…). bistvo je v prikrivanju, nekaznovanju in kar je najhujše – v zlorabi moči, ki jo ima cerkev nad svojimi ovčkami. se zgrozim, koliko ljudi si v slepi veri v brezmadežnost božjih poslanikov zatiskajo oči pred tem in temu enostavno NE VERJAMEJO. NI RES in konec. In taki pošiljajo otroke v cerkve in cerkvene kempe itd… Potem pa se kaj takega zgodi, pa po možnosti še lastnemu otroku ne verjamejo oz. si zatiskajo oči še pred tem. saj gre vendar za boga! Pa sej valda se zdej to ne dogaja lih povsod in na vsakem koraku. Sam vseeno, ko gre za otroke, pišuka, ne tvegaš niti 1 promil. Tako kot ga avtu privešeš tudi če se 10 metrov pelješ…

Sicer ne vem, kako bi razmišljala, če bi že celo življenje hodila v cerkev. Samo vseeno, po moje bi mi bilo na eni točki dovolj, pa bi iz prezira to takih reči nehala hodit v cerkev in metat evrov v pušco. Sej če je bog res v srcih, potem ne rabiš nekega posrednika, sploh če je del takega sistema, kot smo včeraj slišal.

Pa niso samo žrtve otroci ampak konglomerat vernikov, ki vero rabijo za lastno preživetje… zaupal so v nekoga, ki jih je prinesel okrog…

Ogromno pedofilstva je tudi med “lepimi” družinskimi zidovi, ki je še manj razkrito kot pa v cerkvah. Ne hodim v cerkev ampak verjamem, da nekateri duhovniki niso samo zato tam da bi “posiljevali” dečke in deklice. Pa tudi marsikatera družina prikriva pedofilstvo ne samo cerkev. Tudi to je izredno žalostno, ko mati ve za očetova nagnenja pa zatiska oči ali obratno.

jaz sem nehala hoditi v cerkev prav zaradi te svinjarije, ko Vatikan tako ščiti in varuje pedofilske gnusobe. fuj, sram naj jih bo. pa sem iz zelo verne družine in sem kar redno hodila v cerkev, ampak so se mi do konca zagnusili. saj vem, da so pedofili med duhovniki v manjšini, ampak tudi drugi so krivi, ker jih ščitijo!
vem, da bo za mojo mamo to velika tragedija, ampak otrok ne bom pošiljala na verouk, niti se ne bodo birmali.
pa naj se Cerkev zamisli, zakaj ima vse manj vernikov.

res je, največ spolnih zlorab se zgodi v domačem okolju. ampak cerkev in duhovščina bi morali biti moralni zgled. če poslušaš duhovnika, kako moralizira o tem, kako je sex pred poroko greh, ti gre res na bruhanje. nekaj najbolj naravnega kot je sex med odraslima je po njihovem greh, poslistvo otroka pa ni. fuj. duhovniki naj bi živeli po kristusovem nauku, bili moralni zgled in avtotiteta, zato so njihova gnusna dejanja še toliko bolj vredna obsodbe.

Tudi jaz sem enakega mnenja, da bi cerkev in duhovščina morali biti za vzgled in živeti po kristusovem nauku. Pa so daleč od tega. Res je tudi, da niso vsi slabi. Pa vendar, najbolj moti dejstvo, da RKC vse to podpira in prikriva. In kot smo včeraj videli, celo taki fari prebegnejo v Vatikan in veselo živijo naprej.In kot je bilo prikazano v dokumentarcu, se je ta pedofil izživljal nad revnimi in nemočnimi. Si zamislite, kaj šele taki pedofili počno v raznih misijah, ko so jim ti otroci prepuščeni na milost in nemilost.

Sem že pred časom pisala o tem, da mi je najbolj gnusno dejanje, ko duhovnik zlorablja nemočne otroke. Res je tudi, da se veliko spolnih zlorab zgodi doma, v šoli in …. vendar nekaj najbolj nedopustnega je (za moje pojme) če se to dogaja v cerkvi in za povrh se vse to pometa pod preprogo. Gnusno.

Jaz nisem nikoli hodila v cerkev, ker mi je to najbolj odvratna ustanova, za razliko od tega, pa sem na nek svoj način kar verna. Vera in RKC nimata nič skupnega. Kristus ne bi dovolil takšnih grozot, ko so jih in jih še vršijo tako nagnusni tipi, ki se skrivajo po raznih farah in misijah.

točno to, zamerim jim to, da jih ne preganjajo ampak jih ščitijo!

Ti ne razumeš problema spolnih zlorab v Cerkvi. ni glavni problem to, da je kakšen duhovnik pedofil, temveč da Cerkev takega človeka, namesto da bi ga prijavila policiji storilce ščiti in premešča, žrtvam grozi da ne povedo nikomur, odvetnike pa plača storilcem, nanesto da bi jih žrtvam.
In obstajajo Ratzingerjeva navodila, kako ravnati v primeru spolnih zlorab.

Kje je procentualno več zlorab, v Cerkvi ali kje drugje pa ne boš nikoli izvedel, ker o tem statistike ne obstajajo, saj na plano pride le vrh ledene gore zlorab.

Če pa te že glih zanima, ti povem iz lastnih izkušenj, da je od treh, ki so me učili verouk bil eden že zelo na meji pedofila, od vseh nekaj deset očiteljev v času šolanja pa nobeden.[/quote]

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

krščanska cerkev je vedno in bo ščitila svoje, tisti redki, ki se upajo upreti njihovi ureditvi, pa so degredirani in poslani na najbolj zakotne konce sveta, ker jim tam ne morejo škodovati. Kdo so kardinali, ja tisti retki, ki so za cerkev naredili največ, ne za vernike, ampak za rim.

ta inštitucija že dolgo časa ne pozna več boga, oziroma jo je on že zdavnaj zapustil, nevem kaj bi rekel bog na njihovo početje, medtem ko verniki komaj preživijo, Vatikan bogati in nalaga sredstva na svoj račun, brez davkov, brez obveznosti. Vedno me je zanimalo zakaj, saj bog tega ne dovoljuje in če bi samo malo sledili božji besedi ne bi bil Rim ovit z zlatom.

za to inštitucijo, očitno ne velja noben zakon, nobena kazen in kar je najbolj pomembno je brez osnovne morale in gre preko trupelj za lastne cilje. To poznamo že iz zgodovine, koliko vojn se je začelo ravno zaradi njih in kako so imeli ravno njihovi predstavniki najbolj okrvavljene roke, ja vse v imenu vere, kakšne in za koga.

te ubogi verniki, pa jim slepo sledijo in zaupajo, namesto, da bi našli boga v sebi in enkrat za vselej spregledali, da so te cerkve prazne in v njih ni boga.

Pedofilija v katoliški cerkvi je resen problem, že iz vidika, ker starši zaupajo tem ljudem, bolj kot mnogokaterim, saj naj bi imeli vse moralne vrednote in predstavljajo nekaj nedotakljivega- BOGA.

Zanimivo, da se pri tej temi ne oglasi nihče od tistih, ki na tem forumu ponavadi skočijo v luft ob kakšni “bogoskrunski” omembi Svete rimokatoliške Cerkve. Najbrž so tudi sami tako šokirani, da jim je kar sapo zaprlo.

Verjetno ob spolnih zlorabah vsak ostane brez besed. Ker temu ni kaj dodati.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close