Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Vzgoja za gaye

Vzgoja za gaye

Včeraj sva šla s kolegom na kavo. On ima dva sinova, jaz pa enega (6 let starega) in sem zadnja 3 leta samohranilka. Moj sin ima mal daljše lase, bolj paževsko frizuro. Ko ga vidi kolega mi reče naj ga ostrižem, ker ga bom na tak način spremenila v gaya. Ker je samo kratka frizura fantovska. Poleg tega je največ gayev otrok mater samohranilk. Čist sem bila presenečena, pa na smeh mi je šlo. Pa sem mu rekla, da gay si ali nisi, vzgoja nima kaj dost pri tem, še manj pa daljši lasje. Ker je ta moj kolega okrog določenih stvari odprt, me je njegova zadrtost čist presenetla.
Zdaj pa jaz vas vprašam: Ali lahko gaya vzgojiš? Ali gaya narediš že če ima kot otrok daljše lase? Ali smo matere samohranilke vzgojiteljice potencialnih gayev?

hahahahah……….ne poslušaj takih oslarij!
Objemi sinka in srečno!
Moja mami je bila tudi samohranilka, pa je moj brat “pravi” ded…mož in atek………
:))

Takšne oslarije pa še ne. Glede tega vprašanja je večina Slovencev še zelo zaplankanih. Žal. Zato jih veliko beži v tujino.

barbika, prav si ugotovila…gay si ali nisi…pa če bi jaz mela sina, bi tud mel mal daljše laske, ker so mi ful luškani…

Saj obremenjujem se ne. Me je zanimalo po tej izkušnji, kako ostali ljudje na to gledajo.

To bo to. Vsi metalci so geji. :)))

Hahahaha, tale je pa huda…

Ha, ha, ha, :-))))))))), a veš, da je to prva stvar na katero sem pomislila ob tej izjavi?????:-)))))))))

Brihten poba tvoj kolega!

No, kar se tiče njegovega verovanja, da lahko postaneš gay s tem, da ti zrastejo lasje, bi rekla da je zgolj bimbo. Potem bi se populacija gayev večala in manjšala v skladu z obiski pri frizerju. In marsikateri gay v tej zadrti deželi, bi se šel rade volje iz obupa postričt na balin, če bi to pomagalo, da bi postal straight. Kar poglej kaj so delali pred kratkim v Mariboru.

Druga stvar pa je prava zadrtost. Namreč, da so matere samohranilke tiste, ki vzgajajo fante v gaye. Pravzaprav je s tem namigoval, da je s tvojim statusom nekaj narobe. Sugeriral ti je, da ne znaš vzgajat (oblikovat) pravega moškega. Pa tako enostavno je, a ne? Samo ostrižeš ga, he he.

In tretja stvar. So what, tudi če bi se izkazalo, da bo tvoj sine gay. Kaj ga pa to boli in briga?

Če je ta tvoj prijatelj take sorte, da bi lahko postal še kaj več, bi jaz naredila en velik ovinek okrog njega.

o madona :))))…moj mali ma tud daljse skodrane laske….so what!? a to kej pomen hahaha :))))

Brihten, ja … in definitivno se je vsaj enkrat sam pri sebi ves paničen spraševal, ali morda ni gay.

Če bi bila vzgoja relevantna, bi otroci gayev bili gayi, pa to niso nič pogosteje kot otroci heteroseksualnih staršev.

ž

Nekaj bo na tem, kar pravi prijatelj. Čudi me, da nekatere ženske puščajo majhnim fantkom dolge lase. S tem nekaj sporočajo. Mogoče, da so želele punčko, ne vem. Ne poznam veliko gejev, pravzaprav samo enega. In ta je rasel sam z mamo.

Briljantna zmožnost sklepanja! Čimprej daj na razpolago svoje sposobnosti kaki inštituciji, ki se ukvarja z multivariantnimi analizami. Ponavadi je problem najti dober vzorec za statistično obdelavo. Ti, ki si sposoben/na najti en sam reprezentativni osebek, na podlagi katerega lahko sklepaš, da ima celotna gayevska populacija isto značilnost, si genij.

Joj, kakšna neumnost! Slovenci smo pa res en homofobičen narod, pa še zaplankan povrhu. Kolikor jih jaz poznam (gejev), nima niti eden dolgih las.

torej po tej logiki sklepanja, bi moj dragi, ki je imel zmerja malo daljše in skoadrane lase bit popolnoma gej.
še danes…

se mi zdi ja.
Žal, mi je, da nekateri ne živite v danajšnjih časih, kjer je popolnoma normalno biti gej, lezbijka, bi, hetero ali enostavno nič 🙂

Ja no ja.
So geni in je nagnjenost k homoseksualnosti……….. AMPAK!! Dejstvo je, da se lahko predispozicija potencira ob določeni vzgoji in v določenem okolju.
Zdaj malo daljši lasje najbrž ne bodo vplivali … :))))) So pa druge reči…. Mogoče je imel tvoj prijatelj v mislih odsotnost moškega lika – posledično se deček vzgleduje po materi in ker mati ljubi moškega, tudi on ljubi moškega……
Zelo na kratko in na šlampasto povedano, osnovni princip pač. Preberi si kakšno antropološko razpravo, če te zadeva dejansko zanima. (Bo najbrž prijatelj znal svetovati kakšen dober naslov!)

jaz sem se ravno par dni nazaj pogovarjala z gayem.
in stvar je on razložil tako: da gay se rodiš, da ti tega ne morejo privzgojit, če tega nimaš!
zato lahko dva homoseksualca vzgajata fantka in se bo kasneje normalno poročil s punco.

cccc daj no, daj….

Potem bi jaz morala bit lezbijka? :)))))))))))))) Svašta!

Ma kakšne ideje imajo nekateri.
lol

Da bi dolgi lasje pri otroku imeli kaj opraviti s homoseksualnostjo v odraslih letih – ta je že iz trte zvita. Ampak, da bi bila homoseksualnost prirojena, hm, ne bo tako enostavno. Morda so prirojene določene predispozicije, ampak te se razvijejo ob določenih zunanjih okoliščinah (vzgoji, če hočeš), ki so v družini, od katerih je sigurno glavna okoliščina odsotnost moškega lika pri odrašćanju.

Glede na zgražanja zgoraj pa ne razumem, zakaj bi bilo biti gay slabše, če se izkaže, da je to bolj plod vzgoje kot pa prirojenih lastnosti. A ste nekatere vseeno malo nestrpne in gayevstvo priznavate samo v primeru, če se izkaže, da je “od boga dano”?

Trini

A hočeš reč, da bo otrok zato gay, ker pač očeta ni? Vsekakor ima moj za zdaj čist fantovske interese. Ni nek agresivec, ampak se igra ˝tipične˝moške zadeve. Vsekakor koliko lahko govorimo o tipičnih zadevah. Vsekakor ga bom naučila kuhati, pa pospravljati za sabo. …. Zdaj se jaz ne obremenjujem kaj dost, če bo pač bo. Dokler bo srečen. V končni fazi so pa moški v današnjem svetu že tolk feminizirani, da verjeten dobiš ˝pravega˝dedca šele na kakšnem divjem zahodu.
Kaj pa vi pravite?

:-))
bravo!

Da, tudi sama sem v literaturi že zasledila, da bi znala pri spolni usmerjenosti soodločati prisotnost ali odsotnost moškega lika v najnežnejšem obdobju. A soodločati in ne odločati. To je vedno splet dejavnikov, med katere pa dolžina las prav gotovo ne spada. In bati se tega vnaprej? Po moje dokaj “omejeno”.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

New Report

Close