za bossa
…
kOMUNISTI PA TUDI NISO KRIVI ZA ZAP.ŠT. 1, 2, 3 …[/quote]
…Dala si seznam iz zbornika, ki ga je uporabil že dolgo časa nazaj en drug uporabnik zato ni nič novega. Je samo zbir žrtev vojne, tako ali drugače udeleženih v njej. Ta seznam ne podaja storilcev. Miku pa le verjemi ima prav…[/quote]
Saj ona dobro ve, sploh ni treba da meni verjame. Da so komunisti krivi za marsikatero žrtev pod ZAP.ŠT. 1, 2, 3 …
nenene, boss, začela sva si dopisovat zaradi enega malega vprašamja tebi in sicer:
Re: Kdo je zares izdajalec?
Napisal: ninej
Datum: 24.07.2008 10:26
kaj ni, a je res al ni???
na tale moj post:
Datum: 24.07.2008 10:01
no pa napišite še malo, koliko slovencev so pa domobranci-domači izdajalci poslali v taborišča, pa ne samo odraslih OFICIRJEV, ampak tudi popolnoma nedolžnih otrok in mater, kljub temu, da so imeli orožje in bi se lahko borili drugače.
sovražnika je potrebno uničit že v njegovi kali, pa če je to OTROK ki komaj shodi in se je rodil drugačemislečim staršem , ali pa oficir, oba predstavljata potencialno nevarnost, ane??
pa ga še vedno nisem dobila, hočem ga od tebe in nikogar drugega, če si ga sposoben napisat???
kOMUNISTI PA TUDI NISO KRIVI ZA ZAP.ŠT. 1, 2, 3 …[/quote]
mik,
ti dobro veš, da so pod zap.št. 1 žrtve, kamor spada tudi tvoj stric, ki je nesrečno končal, prav zaradi BELČKOV.
Prišli so ga iskat-aretirat zvečer, le zakaj ga niso prišli podnevi? Hja, zato, da se ni videlo, a ne?! Belčki so bili pokvarjenci I. klase. TI TO DOBRO VEŠ!!! AMPAK NOČEŠ PRIZNATI!
Če bi ga prišli iskat podnevi ne bi prišlo do spopada s patrizani in tvoj mladoletni stric, ne bi padel v tem nesrečnem dogodku. Če že belčke toliko zagovarjaš, pa povej, le kaj so od njega pričakovali??
Pokvarjenci so bili, sem probala na sebi zaslišanja in maltretiranje, zastrahovanje in tudi batine in klofute so padale. Pred menoj jih ne bo nihče OPRAL, opravičil njihovo početje med vojno.
Bili so mladi mulci, malo starejši od mene.
Ne bom pozabila, kako so odvlekli mamo moje sošolke v gozd, ko se je vračala s konjem proti domu. Konj je prišel domov sam. Mamo so belčki odvedli v gozd podnevi, jo pobili, mislili so, da so jo do konca pokončali. Ne, niso jo, ni jim uspelo. Stežka se je priplazila do prve kmetije in povedala kaj se ji je zgodilo. Obvestili so njene domače. Bila je noseča, doma je ostalo 5 nedoletnih otrok in oče. Kmetu, kamor se je zavlekla je povedala, kdo so bili ti belčki. Odpeljali so jo do vaškega zdravnika, morala bi v bolnišnico. Belčki pa niso dovolili prevoza v bolnišnico. Umrla je. Belčki pa so le mislili, da nihče ne ve, da so jo oni pobili. Do osvoboditve leta 1945, se ni nihče upal povedati, kaj se ji je zgodilo, saj bi bili sami v nevarnosti. Šele po tem smo izvedeli njeno zgodbo.
Mikec, še veliko je takih zgodb, tudi napisanih in v spominu ljudeh tudi.
Ja, najbolje je bilo žrtev odvleči v gozd in jo tam pokončati in naprtiti zločin patizanom.
Takih primerov je bilo mnogo in so gotovo vpisani pod zap.št. 1.
Vseh teh “CIVILNIH” žrtev pa ne bi bilo, če ne bi bilo toliko pokvarjenih belčkov.
V tej postavki so tudi taboriščniki, ki jih je ogromno.
Če se ne motim, si nekoč zapisal, da so šli raje v toborišče, prostovoljno. Lahko bi šli k partizanom in bi hitro pregnali okupatorja.
Ja,ja ti kar zagovarja belčke.
Ne dolgo nazaj si napisal, da so nekateri pošiljali municijo “po roru” partizanom, pol so pa bili priviligiranci in najbolj zaslužni za svobodo.
Ni te pa bilo toliko v hlačah in tudi tistih, ki so za to vedeli, da bi to oporekali. Vidiš, to je hinavstvo, pokvarjenos, je vprašanje zakaj niso povedali resnice. Mogoče zaradi sebe!:-)) Če ni bilo vse čisto!
Tukaj pa lahko klobosaš take reči, saj si anonimen in sistem MON-a ti to omogoča!
mik,
jaz že dolgo vem, da si pokvarajenec, da nisi “brezmadežnik”!!
Dobro veš, da sem na politični čvek prišla po tvoji zaslugi, oglej si kaj si pisal o internirankah. http://med.over.net/forum5/read.php?151,3184228,3187871#msg-3187871
Še to ne veš, kako so se dogodki dogajali, kako so ljudje po nedolžnem trpeli v taboriščih. Po vojni vrzrok, je bilo medvojno delo belčkov, ki so poslušali priporočila s prižnic.
Zaradi takih prefarbancev, ki so enkrat na eni, enkrat na drugi strani, kakor jim boljše kaže, se je v zgodovini zgodilo ogromno gorja.
Pa spomenico škofa Rožmana dobro preštudiraj, kaj je v njej, kakšna navodila je dajal. Najbolje pa je, da prebereš za pokušino knjigo “ŠKOF ROŽMAN V ZGODOVINI”, kupi jo, saj ni draga, izšla je letos, da se malo razsvetljiš.
Pod zaporedno št. 1,
je ZELO MALO žrtev, ki bi jih povzročili partizani, bile so po nesrečnem slučaju.
NE NE, NE MORETE NAPRTITI ŽRTVE ZAP.ŠT. 1, PARTIZANOM!
DA JE VSE TO NASTALO, SO KRIVI BELČKI IN RKC.
Ostale so pa navedene posamezno in krivca lahko določiš!
V tem linku, pa je edina, ki se je opravičila meni na MON-u. Pisala je vse svašta, kako so trpeli itd., je pač pisala, ne bom navajala kaj, napade je prejemala tudi od drugih, kar se vidi tudi v tem linku, še “Djerba” je bila na vrsti.:-) Debata se je začela.
http://med.over.net/forum5/read.php?151,3130759,3131670#msg-3131670
Bila je ena takih, kot so tudi tukaj na PČ, ki pišejo samo še s spremenjenimi nicki.
Pa še to:
Zapomni si rojstni datum, tistega tvojega tapametnega in ne lepega, tako si zapisal ti. Ali je prav 18. kar piše, ali 19., ali pa se je mogoče rojeval ob pol noči, malo na 18 in malo na 19, ko je zagledal luč sveta.
Ni pa taK strokovnjak, kot misliš ti, kar precej je zafural.
Malo dolgo si čakal, žal ni časa. Pa še ti nisem vsega namalala.
boss,
pojdiva po vrsti, kot si pisal!
1.
Govor je bil o tvojem “OČETU”, ki je bil v taborišču v Mathausnu, a ne?!
Bil JE govor o tvojem očetu in ti si napisal: OD NJEGA NI OSTALO NIČESAR.
OD PRENEKATEREGA TABORIŠČNIKA NI OSTALO NIČESAR, SAJ SO BILE V TABORIŠČIH PLINSKE CELICE IN v MATHAUSNU SO JIH IMELI.
IZ TVOJEGA ODGOVORA SEM RAZUMELA, DA OD OČETA NI OSTALO NIČESAR.
Kaj je ostalo od taborišča, O TEM TE NISEM SPRAšEVALA, me prav nič ne zanima, verjetno tudi ostalih ne, ko so imeli svojCe v taboriščih!
Od taborišča, so pa ostale razvaline, če so ga takoj podrli in zemljiče, kjer je stalo taborišče. Se pravi, da je nekaj le ostalo, ampak o tem ni bilo govora.
2.
boss,
zgoraj je bilo razumljeno, da ni ostalo od OČETA ničesar, v tem postu pa pišeš, da se je vrnil.
boss,
zelo površno in nerazumljivo si napisal v prvem postu, ker je bil govor o očetu v katerem taborišču je bil, NE PA KAJ JE OSTALO OD TABORIŠČA.
Kaj je ostalo od taborišča me ne zanima.
SPRENEVEDAŠ SE!
Ja, tudi spomeniki taborišč so ostali v spomin in opomin, kaj se je tam dogajalo, kamor so pošiljali ljudi po zaslugi domačih IZDAJALCEV!
boss,
ja, pristavila sem piskrček s seznamom, ki pa ni moj, ga nisem jaz sestavila, kot pišeš ti.
Seznam je prepisan iz SLOVENSKEGA ZBORNIKA 2007, katerega je pisalo več avtorjev, v zborniku so navedeni vsi, ima pa 386 strani, ne bi ti škodilo, če ga prebereš.
Jaz osebno ne morem dati dejanskega števila, verjamem pa avtorjem, da so opravili veliko delo s podatki, ki so navedeni v zborniku.
Ta seznam pa mnogim ni povšeči, ker bi najraje vse žrtve pripisali partizanom.
NE NE NE BO VAM USPELO!
Nič se mi ne zahvaljuj, da sem odgovorila s tem Ninej, ona zna sama poiskati podatke. Ta seznam je bil namenjen tebi, ker se sprenevedaš.
Kaj je Ninej pričakovala od tebe, ti je pa že nekajkrat napisala. Ampak ti nočeš dati odgovora, oziroma podatkov za katere je prosila.
Seznam sem napisala za tebe, ne za Ninej!
Kar tebi ne paše, niti ne omenjaš, vedno se sprenevedaš.
Me ne briga ali si mlad ali star, si skrivnosten, pa zelo zamerljivo bitje. O sebi nisi povedal nič, razen nekaj si se pohvalil v nekaterih postih, pa nadrejeni si bil nekaterim izbrisanim. V glavnem, ker si me vedno zaviral, sem te vedno brala, pa ne samo tebe.
Zelo zelo sem si zaponila tvoje pisanje v postu, ki se je odvijal, samo en datum ti napišem o tistem času, 19.03.2008 10:58, bilo pa je več tvojih postov. mnogokrat si zapišem,da ne brskam.
Marsikaj si zmožen napisati tudi v takih trenutkih, ko nekateri obmolknejo, se zadržijo, ti pa se nisi! Ti imaš vedno prav!
Na temi: “Kdo je zares izdajalec”, sem analitiku, ki je mrknil, kar veliko napisala, kar preberi, tisto je tudi tebi namenjeno.:-)
Dragi boss, lepo, da ima okolica sedaj največ od tebe.
Iz tvojega pisanja tukaj, pa se to ne vidi.
Tvoje pisanje o tistih postov, ki so se pojavili, si slabo analiziral, niso the best, ta analiza je zelo bossa.:-))
Veliko mojih odgovorv, ki pritičejo tudi tebi, so v odgovorih pri “miku” in “analitiku”.
nenene, boss, začela sva si dopisovat zaradi enega malega vprašamja tebi in sicer:
na tale moj post:
no pa napišite še malo, koliko slovencev so pa domobranci-domači izdajalci poslali v taborišča, pa ne samo odraslih OFICIRJEV, ampak tudi popolnoma nedolžnih otrok in mater, kljub temu, da so imeli orožje in bi se lahko borili drugače.
sovražnika je potrebno uničit že v njegovi kali, pa če je to OTROK ki komaj shodi in se je rodil drugačemislečim staršem , ali pa oficir, oba predstavljata potencialno nevarnost, ane??
pa ga še vedno nisem dobila, hočem ga od tebe in nikogar drugega, če si ga sposoben napisat???[/quote]
Na prvi del ne vem števila kar pa je napisala tudi tvoja prijateljica in ti s tem tudi odgovorila.
Kar pa se tiče drugega dela vprašanja pa tole. Ne strinjam se s tvojim mnenjem so se ga pa posluževale obe sprti strani zato pa je tudi bilo toliko civilnih žrtev.
Pa še enkrat glede mojega pisanja. Ko odgovarjaš v temi se te le drži. Ne pa da mešaš vse skupaj in to je bila tudi moja pripomba, ki je pa ti očitno nisi sposobna razumeti.
Me zelo veseli, da sem ti zapolnil dneve. Veš, ta zbornik sem prebral že takrat, ko se je link z njim prvič pojavil tukaj. In v tem zborniku in tudi drugje so zapisi o divjanju tako belih kot rdečih. Le da tebi gredo v nos le beli. In dokler boš tako enostranska kot si se bom tudi oglašal in to z enim samim imenom, boss. Z ninej pa se le potrudita in poskušajta razumeti kaj vama pišem.
Ker pa delaš z slabim računalnikom, kar si sama zapisala, pa se le potrudi in bodi na čveku le podnevi ko so tvoje stare in utrujene oči še dovolj pri moči.
na tale moj post:
pa ga še vedno nisem dobila, hočem ga od tebe in nikogar drugega, če si ga sposoben napisat???[/quote]
Na prvi del ne vem števila kar pa je napisala tudi tvoja prijateljica in ti s tem tudi odgovorila.
Kar pa se tiče drugega dela vprašanja pa tole. Ne strinjam se s tvojim mnenjem so se ga pa posluževale obe sprti strani zato pa je tudi bilo toliko civilnih žrtev.
Pa še enkrat glede mojega pisanja. Ko odgovarjaš v temi se te le drži. Ne pa da mešaš vse skupaj in to je bila tudi moja pripomba, ki je pa ti očitno nisi sposobna razumeti.[/quote]
ej boss samo tole sem te spraševala:
odgovor je popolnoma enostaven, pa ga nočeš napisat!
kako se lahko ne strinjaš, v isti sapi pa govoriš, da so se ga posluževale obe strani, a povej to višjo matematiko??? (jaz nisem nikjer napisala, da je bila to domena samo ene strani, glej kaj sem napisala;
>>>
o sem razumela, zato sem tudi odprla novo temo, ampak veš kaj me čudi, ko nekateri redno spreminjate teme, te pa ne moti al kako???
Enkrat so prišli ponoči beli, enkrat rdeči. Vedno ponoči. OBOJI SO BILI GLIH.
Ni padel samo moj stric. Nedolžni mladi ljudje so padali na obeh straneh. Običajno ne v bitkah, ampak iz zasede.
Tvoje sošolke so odvlekli v gozd? Predvidevam da belogardisti ali domobranci. Ampak tudi tisti, ki so jih odvlekli partizani so imeli sošolke in sošolce. Ni bil samo Urh in Kozlarjeva gošča. Malo preberi, kaj se je dogajalo v mirenski dolini. Zdaj se sme tudi o tem že pisat, včasih se ni smelo niti šepetat.
Ne zagovarjam belčke, veliko bolje bi bilo, če jih ne bi bilo nikoli. Pa tudi partizanov ne kujem v zvezde, barabe so bile tudi v njihovih vrstah. Ti povem, OBOJI SO BILI GLIH.
Nikoli nisem trdil, da sem “brezmadežnik”, pokvarjenec pa prav gotovo nisem in takih izrazov tudi ne delim naokoli.
Kompliment tole ravno ni, ampak če tako misliš, tudi prav.[/quote]
mik,
kdor pošilja nekoga k spovedi, sebe pa ne vidi, je za mene, zelo pokvarjen, pa še kaj bi ti lahko napisala.
Sem kar na koncu začela.:-)
Imaš prav, ni me bilo toliko v halčah. Tudi ti si vedela, pa si bila tiho. Se strinjam, je hinavsko in pokvarjeno. Ampak oblast je že vedela, zakaj je to omogočala, midva sva pa morala preživeti. Bi dočakala penzijo, če bi oporekala???[/quote]
mik,
ne, tukaj, kjer sem bila jaz doma, se to ni dogajalo, za nikogar ne vem, da si bi priboril kakšne privilegije. Pri vas, so bili na vseh poljih bolj pokvarjeni.
Službe so pa imeli vsi, tudi študirali so. Mogoče se je kdo pozneje vključil v KP, to ne vem, ker v KP nisem nikoli bila, čeprav me tukaj zmerjajo s starim komunajzarjem, naj imajo veselje, eden si je sam sebi dejal, da je “butl”, pa ta ni edini. Nekateri se ne oglašajo več, nabijajo s spremenjenimi nicki, s starim se nočejo več izspostavojati, to so pokvarjenci, pa še za verne se štejejo.:-)
Slabe verne ovčice so ti pokvarjenci!
Haha, v “halčah” se ti je vrinilo, tudi meni se je, pa sem popravila, mislim, da sem, tukaj sva si pa enotna.:-)
Enkrat so prišli ponoči beli, enkrat rdeči. Vedno ponoči. OBOJI SO BILI GLIH.
Ni padel samo moj stric. Nedolžni mladi ljudje so padali na obeh straneh. Običajno ne v bitkah, ampak iz zasede.
1.
—Tvoje sošolke so odvlekli v gozd? Predvidevam da belogardisti ali domobranci.
2.
Ampak tudi tisti, ki so jih odvlekli partizani so imeli sošolke in sošolce.
3.
Ni bil samo Urh in Kozlarjeva gošča. Malo preberi, kaj se je dogajalo v mirenski dolini. Zdaj se sme tudi o tem že pisat, včasih se ni smelo niti šepetat.
4.
Ne zagovarjam belčke, veliko bolje bi bilo, če jih ne bi bilo nikoli. Pa tudi partizanov ne kujem v zvezde, barabe so bile tudi v njihovih vrstah. Ti povem, OBOJI SO BILI GLIH.[/quote]
mik,
ja, enkrat eni enkrat drugi in vedno ponoči.
NE! Podnevi so se sprehajali belčki in se delali lepe, PONOČI, pa so delali grdobije.
Partizani se niso pojavljali podnevi, se je mogoče tvoj oče?
1.
pišeš, predvidevam, da so belogardisti ali domobranci odvlekli mamo sošolke,
haha, veš “belčki”je krajše napisati.:-)
2.
Tukaj pa zopet zagovarjaš Belčke!
Seveda, so ti imeli, sošolke in sošolce, saj ne trdim, da jih niso imeli.
3.
Ni bil samo Urh, pa Kozlarjeva gošča, to jaz dobro vem, da je bilo še marsikaj drugega. Samo le zakaj?
Pojdi na temo “kako to”, tam sem jaz pisala tudi nekaj od Žužemberka in okolice. Nekaj dni pred odhodov belčkov v maju 45 preberi kaj so delali, pa tisti “zeljnik” si preberi, ko je eden belčlek naročil, da zeljnik ne smejo orati!
4.
Ne moreš iz svoje kože, oprosti, zagovarjaš jih.
Pišeš, ==”veliko bolje bi bilo, če jih ne bi bilo nikoli.”==
Ja, bolje bi bilo, da jih ne bi bilo nikoli. Žal so ti ljudje sledili napotkom s prižnic in NAVODILOM ŠKOFA ROŽMANA!
UPAM, DA SI PREBRAL SPOMENICO dr. škofa Rožmana, o kateri nisi pisal nič”
mik,
tvoj oče se je pridružil uporu proti okupatorju in vsa čast MU,
če bi se vsi, ne bi bilo toliko žrtev. Nekateri so se odločili, da so priskočijo na pomoč OKUPATORJU. tO JE BILO ZGREŠENO!”
Pišeš, === “Povem ti, OBOJI SO BILI GLEH.” ===
V vseh dejanjih, pa NISO BILI GLIH.
Partizani so se borili proti okupatorju, za obstoj Slovenije in obstoj
SLOVENSKEGA NARODA.
Domobranci, pa so bili pomočniki okupatorju in izdajali aktiviste OF, izročali so jih okupatorju, ta pa jih je pošiljal v taborišča in vse te žrtve imajo na vesti domači izdajalci in RKC.
VSEM, PA JE ZNANO, DA JE VOJNA GRDA IN IZ TEGA SE BI MORALI KAJ NAUČITI!
mik,
ZA VEDNO, BODO DOMOBRANCI ZAPISATI V ZGODOVINI, DA SO BILI IZDAJALCI SLOVENSKEGA NARODA IN DA SO BILI OKUPATORJEVI POMOČNIKI.
To ne piše samo v slovenskih knjigah, to je zapisano tudi v tujih zgodovinskih arhivih.
boss,
pišeš, da je v zborniku zapisano divjanje belih kot rdečih. ja, jaz to dobro vem, tukaj na forumu, pa pišete samo o divjanju rdečih, o belih pa NIČ.
PRAV ZATO SEM ZAČELA PISATI TUDI DIVJANJE BELIH. Prav zato sem se pojavila na forumu in prav zato tudi še ostajam. NIkakor pa vsak dan.
Belčki so bili na okupatorjevi strani, Kdo je bil vodja belih, pa tudi veš.
Nisem enostranska, kot navajaš ti.
Moj računalnik je kar v redu:-), če nisi dojel zakaj sem tako napisala, pa ti ne morem pomagati.
Kaj se je meni dogajalo ne veš, verjetno se tebi ni!
Si pač AS, jaz pa sem čisto navadna prababi:-) Nekateri tukaj me locirajo na razne kraje, tudi v Izolo so me, pa v Murgle, tudi. Vem kje sta ta kraja, nimam pa s tem kraji, mesti prav nič.
Ne skrbi za moje oči, ker skrbim sama. Ja, stare oči pa so:-). Kadar sem utrujena, pa grem počivat, ne pa brat tvoje pametovanje.
Ne, podnevi imam jaz drugo delo, grem malokrat na računalnik. No, včasih se zgodi.
Ti si pa na računalniku, kar precej, podnevi in zvečer. Vsak gre na računalnik takrat, ko ima čas. Ti ga imaš kar veliko.
Papir vse prenese, spomin je pa ŠE živ.[/quote]
mik,
to je že star pregovor, “PAPIR VSE PRENESE”.
HJA, ČE SE NEVEM KAKO NA VSE PRETEGE MUČITE IN SPREOBRAČATE ZGODOVINO MED II. SVETOVNO VOJNO, BODO DOMOBRANCI, – IZDAJALCI SLOVENSKEGA NARODA!
Zelo veliko žrtev imajo DOMOBRANCI na GRBI, MNOGO MNOGO VEČ, KOT PARTIZANI!
Ja, ja, spomin, je ŠE ZELO ZELO DOBER PRI TISTIH, KI SMO VOJNO DOŽIVELI IN PREŽIVELI.