Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Za vse ločenke resno vprašanje

Za vse ločenke resno vprašanje

Za vse ločenke (odgovarjajo lahko tudi ločenci) imam vprašanje. Kako ste se sprijaznile s tem, da se je vaš bivši mož z novo partnerko spremenil na bolje.
Meni je res hudo, ko vidim, kako z novo partnerko hodita na sprehode, raziskujeta, potujeta. Z mano je bil samo fikus (računalnik, telefon, tv), čeprav sem ga prosila, da bi šla skupaj vsaj na sprehod. 389896x je bil utrujen, 45854980x se mu ni dalo. Za potovanja ni bilo denarja. Zdaj pa z njo živi takšno življenje, kot sem si jaz z njim želela, ga prosila, mu tečnarila.
Ni mi žal, da sva se ločila, žal mi je le, da vsega tega ni bil sposoben z mano, zato je bil najin zakon eno samo životarjenje. Kako ste to predelale?

 

 

nisem opazila, da bi se moj bivši spremenil na boljše, kvečjemu na slabše.
Zate pa upam, da se izboljšaš. Kot vidiš tečnarjenje in pričakovanje, da bodo moški izpolnjevali tvoje zahteve ne pali.
Če hočeš kam iti, se pač organiziraš in greš. Če gre zraven fajn, če ne, pa tudi v redu. Bistvo je, da ti živiš svoje življenje.


Ne sekiraj se… hitro se med poliže… in nastopi čas resnice. Saj veš… volk dlako menja, nravi pa ne 😊 Bodi raje srečna, da si se ga rešila… fikusa 😁😂😁

Enostavno nista bila za skupaj. Žal.


Ne sekiraj se… hitro se med poliže… in nastopi čas resnice. Saj veš… volk dlako menja, nravi pa ne 😊 Bodi raje srečna, da si se ga rešila… fikusa 😁😂😁
[/quote]
Kako je šele on srečen, ko se jo je končno znebil…. 😉😉😂😂😂


Ne sekiraj se… hitro se med poliže… in nastopi čas resnice. Saj veš… volk dlako menja, nravi pa ne 😊 Bodi raje srečna, da si se ga rešila… fikusa 😁😂😁
[/quote]

ja
spomni se, kako se je obnašal do tebe na začetku
na začetku veze je
takrat se še strašno trudiš ugodit partnerju…. po kakšnem letu veze te reala zgrabi in se ti ne da več počet stvari, ki jih ne maraš, samo zato, da je človek, v katerega nisi več zaljubljen srečen,.

ljudje se ne spremenimo z danes na jutri. ko smo zaljubljeni, počnemo čuda stvari

hudič pri zaljubljenosti je v tem, da spoznaš človeka šele takrat, ko mine. takrat pa je za večino parov prepozno, ker imajo kredit, bajto in dva otroka.

Midva sva se tudi ločila. Sicer smo veliko potovali in se mi zdi, da se jaz nisem kaj dosti spremenil. To je seveda moj pogled in moje mnenje. Res je, da je na začetku zaljubljenost, ki poskrbi za marsikatero prilagajanje. No, jaz živim sedaj veliko boljše, imam tudi novo partnerko, s katero sva recimo na isti valovni dolžini. Jaz se z bivšo ženo enostavni nisem imel o čemerkoli za pogovarjat. Ona mene na intelektualnem nivoju pač ni znala zadovoljit. Mislim, da ona nima nikogar. Ji pa želim, da si nekoga najde, s kom bo srečna. Ona mi je sicer povedala, da je bila z menoj srečna in da smo se imeli lepo. Žal se nismo, morda se je ona imela. Sem pa prepričan, da prej ali slej bo nekoga našla, ki je bolj na njenem nivoju in se bosta lahko imela lepo.



Jaz vem samo to, da je moral po selitvi krepko pljunit v roke, da si je na novo uredil dom s tanovo, glede na to, da prej ni “mogel” malenkosti uredit po bajti. Lažnivec in manipulator je ostal isto kot prej. Tako, da se mi ni bilo potrebno z ničemer sprijaznit, niti nič predelati. Srečna, da sem se ga rešila po hitrem postopku. Je pa pred tem bolelo spoznanje, da sem se zakantala z nekom, ki mu niti pogleda ne bi smela namenit, ne pa, da sem ga še toliko časa prenašala.

Če se bo spet, se bo načrtno in z namenom dokler bo potreboval koristi in imel koristi. Enako kot je meni govoril in se prikazoval, po njegovi prvi ločitvi. Verjetno bo spet govoril “ljubezen mojega življenja” 🙂

Me niti ne zanima, kaj in kako bo z njim v prihodnosti- škoda le, da so bila moja najlepša leta podarjena takemu soulsuckerju- ko si mlad in zaljubljeno zaslepljen, ne vidiš tega, ker ti tak z namenom za lastno korist prikriva svoj pravi obraz in tudi del svoje grde preteklosti.

Jaz sem tudi ločen. Enostavno nisva bila za skupaj, preveč različna glede ambicij, razgledanosti itd. Ni mi pa žal! Vsaka takšna izkušnja te nekaj nauči. Aja, sem ji pa vseeno hvaležen ker mi je dala najlepšo darilo na svetu, najinega otroka.

Moj bivši mož je približno isti, le da ima bolj zahtevno žena in mu ta bolj teži, kot sem mu jaz (mi pove otrok, ko je tam). Če se pa le da, se izogne delu, ukvarjanju z otroki in tako dalje.

Verjamem, da te boli, kar opažaš. Da ima druga vse brez nekega teženja, tebe je pa tako zanemarjal in zato sta šla narazen. Mislim, da se moraš sprijazniti s tem, da enostavno nista bila za skupaj in sta bila oba zato slabši osebi, kot sta sicer. On ni imel energije, ti si pa težila. V novi zvezi ti – upam – ne bo treba težit in boš sama sebi bolj všeč. Odžaluj in pojdi dalje. Ni kriv on, nisi kriva ti, tako se je pač zgodilo.
Moj novi partner je od začetka res pogosto ponavljal, da bo on hodil ven s kolegi, da rabi čas zase, da bo šel kam sam. Ja okej, sem rekla, ne vem, zakaj taka pena, meni se to zdi normalno. Bivša mu je stalno dihala za ovratnik in po njenem je pač par vse počel skupaj ali pa sta bila oba doma. Ni razumela, da bi kdaj šel na kofe s kolegom, zvečer na pivo s klapo in tako dalje. Ne vprašaj zdaj. Se zmeni za kavo s kolegom in hoče, da grem zraven 🙂 Na pivo s klapo ni šel že dve leti.

Izgleda, da je za moške to lažje. Moj si je tudi našel novo, mlado in samsko, in to takoj. Nevem sicer kako se razumeta, sam se mi zdi da kar vredu. Jaz sem se morala odseliti ker je bilo vse njegovo, nova se je pa v roku nekaj tednov preselila k njemu. Jaz sicer tipe spoznam vsakodnevno, in pokažejo tudi precej zanimanja zame, dokler jim ne omenim, da sem samohranilka. Očitno mi ostanejo samo ločenci ali pa poročeni, ki bi se radi spraznili. Tukaj, ko je anonimno, lahko povem, da sem besna nanj! Če bi lahko, bi čas zavrtela nazaj.,

Jaz sem vesela zanj da je našel žensko s katero se razume ter se dobro dopolnjujeta in imata lepo družino.
Midva sva bila super prijatelja, ampak porazna partnerja. Sva si pač preveč različna, oz. najina pričakovanja od življenja so bila čisto preveč narazen. Premlada sva pristala skupaj in si domišljala da je zaljubljenost dovolj. No ni :). Sva se pa razšla kot prijatelja. In ko mi je povedal za novo vezo sem bila res vesela zanj.
Mislim da sva se oba veliko naučila o partnerstvu v vezi in po prekinitvi te.

… da si bo našla nekoga, ki bo bolj na njenem nivoju???
Kdo in kaj hudiča si pa ti, da te je tako zelo težko intelektualno zadovoljiti?? Si doktor jedrske fizike? Doktor filozofije in antropologije? Možganski kirurg? Eden najboljših v NASI? A bivša je bila pa kaj? Butasta čistilka? Omejena sobarica? Rahlo retardirana delavka na tekočem traku???

Taki tipi ste res nekaj posebnega! In na koncu te je intelektualno najbolj zadovoljila tista, ki je imela največje joške, a ne?

A samohranilka da si? Kako to misliš? A tvoji otroci nimajo uradnega očeta? Ali pa je tvoj bivši mož (če imaš otroke z njim) taka perla, da ne plačuje nič za otroke?

hmm, s tem je tako avtorica…, ti si ga naštelala za drugo s tem sitnarjenje. Dokler sta bila skupaj ga je glih to nabijanje odbijalo, da se bi dvignil in šel… Ženske nimate tega filinga, kdaj pretiravate.. istočasno pa, pol, ko je sam ostal, mu je kliknlo, tvoje besede so prišle do njega z zakasnitvijo. To kar si ti njega prosila on zdaj realizira pri novi ženski, ki ga sploh ne rabi nič prositi, ker se ji toliko aktivnosti dogaja… On ti je v bistvu ukradel ideje, te energetsko izčrpal in je v bistvu ene vrste duševni plagiator. Jst ga bi tožil na tvojem mestu, hehe..

Jaz sem po ločitvi govorila s kolegico, ki je psihologinja. Rekla je, da se moški lahko spremeni, zelo spremeni, ko dobi drugo žensko (roko na srce, ene ženske znajo oblikovat železo, ko je vroče in potem tako tudi ostane), ampak da v odnosu z mano bi bil enak, če ne isti. To je bil eden tistih stavkov, ki mi je resnično pomagal zaključiti zgodbo. Zame ni bil, čeprav je danes z drugo drugačen.
Te razumem, tvojo bolečino, ampak enostavno si reci, da vidva nista bila za skupaj. Vzami si čas, da preboliš in raje delaj na svoji osebni rasti. Srečno!

Nikoli več v življenju nove partnerke,ki bi stanovala pri meni ali jaz pri njej.
Hvala lepa ,ja prijateljica da greš z njo kam, jo kam povabiš,gresta na kosilo pa zraven še kak sex.
Ostalo pa odpade.
Hočemda je življenje po mojih merilih biti sam se pravi kuhati posparvljati prati ,mi pač ustreza tako.
Grem kamor hočem počnem kar koli hočem če se mi ne ljubi zabušavam, ne mislim nobene prenašati v smislu ukazovanja,tarnanja,spraševanja.
Ma eni ste res blesavi iz enega dreka stopite takoj v drugega.
Samo da je pri vas prihavljena in da ga namakate v tauscano res ste bedaki.

Kako pa veš, na kaj se je tvoj bivši spremenil? Ga zalezuješ? Ga ne moreš pozabit?

Ponavadi naslednja dobi kar ti želiš, 🙂 vesela sem da mi ga ni treba več prenašati. Sploh se z niim več ne ukvarjam in da imam svoj mir.

Spomni se zakaj sta šla narazen in sedaj mora to ona prenašati. Verjemi ni se spremenil, samo igra dokler lahko. Volk zamenja dlako, kože ne.



Jaz vem samo to, da je moral po selitvi krepko pljunit v roke, da si je na novo uredil dom s tanovo, glede na to, da prej ni “mogel” malenkosti uredit po bajti. Lažnivec in manipulator je ostal isto kot prej. Tako, da se mi ni bilo potrebno z ničemer sprijaznit, niti nič predelati. Srečna, da sem se ga rešila po hitrem postopku. Je pa pred tem bolelo spoznanje, da sem se zakantala z nekom, ki mu niti pogleda ne bi smela namenit, ne pa, da sem ga še toliko časa prenašala.
[/quote]

Ti tudi vse veš o trenutnem življenju bivšega. Zakaj te tako obseda še vedno? Ga ne moreš pozabit in zaživet svoje življenje?

Avtor se strinjam deloma s tvojim zapisom. Pri nama je bila edino ta razlika, da sem jaz bivšemu skoraj vedno na lep način povedala kako in kaj, seveda tudi večkrat ponovila, malokdaj težila in ko sem ugotovila, da ni učinka, sem se umaknila z molkom in ga še zadnjih nekaj let samo opazovala. On je bil srečen, ker je mislil, da jaz s tem ko molčim, sprejemam njegovo lenobo in manipuliranje in seveda na koncu šok, ko sem rekla, da je dovolj in da je zgodba zaključena. Takrat bi on vse nadoknadil za par let nazaj, vendar je bil “ne” iz moje strani dokončen. Očitno je kasneje spoznal, da je potrebno v obstoj zveze vlagat in ja, po moje tanova ne rabi s prstom mignit in vse to naredi za kar sem ga jaz leta prosila brez učinka, ker se mu je končno posvetilo kako bi naj funkcionirala dobra zveza. Hehe..na koncu mi je rekel, da je bil srečen z mano in da sem bila “prenežna” z njim. No jaz pač nisem v partnerskem odnosu za agresivne akcije. Če se nekomu ne da nekaj dopovedat na lep, kulturen način, ne vidim smisla, da bi to dosegel na grd način-škoda živcev, energije.

Ti tudi vse veš o trenutnem življenju bivšega. Zakaj te tako obseda še vedno? Ga ne moreš pozabit in zaživet svoje življenje?
[/quote]

Niti približno ne vem kako živi bivši. Za to, da si ustvarja nov dom sem vedela, ker sva bila takrat še v postopku ločitve in mi je sam povedal. Da je ostal lažnivec in manipulator pa sem izkusila na lastni koži še nekaj časa po ločitvi. Me ne obseda. V to temo sem se vključila, ker sem se slučajno spomnila kako je pri nama bilo. Žaživela sem svoje življenje in to zelo lepo, še preden se je odselil.

Avtor se strinjam deloma s tvojim zapisom. Pri nama je bila edino ta razlika, da sem jaz bivšemu skoraj vedno na lep način povedala kako in kaj, seveda tudi večkrat ponovila, malokdaj težila in ko sem ugotovila, da ni učinka, sem se umaknila z molkom in ga še zadnjih nekaj let samo opazovala. On je bil srečen, ker je mislil, da jaz s tem ko molčim, sprejemam njegovo lenobo in manipuliranje in seveda na koncu šok, ko sem rekla, da je dovolj in da je zgodba zaključena. Takrat bi on vse nadoknadil za par let nazaj, vendar je bil “ne” iz moje strani dokončen. Očitno je kasneje spoznal, da je potrebno v obstoj zveze vlagat in ja, po moje tanova ne rabi s prstom mignit in vse to naredi za kar sem ga jaz leta prosila brez učinka, ker se mu je končno posvetilo kako bi naj funkcionirala dobra zveza. Hehe..na koncu mi je rekel, da je bil srečen z mano in da sem bila “prenežna” z njim. No jaz pač nisem v partnerskem odnosu za agresivne akcije. Če se nekomu ne da nekaj dopovedat na lep, kulturen način, ne vidim smisla, da bi to dosegel na grd način-škoda živcev, energije.
[/quote]

A daj, še po ločitvi ti je na dušo pihal? Zakaj pa? Ker si se uradno ločila od njega, potem pa še vedno iskala njegovo bližino? A ne znaš tudi neformalne popkovine pretrgat?

Avtor se strinjam deloma s tvojim zapisom. Pri nama je bila edino ta razlika, da sem jaz bivšemu skoraj vedno na lep način povedala kako in kaj, seveda tudi večkrat ponovila, malokdaj težila in ko sem ugotovila, da ni učinka, sem se umaknila z molkom in ga še zadnjih nekaj let samo opazovala. On je bil srečen, ker je mislil, da jaz s tem ko molčim, sprejemam njegovo lenobo in manipuliranje in seveda na koncu šok, ko sem rekla, da je dovolj in da je zgodba zaključena. Takrat bi on vse nadoknadil za par let nazaj, vendar je bil “ne” iz moje strani dokončen. Očitno je kasneje spoznal, da je potrebno v obstoj zveze vlagat in ja, po moje tanova ne rabi s prstom mignit in vse to naredi za kar sem ga jaz leta prosila brez učinka, ker se mu je končno posvetilo kako bi naj funkcionirala dobra zveza. Hehe..na koncu mi je rekel, da je bil srečen z mano in da sem bila “prenežna” z njim. No jaz pač nisem v partnerskem odnosu za agresivne akcije. Če se nekomu ne da nekaj dopovedat na lep, kulturen način, ne vidim smisla, da bi to dosegel na grd način-škoda živcev, energije.
[/quote]

v bistvu je tako, partnerja moreš na foro vržt (ne zlonamerno), nakazovat v šali recimo, da ga narajcaš, da se dvigne v takem in drugačnem smislu, sm njegovo psiho moreš pokapirat, pa v pravem času dat gas in ob pravem času na bremzo stopit…
Seveda je pa ves problem v tem, ko nekdo misli, da je njegov partner njegova last in, da vse kar naredi ta poleg njega tolerira v nedogled…. tud jst sem bil v prvi resni vezi kot divjak na začetku, pa me je pametna ženska, takrat mladenka, vrstnica…, prizemljila, je pač znala.

New Report

Close