Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zakaj je ženska ženski težko prijateljica?

Zakaj je ženska ženski težko prijateljica?

V eni spodnji temi berem, da ste razočarane na prijateljstvom. Da zaupate partnerju. Tudi jaz imam podobne izkušnje. Opažam pa da tiste ki imajo slabši odnos s partnerjem, tiste se bolj navežejo na prijateljice. Logično, rabiš nekoga , da mu zaupaš, da se pogovarjaš. Tiste ki ste navezane na partnerja in imate z njim trdno vez, pa najbolj partnerju zaupate. Jaz imam veliko kolegic, ampak pazim kaj govorim, parkrat sem dobila vse nazaj, ko so zgobcale, zato sedaj res pazim, da mi ni kasneje žal. Prave prijateljice nimam. Kaj je zame pravo prijateljstvo? Ne to da se z nekom slišiš enkrat na mesec po telefonu ali dobiš na kavi. Zame je prijateljstvo, ko nekdo točno ve, kako si, kako živiš in kaj se ti dogaja. Ko je nekdo del tebe in ve o tebi vse. Da vzdržujete  tesne stike.  Taka prijateljstva so v odrasli dobi kar redka, prvič rabiš zanje dosti časa, zato to vlogo prevzame mož, partner, saj z njim največ časa preživiš .

Kod nas se kaže, da je ženska ženski vuk.

Torej je  moško žensko prijateljstvo  zate boljše?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1, 29.03.2024 ob 08:07

Torej je  moško žensko prijateljstvo  zate boljše?

Mosko žensko prijateljstvo v veliki večini ni možno, ker vedno ena stran goji čustva do druge osebe, pa si jih ne upa pokazati. So redke izjeme, ampak velikokrat je pa res tako. Drugače pa mislim da je pravo moško moško prijateljstvo . Moški so bolj fer, znajo držati jezik za zobmi.

Tudi ti si ženska, torej tudi ti ne držiš jezika za zobmi.

In ja drži , moški smo bolj zanesljivi, vsaj večina .Redko kateri ženski lahko zaupaš kakšno skrivnost. Jaz takšne se nisem spoznal.

Tudi prijateljstvo je odnos!

V partnerstvu je to nadgradnja pristnega prijateljstva. In ko se prijateljstvo poruši se tudi partnerstvo in seveda obratno!

Torej ja pristno prijateljstvo se goji in je po mojem mnenju zelo redko. Pari ki dosežejo dolgo partnerstvo so najprej zelo dobri prijatelji in jim vse življenske prepreke in težave ne porušijo prijatestva.

Ostali pa samo životarijo in imajo take kvazi prijatelje katerim se ravno ne morejo potožit o čemerkoli.

 

Tezko si najdejo priateljice zenske, ki so nesigurne vase ali pa v partnerja in v vsaki zenski vidijo neko tekmico. Jaz sem z mozem zelo povezana, porocena sva 15let, zaupava si vse. Imam pa tudi 3 res dobre prijateljice ki se poznamo se iz osnovne sole. Skupaj jokamo, se smejimo, vcasih je tudi kaksen prepir, ki pa ses pogovorom razresi. Te so redki, so bilo bolj pogosti ko smo bile 20 letnice. Je pa res, da smo vse samozavestne zenske. V zivljenju sem spoznala, da je posplosevanje najvecja bedarija. Moj moz je imel druzbo ze od malih nog. Is te druzbe sta mi za njegovim hrbtom, pisala dva bivsa prijatelja… moski drzijo jezik za zobmi v primerih, ko so del druzbe kjer se varanje tolerira. Kjer imajo zene bolj ker jih morajo imeti in ne zaradi ljubezni. Zato drzijo jezik za zobmi, ko ima nekdo ljubico, ker vejo, da so lahko oni isti in si zelijo enako od prijatelja zase. Moj moz ima dva dobra prijatelja, oba srecno porocena. Vcasih se druzimo vsi skupaj. Zato mislim da ni probelm prijateljstva in spola, ampak bolj moralnih nacel in zadovoljsta s svojim zivljenjem.

prijatlejica zate

in vsake tolko kot naprimer sedaj, nekdo objavi  tako temo.  in z tem samo potrdi, ko jaz cel čas govorim kako ste babe kurbe in prasice. evo, tu je dokaz. vidite zato, ženske ne smejo biti v policiji, vojski. itd. politki.  ne smejo. ker niso za to. nito poklic za žensko.  ker moraš biti lojalen, predan, ne smeš gopcat okoli, ne smeš iskat čustvene tolažbe pri  drugih. ampak najprej pri sebi. kar pa ste ženske tudi tukaj lepo dokazale, da ne zmorete.  da pač niste  moški. simpl.  ženske ste zahrbtne prasice.  dokler se gre, te monovke in neka durzba proti enemu moškemu, ste skupi kot kardelo. ko pa pride od tega da je neka ženska, nevarna za njenega moškega prevzet pa ste prasice, kurbe, svije, lažnivke, zahrbtne in pol pride ven vsa ženska gnusoba.  ko se  kregate za samca.  ste pa baje tako samostojne in samozadostne. ko pa pride nekdo z denajrme pa da dobro zgleda, ima debu kurac, dobor liže pičko je drugače fajn pa še amozavesten, ja to pa je pol vojna.  tukaj zdaj same lepo vidite. vsi vidite.  ženske ste prasice.  in če je moški pameten vam ničesar ne zaupa. ker ne sme. ker ženski zaupat je tazadnje.  kot je avtorica lepo povedala.  ženske rabimo pogovor.  ja točno to.   in pri frizerki pač gopcate. kdo pa vse ve.  ja frizerka vse ve.  tko je. vidite drage damice, moški vas zelo dobro poznamo. in  to kar se tukaj dogaja z vami ki ste tukaj gor. ločenke, samohranilke, luzerke, femisnsitke lezbačike.  to ste odraz družbe.  največji ološ, kar ga je.  tu imamo dokaz evo.  sama je povedala.  nafukala se je z babami že dovolj. ker gopcate. ker ste prasice.  če bi mi imeli pravo pilitiko, bi blo fajn imet ženske v kolektivu.  ker pa imamo feminizem, nihče več ne želi, delat nikjer. nihče več ne želi delat v kokošnjaku. in kaj se je izkazalo.   ja da, moraš imet v podjetju, nekoga, ki  je ful pametna močna dominatna moška figura, kera res zna ženskami in res ni dovzetna za žensko manipulacijo. da pa zan komunicirat je pa trden v stališčih.  morša imet.  ker če ne , ni nič narejeno.  najslabpi so poženščeni šefi.  to je nahjuj.  ker delavke, same, ženske same vsluzbi, iščejo pravega deca, pravega liderja, ki jih bonadrl ko svijo. in jim pokazal kako se dela.  ženske to ful želijo, ker že same vidijo, da je veskupaj kokošnjak. ki ne deluje.  drage damice, same sebi lukno koplete. in to z bagerom. v kero bote same padle.

Avtorica, se strinjam s tabo.

Moj največji prijatelj je mož, njemu lahko zaupam in me ni še nikoli izdal.

Pri ženskah pa je drugače. Mogoče ima lahko prijateljico ena, ki je na nek način inferiorna, da ji pač druge niso fovš. Če pa je ženska lepa, vitka, uspešna, je težko imeti prijateljico. Ker ti škodi ob prvi priliki. Ženski se ne sme nič povedati, ker bo vse raznesla in škodovala, včasi tudi nezavedno.

In ja, z moškimi je lažje biti prijatelj. Imam dva od otroštva in še kar traja. Že 30 let.

NImam nobene prijateljice. Večina žensk je pač takih, da ko se poparčkajo, pustijo za sabo prijateljice, sploh, če so te samske. Ko zaškripa s partnerjem pa bi bile spet stare prijateljice ok, ampak ja, je prepozno.

Me pa čudi, da ene ženske partnerjev ne smatrate za prijatelje?

Osebno mi je logično, normalno, da je partner najboljši prijatelj.

Imam ozek krog prijateljic, a so stvari, ki jih ohranjam zase.

Posplošujete. Jaz imam tri res dobre prijateljice. Ostalo so pač bolj znanci/znanke. In ne ne slišimo se nonstop, nismo nonstop skupaj (živimo zelo narazen), ne živimo isto (one imajo družine, jaz ne)….ampak smo prijateljice. Vse vemo da bo v minuti druga pokonci za pomoč če bo potrebna, vedno smo tam ena za drugo če kakšna rabi, skupaj smo dale čez marsikatero sranje (tudi z partnerji in otroci), skupaj se smejimo….sedaj ko imajo malo večje otroke je sploh lažje, se večkrat dobimo, gremo kam skupaj za vikend recimo….ko so bili otroci majhni sem pa jaz do njih hodila ker jih pač nimam, pomagala z varstvom, gospodinjstvo, smo šli skupaj na sprehod….za njihove otroke sem zaupnik, z partnerji njihovimi se dobro razumem….odnose je potrebno graditi in predvsem vzdrževati. Niso samoumevni. Pričakovati kot odrasla oseba, da boš imel neko prijateljico, s katero bosta skupaj tičale kot v srednji šoli pač ni realno. Ljudje imamo življenje.

Za ‘nimam nobene’…točno to. Videno večkrat. Dokler so samske, so prisesane nate, dobra si za vse kavice, pogovore, vikende, izlete, potovanja, kulturne dogodke…

Potem pa adijo, odletiš kot gumb z njenih premajhnih gat. Njegovi hobiji postanejo njeni hobiji, njegovo mišljenje postane njeno mišljenje.

Kasneje pa prijokcajo nazaj, smo pa samske spet kar naenkrat biseri in zlata vredne 😀 Veliko jih je takih. Kako bedno in pusto.

Ker sta v svoji izprijeni naravi druga drugi konkurenca.

Kakšne kozlarije no.

Če si ti tako zarukan karakter, da nisi zmožna imeti prijateljice, ti ni ves ostali svet kriv.

Polno prijateljic imam, ene še iz vrtca, druge iz šole, okolice, družba kar tako, pa vsem po vrsti lahko zaupam in se zanesem nanje. In ja, tudi moške prijatelje imam že leta in leta brez težav.

Pol je seveda širši krog  znank, sodelavk, sosed…ki so pa druga varianta, se podružimo, pohecamo, potem pa adijo, to je drugače. Da bi me kdo “izdal” ali prizadel…se pa ne spomnim. Verjetno znam dovolj zgodaj prebrati ljudi, da se mi to ne dogaja.

Jaz sem tekom let ugotovila, da tisti ki nimajo prijateljev ali pa vsaj nekoga pri 30+….obstaja razlog zakaj ne. Do sedaj sem dvema takima dala priložnost za prijateljstvo in tudi prekinila druženje. Ker kot pravim, obstaja razlog zakaj nimajo prijateljev.

Spet posploševanje :):) Ni res.

Najslabše je biti odvisen od enega človeka. Ker visiš na njemu. Ko njega več ni si pa kot brez rok in nog. To ni ok.

Prave prijateljice so redke, drži, a odnos prijateljstva je treba enako vzdrževati kot partnerskega. Nič ni samoumevno.

Psihologija ima o teh, ki imajo ful prijateljev in zlahka preberejo ljudi, veliko za povedat. ; )

Odgovor na objavo uporabnika
Takojeto, 29.03.2024 ob 10:35

Psihologija ima o teh, ki imajo ful prijateljev in zlahka preberejo ljudi, veliko za povedat. ; )

A to se imaš za psihologijo?

Dej napiš kaj na to temo za petkov smeh.

Odgovor na objavo uporabnika
daisycutter, 29.03.2024 ob 10:56

A to se imaš za psihologijo?

Dej napiš kaj na to temo za petkov smeh.

Bomo pustili tebe da se skozlaš, ker obvladaš.

Odgovor na objavo uporabnika
Takojeto, 29.03.2024 ob 11:00

Bomo pustili tebe da se skozlaš, ker obvladaš.

No lej ne provocirej, če nimaš jajc.

 

Odgovor na objavo uporabnika
daisycutter, 29.03.2024 ob 11:03

No lej ne provocirej, če nimaš jajc.

 

Psihologija ima veliko povedati tudi o tistih, ki se najdejo v vsakem zapisu in ne dovolijo drugim prosto izražati svojega mnenja.

Odgovor na objavo uporabnika
Takojeto, 29.03.2024 ob 11:06

Psihologija ima veliko povedati tudi o tistih, ki se najdejo v vsakem zapisu in ne dovolijo drugim prosto izražati svojega mnenja.

Psihologija ve ogromno povedati o brezjajčnikih, ki bi malo provocirali, ko jih potegneš za jezik se pa skrijejo v luknjo in cvilijo kot miške.

Odgovor na objavo uporabnika
daisycutter, 29.03.2024 ob 11:08

Psihologija ve ogromno povedati o brezjajčnikih, ki bi malo provocirali, ko jih potegneš za jezik se pa skrijejo v luknjo in cvilijo kot miške.

To so tiste, ki se skrivajo za nešteto prijateljic, ko pa zapustijo kurnik pa tup v prvo drevo. : D

Poznam veliko ljudi, ampak prijateljic imam toliko, da jih lahko preštejem na prste ene roke. Z eno se poznava 15 let, zaupava si veliko večino stvari, z ostalima dvema sem si zelo blizu, za vse tri pa vem, da bodo sredi noči dvignile telefon, če bo potrebno – enako velja tudi zame.

Odkar imam partnerja, je on tisti, ki mu zaupam vse. In posledično tem trem prijateljicam nekoliko manj, ker časovno ni možno, smo pa redno v stikih. Tudi pri njemu je podobno, dva prava prijatelja, ostalo so kolegi/znanci.

New Report

Close