Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Žalostna sem…

Žalostna sem…

Tiste ki ste same z otrokom, ali jim lahko sploh kaj omogočite..kak izlet, dejavnost…pod to mislim na stvari ki se plačajo?
Sama živim z otrokom-devet let in ne hodi v nobene plačljive dejavnost, greva enkrat letno na morje in to je vsa uživancija ki si ji lahko privoščiva…lansko zimo je bivši izrazil željo da bi jo dala v smučarsko šolo…privolila sem ampak sem takoj povedala da finančno tega ne zmorem; kupila bom smučarsko jakno, hlače, škornje za sneg…šolo smučanja pa če želi da gre naj plača on..in tako je bilo..letos enaka zgodba vendar se je pri šoli zataknilo, on je ne želi plačat…sem mu omenila lanski pogovor ampak zaman, on mi plačuje preživnino in letos smučanja ne želi plačat…otrok ves v pričakovnju da gre smučat jaz pa ne vem kako in seveda se kregamo…od lanskega leta so se razmere pri njem spremenile, nova partnerka, otrok in seveda bo sedaj posledice čutil najin otrok…zelo me žalosti ker ko si najdejo nove morajo trpeti otroci …

Čim prej se navadiš, da življenje ni pravično bolje bo zate.

saj si hotela mesečno rento namesto moža, pa otroku iz te rente plačuj tečaj. On je opravil s svojimi obveznostmi vsakič ko ti izplača rento (preživnino).

Si se hotela ločit, nisi se hotela trudit, zdaj pa imaš.

nova
Uredništvo priporoča

Na kaj si gledala takrat,ko si se odločla imeti s takim moškim otroka!Večino tako končajo tiste k so padale na dnar pa materialno varnost moškega in ponavadi takšnim ženskam privoščim tako situacijo,žal mi je le otrok.Pa ne mečem te v isti koš,je pa tole kruta ressnica

lej- če je samo zaradi smučanja problem potem res ….

ampak ti imaš še druge probleme, ki jih moraš pač sama reševati…

predvsem začni biti hvaležna za vse kar imaš—– najprej za zdravega otroka in svoje zdravje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ko boš dojela, da je na svetu še kaj drugega kot prestiž(zame je smučanje ravno to, pa ti bi še kaj gotovo),
boš ugotovila, da si pravzaprav zelooo srečna ravno s tem kar imaš tukaj in zdaj!In tisti hip ne boš potrebovala nič drugega!Veš, sreča je v majhnih stvareh!
Zdravje je bogastvo!

Daj, ne jamraj tule , temveč raje poišći kako dodatno delo za par ur na teden, četudi na črno in ji plačaj smučanje!
Ded ti plačuje za otroka, če si sama z njim, si tudi dodatno odgovorna za kak priboljšek, ki ga otrok , tudi upravičeno sem pa tja pričakuje.
Ampak, prva si ti, zmigaj se in prisluži dodaten cekin.
Si pred kompom in odpri kake oglase, kjer iščejo občasno pomoč pri čiščenju ipd…samo ne jamraj!
Ali pa sama sestavi enega in se poskusi spraviti v promet…z delom, mislim!

Verjamem, da ti ni vseeno. Samo če tvoj partner nima ravno ohaha dohodkov, je razumljivo, da bo treba nekaj denarja namenit tudi njegovemu novemu otroku, veš, ta tudi ne more živeti od zraka.

Vse to in še vse druge “sladkosti ” dobro poznam.
Moškega potem zanima samo še nova, otrok od bivše je skoraj pozabljen.
Si zamišljaš mene, ki sem imela s takim tri otroke?
Se najprej poročila z njim, civilno in cerkveno, imeli spodobno ohcet, katero je organizirala njegova mama…Si uredili lepo stanovanjce…potem pa je z leti ptiček začel frčati…ugotovil, da mu status očeta in moža ni preveč všeč in je lepo izjavil , da bi ON rad še užival?
Si dobil precej mlajšo in ustanovil novo družinico.Seveda so šli ta novi najini otroci od prej zelo v nos.

Ja, bil je velik hudič.Denarja malo, otroci trije, preživnina na sodišču, on pa privat.

Jaz bi dala takim sankcije.Veliko preživnino, oziroma del preživnine, ki bi jo moral nakazati za otroke, nato pa prispevke še za kakšne take dejavnosti.

In na socialni redne stike.
Ne take, kot so bile pri nas.Da so bili otroci potem pri babici in dedku…on pa naokrog.

Ne vem, kaj naj ti rečem.Samo to, da je tri četrtine slovenskih moških nesposobnih za zakon in družino.


Lahko to pogledamo tudi s te strani, da je 3/4 nesposobna žensk najdet moškega z vrednotami…ker jih primami vse prej,kot pa vrednote in morala :)))
Drugače pa, nesposobnost je itak na obeh straneh 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [b][i]>>> Nasmeh je najkrajša razdalja med ljudmi <<<[/i][/b] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [img]http://shrani.si/f/3M/to/IrHmRpg/mickeeena.jpg[/img]

Življenje ni vedno fer. In kar je najbolj žalostno je to, da je ogromno slovenskih moških popolnoma neodgovornih, nesposobnih, lenih in jim ni mar za lastne otroke. Žal si tudi ti imela smolo, da si dobila takega luzerja.
Krivi smo starši (predvsem mame), ki vzgajajo (mo) take neodgovorne mamine sinčke, ki jim je prinešeno vse h riti, ki se niso sposobni za nič potruditi, ki jim družina ne pomeni nič in si stalno iščejo nove partnerke.
Draga avtorica, živi za otroka. Če ji ne moreš nuditi smučanja, zato nisi še slaba mati. Če gresta enkrat na leto na morje, je tudi to nekaj. Koliko otrok je zraslo brez morja in brez smučanja, pa so danes pridni in uspešni.

Grenko kisla baba, pa povej, kam naj da otroka med tem dodatnim delom? Fino je špilat fotra enkrat na vsake kvarte, brez vsakodnevne odgovornosti!! Naj ded poskrbi za priboljške, če je otroka že prikrajšal za svojo prisotnost!

Preden se ženska odloči za otroka bi bilo potrebno, da ga preizkusi in da ugotovi, če je res pravi in če si želi z njim ustvariti družino. Pomembne so vrednote, vendar pa je večina žensk preveč naivnih in gleda vse druge stvari kot to in so si tako posledično tudi same krive, ker so si izbrale takšnega moškega za partnerja. Potem pa ko jih pusti pa jokcajo in je hudo, prej bi mogle mislit z glavo.

Vse, ki ne znate napisati nekaj besed tolažbe, naj bo sram. Ali nimate svojih otrok? Če je oče obljubil smučanje, potem naj obljubo izpolni. Tudi otrok iz prvega zakona, je njegov otrok! Saj avtorica ne zahteva smučanja zase, ampak za njunega otroka.

Tukaj ločitev nima nobene zveze, on je dalje oče, ni tako? Pa kaj je dovolj druga pi*čka, pa da pozabiš na svojega otroka? Ali nekaj evrov za preživnino nadomesti očeta?

In to izjavljate tiste, ki ste tudi matere in očetje? Sram naj vas bo! Gre za obljubo očeta, da bo plačal smučanje hčeri. In ki je “pozabil” na obljubo. Ali potemtakem tudi ve obljubite svojim otrokom in potem to prelomite? A to je za vas ljubezen? Ali otroci ločenih staršev nimajo pravice kdaj kam iti in si kaj privoščiti?

zastonj se razburjaš

stanje je popolnoma drugačno kot si ti zamišljaš

nekaj je želeti

drugo je pa glagol moči

a ne?

Razburjanje ni še nikoli nikomur pomagalo, samo dejanja!

Prav si napisala. Se podpišem. Nekateri pišejo take neumnosti (kako da to prej ni vedela, kakšen človek je), da ne moreš verjeti! Saj ji ni podpisal garantnega pisma! Sram naj bo očete, ki zatajijo lastne otroke in jim ne dajo tistega, kar jim pripada!


Lahko to pogledamo tudi s te strani, da je 3/4 nesposobna žensk najdet moškega z vrednotami…ker jih primami vse prej,kot pa vrednote in morala :)))
Drugače pa, nesposobnost je itak na obeh straneh :)[/quote]

Ne strinjam se s teboj.Nisem nesposobna, sem ženska z višješolsko izobrazbo, izborila sem si sama neprofitno občinsko stanovanje, v katerem smo živeli.

In prva stvar v življenju so mi bili vedno mož in otroci, torej družina, za kar sem se zelo trudila.Ampak, če eden od dveh noče več- ne moreš popolnoma nič.

Sicer sem si našla kmalu drugega, preselili smo se v hišo in stanje se izboljšalo.

Ampak, ko se spomnim na bivšega, nimam besed….težko je najti pravega zase.


Lahko to pogledamo tudi s te strani, da je 3/4 nesposobna žensk najdet moškega z vrednotami…ker jih primami vse prej,kot pa vrednote in morala :)))
Drugače pa, nesposobnost je itak na obeh straneh :)[/quote]

Ne strinjam se s teboj.Nisem nesposobna, sem ženska z višješolsko izobrazbo, izborila sem si sama neprofitno občinsko stanovanje, v katerem smo živeli.

In prva stvar v življenju so mi bili vedno mož in otroci, torej družina, za kar sem se zelo trudila.Ampak, če eden od dveh noče več- ne moreš popolnoma nič.

Sicer sem si našla kmalu drugega, preselili smo se v hišo in stanje se izboljšalo.

Ampak, ko se spomnim na bivšega, nimam besed….težko je najti pravega zase.[/quote]
Kdo pa je rekel da ti spadaš v 3/4 ? Govorim nasplošno in realno! Veliko je takih ki padejo prej na kaj drugega, kot pa na osebnost in vrednote moškega :))) No glej, sej nima veze, jaz se s tem ne obremenjujem, hotel sem samo realno sliko pokazati:)))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [b][i]>>> Nasmeh je najkrajša razdalja med ljudmi <<<[/i][/b] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [img]http://shrani.si/f/3M/to/IrHmRpg/mickeeena.jpg[/img]

Prav si napisala. Se podpišem. Nekateri pišejo take neumnosti (kako da to prej ni vedela, kakšen človek je), da ne moreš verjeti! Saj ji ni podpisal garantnega pisma! Sram naj bo očete, ki zatajijo lastne otroke in jim ne dajo tistega, kar jim pripada![/quote]

Še moj podpis!

ženske ful enostranske…
če bi vam bila pomembna res skrb za otroka in to, da oče skrbi za svojega otroka, potem nikoli ob žalosti, ki jo omenjate in je razumljiva…ne bi zraven sponašale novega otroka…ker imajo vsi otroci enake pravice do svojega očeta…

Kaj ima pa še za delat nove otroke, ČE PA ŠE ZA PREJŠNJEGA NE MORE POSKRBET?

Joj, kako si pa ti zlobna oseba. Nočem te žalit ampak to je kruta resnica:-p
Nikoli nisem gledala na denar, na denar je gledal on, nikoli nisem gledala na materialne dobrine, na le te je gledal on. Ko je uvidel, da ne bo šlo po njegovih načrtih in iz mene ne bo zvlekel denarja, jo je zbrisal. Ti mi privoščiš a ne? Uboga si!

Se strinjam s Saj si tudi ti…Kondomi/vazektomija. In obljuba je obljuba!

Kaj ima pa še za delat nove otroke, ČE PA ŠE ZA PREJŠNJEGA NE MORE POSKRBET?[/quote]
oprosti, ampak ne bit tako enostranska, pa tudi nesramna…ker enako stopnjo nerazumevanja lahko pol izraziš tudi za mater…zakaj ima otroka če zanjga ne more poskrbet… to je v tvojem stilu izrazoslovja…
pa mislim,da se tukaj dela krivico s takim izrazoslovjem tako materi kot očetu…mati se trudi po svojih najboljših močeh in če se njo lahko razume,d a ne zmore plačati dodatka kot je smučarski tečaj…se potem lahko tudi očeta, ki sicer plačuje preživnino…
resno no…tako ste enostranski v teh napadih…jaz se popolnoma strainjam,da za otroke je potrebno neglede na zakonski statud staršev skrbeti…samo, tako obsojanje samo ene strani je pa tooo much…
povej zakaj pa materi take hude besede ne natveziš, ko otroku ne zmore plačati tečaja…po kateri logiki njo lahko razumeš…očeta pa napadaš (pa pustimo drugega otroka na stran), kaj pa če ga ne bi imel in ravno tako bi se trudil plačevati preživnino, tečaja pa ne bi zmogel plačati – kot mati ne v tem primeru…

Kaj pa jim pripada? Obleka, hrana, streha nad glavo, šola…kakor vem ta hčerka ima vse to zagotovljeno.
Vse kar je več je afnanje in luksuz. Osnovne dobrine pa so pokrite iz naslova preživnine.

Torej, zanima me kaj v tem primeru otroku (zakonsko) pripada in ji mora oče zagotoviti? Prosim za razlago od tebe.

Spoštovana avtorica!

Če si javno razkrila svojo bolečino, moraš biti pripravljena na različna stališča. Prvo kar me je zmotilo v tvojem pisanju je dejstvo, da očeta svojega otroka nazivaš z ON. Po moje oceni, skrajno neprimerno in takoj veliko pove. Ja, smučanje ni strah dopustiti ali ne, je predvsem moči nuditi ali ne. Velja zate in očeta vajinega otroka. To, da si je ustvaril novo družino ON, ni nič narobe, ustvariš si lahko tudi ti in morda si jo kdaj boš. Ja življenje ni pesmica in niso sami užitki. Je velika borba, polna krivic. V mnogočem se strinjam z predhodnimi pisanji, ki gledajo na življenje realno. Da ne bo nesporazumov, sem že babica in tudi razvezana.

Vse dobro.

***************************************** https://www.youtube.com/watch?v=GAdIV2KHMPA Carpe Diem *************************************************

New Report

Close