Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zanositev – kontracepcija

Zanositev – kontracepcija

A je katera od vas, (predpostavljam da ste imele večletne redne spolne odnose) zanosila ob pravilni uporabi kontracepcije? katere?

A ste potem rodile nezaželjenega otroka, a ste vzele tabletko za potem a ste šle delat splav?

Zanosila sem ob zaščiti z materničnim vložkom in otroka obdržala. Res, da ni bila “planirana” (pa še tudi mlada nisem več tako. :)))), ampak je pa vsekakor bila zato zaželjena. In danes si ne znam predstavljat, da je ne bi imela.
Mogoče pa je ON tam gori tako želel……………hahahaha
Srečno!

Prvič sem zanosila dva meseca po prenehanju jemanja kontr. tablet. Drugič sem zanosila, ko sem še dojila prvega (tri mesece po porodu), sedaj pa se ravno ubadam z vprašanjem če nisem spet noseča, ker nama je zabluzil kondom, menstruacije pa še ni! Drugi in tudi v tem primeru tretji otrok nista bila pričakovana, vendarle sem drugega obdržala, pa tudi tretjega bom, če se je pač zgodilo. Nisem pristaš splavov, daleč od tega.
Sem pa sedaj na morju debatirala o tem z eno kolegico iz Zagreba. Bila sem totalno šokirana, ko mi je povedala, da pri njih ni mogoče dobiti kontracepcije na recept. Vsakršno zaščito si morajo ženske plačati. Ker seveda ni poceni se raje poslužujejo kar splavov!!! Tako recimo v Spliški porodnišnici skoraj nimajo več porodov, ker od jutra do večera delajo le še splave! Tam to za ženske sploh ni neka tragedija, saj “rešitev” imenujejo kar AB! Skratka, seksaš- zanosiš- narediš splav! In to nekajkrat!
Grozljivka!

zanosila sem kljub uporabi kont. tabletk, sem bila verjetno površna pri jemanju le teh. Ampak otroka sem kljub vsem težavam (prav zaradi KT) obdržala in je bil še kako zaželjen!

Jaz vam pa predlagam nekaj dosti boljšega. Z možem imava vsak dan odnose in sva otroka točno planirala, drugega planirava prihodnji mesec. Mož obvlada tehniko, ki se jo je še davno, preden sva se poznala začel učiti.l Prebral si je knjigo Moški orgazem brez meja in se naučil zadržati izliv (zakaj bi po nepotrebnem trošil energijo). Tako lahko mirne duše seksava in se ne bojiva zanositve. Po porodu tega otroka, ki ga načrtujeva, pa sem bom še sama naučila zadržati jajčece, tako, da do menstruacije sploh ne pride, oziroma pride, ko načrtuješ otroka – čemu bi spet trošila svojo energijo in sebe, da gre v nič?
Vem, da zveni hecno, tudi meni je in sem se smejala mojemu dragemu, sedaj pa vidim, da lahko brezskrbno uživava, ne da bi si uničevala zdravje s kontracepcijo ali razmišljala o ubijanju nerojenih otrok, za katera sva midva odgovorna, da nastanejo.

Lepo je videti, da psihiatri še ne bodo ostali brez dela.

LP J.

no ja, veliko uspeha

samo, a si ti že čula za presemensko tekočino?

zanesljivost take metode je od 56{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – 88{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

O, NAtaja, sva že dve, ki imava to srečo, moj možek tudi to obvada in jaz sem mu neizmerno hvaležna.
Ne vem pa, kaj je tukaj za k psihiatru. Halo? KEr se je nekdo naučil tako dobro obvladovati sam sebe, ali kaj. Prej se mi zdi za k psihiatru nekdo, ki neodgovorno seksa in potem pobija otroke – sori, pa še zaprla bi ga.
IN Ariadne, zadrži se tudi predsemensko tekočino, glede na to, da so vsi naši otroci planirani, odnose pa imamo vsak dan, pa lahko sklepaš, da je zanesljivost kar velika.

No, pa sem mislila, da sva samo midva s fantom kaj čudnega. Mojemu fantu je brat pred dvemi leti posodil omenjeno knjigo in je začel na sebi delati in potreboval pol leta, da se je tega naučil. In sedaj tudi midva brezmejno uživava.
Meni pa je uspelo pred pol leta prvič zadržati, da do sprostitve jajčeca sploh ni prišlo in ni bilo ovulacije in ne menstruacije. In tako adijo tisti zoprn teden. Mojo ginekologinjo je skoraj kap in mi je pri priči dala delati vse možne teste, ker je mislila, da je kaj narobe in ko je dobila povsem normalne rezultate me je samo spraševala, kako sem to naredila, ker tega uradna medicina pač še ne pozna, je pa dokaj razširjena metoda na Vzhodu, ki se je začela razširjati v Evropi in Ameriki. In prihodnje leto se bova poročila in jeseni planirava ustvariti prvega otroka.
Me je pa za to navdušil fantov brat in njegova žena, ki je tudi za nekaj let zadržala jajčece, potem ga spet sprostila in sta tako imela dva planirana otročka, sedaj pa je spet zadržala. Čemu bi res šla naša jajčeca v nič?
In nehajte obsojati tisto, kar ne poznate, preden se ne pozanimate.

Meni je pa žena pred pol leta kupila tisto knjigo, ker ni želela uporabljati kontracepcije, jaz pa ne kondoma. Je dosti zahtevno, da se toliko obvladaš, a lahko rečem, da bi to zmogel vsak z moalo volje in vaje. Sedaj na veliko uživava brez strau. Jaz bi to kot moški privoščil vsakemu paru.

zadržala jajčece ?

Opa, to je pa nekaj novega. Ali slučajno kotalite bučke ?

Hojla, sam sem imel pa težave s prehitrim izlivom in mi je moj urolog predlagal tiste vaje, ki so v knjigi. SIcer sem rabil dosti več časa kot vi (skoraj dve leti), a sedaj sem tudi to tehniko osvojil. Hočem reči, da očitno tudi nekaj bolj široko razgledanih uradnih zdravnikov sprejema alternativne oblike. In jaz sem jim neizmerno hvaležen, ker sem bil res že zelo nesrečen in zafrustriran, moje dekle pa tudi.

Katera tehnika pa je to in ali lahko poveš kakšen link ali naslov knjige, kjer je vse opisano ?

Hvala.

sama sem pred časom brala neke članke o jogi in so bile tam opisane tehnike, s katerimi bi lahko z rednimi vajami ženske preprosto “preprečile” izločitev jajčeca iz jajčnika, nimajo menstruacije itd. Dokler nočejo zanositi … no, meni se je zdelo čudno, ampak konec koncev – nemogoče verjetno ni, a ne? Kot piše katrinas, očitno gre.

JA, tudi midva sva med tistimi, ki uživava v tem, no sama se šele učim zadrževanja jajčeca. Tista knjiga nama je bila podarjena na najini poroki, napslov je Moški orgazem brez meja in Ženski orgazem brez meja, baje pa je še več o tem napisanega na internetu (verjetno tujem), a tega nisem raziskala. Je pa vse stvar volje, samokontrole, pozitivnega odnosa do telesa, ljubezni do zdravega življenja in seveda dosti vsakodnevne vaje.
Ni nič čudnega, čarobnega, trapastega, nenormalnega, zato mi nismo za k psihiatru, dragi moji, ker svobodno in na naraven način, ne da bi komu škodovali (svojemu zdravju ali pobijanju otrok). Moja ginekologinja me tudi samo čudno gleda, ko ji poveva za najino kontracepcijo, a se nama ne smeji, ker vidi, da je uspešna in da res delava zato, ker želiva najino zdravje ohraniti. In zato tudi skoraj nikoli ne uporabljava zdravil, kemikalij itd. To je, dragi moji, ravno tako skrb za zdravo živlejnje, kot dovolj gibanja, zdrava prehrana itd.

Tudi sama sem že brala članke na temo obvladovanja svojega telesa, npr. kontrola bitja srca, ipd.

Ampak, zadrževanja jajčeca ? Zakaj je potem vzhodna Azija tako gosto poseljena ? Ker se že zgovarjate na vzhodno kulturo – ko so med drugo svetovno vojno japonski vojaki posiljevali mlade kitajke, je nastalo precej otrok, ki so bili celo življenje ožigosani, da so “japonski”. Ali pa Indija, ena najgosteje naseljenih držav na svetu. Bangladeš in Pakistan tudi. Ravno zadnjič sem gledala eno oddajo na BBC, kjer je predstavnica UNICEFa dejala, da so ful srečni, ker je vlada v Indiji končno začela z aktivno politiko kontracepcije (kondomi).

Šopek oprosti, joga je tudi nekaj z Vzhoda, pa je ne delajo vsi Kitajci, a ne? Napisano je, da so to tehnike, ki k nam prihajajo iz Vzhoda, ne pa, da tisto prebivalstvo, ki nima niti za hrano, niti za življenje, se izobražuje še na tem področju. Halo??? Malo pameti v roke.
Sama zelo spoštujem tele ljudi. Mojemu dragemu sem pred dvemi tedni sposodila iz knjižnice omenjeni knjigi in sedaj oba bereva, poskušava. Sva še zelo na začetku, a marsikaj že znava.
Tisto glede zadrževanja jajčeca pa je čisto na psihično-duhovni ravni in nič nič nemogočega, kot mi je rekla moja ginekologinja, ki za razliko od drugih dohtarjev ve nekaj tudi o alternativi. Ona je tudi mojemu dragemu že kakšno leto nazaj predlagala, če bi se šel učiti zadrževanje izliva, ker sem zelo negativno reagitala na tabletke, premlada sem še za druge vrste kontracepcije, s kondomi nama je bilo pa tudi zoprno.
In sva se odločila in poskušava in se drugim ne posmehujeva. Gre, počasi, a ker imava motivacijo in voljo, bova zmogla…

joga prihaja iz Indije, ne iz Kitajske, meni se vsekakor zdi zadeva verjetna, čeprav morda zveni čudno za evropskega človeka

Sama hodim na jogo 2. leto in moram povedati, da je res mali čudežek

Ja, in dva tedna je zelo veliko za dokaz uspesnosti kontracepcije, ane. Sej bo slo, pocasi, pa nekajkrat vmes bo sfalilo, tam nekje pri 50h letih bosta pa res ze oba znala, garantiram.

SG

San Giorgio, ne vem, čemu posmeh, poglej koliko jih je in jim po nekaj časa truzda uspe in potem je stvar naravna in zanesljiva. Če se tebi ne zdi vredno poskusiti, ker se ti ne da delati na sebi, je tvoj problem. KOt vidiš, ponavadi pari potrebujejo kakšno leto, da to zmorejo. In če se ti ne da reskirati nekaj truda, ker tvoje dekle ali žena ne želi uporabljati kemije, ti pa ne kondomov, pomeni, da bolj ljubiš lastno zadovoljitev, kot svojo ženo in odgovorno spolnost.
Ni pa tako čudno, težko, vsak bi to zmogel, nekaterim kot vidite, to priporočajo tudi iz zdravstvenih razlogov. Malo se pozanimajte, potem razmislite in potem komentirajte.
Ni pa to nobene zveze s temn, da moški ali ženska ne doživita orgazma, kot v knjigi lepo piše, še drugače, lahko ga dosti pogosteje doživljata, ker se ne iztrošita in ni treba čakati pol ure, da se moški spet napolne in je spet zmožen. LAhko se seksa celo noč, če imata kondicijo, pa še potem noben ni utrujen, se ne obrne in zaspi (kot to stori veliko moških), ampak se lahko crkljaš do jutra. Midva to ob vikendih že prakticirava in je res čarobno. Prav privoščiva vsem, da bi izkusili ta užitek.

tinkaraC, saj Indija ni nič boljša kot Kitajska. Obratno, Kitajska je zadnja leta bolj uspešna pri kontroli rojstev …

Šopek oprosti, a odgovarjaš čisto mimo poante. Sama tudi hodim tretje leto na jogo in nekateri imajo potem še razne druge zame čarovnije iz Vzhoda – trije pari vem, da so januarja rekli, da so za to slišali in bodo probali, en par ni vztrajal, dva sta navdušena. Meni se tudi zdi malo čudno, a so nas že toliko navdušili, da sta se pred dvema tednom,a ko smo znova začeli z vadbo še trije odločili, da poskusijo. Meni se zdi super, ker je stvar naravna. Bom kupila mojemu dragemu za novo leto. Škoda, ker nihče ne organizira tečaja o tem.

ja, seveda, ko lahko imajo lahko samo enega otroka, sicer sledijo kazni. In če je prvi slučajno punčka, gre pred vrata sirotišnice, kjer v nekaj letih umrejo, ker ni nobene skrbi zanje, razmerje med moškimi in ženskami je na Kitajskem čisto porušeno. Ne bi o prijaznih načinih reguliranja rojstev.

No, ne bom več govorila v prazno ali “mimo poante”.

Samo tole:
“Meni se zdi super, ker je stvar naravna”

Zagotovo stvar ni naravna. Naravno je to, da imaš redno menstruacijo. Take nas je naredila narava.

Se vam zdi, da ste zašle iz teme. Strinjam se z Brigito, da nekaj pomeni iz kje stvar prihaja, drugo pa, ali jo tisti prebivalci tudi prakticirajo. A misliš, da vsak Indijec, Kitajec itd. vsak dan dela jogo, pa TIbetanske vaje itd. Halo! Daj malo pameti v roke, no?
Toliko nezaželjenih ljudi tam je, ker so ljudje premalo osveščeni, kaj spolnost sploh je, kako, kdaj otrok nastane, kako se da to preprečiti itd. Saj v Afriki je isto. MOj stric je misijonar in mi marsikaj pove.
Mi pa vemo, kako nastane otrok in kaj lahko umetno naredimo, da ne nastane, če pa kdo začne govoriti o čem naravnem (ali vzdržnost ali zadrževanje semena ali jajčeca), ga imate pa za heretika, ker se pač ne jema z vašo filozofijo. Bodite no malo bolj strpne..

New Report

Close