Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zdravilec Jan Pravst

Zdravilec Jan Pravst

Pozdravljeni,

Je že kdo slišal ali bil pri Janu Pravst, zanimajo me vaše izkušnje? Kolegi ga hvalijo, da jim pomaga oz. zna pozdraviti skoraj vse težave, ki jih imajo z zdravjem. Sam sem bil 4x pri njem in žal ne vidim kakšnih bistvenih sprememb. V hrbtu še vedno čutim bolečine, na sklepih tudi niso izginile otekline. Čistil naj bi mi jetra in sproščal živce oz. mišice v hrbtu. Žena je imela težave z kronično utrujenostjo in pravi, da se ji zdi, da se počuti boljše. Spraševala ga je še za očeta, ki ima začetke demence in je rekel, da mu lahko pomaga.

katastrofa, kaj to hodiš k šalabajzerjem? kakšni zdravilci lepo te prosim??

za bolečine v hrbtu in nasplošno zategnjenost sem hodil na fizioterapijo, razlika vidna že po enem obisku, po ene 7-8 obiskih sem pa lahko nehal hodit ker se je stanje 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popravilo.

od takrat naprej do danes skrbim samo za redne vaje doma in je to to.

za demenco ti zdravilec ne more nič. za demenco greš k zdravniku in tam skušaš dobit najboljše kar lahko, v končni fazi je to bolezen, ki je ne moreš ustavit.

kar se tiče pa čiščenja jeter se pa ne smešit. jetra “čistiš” z dobro prehrano, za podporo uživaj omega 3, vse ostalo je larifari.

da vas leta 2018 nategujejo zdravilci ne vem a se mi smiliš a bi te najraje napi*dil….

P.S. če je to jan pravst, ki ga poznam iz SŠ, ni bil to nikoli noben zdravilec.

Jaz sem bila pri njemu ker sem imela mravljinčaste roke in sem mislila, da to prohaja od hrbtenice pa je po njegovem zaradi srca. Nekaj je z rokami šaril po meni in res sem domov prišla skoraj brez bolečin. Po določenem času je minilo in zdaj sem ok. Ne znam ti svetovati. Dejstvo pa je, da če ne probaš ne boš vedela. Obisk mislim da stane cca 50 eur

Pa zakaj je kasiral. 50 €! Mislim ….

Če po prvi terapiji ni spremeb ali vidnih rezultatov ne hodiš več.Čiščenje jeter pa srce?Človek očitno nima pojma o mišicah.Nekaj je masirati mišice in drugo tehnike za jačanje,stabilizacijo mišic.Od kdaj klasična masaža odpravi težave v hrbtenici?Pri vas bi mogoče bilo potrebno nekatere mišice ojačat.Zato pa ni masaža pomagala in čiščenje jeter ne.Đabe zdravilec,če nimaš pojma o telesu,tele jetrne zadeve pa že desetletja grejo preko vseh mej.Pol pa še kasirajo 50e?Pošten zdravilec bi ti samo prvo skasiral,ostale 3,ker ni pomagalo pa vrnil denar,oziroma če po prvi ni bilo nobenega efekta,te po lastni vesti in odgovornosti sploh nebi smel naročit na ostale.Kdor zna pa zna.

Zanimivo da so pri vseh kriva jetra.

Še kakšen theta healing pa xrobe za dušo prvezat, pol pa že v drugo od mrtvih vstaneš, ne sam, da ti hrbtenico pozdravi.

Če takoj ni učinka, na hodit več.

Tole meni pove da nekaj ni OK:
– 4 leta in samo 200 všečkov
-zaprto ocenjevanje in mnenje
-najboljše terapije se dobijo že od 35 eur/40eur naprej

Pri nas je k njemu hodila cela familija, ker je res nekaj čutiti, ko ti gre z rokami čez telo. Vendar dolgoročno ni bilo zdravilnih učinkov smo vsi prenehali z obiski. Vzame 70 eur na obisk.

Jaz tudi nimam nič dobrega za napisati. K njem smo peljali 9 let starega otroka, ki je imel težave s stalnim pokašljevanjem. Po parih obiskih se je stanje tako poslabšalo, da smo obiskali KC v LJ, kjer smo bili najprej dobro ukregani zakaj smo tako dolgo čakali. Skratka, sin je potem ostal dva dni v bolnišnici in na to še cca. teden dni v domači oskrbi, kjer se mu je stanje vidno izboljševalo. Nas je izučilo, da nič več k raznim zdravilcem, čeprav na začetku izgleda izboljšanje se stvar ne uredi. Torej, previdno z medicino in še previdnejše z alternativno medicino. Velikokrat je za izboljšanje vzrok le tipa placeboo!

Vsekakor sem jaz pristaš najprej uradne medicine potem pa alternative. In vsekakor če bi moj otrok pokašljeval bi ga odpeljala najprej k zdravniku in potem za boljše, lažje in hitrejše ukrevanje še k zdravilcu.
Moja izkušnja je taka, da če enemu nekaj pomaga oz deluje ne pomeni, da tudi drugemu. Kot npr pri raku. Eni ozdravojo, drugi žal ne.
Pri Janu sem jaz bila. Čakati na prvi pregled sem morala slaba dva meseca. Lahko rečem, da mi ni žal, da sem šla ker mi je postavil čisto drugo diagnozo kot sem jaz predvidevala ter tudi delno saniral.
Neumno pa je misliti, da bo odpravil vse težave. Nihče jih ne more. Zato eno pljuvanje vse povprek ni na mestu. Glede na to, da ima res zasedene termine, predvidevam da je več takih, ki so zadovoljni z njim kot takih ki niso.

Moj zdravi, ampak to dela brezplačno. Npr. meni pomaga, ampak za dolocene stvari bi šla sigurno k zdravniku, alternativa pa kot začasna rešitev.

Ga poznam in odsvetujem.Podjetje mu propada že od začetka.

Ker je res nekaj čutiti? Misliš toploto, ki jo oddaja z rokami? In placebo v tvoji glavi??

V centru LJ dobiš fizioterapijo za 50eur/ura in si po 6-8 obiskih kot nov, do te mere da te fizioterapevt itak ne naroči za naprej, ker ni potrebe. FIZIOTERAPEVT, izobražen, izkušen. In ja, učinki so dolgoročni, če se ne zanemariš. Moj hrbet in vrat sta kot nova.

A vi dajete 70 eur za enega zdravilca? To se lahko kot familija med sabo masirate, ne pa da mečeš denar skozi okno.

Vsekakor sem jaz pristaš najprej uradne medicine potem pa alternative. In vsekakor če bi moj otrok pokašljeval bi ga odpeljala najprej k zdravniku in potem za boljše, lažje in hitrejše ukrevanje še k zdravilcu.
Moja izkušnja je taka, da če enemu nekaj pomaga oz deluje ne pomeni, da tudi drugemu. Kot npr pri raku. Eni ozdravojo, drugi žal ne.
Pri Janu sem jaz bila. Čakati na prvi pregled sem morala slaba dva meseca. Lahko rečem, da mi ni žal, da sem šla ker mi je postavil čisto drugo diagnozo kot sem jaz predvidevala ter tudi delno saniral.
Neumno pa je misliti, da bo odpravil vse težave. Nihče jih ne more. Zato eno pljuvanje vse povprek ni na mestu. Glede na to, da ima res zasedene termine, predvidevam da je več takih, ki so zadovoljni z njim kot takih ki niso.
[/quote]

Na pregled si morala čakat 2 meseca?
Se pravi si raje enemu nabijalčku dala denar, namesto da bi šla samoplačniško na pregled? V večini primerov dobiš samoplačniške preglede v roku parih dni.

A ti greš raje k tipu, ki je po končani ekonomski rekel, da je zdravilec? bwahahahhahahahaha

katerega fizioterapevta v LJ pa bi meni priporočali za išias in bolečine v hrbtenici?

Gibanje d.o.o.

koliko pa stane ura?

Od 40 – 50 eur. Jah, je drago ampak se obrestuje.

Jan Pravst NI RESEN! Najprej sem čakal 3 tedne na termin, kar me na dan termina pokliče njegova tajnica in odpove termin in ga prestavi 14 dni naprej. Ne boste verjeli, ampak na dan termina ponovno dobim klic, da je termin odpovedan. Mene ne vidi več, take ne resnosti pa še nisem doživel!

Berem objave in je nekaj celo pozitivnih, čeprav je mene spravil kar za nekaj dni v bolnico, ker sem verjela, da mi bo ozdravil bolezen oz. simptome, dokler niso postali nevzdržni.

Tale odgovor pišem zato, ker sem hotela prijateljici napisati naziv, ki ga ima Jan, odtipkam v Google njegovo ime in zagledam na prvem mestu tole. In vem, da je na temu forumu ogromno plačanih provokacij in ogromno nesramnih ljudi, Jan pa si takšnega blatenja ne zasluži, bom napisala par vrstic. Odgovorov ne bom brala, ker vem, da bi mi v večini dvignili tlak do neba, morda pa bo informacija koristila komu, ki se odloča za to vrsto zdravljenja.
Seveda bi bili največji uspehi, ko bi vse medicine sveta delale z roko v roki, pa je to zaenkart vsaj pri nas v vseh pogledih nemogoče. Po mojih izkušnjah lahko rečem tole. Organizem je nepredstavljivo kompleksna tvorba in vsako neravnovesje znotraj njega daje signale, da nekaj ni v redu. Ogromno malih neravnovesij je organizem v svoji polni moči sposoben pozdraviti sam. Kr ga po drugi strani tudi momentalno izčrpuje. Veliko drobnih signalov namerno in nenamerno spregledamo in zato nastopijo bolezni. Uradna medicina večinoma zdravi bolezni, se pravi signale!!!! da nekaj v sistemu ni ok. In včasih je za preživetje to tudi nujno potrebno. Vendar tu bi se tudi morali vprašati kaj sedaj naprej, da do tega ne bo več prišlo? Zakaj je do tega prišlo? In tukaj dobimo odgovore pri alternativnih zdravilcih! Seveda niso vsi ok, tudi zdravniki niso, seveda ni vsaka terapija za vse in na koncu koncev že kemija med zdravilcem in pacientom naredi svoje. Ampak njihove terapije niso čudežne tabletke, kotg Lekadol, po katerem te z veliko verjetnostjo glava ne bo več bolela! njihove terapije so podpora organizmu, so iskanje vzrokov, čiščenje čustvene nesnage v naših telesih, hkrati pa brez našega zavedanja in našega doprinosa lastnemu zdravju tudi njihove terapije niso vsemogočne. Tudi avto se kvari kljub rednemu servisu, če vanj točimo slabo gorivo, slabo olje, ne ogrejemo motorja, vozimo grdo itd. Mi smo najbolj odgovorni za svoje zdravje! In ko to dojameš, ko daš telesu čas, hkrati pa imaš podporo sposobnega in izobraženega terapevta, kot je to Jan, je vse še toliko lažje. Sama prisegam na Jana, na izkušeno bioresonančno terapevtko, na reflekso terapijo in še kup terapevtov, ki so mi pomagali pri večjih in manjših tegobah. Tudi zdravniki so dobri. Vendar, ko mi niso znali dati odgovorov in pomoči sem jo našla znotraj sebe s pomočjo Jana in podobnih.

Lepo pozdravljeni,

Sam prihajam iz medicinske stroke, sem zdravnik na UKC in s Pravstom tudi sam redno sodelujem. Tudi precej pacientov katerim ne morem pomagati znotraj stroke sem napotil k njemu. Morda bi dejal, da si vsak pacient izbira lastni način zdravljenja in določeni postopki zdravljenja niso kratkotrajni, vsled česar je potreben kakšen obisk več. Nezadovoljstvo s katerim se tudi sam srečujem ko obravnvam paciente v veliki meri izvira iz narave njihovega življenja in tudi avtor prvotne objave verjetno kot anonimiziran uporabnik ni želel pridobiti kvalitetne informacije o Janu Pravstu temveč spodbuditi razpravo prežeto z negativnimi vrednotenji in “šinfanjem”. Sam obiskujem Jana že 5 let, še iz časov, ko je imel prostore za Bežigradom, kot tudi sedaj ko uraduje na Rakuševi v Šiški.
Menim, da v Sloveniji manjka holističnih terapevtov. Morda bi dodal še toliko, da g.Pravst ne bi imel najobsežnejšega nabora pacientov med slovenskimi zdravilci v kolikor bi njegove metode bile šarlatanske in ne odražale izboljšanja stanja pri pacientih.
S pozdravi
dr. Janez Trošt

Avtorju bi predlagal, da ustrezno vodi delo v svoji telovadnici in malo manj pljuva po nekdanjih sodelavcih.

Jan je v Sloveniji alfa in omega zdravilstva in pozdravljam njegovo odločitev po pridobitvi klasičnega naziva dr.
Avtorju nekaj začetnih objav pa želim, da uspešno zaključi svoj doktorat iz športne vzgoje.
S pozdravi


Če si ti doktor sem jaz kamela.

New Report

Close