Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Želiva si 5 otrok…ampak nikoli ne bova zbrala 25 mio oz. 80.000/mes

Želiva si 5 otrok…ampak nikoli ne bova zbrala 25 mio oz. 80.000/mes

Kaj naj povem? Vse sem povedala že v naslovu. Oba sanjava veliko družino. To pomeni 5 otrok.

Če bi imela zelo dobre plače (pa jih niti približno nimava), bi si lahko privoščila kakih 80.000-100.000 na mesec za kredit. Da bi s tem kreditom kupila 2-3 sobno stanovanje v Ljubljani ali bivalni vikend ali staro hišico na podeželju.

Ostala bova pri enem, največ dveh. Razen, če se ne preseliva kam v tujino, kjer so boljši pogoji. Žal. Pa nisva materialista. Nikoli.

Kruta realnost.

Pa verjemi, da to niso le vajine želje.

Plače imava (oba skupaj) 450.000 SIT. Kredita plačujeva 144.000 SIT. Kupili smo 130 m2 s tremi spalnicami. Samo ne v Ljubljani – zakaj pa?

Ker bi midva še v Ljubljani težko prišla do 450.000 skupnega dohodka. Izven Lj (sem štejem Mb, koroško, krško…) pa sploh ni možnosti za tak zaslužek.

Kredit za stanovanje moraš pa ravno tako vzeti, življenski stroški so pa še večji kot v prestolnici (monopol Mercatorja). Pa upoštevano je seveda, da ne dobiš nič podarjenega od strašev, tetk. Torej štart iz 0.

Najemnina ni rešitev, ker bistveno ne poceni zadeve. Poleg tega nikoli nič nimaš in tvoji otroci so spet na istem, ker jim ne moreš pomagati s prihranki.

Ma bosta pa imela več časa zase… :))))

Vse se da če se hoče. če ne drugega jaz vrjamem v boljše čase tudi glede tega

****

a ti še vedno ne moreš “domov”?

:))

:)))

Ne morem…… se počutim ko ena brezdomka…..:((((((

Ni sicer nasvet, ampak vem za takle primer: Ona, medicinska sestra, on Maročan, se ukvarja z računalništvom imata 8 otrok, sedaj je noseča devetič! tako da, po porodniški 8. sploh ne pride delat. V načrtu imata 11 otrok. Oba starša imata skupaj OD cca 400.000, cca 900.000 “primakne” država in RKC. Morda se kdo od vas tega spomni, bilo je pred časom v Slovenskih novicah!

Ojej :(((((((((((((((((

pa dej no – izklopi vse it stene… mrbit bo pomagalo…. a primožu si povedala?

Ne se slepiti s tem, da so v tujini boljši pogoji, kajti so še veliko slabši.

Kruto… mi tudi brez stanovanja…

Ampak tri otroka bova pa imela. Bo že kako.

Se strinjam z vodnarko* 🙁

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Kakšen monopol Mercatorja? V Krškem imaš Tuš, Spar, Eurospin, Hardi …. Ni, da ni. In tudi pri nas se da priti do takega dohodka, verjemi. Spet podcenjevanje vsega, kar ni ljubljansko?

Kolegica ima 6 otrok. Kupila sta eno poceni hiško v vasi na Gorenjskem. Tam se da, so poceni in še vedno se mož vozi v službo v LJ, ona pa po tretjem ne dela več. Računaj, koliko dobijo le od otr. doklad, pa dodatek za velike družine itd. Pa mož ne zasluži veliko, a jim gre. Prispeva tudi Anin sklad za velike družine, imajo zelenjavni vrt, sami pečejo kruh ipd. V glavnem se da. Malo poglej na nepremicnine.net, kaj vse se dobi le 50 km iz Ljubljane. Pa srečno!!!

Samohranilka s tremi, povprečno plačo in minimalno preživnino dobi trideset jurjev otroškega dodatka, oni s šestimi otroki dobijo torej šestdeset tisoč, morda nekaj več in enkrat na leto 100.000 dodatka za velike družine, ne govorite na pamet, da so otroški dodatki tako gromozanski, da velike družine vzdržuje država. Primer iz časopisa, šest otrok, dela le oče, v gradbeništvu, cele dneve zunaj, mraz, vročina, velikokrat nima denarja za malico in cel dan dela brez hrane.

Spoštovani!

Odgovarjam neodvisno od prejšnjih, kar so napisali. Če je želja, bo tudi volja in bo pot. Zaupajmo, naredimo, kar moremo in kakor moremo, varčujmo, načrtujmo, seveda, in izročimo Bogu. On najbolje ve za nas. Res je, da moramo kdaj prebito vižati, vendar se vse uredi počasi, kar ne uredimo že sami. Brez skrbi. Saj 5 otrok tudi ne pride na svet naenkrat. Vsak pa prinese svojo žlico na svet, predvsem pa novo življenje za vse družinske člane, saj se ga bodo otroci, ki jih že imata, najbolj veselili.

Predvsem pravim: Nikar prenaglo. Zmoremo, če hočemo. Z majhnimi koraki, zrno do zrna, od trnja do zvezd. Situacija ni lahka, kdaj jo moramo prespati, a se bo uredila. Brez naporov in žrtev seveda ne gre. Včasih ne škoduje, če smo kdaj trmasti – do mere, seveda. – (Če pomislimo: Naši starši in še marsikateri so večkrat morali kje stisniti, pa je šlo.)

Če mislite na tujino, možnost je, je pa prelomnica v življenju. Eno je zanimanje, drugo pa je – narediti ta korak. V tem primeru predvsem ne pričakujte, da so boljši pogoji. Ne pričakujte obljubljene dežele. Nekaj je gotovo boljše, vse pa tudi ne, čeravno imaš vsega dovolj, so pa druge težave, pa druga kultura in jezik, čeprav tako trobijo mnogi, kako je svet majhen. Po komunikaciji JA, v realnosti pa večkrat NE. Konec koncev se moraš navaditi čisto vsega na novo in se večkrat še bolj dokazovati kot doma. Realnost tam rada bolj pokaže zobe, kot si kdaj mislimo. Je sicer izziv, ne oporekam in ne podiram, moraš pa biti osebnostno dokaj trden, zrel, da tole zdržiš. In če spoznaš, da ni zate, doma pa spet potem nimaš službe – potem smo šele mrzli! Toliko o tem.

Drugače pa pomaga večjim družinam Anin sklad, s katerim lahko navežeta stike že sedaj. Gotovo bosta spoznala še nove znance in prijatelje in bo pomagalo pri Vajini in Vaši odločitvi. Saj so otroci še posebej veseli vsakega novega člana in včasih – pri vseh muhah, ki jih tudi imajo – prav oni prebijejo led in smo jim hvaležni. To sicer ni moja izkušnja, ker nimam družine (sem duhovnik), ima jo pa moj sošolec, z ženo imata 6 otrok in se zelo pohvalita, čeprav preizkušnje niso prizanašale. Toda – uspelo je!

Darko Ž.

Verjetno dobi 30.000 zato, ker ima še preživnino. Velike družine imajo toliko maj bruto na družinskega člana, da laže pridejo do max. dokladov, ki so mislim da cca. 20.000 na otroka. V glavnem, njim gre, verjetno bodo celo naštimali še kakega otročička. Pa po novem ti teče tudi pokojninska doba, če si doma z več predšolskimi otroci. Med porodniško pa prav tako, če nisi zaposlen. Ona mi je rekla, da pridejo skozi mesec s 300.000, to je za položnice, hrano, oblačila, šolsko opremo in sorazmerni del za vzdrževanje dveh starih avtov. Pa dokladi so tudi višji, če otrok ne hodi v vrtec.

toliko o tujini –> znanka je po očetu, ki se je smrtno ponesrečil pri delu (v tujini), prejemala “penzijo”…tako bi naj bilo do njenega 28. leta. oz. dokler se je šolala…pri 18. letih, v 4. letniku, se je poročila in imela otroka…pri nas bi ji v tem primeru prenehala pravica do denarja…v tujino je spremembe javila in bila pripravljena na prenehanje te pravice, nakar jo prosijo za kopije dokumentov in rojstnega lista, da ji “vrnejo” denar za nazaj, saj se “penzija” v primeru rojstva otroka poviša (ona se je še šolala; SŠ in kasneje faks)…kaj pa pravite na to? zame je to podpora za mlade družine in za večje št. otrok v državi, ne pa pri nas, kjer ti takšne in podobne pravice ob rojstvu in poroki prenehajo 🙂

za vsako ceno imeti veliko otrok, pa čeprav potem nimaš niti za kruh in mleko, veliko otrok, pa čeprav si odvisen od raznih skladov in pomoči drugih?

Ne vem, če bi imela veliko otrok in samo računala na pomoč drugih. Moje mnenje je – imej toliko otrok, kolikor jih lahko preživljaš (pa tu ne mislim samo hrane in oblačil).

Grozdek, Cveka, podpišem pod vajini mnenji. Imam dva otroka, želja je še enega, pa ne vem kako bi šlo. Res, za vsako ceno pa ne gre.

Pa nehajta razmišljat o veliki družini in raje razmišljajta o KVALITETNI družini. Saj se lahko imaš tudi z enim ali z dvema otrokoma fajn. Sicer pa: Kjer je volja je tudi pot.

gagaga

Tudi pri nas ti pravica do pokojnine z rojstvom otroka ne preneha. Res pa je, da se do konca šolanja oziroma najdalj do 26 leta, ne smeš poročiti, ker v tem primeru ti pa preneha pokojnina niti živeti v izvenzakonski skupnosti, ker je ta izenačena z zakonsko.

To vem iz lastne izkušnje, tako, da si v takšnem primeru in zaradi takšnega zakona, primoran goljufati državo in živeti kot mati samohranilka, ker v nasprotnem primeru, če si pošten, ne prejemaš več pokojnine.

Po končanem šolanju sem se pa poročila in začela živeti pošteno.

New Report

Close