Francoska farmacevtka deli 6 skrivnosti za najlepšo kožo

26. junij 2023

Francoska farmacevtka deli 6 skrivnosti za najlepšo kožo

26. junij 2023
Foto: Pexels

V Franciji so lekarne tiste, ki vodijo industrijo nege kože in za kakršna koli vprašanja o izdelkih se ženske tam po odgovore odpravijo v lekarno.

Francoska farmacevtka Natacha Bonjout, ki že več kot desetletje živi in dela v New Yorku, je za Vogue ob lansiranju lastne kozmetične znamke delila 6 skrivnosti za najlepšo kožo.

Ob tem je dejala, da je “kozmetika naš najboljši prijatelj, a da ne bo nikoli nadomestila notranje moči naše kože.” pravi. Sama pa se drži še nečesa: “Uporabljaj manj, a uporabljaj bolje.”

Foto: Instagram @natachabonjout

To je njenih 6 skrivnosti, ki se jih sama drži vsak dan:

  1. Uporabljajte izdelke, ki delujejo drug z drugim (ne eden proti drugemu)

“Ne preobremenjujte svoje kože – uporabljajte samo učinkovine, ki delujejo skupaj,” poudarja in dodaja, da sta dobra mešanica na primer vitamin C in krema za sončenje ali retinol in vlažilna hialuronska kislina. “Izogibajte se nanosu retinola z vitaminom C,” pravi in ugotavlja, da lahko povzroči draženje in vnetje, medtem ko nanos retinola in niacinamida preprosto “izniči” učinek, zato je to po njenem mnenju draga izguba aktivnih snovi. “Dobra rutina nege kože vključuje ciljno usmerjene izdelke, ki resnično zagotavljajo rezultate, saj naša koža ne mara preobremenjenosti,” dodaja.

Foto: Pexels
  1. Preskočite jutranje čiščenje

Ko pride do čiščenja Bonjout zvečer priporoča dvojno čiščenje, zjutraj pa le spiranje kože s termalno vodo ali uporabo tonika v pršilu. “Vaša koža vsako noč rekonstruira svojo floro, da se zaščiti,” je razložila, zato je pomembno, da kožo zjutraj enostavno sperete s termalno vodo ali nežnim toniko. “To je vse, kar morate storiti, preden začnete dan.” Seveda je po tem potreben še nanos vlažilne kreme in kreme za sončenje.

  1. Vse – tudi ličila – nanesite s prsti

Bonjout pravi, da tudi za nanos ličil vedno uporablja prste, saj je tovrstna “masaža terapevtska za krepitev samozavesti ter zmanjšanje stresa in tesnobe,” pojasnjuje in dodaja, da tako ustvari okno za “manj skrbi, boljši spanec in sijočo kožo.” Poudarja, da si ljudje v Franciji vsaj enkrat na mesec privoščijo nego obraza, pogosto prav zaradi zdravilne moči dotika.

Foto: Pexels
  1. Sprejmite naravne pripravke

Čeprav je znanost v francoski farmaciji vedno v ospredju, so naravni izdelki spoštovani zaradi svojih organskih zdravilnih sposobnosti. Sama tako priporoča matični mleček, s hranili bogato snov, ki jo “proizvajajo čebele delavke”. Lahko ga pojeste ali nanesete neposredno na kožo kot “najboljši spodbujevalec imunskega sistema”, poln pa je antioksidantov, ki se borijo proti vnetjem in pospešujejo celjenje ran, pojasnjuje Bonjout.

  1. Posezite po mineralni kremi za sončenje

Medtem ko je kakršna koli zaščita pred soncem boljša kot nič zaščite, Bonjout močno priporoča uporabo mineralne kreme za sončenje namesto kemičnih formul, kadar koli je to mogoče. “Kemična sredstva za zaščito pred soncem vam lahko povzročijo akne, pekoč občutek, srbenje in zbadanje kože,” opozarja. “Najboljše kreme za sončenje so 100-odstotni mineralni filtri in te lahko uporabljate vsak dan.”

Foto: Pexels
  1. Manj je več

“Vaša rutina nege kože ne bi smela vsebovati preveč kozmetike preveč različnih blagovnih znamk,” priporoča Bonjout. Če bi morala izbrati en sam izdelek, ki bi ga lahko vzela na samotni otok, bi izbrala prav svoj izdelek Le Balm. “To je serum, vlažilna krema, hranilna krema, krema za oči, nočna krema, nočna maska, mazilo in nega ustnic v enem. Na tej formulaciji sem delala pet let, da bi dobila izdelek, ki vam daje popoln sijoč videz.”

Odličen vodič po negi kože sta pred kratkim napisali tudi Tajka Selan in Tika Hribar, ki sta izdali knjigo Živjo, lepa koža. V njej boste našli odgovore na skoraj vsa vprašanja o negi kože in kozmetiki.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close