To so sončne kreme, na katere prisegamo v našem uredništvu

14. junij 2023

To so sončne kreme, na katere prisegamo v našem uredništvu

14. junij 2023
Foto: Pexels

Končno se nam obetajo pravi poletni dnevi z visokimi temperaturami in obilico sonca. Takrat ne smete pozabiti na zaščitni faktor, ki je v teh dneh bistvenega pomena!

Sončne kreme za obraz so seveda obvezen del lepotne rutine tudi pri ekipi Style.Over.Net. Tokrat z vami delimo svoje najljubše izdelke za zaščito pred soncem.

Glavna urednica Branka uporablja sončno kremo za obraz Madara s faktorjem 50. “Še posebej mi je všeč, ker je obarvana, saj lahko tako preskočim nanos pudra ali BB kreme. Lepo je prekrivna in dovolj gosta za dober nanos.” Sončno kremo uporabi vsako jutro, pa če je zunaj sonce ali dež.

“Predvsem zaradi tega, ker se zavedam nevarnosti UVA žarkov, ki te dosežejo tudi čez oblake ali steklo in so krivi za fotostaranje kože ter nastanek pigmentnih madežev.”

Foto: Pexels

Modna urednica Kaja je preizkusila že ogromno sončnih krem za obraz, a je po vsaki dobila mozolje. Thelion je prva znamka, ki ji zares odgovarja.

“To je prva krema, ki mojo kožo ‘pusti pri miru’. Resda je malce dražja, a cena vsekakor upraviči kakovost.”

Foto: Pexels

Urednica družbenih omrežij Melita je ljubiteljica korejske kozmetike in od tam je tudi njena najljubša sončna krema Beauty of Joseon Relief Sun, ki jo je opazila pri tujih vplivnicah. “Prebrala sem ogromno ocen in vsi so jo zelo hvalili, zato sem se odločila, da jo preizkusim.” Po petih mesecih uporabe je tudi sama več kot navdušena.

“Všeč mi je, ker nima tipične teksture ostalih sončnih krem. Krema je podobna vlažilnemu serumu, zelo lahka, lepo mazljiva, v kožo se takoj vpije.”

Koža prav tako po nanosu ne izgleda mastna. “Krema na koži ne pušča belih sledi in je super tudi kot podlaga za ličila. Pa seveda, ker z visokim faktorjem nudi res dobro UVB in UVA zaščito.”

Foto: Pexels

Novinarka Meta prisega na La Roche Posay Anthelios, ki ji ustreza predvsem zato, ker je lahka in zelo mazljiva. “Ne potrebujem veliko produkta, da lahko prekrijem celoten obraz in vrat. Ni pretirano mastna in je zelo vodena, zato mojo kožo tudi navlaži.”

S seboj vedno nosi tudi manjšo različico, ki jo spravi v vsako torbico. “Kremo si reapliciram ena- do dvakrat na dan, tako da sem res ves čas zaščitena pred soncem.”

Foto: Pexels

Lepotna urednica Katja, ki je tudi mamica dveh sinov, za zaščito obraza uporablja kar otroško kremo z visokim zaščitnim faktorjem.

“V začetku poletja uporabljam kremo z zaščitnim faktorjem 50, ker pa hitro porjavim, kasneje uporabljam kreme z nižjim faktorjem. Krema DM Sun Dance mi je všeč, ker se lepo in hitro razmaže, ne pušča mastnega občutka in nima preveč močnega vonja.”

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic

New Report

Close