Genialen trik s TikToka, s katerim na obrazu ustvarite lažne pegice

12. april 2022

Genialen trik s TikToka, s katerim na obrazu ustvarite lažne pegice

12. april 2022
Foto: IMAXfree

TikTok je preplavil nov trik, s katerim lahko svoj obraz na enostaven in hiter način posujete z lažnimi pegicami. Vas zanima? Berite dalje!

Po dolgih letih pretirano poudarjenih obrvi, umetnih trepalnic, težkih kontur in mat šmink, se lepotna industrija spet vrača k naravnemu videzu. V trendu so sijoča, nahranjena koža, minimalne konture obraza, več rdečila in naravne trepalnice. Prenehale smo skrivati pore, mozoljčke in pegice. Še več, te so v zadnjem času postale pravi hit.

Če spremljate TikTok, ste morda opazile filter, ki vam na lička in nos posuje pegice. Iz tega se je razvilo risanje peg z barvicami za obrvi ali senčili, nekatere so se poslužile celo kane ali domače oblike tetoviranja s šivankami.

A ker gre za precej zamuden in potencialno nevaren proces, so uporabniki družbenih omrežij hitro našli preprostejšo in učinkovitejšo rešitev.

Foto: IMAXfree

Skrivnost je v spreju za prekrivanje narastka

Kako do pegic, ki izgledajo naravno in so dokončane v nekaj sekundah? S sprejem za prekrivanje narastka, svetuje vizažistka Marta Šporin. Genialno, kajne? Sicer traja nekaj časa, da osvojite ustrezen pritisk na pumpico in ne končate ličenja z ogromnim rjavim madežem na nosu, a ko vam ta tehnika pride v kri, je postopek zares hiter.

Preden se lotite te genialne tehnike, upoštevajte nekaj Martinih nasvetov. Pri izbiri pravega odtenka vzemite v obzir barvo vaše polti. Če imate svetlejšo kožo, se izognite pretemnim sprejem. Izberite takega, ki je le za odtenek temnejši od vaše kože in spada med tople tone. Imejte v mislih, da je barva peg bolj oranžna kot siva.

In seveda, ne pretiravajte. Ker so spreji namenjeni prekrivanju sivih las, se nanašajo precej izdatno. Preden ga usmerite v obraz, v vzemite v roke robec ali brisačko in najprej povadite tam. Pumpice ne stisnite do konca, ampak samo nežno pritiskajte in v trenutku, ko zaslišite, da se je sprožila, pritisk popustite.

Pegice so naravno bolj izražene na licih in nosu, zato barvo usmerimo tja. En ali dva pritiska na pumpico bosta verjetno dovolj, da z njima ustvarite karseda naraven videz.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close