Gledanje skupnih fotografij lahko okrepi zakon!

11. julij 2022

Gledanje skupnih fotografij lahko okrepi zakon!

11. julij 2022
Foto: Unsplash

Ljudje, ki imajo po stanovanju slike svoje družine ali svojega partnerja, delajo svojemu razmerju veliko uslugo.

Poročeni pari se lahko sčasoma fizično in čustveno oddaljijo, kar negativno vpliva na zadovoljstvo v odnosu. Dejansko je zakonsko svetovanje in terapija močna, cvetoča industrija.

Toda glede na raziskave bi lahko bilo krepitev občutkov ljubezni in zadovoljstva v zakonu veliko lažje, cenejše in morda celo bolj učinkovito.

Popolna slika

Nihče nima popolnega soproga, a znanost razkriva, da gledanje njihovih slik lahko pomaga pri tem, da vsaj mislimo, da je.

Sandra J.E. Langeslag in Kruti Surti sta preučevala vpliv “motivirane pozornosti” na zakonca ter povečanje občutkov ljubezni in zadovoljstva v zakonu. Preizkusili so vpliv pozitivnega ponovnega vrednotenja soproga, kot tudi spodbujanje pozitivnih čustev, ki niso povezana s soprogom, na večjo navezanost na zakonca in zaljubljenost, zadovoljstvo v zakonu in motivirano pozornost do zakonca.

Foto: Unsplash

Langeslag in Surti sta ugotovila, da je gledanje slik soproga povečalo navezanost, zaljubljenost in zadovoljstvo v zakonu v primerjavi z gledanjem slik, ki so bile prijetne ali nevtralne.

Ugotovili so, da razmišljanje o pozitivnih vidikih in povečanje pozitivnih čustev, ki niso povezana s soprogom, ni povečalo navezanosti, zaljubljenosti ali zadovoljstva v zakonu.

Motivirana pozornost je bila največja pri gledanju slik soproga v primerjavi z gledanjem slik, ki so bile prijetne ali nevtralne. V skladu s tem Langeslag in Surti zaključujeta, da je gledanje slik soproga enostavna strategija, ki jo je mogoče uporabiti za stabilizacijo zakonov, kjer partnerja sčasoma občutita upad občutkov ljubezni.

Foto: Unsplash

Slika je vredna tisoč besed

Raziskovalca menita, da njuna raziskava dokazuje, da lahko preprosta strategija samo gledanja slik svojega soproga povzroči, da se partnerja počutita “bolj zaljubljena v svojega partnerja in bolj zadovoljna s svojim zakonom.”

To strategijo očitno nevede uporabljajo številni zaposleni po vsem svetu, ki hranijo družinske fotografije na svojih mizah, ali uporabniki naprav, ki uporabljajo fotografijo svojega zakonca za avatar ali ozadje. Čeprav se morate na sliko prav osredotočiti, pa je priložnost sedaj veliko pogostejša.

Nekdo, ki ima fotografijo svojega soproga shranjeno kot del stika v svojem telefonu, bo ob klicu večkrat na dan videl fotografijo svojega partnerja, pari, ki imajo doma razstavljene družinske fotografije, pa prav tako ustvarjajo okolje, ki je ugodno za opomin drug drugemu o pozitivnih vidikih njunega zakona.

Mnogi pari želijo imeti fotografije svojih pomembnih oseb na mestih, kjer jih lahko vidijo, verjetno ne zavedajoč se dodatne prednosti.

Foto: Pexels

Ni vse pozitivno

Seveda pa je potrebno bistveno več kot ena slika, če je vaš zakon na majavih tleh. In če je par sredi prepira, lahko pogled na fotografijo soproga le še prilije olje na ogenj.

Poleg uporabe vizualnega znaka za opomnik na ljubezen, ki jo imate do svojega soproga, ni nobene slabosti, če razmišljate tudi o pozitivnih lastnostih, ki jih vaša pomembna oseba prinese v razmerje.

Osredotočanje na konstruktivne značajske lastnosti in vedenje vašega partnerja namesto na njegove napake in pomanjkljivosti lahko izboljša razpoloženje, kar ima posledično potencial tudi za izboljšanje vašega zakona.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close