Goste in popolno oblikovane obrvi po nasvetu strokovnjakinje

20. december 2023

Goste in popolno oblikovane obrvi po nasvetu strokovnjakinje

20. december 2023
Foto: Instagram @sarajoofficial

Goste in popolno oblikovane obrvi po nasvetu strokovnjakinje

20. december 2023
Foto: Instagram @sarajoofficial

Obrvi so okvir obraza in lahko v hipu popolnoma spremenijo videz, zato so veliko bolj pomemben korak ličenja, kot mnoge menijo.

Trenutno so še vedno v trendu goste, bogate in seveda urejene obrvi, čeprav smo na modnih brveh v letošnjem letu videli kar nekaj pogledovanjem s trendom ozkih obrvi, ki je bil vseprisoten v devetdesetih. A kako doseči goste in popolno oblikovane obrvi?

Viki Leški iz salona Viki’s Place, ki je pri nas znana po oblikovanju lepih obrvi, pravi: “Moje načelo je, da so lepe naravne obrvi, moje delo pa je, da jih spravim v lepo urejeno obliko. Prisluhnem ženski in ocenim tudi kako bo obrvi nosila.” Poudarja, da je ključno najprej določiti obliko obrvi, ki najbolj ustreza posamezniku. Vsak obraz je edinstven, zato je pomembno najti pravo obliko, ki bo okrepila naravne poteze obraza.

Foto: Instagram @maralafontan

Za oblikovanje obrvi Viki priporoča uporabo pincete ali voska, odvisno od posameznikovih preferenc. Če boste obrvi urejale same in niste najbolj vešče, potem vam mi vsekakor svetujemo uporabo pincete, četudi je delo bolj zamudno.

“Pri oblikovanju je pomembno biti natančen in previden, da se prepreči odstranitev preveč dlačic ali spreminjanje naravne linije obrvi,” dodaja. Obrvi pulite postopno, tako da vmes nenehno preverjajte obliko. Najbolje je, da si želeno linijo obrvi pred puljenjem orišete z belim svinčnikom.

Foto: Instagram @hannaschonberg

Da bi obrvi dosegle popoln videz, Viki priporoča tudi uporabo senčil, svinčnikov ali gelov za obrvi. S temi izdelki lahko izpopolnimo obliko obrvi, zapolnimo redkejše predele in ustvarimo naraven videz. Z leti se lahko obrvi tako kot lasje zredčijo in vmes nastanejo ‘luknje’. Te najbolje in najlažje zapolnite s pomočjo svinčnikov ali senčil za obrvi, pri čemer uporabite tehniko črtkanja za čim bolj naraven videz.

Obrvi utrdite in zravnate s pomočjo gelov za obrvi, transparentnih ali obarvanih, s katerimi lahko potemnite ali poudarite svojo naravno barvo.

Foto: Instagram @vikisplace

Viki dodaja, da redno oblikovanje obrvi ohranjata njihovo urejenost ter preprečujeta neželene dlačice. Tako kot lasje, koža in nohti, tudi obrvi potrebujejo nego. Viki, ki se je učila od Anastasie, svetovno najbolj znane strokovnjakinje za obrvi, svetuje uporabo negovalnih olj ali serumov za obrvi, ki jih ohranjajo v dobrem stanju ter spodbujajo rast novih dlačic.

Foto: Instagram @vikisplace

Če vam oblikovanje obrvi dela preglavice, je bolje, da jih prepustite strokovnjakom. Na voljo so številni postopki in tehnike oblikovanja obrvi, pri čemer je laminacija eden trenutno najbolj popularnih. Pri laminaciji obrvi dlačicam spremenimo naravno smer, da ustvarimo simetrijo in videz košatih ter bolj polnih obrvi. Postopek, ki ni boleč in izvira iz Rusije, omogoča lažje kasnejše oblikovanje obrvi, traja pa nekje od šest do osem tednov.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close