Ste pretiravali pri stiliranju obrvi? Tako jih rešite.

24. marec 2023

Ste pretiravali pri stiliranju obrvi? Tako jih rešite.

24. marec 2023
Foto: Profimedia

Oblikovanje obrvi je proces, ki se hitro lahko ponesreči. Lahko jih preveč populimo ali pa pobarvamo na pretemen odtenek, kar nam hitro lahko pokvari izgled. Kako rešiti svoje ponesrečene obrvi?

Ste imeli nesrečo s pinceto in obrvmi? Ste morda želeli preizkusiti nov trend in ste si posvetlili obrvi, pa se zdaj skrivate doma? Ne skrbite, zgodi se vsem – tudi najboljšim – in tukaj smo, da vam pomagamo. Za vas imamo nekaj nasvetov, kako se rešiti iz te situacije, brez da bi jo še poslabšali.

Preveč populjene obrvi

Ta nesrečni scenarij ima običajno dve različici: ena je, da ste si pomotoma izpulili nekaj dlak, ki jih ne bi smeli in imate zdaj “luknjo” v obrvi, druga (hujša) pa je, da ste skozi leta namenoma redčili svoje obrvi, sedaj pa vam ne rastejo več.

V prvem primeru je realna rešitev, da počakate, da se luknja zapolni, medtem pa z ličili prikrivate težavo. Na voljo vam je na stotine svinčnikov, pudrov, gelov in maskar za obrvi, če pa sovražite to vsakodnevno opravilo – obstaja tudi permanentno vrisovanje, s katerim vam bo kozmetičarka zapolnila in izoblikovala obrvi. Najpomembnejše je, da izberete barvo, ki se ujema in zlije z vašo barvo obrvi, da razlika ni opazna.

Drugi primer je bolj zapleten in zahteva več časa. Počakati morate 6 mesecev brez puljenja, da vidite, v kolikšni meri se bodo obrvi vrnile v staro obliko. Poskrbite, da se obrvi res ne dotikate, v nasprotnem primeru se lahko hitro zgodi, da se ponovijo stare navade. Nekateri imajo dovolj sreče, da se jim obrvi sčasoma spet zapolnijo, če pa vaš primer ni tak, vam predlagamo microblading.

Microblading je tehnika permanentnega vrisovanja obrvi, ki je videti zelo naravno in posnema naravne dlake, zdrži pa vsaj eno leto (z manjšimi popravki).

Pobelili ste si obrvi, sedaj pa vam je žal

Razumemo, želeli ste poskusiti nekaj novega, a ste ugotovili, da to ni tisto, kar ste si predstavljali. Kljub paniki si vzemite nekaj časa za razmislek. Kaj točno vas moti?

Ali ne marate beljenih obrvi, ker vam ni všeč, kako svetle so, ali vam ni všeč njihov ton? Če je težava sam ton, nanesite na obrvi vijoličen tonik ali šampon za toniranje blond las. To jih bo naredilo bolj enakomerne ter odstranilo rumene tone.

Če je kriva sama barva, si kupite barvo za barvanje brad in jih pobarvajte nazaj na temnejšo barvo. Pazite, da barvo nanesete izključno na dlake, kožo okoli pa si premažite z vazelinom, da preprečite obarvanost.

Pretemne obrvi po barvanju

So vaše obrvi sedaj pretemne? Za začetek globoko vdihnite in se sprostite. Barva za obrvi je takoj po barvanju vedno videti temnejša kot na dolgi rok, ker se hitro spere. V nekaj dneh bo situacija zagotovo boljša in boste dobili realno sliko tega, kako izgledajo vaše obrvi.

Če vam barva še vedno ni všeč, vas lahko potolažimo, da se bo v vsakem primeru sprala v roku 3 do 6 tednov.

Do takrat pa se oborožite s potrpljenjem in kozmetiko. Obrvi vsak dan očistite z odstranjevalcem ličil na oljni osnovi, večkrat na teden jih umijte z intenzivnim čistilnim šamponom, ki bo hitreje odstranil barvo, vmes pa uporabite gel za obrvi v svetlejšem odtenku.

Skuštrane obrvi

Za to sicer niste krivi sami, tukaj nosi večjo odgovornost genetika, a tudi za to imamo rešitev. Imenuje se laminacija obrvi. To je postopek, ki je kot mini trajna za vaše obrvi. Sam postopek vam kemično omehča dlake, kar jih naredi voljne in preproste za stiliranje.

Tako kot večina kozmetičnih tretmajev pa ima tudi ta “rok trajanja”, če se odločite za laminacijo, jo boste morali obnavljati vsakih 6 tednov.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close