Hrana za lepoto: 4 živila, ki naj jih jé vsaka ženska

23. avgust 2022

Hrana za lepoto: 4 živila, ki naj jih jé vsaka ženska

23. avgust 2022
Foto: Unsplash

Predstavljamo vam štiri živila, ki regenerirajo in ščitijo lase, kožo in nohte ter bi jih zato morala pogosteje jesti vsaka ženska.

Hrana, ki jo vnesemo v telo, pomembno vpliva na videz naše kože. Če torej uporabljate najdražje in najboljše kozmetične izdelke, hkrati pa uživate telesu škodljivo hrano, s tem ne naredite nič dobrega.

A brez skrbi, to ne pomeni, da se morate odrekati vsem svojim sladkim razvadam. Raje pogosteje jejte živila, ki z rednim uživanjem pozitivno vplivajo na videz kože, las in nohtov.

Foto: Pexels

Chia semena so na primer bogata z vlakninami, ki vam lahko pomagajo ostati dlje časa siti, hkrati pa dobro vplivajo na prebavo in so idealna, če imate zaprtje. Vsebujejo tudi zdrave maščobe, beljakovine in antioksidante, ki ščitijo celice. Borovnice so polne antioksidantov, zmanjšujejo poškodbe DNK, kar lahko pomaga pri zaščiti pred staranjem in rakom. In to je samo delček prednosti, ki jih prinaša ta slasten sadež.

Predstavljamo vam štiri živila, ki so zaveznice vsake ženske na poti do lepote in zdravja.

Foto: Pexels

Borovnice

To sadje je močan antioksidant, ki pomaga vaši koži, da se počasneje stara in ima manj gub. Borovnice so kot mali bojevniki – borijo se proti prostim radikalom, ki napadajo kožo.

Nasvet: V svojo prehrano obvezno vključite ekološko pridelane borovnice, saj se v predelanih borovnicah nahaja več pesticidov kot v drugem sadju.

Kokos

Je odličen vir omega-3 maščobnih kislin, ki so bistvenega pomena za ohranjanje mehke kože in spodbujanje rasti las. Te “dobre maščobne kisline” regenerirajo membrano kožnih celic, ki ščiti kožo pred UV žarki in onesnaženim zrakom.

Namig: Kokosovo olje lahko uporabite tudi kot kremo za obraz. Je namreč odličen za vlaženje kože, hkrati pa uravnava pH vrednost.

Foto: Unsplash

Avokado

Tako kot večina drugega eksotičnega sadja, avokado vsebuje visok delež vitamina E, ki je bistven za lepoto. Avokado vsebuje tudi vitamin C, ki spodbuja delovanje kolagena in kislin, ki vplivajo na teksturo kože.

Namig: Če si ne morete privoščiti ekološkega avokada, lahko jeste navadnega, saj je praviloma na seznamu zdravih živil, ki ščitijo kožo.

Chia semena

So glavni vir maščobnih kislin. Odlična so, ker vsebujejo celulozo, beljakovine in antioksidante, ki vplivajo na lepši videz kože in njeno teksturo.

Namig: Chia semena ne vsebujejo nobenih škodljivih delcev in kemikalij. Kombinirate jih lahko s sadjem in kokosovim mlekom in tako ustvarite zdrav in lahek obrok, ki ohranja lepoto.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close